Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkiego dobrego dla Alicji i Blanki :***.

I nam sie dostalo dzis bukiety kwiatow :) a od babci i prababci pampetrsy i czekolade, no i chrzesny dal body na dlugi i krutki rekaw :)

Zosia zaczela sie tak fajnie przytulac , i wyciaga rece jak chce do kogos ( najczesciej do mnie). Wczoraj jak chciala cyca to nawet za bluzke lapala - kochany swirusek.

My kaszke jemy na drugie sniadanie.

Aha ja tez mam tak ze jak sie na czyms nie znam to nic nie pisze

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Hej mamusie jutro Was poczytam bo dziś cały dzień poza domem tylko pozycze samych wspaniałości na dzisiejszych miesuecznikow.dużo dużo zdrówka!!my dzisiaj odebralismy wyniku z paneli pediatrycznych i mamy alergię na roztocza i Uwaga na MARCHEWKE!!!!!!a Ja jadłam Ja w dużych ilościach!!!a i pani dr powiedziałam że słyszy smer nad serduszkiem. Mam nadzieję że to nic groźnego

Sto lat dla dzisiejszych jubilatow!!!:)
Mindricks,super przepis:) A ten amarantus to ma byc ten ekspandowany,czy jakis inny? No i jeszcze ten blog,ciekawe co sie z Emi wykluje,tyle ma zainteresowan:) Super:) Moja tez pisze,napisala juz nawet 'powiesc' kila lat temu:) O Justinie Bieberze,romans stulecia:)
Iwo,nie zlosc sie:) Po prostu nie zawsze znajdzie sie ktos,kto moze poradzic:)
Szczesciara,my tez chyba zakupimy ta mate:) Tylko u nas dodatkowo musi byc kojec,bo to jedyny sposob na nasza sunie,inaczej musi lezec wszedzie tam,gdzie przed chwila lezal Maly:) Nie chce jej ciagle tylko przeganiac,a kojec zamkne i nie wejdzie:) Widzialam taki ze szczebelkow,ale jeszcze ciezko mysle,bo zajmuje kawal miejsca i musielibysmy zlozyc stol w pokoju.
Agness,Igor tez od kilku dni ciagnie i zaglada mi pod bluzke:)
Monikae,pisalas cos o rehabilitacji,jestem ciekawa,czy Ci pomogla? Tez mnie ostatnio bardziej bola plecy,moze cos by sie przydalo podzialac?
Mala,zgadzam sie w pelni z tym,co jest napisane w tym blogu. Z cora dzialalam tylko intuicyjnie,jesli chodzi o spanie i samo przyszlo:) I naprawde wyszlo nam to na dobre:)
Spokojnej nocki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witamy!

Emka u mojego brata tez słyszało szmer ale dzięki Bogu wszystko ok i samo minęło.

Sto lat dla bliźniaczek i pozostałych solenizantow :)

Mind ja też pożyczyłem przepis, taki prosty i krótkotrwały w przygotowaniu wiec na pewno go wykorzystam. Podziękuj córce :))

Iwo tu tyle wątków ze ciężko wszystkie poruszyć. Moje posty tez czasem były bez odzewu ale nie ma się co martwić :)

Ja tez dostałam swą bukiety kwiatów od męża i Synka i słodkości od taty. :)

Nie odzywałam się parę dni bo mieliśmy mini problem ze zdrowiem. Franus pewnego dnia a raczej nocy ciągle kaszlal a rano obudził się z mega katarem. Ja juz się bałam żeby nie przeszło na oskrzela skoro taki kaszel... gorączki nie było. Kupiłam Fride, wodę morska, maść majerankowa i witaminę C i zaczęliśmy kuracje. Dzięki Bogu jest lepiej odpukać, nie wiem czy ten katar to nie na zęby, bo normalny chyba dłużej trwa... w każdym razie wczoraj mieliśmy też kontrolne usg bioderek i wszystko ok. Pan doktor osluchal Franciszka i nic w oskrzelach nie ma.

Aaa podziwiam ze Maciuś zasnął w trakcie jedzenia. My się musimy nagimnastykowac zanim Mały zaśnie :D

Czy Wasze dzidzie juz gaworza? Jakieś gagaga albo bababa itp? Franek aktualnie piszczy jak szalony :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Gość Domi123

Monikae - ja daje kaszke po pierwszym mleczku czyli na drugi posiłek, do południa.
Twój Maciuś widocznie był bardzo zmęczony, że zasnął przy jedzeniu ; ) ) słodziak : )
podobnie jak u Iwy - Wiktor w kąpieli : )
giganci : ) )
Mind - również skorzystam z przepisu : )
Nikaaa13- u nas tez piski, jęki, kwęki czasami zdarzy się gaworzenie, ale przeważają piski i udawany płacz jak zniknę z pola widzenia
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów :)

