Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Greenrose jak szybko czas zleciał do tej operacji! Ale dobrze, szybko będzie po i wrócisz do rodziny!! Trzymam kciuki!!
MilaMi współczuję bratu! Biedak... Jakie to nieszczęścia chodzą po ludziach. Mam nadzieję że jakoś wszystko się ułoży i uspokoi!
Monmonka mówiłam o tym mężowi, ale wątpię że coś z tym zrobi, bo właśnie jego rodzice są dziwni. Nigdy otwarcie nie rozmawiali z dziećmi o niczym... Trudna sprawa ogólnie. Jak na nich patrzę, to aż dziw że M wyszedł na porządnego człowieka...
Też byłam w lidlu:-) oczywiście kupiłam też na wyrost bo mam teraz dużo ciuszków. Uwielbiam je. Ale muszę powiedzieć, że były mega przebrane. Naszukałam się. Dobrze że Maciek był cierpliwy. I pochwalę się:-)

Dziewczyny czy któraś zna się na łupieżu różowatym!? Bo małego tak wysypało że zaczynam wątpić w diagnozę...

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56705.jpg

wjwtbxz.png

U nas w Lidlu były wykupione praktycznie piżamki. Reszta była ale niestety nie wszystkie wzory. Podejrzewam że po prostu nie wszystko było w każdej rozmiarówce. Też coś tam kupiłam ale tylko dlatego że tak jak pisałam rozmiar 74/80 jest jeszcze trochę za duży na Gosię i przyda się później. Większych zapasów nie chciałam robić bo mam a potem to jeszcze nie jedna akcja będzie ;)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56706.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Monikae, niestety z trądzikiem różowatym nie pomogę. Nie mam żadnej wiedzy na ten temat i pewnie mało która z nas będzie cokolwiek wiedziała, chyba, że któraś miała z tym g... do czynienia.
Nieźle też obkupiłaś Maciusia :-)
Qarolina, my mamy ten sam komplecik piżamek :-) Jedyny jaki był w tym rozmiarze. Też chciałam w centki, ale u nas piżamki też przebrane, zostały 4 paczki na krzyż, a byłam o 9:00 rano. Mąż właśnie był w innym Lidlu, ale tam to już w ogóle nic nie było.
Ja się zastanawiałam nad rozm. 62/68, ale w tym rozmiarze z Lidla Zuzia mieści się na styk, więc jakbym kupiła letnie piżamki w takim rozmiarze, to pewnie zdążyłaby wyrosnąć zanim przyszłyby upały. Wyszłam z założenia, że lepiej żeby dziecko miało ciut za dużą piżamkę niż za małą. Reszta ciuchów jest na jesień :-)

A ja odpuściłam Lidla bo wszystkie komplety wydawały mi się dla dziewczynki​ a nie dla chłopca. My chodzimy w 74/80. Uwielbiam ich ubranka. A 86/92 ma któraś? Ogromne? Ostatnio kupiliśmy 6-9 w ff i są na styk... Nie mam już nic używanego dla Maćka i trzeba wszystko nowe kupować bo na ciuchach nic sensownego u nas nie ma.
Patrzę przez okno i wątpię, śnieg co to ma być... Wyjęłam letnie rzeczy.
Maciek dziś wpadalam w spazmy jak go wkladalam do krzesełka i tym oto sposobem nie zjadł nic oprócz mleczka z cycusia

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Witam Mamusie. Na wstępie Green trzymamy kciuki za operacje. Na pewno wszystko się uda !:)
Co do rumianych policzków to nie pomogę bo nie mam pojęcia co może być przyczyna. Nusia ma czasami czerwone ale to przez mojego męża który jej podrażnia skore broda.
U nas w końcu przebiła się druga jedynka ale tylko rożek narazie. Nusia gorączkuje w kratkę. Zwykle na wieczór. Cały dzień było Ok i teraz po drzemce obudziła się z gorączka 38 st. Nie podaje jej paracetamolu bo ta gorączka nie rośnie i nie utrzymuje sie zbyt długo. Katar jeszcze ja meczy ale jakby mniejszy. Szkoda mi mojej pierdziolinki bo widać ze cierpi przez tego zęba :( kurczę a ta prawa górna jedynka wyszła bez żadnych większych objawow. Za to lewa daje nam w kość za obie :(

Ja także zrobiłam zakupy w lidlu dla Nusi. Kupiłam spodnie w łatki i te drugie co były w dwupaku i do tego Body z krótkim rękawkiem. I jeszcze jeden dwupak Body z krótkim w serduszka i niebieskie z krówka chyba. Fajne te ciuszki :) dobre jakościowo. Muszę Hani odciągnąć glutki :( będzie ryk No ale cóż trzeba to zrobić...

