Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Agness śliczne z Was dziewczynki :)!! U nas tez było pięknie 20 st i słoneczko. Byliśmy na działce w radawie właśnie wracamy i pada deszcz.... w ogóle to cały kolejny tydzień ma padać. Masakryczna ta pogoda w tym roku :/ charlotte nie martw się najważniejsze ze Stasiowi nic złego sie nie stało. A te guzy to niedługo będą na porządku dziennym. Nakaże maleństwa są coraz bardziej mobilne i ciekawe wszystkiego. Nusia na przykład uwielbia ściągać wszystko ze stołu i rzucać na ziemie:p cwaniara mała. Nauczyła się dzisiaj wystawiać język. Nie wiem skąd jej się to wzięło i przez cały dzień bawiła się tym językiem i wyciągała go na wierzch jakby się chciał pochwalić jaki ma długi :p
Natusia śliczne buciki dla Leonka kupiłaś !:)

Maja no ja właśnie też sobie lubiłam zapalić i wyłączyć się od wszystkiego. Szkoda że nie da się tak raz na jakiś czas jednego bez konsekwencji. Niestety wiem że jak bym zapaliła jednego to później by poszło. Zresztą teraz to nawet mój już nie pali. Rzucił w lutym zeszłego roku więc razem łatwiej. Ano i finansowo oszczędność.
Dziś zauważyłam u Gosi drugiego ząbka. Prawa dolna jedyneczka :) czy Waszym dzieciom też te zęby na skos rosną? Czy to się tak wydaje?

iv098u698jhjb01j.png

Charlotte i Mind, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie tych problemów cyckowych ;-) dacie radę ;-)
Venuska, widzę, że dużo przeszłaś. Nie zazdroszczę. Najważniejsze, że udało Ci się uporać ze wszystkimi problemami.
Ja tak sobie myślę, że niestety na tym etapie kp też mogą się zdarzyć takie rzeczy. W końcu dzieci jedzą coraz więcej innych posiłków. Karmienie już nie jest takie regularne. Są dłuższe przerwy pomiędzy, więc pewnie i zastoje możliwe.

Szczęściara, u nas doradczyni laktacyjna na brodawki polecała czystą lanolinę. Ziaja ma taką specjalną lano-maść do brodawek z wysokooczyszczoną 100-% lanoliną, która na pewno nie zaszkodzi Maciusiowi przy kp.

Kaśka, super zakupy. Już widzę jak Laura dumnie nosi te adidasy ;-)

Qarolina, ja zawsze powtarzam moim koleżankom, które rzuciły fajki na czas ciąży i karmienia, żeby wykorzystały to. W końcu ten chyba najgorszy etap jest już za Tobą.
My mieliśmy też jechać na Westerplatte, ale teściowa z Włocławka się zapowiedziała ;-)
Zuzia ma na razie tylko dolne jedyneczki i bardzo prościutkie. Spróbuję znaleźć zdjęcia, na których będzie widać.

Charlotte, niestety guzy będą teraz coraz częściej, nie unikniemy tego. Dobrze, że tylko na guzie i lekkim rozcięciu się skończyło.

Natuśka, jak się robi dzieci już wiesz, a więc do dzieła ;-) Leosiowi przyda się siostrzyczka. A buciki boskie! :-)

Milutka, Mind, świetne zakupy. Lilka, Ninka i Amelka będą wyglądały jak gwiazdeczki :-) Piękne ciuszki.