Green Rose wszystkiego najlepszego dla dziewczynek:) ale ten czas szybko leci.
My się karmilismy A wstalysmy już x raz. Pobudki co 1.5 godzinki. Dziewczynki czy to możliwe, żeby to było po cielecinie? Wczoraj to samo:( jestem padnieta. A dzień przed nami. Ah A dzisiaj kończymy 6 miesięcy.
Iwo nie gniewaj się czasem coś nie przyuwazymy A jak nie wiemy to też nie piszemy:)
Sevenka super ze w domku już. Zdrówka

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Ninka dużo zdrówka dla Ciebie słoneczko.
U nas też dziś magiczne pół roku. I Wiktor zrobił mi niespodziankę. Spal od 21:00 do 3, wstał na jedzenie ale dziś tata to ogarnął a ja tylko później poprawiłam po swojemu w łóżeczku. I śpi do tej pory, co nie zdarzyłam mu się od kilku tygodni. A jest 7, zazwyczwaj przed 6 jest pobudka. Dziś pierwszy raz podam danie miesne. Od którego zacząć? kurczak królik czy indyk?

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Niny i Wiktora:)
U nas Budzenie w nocy chyba łączy sie z sezonem grzewczym... Bp jak pere dni było cieplej to dziewczynki lepiej spały a teraz znów sie budza, bo pewnie chce im sie pic. Nawilżacz niestety mało pomaga , wiec oby do wiosny ;)

Iwa ja zaczynałam od krolika potem indyk i kurczak;) indyk ze słoiczka a tak to sama gotowałam. Królik ma takie delikatne i słodsze mięsko :)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Hej dziewczynki!
Spóźnione sto lat dla bliźniaczek!! Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka!
Dla Ninki oczywiście i Wiktoria również wszystkiego najlepszego!!
Iwa my zaczynaliśmy od królika, potem cielęcina, teraz były dni rybki a dziś chyba indyk.
Milutka, nie wydaje mi się że po cielęcinie coś by było nie tak, może w tym daniu jakieś nowe warzywkom było? Albo jakieś wzdymające?
My mamy takie noce od dawna. Już nie mając pojęcia o co chodzi wczoraj stwierdziłam, że może po kaszce z Hipp więc od wczoraj na kolację kaszką manna. Zobaczymy...
Nika Maciuś powoli pomiędzy piszczeniem zaczyna gugać. Przesłodkie to, mógłby tak częściej, bo tych pisków mam zdecydowanie dość.
MilaMi tak,nadal chodzę raz w tygodniu na godzinkę. Akurat chodzę prywatnie do dziewczyny, która zna mój przypadek sprzed lat, kiedy pracowała na NFZ i chodziłam do niej do przychodni. Super trafiłam, bo do kogoś z powołaniem! Wczoraj byłam już chyba 8 raz. Na początku nie było rezultatów, dopiero tak po 5 wizycie. Troszkę też ćwiczę w domu, ale nie wiele. Ona wie, że przeważnie jestem sama z małym i mam mało czasu na ćwiczenia. Zdarza mi się też odpuścić i przyznaję się jej do tego. Najważniejsze wypracować sobie nawyki, w jaki sposób np podnosić małego, schylać się, itp. Zajęło to trochę ale warto. Bardzo mi pomogła i uważam że warto. Przykleja mi też plastry kinesiotape na brzuchu, bo po ciąży moje mięśnie brzucha przestały "działać". Ogólnie dużo różnych rzeczy że mną robi. Długo by pisać o wszystkich...
Emka my też mamy szmer nad serduszkiem... Też mam nadzieję że zniknie:-(
Iwo ja niestety też nie pomogę w twojej kwestii. Jak nie znam rady, to nie piszę też po prostu...

wjwtbxz.png

Ja ostatnio pytałam dr o mięsko to się udzielę. Królik i cielęcina najmniej uczulajace a potem indyk.
Moja tez miała etap piszczenia a teraz jest "ymmmm mama" śmieszne to. I też płacz jak mnie nie widzi.
A z tym spaniem to chyba faceci tak maja. Mój mąż to tylko głowę przylozy do poduszki i odjazd :p
O żelazie się nie wypowiedziałam bo też pojęcia nie mialam.