Szczęściara ja już schowałam śpiworek​ zimowy i kombinezon bo mówię nie przyda się a chce spróbować sprzedać. Niestety w święta wyciągałam dla Gosi i ciepłą czapkę i rękawiczki. Dostała na szczęście spodnie ciepłe i kurtkę po kuzynce ostatnio więc akurat na teraz się przyda bo raczej na jesień to już za małe będzie. Najgorsze że prognozy na najbliższy czas są słabe. Akurat w Trójmieście dziś nie padało ale wiało i czuć zimnem :(

iv098u698jhjb01j.png

Szczęściara cieszę sie, ze pierś sie w koncu goi. Byłaś z tym u gin?

Green trzymam kciuki jutro! Bedzie wszystko ok i na pewno szybko wrócisz do swoich księżniczek.

Nika, mi lekarz powiedzial, ze cytologie wypadałoby zrobić gdy minie drugi okres po porodzie, a w zwiazku z tym, ze u mnie jeszcze nie bylo okresu narazie nie mam po co robic.

I Nika, nie chce zeby to jakos krzywo zabrzmialo, bo na pewno jestes dla swojego dziecka najwazniejsza osobą na swiecie, ale dziwym zbiegiem okolicznosci o przytulaniu pisalam ja, Agnes i Szczesciara a my kp i tak sabie pomyślałam, ze może cos w tym jest :) broń Boże, zebyscie sobie teraz pomyslaly, że uważam ze mamy ktore nie kp mają słabszej jakosci więź ze swoimi dziećmi, bo na pewno znajdą się dzieci butelkowe, ktore akceptują tylko mamine rączki, ale myślę tez, ze w kp jest jakas taka "magia" :) a jeszcze na pocieszenie ci powiem, ze to bardzo dobrze, ze maly chce byc tez u innych, bo jak dzieciak nie chce się odkleic od mamy, to pomimo ogromnej milosci do dziecka mozna miec czasem ochotę na chwilę oddechu bez dziecka na szyi :) ja przynajmniej nie mam nic przeciwko temu, kiedy Stasia zabawia ktos inny :D

Qarolina ja z czerwonymi polisiami nie pomogę bo u nas nie ma.. moze Gosi gorąco? Stasio jest zimnolubny.. u nas wchodzi w grę tylko krotki rękaw. Ja nieraz siedzę w bluzie a mój rozbójnik froteruje podlogi właśnie w krotkim body i cienkich spodenkach. A na karku zawsze ciepły.

Ja tez bardzo lubie ubranka z lidla, mam kilka rzeczy dla córki, ale dla Stasia nic, bo u nas nie ma lidla, najbliższy 50km ode mnie, takze nie opyla mi sie specjalnie jechac.

U nas drugi dzien z gorączka. O dziwo w nocy obylo się bez i nawet mielismy fantastyczną noc, bo jak zasnął o 22 to ns pierwsze jedzenie obudzil sie dopiero o 1:30 i potem do rana juz spal z nami. Moze mial jeszcze jedna pobudke na jedzenie, ale nie pamiętam.. bo spałam :D pewnie przez sen mu cycka podetkalam i spalismy dalej :) u nas temperatura dobija do 38 st i daje wtedy przeciwkoraczkowy lek. Eferalgan 80 na zmianę z ibumem. Jutro jedziemy do lekarza, bo mimo, ze nie ma zadnych innych objawów to wolalabym zeby go pediatra obejrzał i stwierdził skąd ta gorączka.