Agnes i Zosia, śliczne dziewczyny :-*

U nas dzisiaj też prawie cały dzień piękna pogoda. Teraz leje, ale w nocy to se może ;-)

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57178.jpg

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57179.jpg

Agnees ale wy piękne ;)

U nas dziś tez było słoneczko wiec korzystaliśmy ile sie da ;)

Maaag Alicja ostatnie kilka dni ciagle wystawia język jak mała żmijka :D

Śliczne ubranka kupilyscie, ja dla odmiany kupiłam dziś sukienke ale dla siebie ;) taki przedwczesny prezent urodzinowy ;)

Spokojnej nocy ;* Oh ciekawe kiedy znów prześpimy cała noc ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Monmonka no właśnie Gosi dopiero ząbki się wykluwają. Nie ma takich dużych. Są kreseczki i jak spojrzałam to wygląda jakby po skosie rosły i dlatego się zastanawiałam.
Co do nałogów to ja nie wiedząc, że jestem w ciąży ograniczyłam palenie, bo mi coś nie smakowało. Prawda jest taka, że dla dziecka jest się na stanie zrobić wszystko. Odkąd zrobiłam test to nie pomyślałam nawet o fajce. To samo było jak miałam cukrzycę. Potrafiłam się trzymać w ryzach, a teraz nie mogę powstrzymać się żeby nie zjeść czegoś słodkiego.
Aha i żeby nie było nie zamierzam wrócić do palenia, tak mnie po prostu wzięło dziś na rozkminy :)

iv098u698jhjb01j.png

Hej laski!Agness moje stopy to obraz nędzy i rozpaczy wczoraj dopiero zaczęła mi schodzić skóra ale mam tak suche stopy po Tym że aż mnie pieką.
Jesli chodzi o palenie to nie palę od poczaktu ciąży ale powiem Wam że czasami mam chęć zapalić a zwłaszcza teraz jak jest cieplej na dworze,albo jak mam kurwa konkretnego.i myślę że kiedyś wrócę...niestety narazie mam motywację kp
U nas dzisiaj piękna pogoda 23 stopnie Ale teraz jest burza a ja siałam warzywko w ogrodzie i pomidorki w szklarni wysadzslam i teraz cholernie boli mnie kręgosłup.

Cześć kobitki-!

Kurcze nie mam ostatnio czasu nic napisać... M wyjechał tydzień temu a ja nadążyć ze wszystkim nie mogę, przedstawiam się na tryb samotnej matki znowu...

Ardo świetny pomysł z tą kąpielą! Niestety niewykonalny u mnie, ponieważ mam kabinę prysznicową (a na pranie zwykłą miskę;-)) w ogóle dzięki za pamięć, za rzadko się ostatnio odzywasz!!

Ślicznie wyglądacie i Mamusie i dzidziusie!!
Super ubranka kupujecie. Ja też czekam teraz na zamówienie z hm. W Pepco niestety już body i pajace od dawna dla Maćka za małe. Wczoraj poleciałam bo zobaczyłam w gazetce fajne komplety na lato dla chłopców za 9,99zł - top i krótkie spodenki, ale spodenki okazały się z poliestru...

I ja jestem palaczem. Tzn nie palę już ponad rok, od kiedy lekarz potwierdził ciążę nie tknęłam fajek. I nie zamierzam wrócić, ale paliłam ponad 15 lat i raz na rok rzuciłam a potem wróciłam, Więc wiem jak jest ciężko. Myślę o tym czasem, mimo że ten smród mi strasznie przeszkadza już. I wiem, że niestety jakbym się skusiła to bym zatonęła znowu... Gdyby nie ciąża to bym nie rzuciła, nigdy nie miałam na to ochoty, a wiadomo że po pierwsze trzeba chcieć!

Dziewczyny z problemami cycusiowymi współczuję, oby jak najszybciej się unormowało.

A my byliśmy wczoraj u dermatologa na kontroli i jest ok. Tydzień stosowania tej maści że sterydem dał rezultaty. Odstawiliśmy maść. Mam tylko raz w tygodniu mieszać ją z balsamem i smarować jeszcze ze 3-4 tyg, aż całkowicie zniknie. Ale jest dużo lepiej. A na główce prawie zniknęły!
Też ostatnio mieliśmy kilka fajnych nocek, bo zamiast kilkunastu, wstawałam 2-6 razy. Ale zdążyłam pochwalić się mamie i wczoraj już noc do dupy znowu...
A co do ząbków, u nas narazie tylko dwie jedynki dolne nadal i proste. Ale u mojej przyjaciółki synka urosły takie dwa krzywulce i pytała dentysty i to podobno bardzo często się zdarza. Ale nie ma wpływu na późniejsze zęby stałe więc Qarolinko nie martw się:-)

Dobranoc mamunie!

wjwtbxz.png

Dziękujemy za komplementy :).
Emka moje stopy też suche jak wior ale jestem zadowolona z tej maski chociaż jeszcze schodzi skóra.
Ja na szczęście nie mam żadnych nałogów. ... no może poza słodyczami.