Wszystkiego najlepszego dla przystojniaczka Wiktorka:) zdrówka najwięcej.
Dziękujemy z Nineczka.
Ja Iwa zaczynałam od króliczka.
Monika masz rację dopiero teraz zauważyłam, ze w składzie jest zielony groszek A on jest wzdymajacy stąd te bóle brzuszka, moja z chęcią wszystko je. Tylko szkoda, ze nie wszystko może. U nas dzień pochmurny brzydki. Ale mimo to życzę miłego dzionka.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Spoznione zyczonka dla naszych kochanych twinsow Blanki i Alicji!I oczywiscie naszych 6 miesieczniakow Ninki i Wiktorka.niech wszystkie rosna zdrowo i z usmiechem od ucha do ucha!:*
Moj maz pojechal grac w pilke a ja sie powoli szykuje bo dzis wreszcie ta dluuugo odkladana wizyta u gina.musze zrobic cytologie i wziasc skierowanie na usg piersi.w naszej rodzinie od 3 pokolen niestety zle geny w tej kwestii wiec musze sie pilnowac.ech,bede sie pozniej bala tez o moje dziewczynki.czytalam o tych szczepieniach dla nastolatek ale czy to dobry wybor...?
Aha,jak podajecie np marchew 3 dni to 4 dnia od razu cos innego?chyba zadna przerwa nie potrzebna?
Milego dzionka!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Ja też wczoraj nie miałam czasu na forum, przeczytałam wieczorem, ale juz nie chciało mi sie pisac ;-)
Spóźnione życzonka wędrują do Oli i naszych forumowych twinsów- malinsów! Dużo zdróweczka i radości dziewczęta.

Ktoś pytał o rozmiar jaki mały nosi, otóż tu jest duża rozbieżność, bo np T-shirty niektóre nosi jeszcze 68, ale standardowo to 74. spodenki natomiast 74 lub 80. Zalezy jakiej firmy. W pasie sa dobre, ale nogawki krótkie. Za to getry z Auchana ma na 98!!

Co do kaszki to ja podaje róznie, ale daje tylko tą z Hippa, jeszcze innej nie próbowaliśmy. Czasami daje na drugie śniadanie z jakimś owocem ze słoika, albo sam owoc, a na podwieczorek lub kolacje daje juz sama, coby mu nie dostarczyć na noc za dużo glukozy ;-) A na dobitkę mleczko, bo zazwyczaj kaszką nie najada sie do syta, może daje za mało, a może po prostu chce mu się pić.
A do picia Wiktor woli wode, dawałam koperek, rozcienczony soczek marchwiowo -jabłkowy i jabłkowy, pił na siłe max 30ml, ale zdecydowanie woda mu lepiej wchodzi.

Dziekujemy za życzenia, ja dzis pierwszy dzien diety i juz mam poślizg, bo oczywiscie mały wstał i od razu obsrał się marchewkowo po sam pepek ;-) A jeszcze musze ogarnąc cycki, ehhh!

Miłego dnia Kobietki!

P.S. Którą to chciała mego syna za zięcia? ;-) Czy jesteś pewna, że chcesz taką teściowa dla swojej córy? ;P

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Sto lat dla wszystkich dzisiejszych solenizantow :) dużo zdrówka No to najważniejsze :*
Nusia zasnęła wczoraj o 22 Wiec późno jak na nią ale pierwsza pobudka o 5:30 i teraz na dobre obudziła się o 8:00.
Mnie już brzuch boli z nerwow bo mąż właśnie pisał ze jeszcze się rozprawa nie zaczęła bo czekają na sędzinę...Boże niech to się już w końcu skończy :( i niech ta wstrętna baba da nam spokój :((

Hej Dziewczynki:)
Sto lat dla Ninki:) Duzo zdrowka:)
Dzis na 10.30 mamy usg,wiec prosimy z Igorkiem o kciukaski:) Jest stres,niestety:(
Noc w standardzie.
Maaag,oby wszystkonposzlo po Waszej mysli,znam to z autopsji,ale wszystko dobrze sie skonczylo,tylko niestety trzeba duzo czasu i cierpliwosci.
Dziewczynki,czy np marchewka w sloiczku moze inaczej smakowac w zaleznosci od firmy? Igor probowal bobovite i byl zachwycony,jak myslicie ma to jakies znaczenie?
Lece sie szykowac,milego i spokojnego dnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witamy :).
Duuuzo duzo zdrowkadla Wiktorai Ninki :**.
Maag trzymam kciuko za rozprawe , za Igorka rowniez trzymam kciuki , wszystko bedzie dobrze :).
Jesli chodzi o firme i smak sloiczkow to jest to mozliwe ze bedzie inny smak bo rozna ilosc np cukru moze byc w nich... Tak sobie to rozumuje.
A w Lidlu jest jakas taka firma na 'b' ale nie pamietam nazwy... Cos wiecie o tych jedzonkach ?.

Ja sobie tak mysle ze pod pajaca na noc zaczne zakladac Zosi krotki rekaw, dalej jest jedno jedzenie w nocy ale jak cala noc spala bez smoczka tak teraz juz kilka nocy musialam ze 2-3razy wstac podac smoczka- a moze to skok ?.
Jak nauczyc Zosie pelzac do przodu ? Czy jej nie ruszac i sama ogarnie ?:).