Szczesciara super, ze pierś się wygoila i miło kochana, ze o mnie pamiętasz:)
Green powodzenia na jutrzejszej operacji. Czas szybcitko zleci i wrócisz do swoich smiejoszek.
Monmonka i u mojej Amelki szły na raz 4 górne ząbki w wieku 8 miesięcy.
Qarolina i moja Nina tak steka i kweka człowiek normalnie opada z sił.
Charllote i Maag zdrówka dla dzieciaczkow oby szybko im przeszło.
My w końcu idziemy jutro na szczepienie przekładane z 24 marca:( bo cały czas coś.katar kaszel katar. Urwanie głowy. U nas pogoda fatalna.
Od soboty urwanie głowy mieliśmy. Gosci masa. Ninka spać nie mogła przez to. Cieszyła się ale tylko oczywiście najlepiej i mamusi na raczkach. A w niedzielę u nas i u teściów. Mimo że u nich dużo osób ok 30 to Ninka była już bardzo zadowolona. Później jeszcze u brata męża. Poniedziałek u nas cały dzień i było ok. Tylko powiem Wam ja jestem wypompowana fizycznie i psychicznie. Dzisiaj jeszcze u nas. Ale wszyscy właśnie się powyjezdzali.
Śliczne te lidlowskie ubranka.
Monmonka i Agness Ale laski:)
Miła mi ale historia z bratem. Przykro mi to życie nie układa nam się jakbyśmy chcieli, niestety. My mamy dzisiaj z mężem 8 rocznicę ślubu. Ale jakoś tak spokojnie. Ogólnie denerwuje mnie jakoś. Nie wiem czy to przez nadchodzący @ Ale mam nerwa na niego.
Hmm ale się rozpisalam. Spokojnej nocy dla wszystkich. Mam nadzieję ze u nas będą tylko 3 pobudki nie więcej. A dzień zaczęliśmy o 5.50 więc padam . Buziaki

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Matko moja łobuziara dopiero zasnęła, od 18.30 się z nią bujałam!
Nika ja miałam cytologię robioną na wizycie po połogu. Ale jak tu czytam to każdy inaczej. Oczywiście wizyta była prywatnie bo na NFZ to nic gin nie mówił ale tam przysługuje o ile nic nie wychodzi ran na 3 lata więc nie dziwota.
Co do więzi to Gosia też zawsze mnie wypatruje. U taty jest ok ale jak ja wejdę do pokoju to uśmiech od ucha do ucha.
Dobrej nocki laski.

iv098u698jhjb01j.png

Milutka, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu. Dużo miłości i jeszcze więcej zdrowia :-*

Szczęściara, bardzo się cieszymy, żew końcu wyjdziesz na prostą z tą piersią. Nieźle musiałaś się umęczyć.
Ja nie zapomnę jak na początku po porodzie miałam problemy z piersiami, całe w egzemie i ranach. No piekło okrutnie. Wtedy to już miałam wszystkiego dosyć. Super, że w końcu i u Ciebie udało się wyeliminować problem :-)

Charlotte, na pewno tak jak piszesz w kp jest magia i coś co zbliża dziecko do mamy mimowolnie. Jednak wydaje mi się, że nie tylko od tego zależy relacja. Kilka dziewczyn kp pisało, że dzieci też nie lubią się przytulać. Myślę, że duży wpływ ma tutaj jednak charakter dziecka i jego upodobania, ale nie przeczę, że kp zlibliża, pogłębia relację i prowokuje przytulanki ;-)

Witam po świętach, u nas minęły miło. Wojtus był grzeczny .
Mam zaległości na forum i chyba już nie nadrobie, tylko ostatnie str przeczytałam.my dziś specjalnie pojechaliśmy z! M do lidla 30 pare km. Też coś upolowalam.
Momonka u nas też chyba będzie najpierw górna dwojka, mamy już dolne jedynki.Wojtus nie marudzi póki co tylko w nocy się częściej kręci bez płaczu a ja muszę wstać i go przekrecac. Trwa to kilka dni juz.
Przykro mi z powodu chorujących dzieciaczki.
Gren powodzenia na zabiegu.
A te ubranka z lidla to kupiłam rozm 86-92, teraz przyduze ale mam nadz że do czerwca będą dobre. A kolory fajne były dla chłopców.

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56712.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56713.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56714.jpg

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Nika,jestes dla Frania najwazniejsza i mysle,ze nie masz czym sie przejmowac. Igor bardzo lubi sie tulic,ale stawiam na jego charakter,jak dodam do tego noce na moim ramieniu to wychodzi,ze mam takiego wrazliwca. Do taty tez sie tuli,wiec nie tylko mamusia:) Moja corka taka nie byla,teraz tez jest raczej na dystans,wiec raczej to zalezy od dziecka:)
U nas godzina rozpaczliwego placzu,zab na wierzchu:) Mam nadzieje,ze ten placz to przez zabkowanie,ze to nic powazniejszego. Malutki jest przekochany i tak mi go zal,jak nie moge mu pomoc:( Wszyscy w domu oszaleli na jego punkcie,a najbardziej R. Sam mi go zabiera,zeby sie nim zajac:)
Spokojnej nocy:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Widzę, że większość z nas obkupiła maluchy w Lidlu :-) Ja nawet nie patrzę czy dany ciuch jest dla chłopca czy dziewczynki. Kupuje to co mi się podoba. W tych ciuchach lubię też to, że jak się kupi kilka komplecików, to można je dowolnie mieszać i zestawiać i zawsze będą kolorystycznie pasować do siebie :-)

