Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie z lozeczkiem turystycznym czy mata bedzie problem, bo ta sala na ktorej mamy impreze jest hm.. malutka.. no nie wiem.. moze chociaz w wózku na brzuchu najwyzej polezy.. a pokoi nie ma, bo to restauracja bez hotelu :/

Mind, Qarolina jakbym czytala o moim Stasiu.. jak tylko usłyszy, ze ktos stuknie czy puknie juz sie odrywa i rozgląda, cwaniaczek, gapi się na zamknięte drzwi i czeka aż tata albo Tosia wejdzie. Obraca się na brzuch przewala po łóżku a potem podpełza do mnie, łapie rączką za pierś i chce mi ją wyciągnąć normalnie i wlozyc sobie do buzi. A jak juz sie ulozy i pije to tak jak Gosia łapie za nogi, fika albo kopie mnie po udach..

Natuśka, sto lat dla Leonka i dużo zdrówka ;-)

Kaśka, a Ty przecież z tego co pamiętam masz wózek Camarelo. My mamy Camarelo Sevila i mieliśmy wkładkę niemowlęcą w zestawie. Zuzia przecież tak samo drobna jak Milenka, a jeździmy spacerówką już ponad miesiąc. Zuzia w tej chwili potrafi się podnieść do siadu z pozycji całkowicie leżącej, co prawda sporadycznie, ale jednak, więc wydaje mi się, że spacerówka z pasami zdecydowanie bezpieczniejsza. Z reguły staramy się chodzić na spacer w porze drzemki i dziecko jeździ na leżąco, ale w razie "wu" jest bezpieczniej.

Charlotte, gratulujemy kolejnego ząbka. A co do komunii, to myślę, że nie masz co się przejmować na zapas. Na pewno cały ten gwar i ilość osób zrobi takie wrażenie na Stasiu, że nawet nie będzie miał w głowie pełzania po podłodze ;-)

Mind, u nas z karmieniem podobnie. Zuzia bardzo szybko się rozprasza, a jej ADHD nie pozwala leżeć spokojnie ;-)

Dziewczyny, piszecie o brzydkiej pogodzie, a u nas wczoraj i dziś słońce i całkiem przyjemnie ;-) Chyba w innej Polsce mieszkamy ;-)
Co do rozmiaru stopy, to Zuzia ma ok. 10,5-11 cm i nosimy rozm. 17-18. Buciki rozm. 18 co prawda ciut duże, ale z drugiej strony też nie spadają.
Co do tego podziękowania, to powiem Wam szczerze, że po rozmowie z mamą i głębszym zastanowieniu się, pojechałam jednak z whiskaczem. U nas to taka trochę nietypowa sytuacja. Mimo, że chodziłam prywatnie, to czasami nie płaciłam za wizyty. Z jednej strony jest to przyjaciel mojej kuzynki i powinien nas traktować ulgowo, więc za prowadzenie ciąży nic od nas nie dostał, jednak zachował się bardzo w porządku w stosunku do mnie jak trafiłam miesiąc temu do szpitala, skierowana przez innego lekarza prywatnego. Jako jedyny poświęcił mi czas, a wcale nie musiał. Teraz mógł mi zaproponować wizytę za kasę u siebie w gabinecie, a jednak zaprosił mnie na darmową wizytę do szpitala. Ogólnie jeszcze nie jest z moim cyklem do końca ok, ale wizyta mega pozytywna. Chyba z godzinę siedziałam u niego i sobie gadaliśmy, oj bardzo szczerze, nawet o kosztach wizyt prywatnych ;-) Też nie jestem za tego typu prezencikami, ale jakoś tak przez ostatnią sytuację i jego podejście, czułam się trochę zobowiązana ;-) W sumie to był mój pierwszy tego typu podarunek. A najlepsze jest to, że jednak mogłam z winem jechać, bo Doktorek na diecie i jedyny alko jaki teraz pije to właśnie wino ;-)

Cześć mamunie.
100 lat dla Gosi i innych solenizantów! Oraz spóźnione życzenia dla Leosia!
U nas dziś smutki bo nadszedł dzień wyjazdu M. Pojechał znowu na miesiąc. Ehh za każdym razem zadaję sobie pytanie, dlaczego tak musi być? Nie ma na to dobrej odpowiedzi, wiem.
Tak jak napisała Qarolina w Gdańsku dziś pięknie wygląda że będzie. Spacer obowiązkowy.
A za nami kolejna ciężka noc. Ja nie wiem, ale to chyba moja wina. Mnie budzi każdy jęk małego. Dziś było ich wiele i wydaje się, że w ogóle nie spałam.
Oglądałam te większe wiaderka do kąpieli, nawet znalazłam używane na olx w dobrej cenie, ale okazało się że nie wejdzie ono do naszej kabiny prysznicowej. A mieszkanie mały niewielkie. Więc jak już będę szukać tych siedxisk do wanienki, które Kaśka ostatnio wrzuciła. Ale też są drogie, kurcze, koło 70zł z wysyłką. Wczoraj kąpaliśmy młodego we wiaderku i stwierdziłam, że póki co jeszcze da radę. Może z miesiąc uda się jeszcze je użytkować, a mam nadzieję, że Maciek już będzie siedział do tej pory...
My ma majówkę w domu.
A Wy co porabiacie? Czekam na jakieś wesołe nowiny od Was. Bardzo potrzebuję poprawy humoru, więc opowiadajcie!!