Kurcze ale cieplo mamy vw sypialni i Zosiia tez sie rozkopuje i niespokojnie spi :( co do snu to sie umowilam z M ze dzis ja spie a on weźmie Zosie rano :))

Wspolczuje proplemow cyckowych i trzymam kciuki za zdrówko :**

Charlotte pewnie sie nieźle wystraszylyscie :(
.
Dobranoc bo M podglada co pisze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Monmonka, jak sie tak teraz zastanawiam to faktycznie sporo przeslismy i to jeszcze od czasu ciazy, ale jestem tak pozytywnie nastawiona do macierzynstwa, ze nawet nie analizowalam tego. Na biezaco po prostu rozwiazujemy rozne kwestie i nie analizujemy ich w kategoriach problemu. a tez dzieciatko mamy takie pogodne, ze opieka nad nim to sama radosc :-) gdyby mi ktos kiedys powiedzial, ze tak male dziecko prawie w ogole nie placze i wiekszosc czasu sie smieje, to bym nie uwierzyla ;-) (czas kolek sie nie liczy bo to inna historia) do tego stopnia jest pogodny, ze nieraz zasypia usniechniety :-) jestem zakochana w nim po uszy :-)
Twoja cora jest przepiekna, a usmiech ma przeuroczy. W ogole Wasze forumowe dzieciaczki az promienieja z radosci i sa przecudowne :-)
Dobrych snow!

Venuska, muszę Ci powiedzieć, że mam bardzo podobne nastawienie do macierzyństwa i też sobie nie zdawałam sprawy, że takie dziecko może tak mało płakać i być tak mega pogodne na co dzień. Mojej to wystarczy tylko kontakt wzrokowy z inną osobą, a ta już się chichra. Teraz jak już jej przeszedł lęk przed nieznanymi twarzami to już w ogóle. W sklepach zaczepia ludzi uśmiechem i gaduleniem. Wczoraj teściowa była (od Wielkanocy nie widziała Zuzki) i była zachwycona jakie dziecko jest towarzyskie ;-)
Jestem mega szczęśliwa, że mam tak pogodne i przeszcześliwe dziecko.

W ogóle dziewczyny, ja nie wiem co jest z tymi ludźmi. Wczoraj jak już babcia z Włocławka wyszła, to patrzę na komodę, a tam kasa leży. Pytam męża, a on, że mamusia zostawiła na prezent dla Zuzki i że mamy jej coś za to kupić. Zanim przyjechała, to się pytała co kupić, a my do niej że absolutnie nic, bo dziecko wszystko ma. No to ta z kasą przyjechała. Jedna moja ciotka zrobiła to samo.
Kurczę, nie chce żeby moje dziecko było tak rozpieszczane i rozpuszczane, a w szczególności kasą. Przecież Zuzia nie musi dostawać prezentów przy każdej wizycie babci. Nie wiem, może ja przesadzam co? Chyba nie mam na co narzekać :-p

Dzień dobry mamunie ;)

U nas dziś super noc! Blanka wstała o 2 Alicja dopiero o 4! A potem jeszcze obie o 6 tradycyjnie ;)

Wstaliśmy o 7 i zaraz lecimy na śniadanko ;)

Moje dziewczynki tez sa mega pogodne i ciagle sie smieja, poza małymi marudkami nie ma na co narzekać naprawdę;)