Calineczka, no u nas w nocy to samo. Zuzia śpi w najlepsze, a ja muszę ją ciągle poprawiać, bo przyjmuje naprawdę przedziwne pozycje. Tak mamy od początku ząbkowania. Jak na razie też zero płaczków. Tylko kupy luźniejsze i awersja do jedzenia z łyżeczki i rączki. No i nie da sobie w ogóle zbliżyć czegokolwiek w okolice ust i nosa. Od razu kręci szaleńczo głową na boki. Tylko butelka i słomka z niekapka mają wstęp wolny ;-)

Mila_mi, gratuluję ząbka :-) O ile dobrze pamiętam, to chyba pierwszy u Was? ;-)

Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy z tym ząbkowaniem u naszych dzieci to takimi falami idzie? Mam wrażenie, że jak już idą ząbki to kilku dzieciom na raz, jakby się zgadały ;-)

Nika, nie masz co się przejmować. Franuś na pewno najbardziej na świecie kocha mamusię ;-) U nas Zuzi też na różnych rączkach jest dobrze. Mamusine i tatusine są jedynym ratunkiem jak dziecku jest bardzo źle. Moim zdaniem trzeba korzystać, że dziecko lubi różne rączki i odpoczywać kiedy ma się okazję ;-)

Witam Mamunie. U nas kolejna ciężka noc :( teraz już wiem co czuja Mamusie dzieciaczków które się budzą tyle razy w nocy. Masakra :( strasznie Wam współczuje. U mnie tak jest od 4 nocy i brak mi chęci do życia. Jeszcze ta pogoda nie pomaga...
dzisiaj Nusia przeszła sama siebie. O 1:00 obudziła się z gorączka 38,8 st. Podałam jej paracetamol w czopku. No i cyc ciagle szedł w ruch. Jak tylko wyjęłam cyca z jej buzi to płacz, pisk i szukanie piersi. Wiec nie było nawet mowy o tym żeby to robić. Jak gdzieś tam przysnęła to odłożyłam ja do łóżeczka i chwile spała sama. Ale o 4 znowu to samo. I tak aż do 7:00. Mam praktycznie cała noc nieprzespana. Dopiero teraz śpi odłączona od cysia ale ze mną w łóżku. Kawałek tego zęba się przebiło ale jeszcze nie cały :( idziemy na 9:00 do pani dr na kontrole. Niech ja zbada czy płucka ma czyste bo pokasłuje czasami. W ciągu dnia jest niezle. Ale przychodzi wieczór i aż się boje co to będzie :/
Nika moje dziecię podobnie jak Monmonki lubi obce raczki ale po jakimś czasie. Najpierw musi się zaaklimatyzować w nowym miejscu poznać osoby a potem może pójść do każdego na ręce. Jednak jak czegoś się wystraszy albo jej źle to tylko moje ręce ratują. Przytula się tylko wtedy kiedy ma na to ochotę a jak ona nie ma a ja chce i ja tule to się złości ! Takie to mam dziecko :p rzeczywiście zęby idą na forum falowo. I pomyśleć ze tak do 31 miesiąca. No masakra jakaś :/

Dzien dobry Wam :).
Dziekuje za komplement dotyczacy figury mojej szkoda tylko ze to cialko juz mie takie jedrne :(.
Biedne te nasze szkraby. Jak na zawolanie wczoraj u Zosi tez sie pojawily czerwone policzki i placz od popoludnia juz w sumie do konca dnia. I bez kitu to chyba te zeby bo po ppsmarowaniu i daniu camilli na troche sie uspalajala ale to dlugo nie trwalo a z drugiej strony w swieta sie najadlam ciasta i wafli w ktorych bylo duzo kakala no i orzwchow to tez moglo uczulic...

Za pobudki nocne to medal moge dac. Moja Zosia budzi sie raz na jedzenie a ja jeszcze smiem narzekac czasem ze sie budzi za wczesnie bo miedzy 6 a 7. Wtedy jednak dostaje mentalnego plaskacza w twarz myslac o Was.

W lidlu i ja sie obkupilam. W moim miescie duzo dzieciakow na 74\80 bo ogolnie bylo duzo jeszcze sztuk ale tego rozmiaru malo..