Kurcze ale brzydka pogoda :(.

Wypralam narzute na kanapie i jakis smierdzi jakby kot nasral :\

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Witamy się i my :) dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia. Green zawsze w każdą miesięcznice myślę o Was że Ala z Blanka równy miesiąc starsze :) buziaki dla Was.
Co do masaży to mnie fizjoterapeuta po ciąży na 3 spotkaniach wyciągnął z rwy kulszowej. Kazał oczywiście ćwiczyć no ale zawsze mam wymowke więc co 3 miesiące powtórka.
Też zastanawiałam się nad tymi sloiczkami z lidla ale nie słyszałam żadnych opinii, może któraś coś?
Ola nosi ubranka 74 ale to kwestia 2 tygodni i wyrośnie.
Iwa aż taką zła teściowa będziesz? :))) mój mąż to pas cnoty już chce zakładać córce :D

Dziękujemy za kciuki ! Przydały się :) chyba się udało i najpóźniej za pół roku pieniążki będą na koncie ale trzeba poczekać jeszcE na wyrok sądu który ma być za 5 dni... także póki co czekamy choć mąż dzwonił ze dobrze poszło. Tyle lat czekania... nie wierze ze w końcu się udało. Będą pieniążki na domek :)!
Dostałam takiego powera ze już wszystko co chciałam to zrobiłam i zabieram Nusie na spacer pomimo pochmurnej pogody. Ale 9 stopni jest Wiec niezle !:)
Dziękuje jeszcze raz ! Na Was zawsze można liczyć :*
Agnes ja tez ostatnio wypralam i śmierdziało taka stęchlizną. Ale to dlatego ze przy suszeniu nie rozwiesiłam odpowiednio tylko za dużo razy złożyłam. Trzeba było prac od nowa :p
Pozdrawiamy serdecznie

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55547.jpg

Hej dziewczynki!Sto lat dla Ninki
Trzymamy kciuki za Igorka mam nadzieję że USG wyjdzie dobrze, pf co ja mówię musi wyjść dobrze;-)czekamy na wiesci.Iwa ja chcę Wiktorka na zięcia!!!!!a z taką teściową to moja charakterna córcia sobie poradzi;p ma to po mamusi he he
Moja gwiazda wstała o 7 Ale w mega złym nastroju i jesteś od 9 śpi smacznie.muszę trochę ogarnąć w domu bo zaraz ma wpaść Amelki chrzestny z żoną mam im oddać ubranka po Amelki,stojak pod wanienki i inne duperela ta w mają urodzi im się Julcia.
Któraś z Was ma roombe przepraszam ale nie pamiętam która mogę prosić o model?
Agnes wydaje mi się ze nie da się dziecka nauczyć, chyba samo musi do tego dojść
Mag trzymam kciuki za rozprawe mam nadzieję że wszystko pójdzie po Waszej myśli i po dzisiejszej rozprawie będzie koniec.a powiec zlozyliscie już ten wniosek o stwierdzenie nieważności małźenstwa?

Cześć mamusie :)

Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów :* dużo zdróweczka :*

Mag trzymam kciuki ! :*

U Nas noc standard :) no i ciocie mamy drugą górną jedyneczkę :)
Leoś ciuszki nosi 68/74 a leginsy niektóre 56 :D

Co do słoiczków to na pewno z każdej firmy smakuje inaczej przynajmniej wg mnie. Dzisiaj podajemy cielęcinkę z dynią i marchewką . Iwa masz rację prawie we wszystkich słoiczkach jest marchewka ...

A to mój przystojniak :)

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55548.jpg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Wszytskim polurodzinkowym zyczymy wszytskiego najlepiszego;* to takie fajne miec juz pol roczku hehe. No i jeszcze dla naszych blizniaczek kochanych rowniez najlepsze zyczenia.

Iwa to ja tu werbuje Wiktorka na zięcia;) I myślę, ze jesli chodzi o teściowa to damy rady bo ja tez jestem troche zolzowata wiec sie dogadamy hahah

A no i jeszcze powiem wam co sie dowiedzialam od rehabilitantki. Emilki. Mam podobno rozstęp miesni prostych brzucha i to dlatego bola mnie tak bardzo plecy. Warto sie tym zainteresowac bo ja nie mialam pojecia wczesniej ze cos takiego jest a tu to jest dosc powazne. Nie dosc ze bola plecy to np trzeba wiedziec jakie mozna robic cwiczenia bo np normalnymi brzuszkami przy tym mozna sobie tylko krzywde zrobic. Na necie za duzo o tym nie pisza ale jak sprawdzić czy sie to ma to sie znajdzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png