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57183.jpg

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Czesć Kochana, w końcu mam czas na komputer ;-) Chciałam napisac kilka razy ale z telefonu nie chciało mi sie dodać.
Bardzo Wam dziękuję za życzenia ;*
U nas już wszytsko dobrze, za to chyba zaczynaja wychodzić gorne zabki bo ciagle płaczki, marudki i okropne noce. Budzi sie kilkanascie razy, ciagle stęka, wierci sie i popłakuje, przekręca z pleców na boki lub brzuch i zaraz oczy otwarte. A ja nie moge spac tylko stoje nad łóżeczkiem, bo boje sie ze zakryje sie kołderka lub włozy głowe pod poduszke, bo ostatnio tak robi. dolne jedynki wyszły bez wiekszych problemów, a teraz chyba tak gładko nie będzie. Od pojawienia sie kreseczek ząbek u wikusia pojawił sie po 4-5 dniach, jeden też rośni lekko pod skosem.

Monmonka, u nas z prezentami i kasa jest to samo. Ogólnie duzo chodzimy w odwiedziny i do nas tez ciagle ktos wpada i Wiktor dostaje za kazdym razem jakis prezent, chociaz tłumacze milion razy zeby nic nie przynosili. A jeśli chodzi o kase to już w ogole, moi rodzice cały czas mu daje, mam dużo rodzenstwa i za kazdym razem jak sie widzimy to leca stówki do Wiktora, już czasami kłocimy sie o to, ale słysze tylko, że : " ja nie daję Tobie tylko Wiktorkowi". No i wez sie szarp z bratem czy ciężarną siostra ;/ Dlatego zbieram mu te pieniązki na przyszłość, kupimy za nie porzadny fotelik lub cos w tym stylu.

Współczuje problemów z cyckami, ja odkąd nie ściagam mleka to jakbym dostała drugie życie, wysypiam sie nawet i w koncu nie złoszcze sie o wszytsko ;-) Strasznie mnie to wyeksploatowało psychicznie.
Wczoraj bylismy u brata ciotecznego w odwiedzinach bo urodziła mu sie córeczka w kwietniu, ale ma piękne włoski, ja już zapomniałam kiedy Wikuś był taki tyci tyci, bałam sie wziąc na ręce, hihi.
Dobra, koncze moje wywody, bo zaraz będe miała gości i musze zrobić z siebie człowieka raz na tydzien. Idziemy dziś na dni otwarte Rampersa, będziemy wybierac fotelik RWF dla Wiktora, liczę na fachową pomoc obsługi, ale macie cos do plecenia?

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

A tak w ogóle to zaczynamy remont nowego mieszkania w czerwcu i ciągle spedzam czas na przeglądaniu inspiracji i wyszukiwaniu pomysłów jak urządzić własne, wczoraj byliśmy jeszcze ogarnąć projekty na łazienki i dostałam oczopląsu ;-) Szkoda, że mam tylko 2 łazienki, bo mogłabym urządzic sobie ich 50! Wszytsko takie piękne, a te salony kapielowe... Moja znajoma ma taki 25 metrów, zazdroszcze im tego relaksu, bo to 1/3 mojego mieszkania. Fajnie, ze niektóre z Was maja domek lub budujeicie sie, ja to chyba będe miała tylko działke na kwiatki i rzodkiewke na RODzie ;/

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Czesc mamusie :)

Monmonka tak szybko sie chyba nie zdecyduje na druga dzidzie :) moze za dwa trzy lata :)

Charlotte jak Stas? Musial sie biedny wystraszyć.

U nas wczoraj marudzi wersja hard. Przez cały dzien spal godzinę , a tak to piski jęki itd. Ale ogólnie jest bardzo grzeczny i nie mogę narzekać bo bym sklamala !

Iwa super torba! Gratuluje ząbków :)

Qarolina Leosiowi tez jak jakby skośnie ale jak wyszly cale to są piękne proste :)

Leon na noc musi miec gole nogi inaczej sie rozkopuje i nie może spac.

Green pięknie sie dziewczynki bawią :)

Agnees jakie super z Was dziewczynki :)

A to mój łobuz

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57188.jpg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png