Green trzymam kciuki za Ciebie. A filmik z fb wcziraj ogladalam.z 5razy no i maz moj tez sie osmial.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Hej laseczki :)

Green kciuki zaciśnięte :* wszystko będzie dobrze ! :) tule :*

Dziewczyny współczuję Wam :( u nas było najgorzej jak szły górne jedynki , reszta nawet nie wiem kiedy :)

W Lidlu kupiłam tylko body na krótki rękaw wszystko tylko różowe .... kupiłam białe i szare :)

Mila mi gratuluję ząbka :)

Milutka dużo miłości Wam życzę :**

Szczęściara dobrze, że już z piersią lepiej :*

Zdrówka dla chorych dzieci :**

U nas coraz więcej prób raczkowania :) myślę że jeszcze trochę i będę za nim biegała :) na razie bardziej wychodzi raczkowanie do tyłu :D
Mam mega radoche bo mąż w majówkę będzie miał 9 dni wolnego :) jedziemy do teściów na wieś mmm mam nadzieje ze pogoda dopisze.
Może którejś z Was mąż jest fanem bmw ? I będziecie na majowce z bmw w Toruniu ??

Dzisiaj wpadają do mnie kumpele z dzieciaczkami :) będę miała co sprzątać po ich wyjściu :D

Przepraszam , że nie odniosłam się do wszystkiego, ale już nie pamiętam co komu miałam napisać ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Witam sie i ja dopiero dzis, ale u nas jak zwykle wszytsko na wariata. święta szybko mineły, bylismy u moich rodziców, cudownie było sie spotkcac ze wszystkimi. moje dziecko jest jakies szatanskie, kogo by nie spotkało to idzie na rączki i micha mu się cieszy do każdego, nawet w kościele do obcych ludzi ;-)

U nas juz 2 zabki sa na dole i chyba będzie 3 ząbek, bo nie widać nic na górze, za to dolna dwójka juz prawie się przebiła. Na razie Wiktorek spokojnie to znosi, w nocy sie budzi z płaczem i bardzo sie wierci, ale ogólnie jest dobrze. Gorzej ze mna, bo przeziebiłam sie i ledwo żyje, tak mnie uszy i gardło bola ;/ dziś spałam po lekach jak zabita, nawet nie wiem kiedy Wiktor jadł, bo mąż do niego wstaje, chociaż i on też jakis zasmarkany, oby tylko małego nie złapało. No i miałam dzis isc na rehabilitacje, ale jakos nie mam siły nawet wyjsc z domu.

Wiktorek chyba odziedziczył po rodzicach zacięcie artystyczno- taneczne, bo uwielbia muzykę, po prostu jak włącze cos to się tak smiesznie rusza jakby chciał tańczyc, teściu mówi, że chyba lubi break'a ;-) śpiewa po swojemu i ciagle gada, gada, gada! Cudowne! A jak sie budzi to od kilku dni jest tylko mama i mama, aż tata zażyczył sobie jutro zmiane repertuaru ;-)) Uwielbiam go <3

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Green, chciałam ci zyczyć duzo zdrówka, będe trzymac kciuki!
Milutka, dla Ciebie również wspaniałosci, nadrobie zaległosci prywatnie ;-)
Spóźnione życzenia dla naszych jubilatów, duzo zdrówka i radości, rośnijcie i dawajcie radośc rodzicow.
Agnees, chyba mi będzie wstyd wyjśc z Toba na kawę, taka laska a ja nadal taki kaszalot, hihhi.
Chociaz maż mnie pochwalił w Wielkanoc, ze pieknie wygladam i widac ze troszke juz schudłam. W końcu załozyłam kiecke, bo już nie miałam w co sie ubrac, a ten patrzył sie na mnie jak sroka w gnat i ciagle gadał, że czeka na godzine 22 xD

Aaaa, dzieczwyny, powiedzcie mi jeszcze czy te zielonkawe kupy to moga byc też od ząbkowania? Już nie wiem co robic, czy to wina obiadków? Czy mam cofnąc sie do punktu wyjścia i od nowa podawac jednoskładnikowe posiłki? Od 2 dni Wiktro jest tylko na mleku i kaszy z Hipp i kupa była żółta, grudkowata jak za noworodka. Czytałam, żeby nie przestawac podawac obiadków tylko wspomagać sie probiotykiem, jeżlei nie ma innych objawów. Miała tak któras? Te kupy miał takie jak plastelina, kolorowe, ale zdarzały sie też same zielonkawe. Nie pojde do pediatry, bo juz pisałam jakiego mam w przychodni a nie mam czasu teraz szukac innego lekarza, jak cos powazniejszego dzieje sie to mam prywatna lekarke, ale nie będe jej zawracac głowy kupami ;/ ehh

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png