wjwtbxz.png

Witam z łóżka :) wykapalam się ale jeszcze leżę. Nusia w łóżeczku szaleje i usiłuje zasnąć ale coś kiepsko jej to idzie.
Monia przykro mi ze musisz się z mężem rozstawać na tak długo :( tylko mogę sobie wyobrazić jak bardzo Ci smutno.
My dzisiaj jedziemy na działkę w Radawie. Teściowie już tam urzędują od piątku i pewnie do środy zostaną. Może Mindtriks spotkamy na spacerku :) hehe

Kaleman Ja jestem po kilku operacjach uszu u moją p.prof zawsze powtarzała żeby unikać jak ognia wszelakich specyfików do uszu.
Monmonka no i super że postapilas jak Ci serce podopwiadalo, mam nadzieję że z cyklem wyjdziesz powoli na prostą.co do karmienia to my też zamykamy się w pokoju i cokolwiek stuknie puknie to Amelii głowa lata w poszukiwaniu kto to?!a jak jest cisza to usilnie zdejmuje sparpetki to taki rytuał albo fiata mnie za łańcuszek

Czesc Kochane :).
Jak przystało na święto pracy dzis juz wysprzatalam kuchnie wymylam podlogi bo jak zobaczylam co Zosia ma na raczkach po calym dniu szaleństw to sie przestraszylam a cala zainteresowana spi juz godzinke wiec pewnie zaraz pobudka :).

Wszystkiego dobrego dla solenizantow :* doa Gosi :).
Hania ma juz takie dlugie włoski - śliczne :).tak btw dzieciaki tak slodko wyglądają w tych polspiochah :).

A chwalac sie to moja Zośka juz raczkuje :) taki maly slodki robaczek :)).

Dzis u nas w końcu wyszło slonce to może cis będzie ze spaceru. A musze chodzić jak Zosia jest spiaca bo inaczej szybko sie nudzi

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Zapomniałam napisać że Gosia wsadza mi jeszcze palce do nosa :D
Monikae współczuję Ci bardzo. Ale ma być coraz cieplej więc będziesz dużo spacerować i miesiąc minie jak z bicza strzelił.
Charlotte my mamy komunię 14.05 ale przyjęcie jest w domu z ogrodem więc zawsze to większy luz. No i to nie jest komunia mojej córki więc zawsze mogę wrócić do domu. Ja wezmę dla Gosi koc duży żeby gdzieś rozłożyć ale w sumie nie wiem czy będą warunki. Tylko że moja jak jest w nowym miejscu to jest ciekawska i może na rączkach zwiedzać wtedy. Może Stasiowi do czasu komuni się zmieni i wyczuje powagę sytuacji i będzie ok. Nie ma co martwić się na zapas.
Maaag fajnie że się odezwałaś. Hania jak zwykle radosna i pocieszna ;)

iv098u698jhjb01j.png

Wszystkiego najlepszego dla Gosi i Adasia :) kurczę u Was już 8 miesiacy a my dopiero 7 skończyłyśmy :) jednak miesiąc różnicy u takich maluszków to często jest przepaść jeśli chodzi o umiejętności :) Gratulacje dla Zosi Agnes ze już raczkuje !! Moja cały czas staje na czworaka i się buja przód tył już tak od kilku tygodni. Może i ona za dwa tygodnie zacznie :) rano było u nas piękne słońce a teraz dupa, chmury chmury i jeszcze raz chmury No i 10 stopni czyli ziąb :( ale mimo wszystko i tak jedziemy do Radawy właśnie jesteśmy w drodze. Nusia akurat zasnęła na pierwsza drzemkę. Miłego dnia !!:)

Witamy sie i my:)
Sto lat dla Jubilatow,Gosi i Adasia:)))
U nas dzis na sniadanie banan przegryzany zoltkiem jaja:) Zoltko srednio smakowalo,ale dopchnal bananem i weszlo niezle,jak na pierwszy raz,czekamy,czy sie przyjmie.
U nas pogoda srednia,troche slonca,troche chmur i dosc mocno wieje. Ale na spacer idziemy:)
Igor tez bardzo rozprasza sie przy jedzeniu. Przerozne sztuczki wyczynia:)
Milego dnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Hej kochane :)

Mila mi oby po żółtku nic się nie działo :)

Dziękujemy za życzenia :) i życzymy wszystkiego najlepszego i dużo zdrowka dzisiejszym solenizantom :)

Ja mate puzzle mam niedługo ale juz czyscilam mokra ściereczką :) u nas Leon tez je rozkłada na części pierwsze i gryzie.

Maag udanego wyjazdu :)

My dzisiaj zrobiliśmy spacer prawie 10km i wieczorekiem mąż zostal z Leosiem a ja ruszylam tylek i poszłam biegac !! Patrzeć na siebie nie mogę !

Monikae tule :*** odliczamy razem z Toba do powrotu męża :) !

Agnes gratulacje dla Zośki :)

Miłego wieczoru mamusie :) Leos juz spi spal dzisiaj tylko 1.5h wiec padl po kąpieli i kolacji jak mucha :) oby tylko nie obudził mi sie o 5 !!!! :)
Oby wszystkie dzieci pięknie spaly :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png