Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

O faktycznie jak można wózek komuś tak ukraść ?? Brak słów naprawdę, współczuje i teraz kolejny wydatek bo trzeba nowy ...

A u nas z Ala wszystko ok po tym upadku tylko złapały mi dziewczyny katar :/ jutro zaczynamy inhalacje oby pomogły .

Poza tym zdarzają im sie czasem zaparcia i wtedy okropnie sie męczą, musze sie wybrać do pediatry ;(

Charlotte wyglądacie cudownie razem ze Stasiem ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Charlotte ale zachęcająco wygląda to jedzenie Stasia aż chce się próbować, świetnie sobie radzi.

Calineczka to jakaś paranoja z tym wózkiem, ktoś musiał upatrzyć czy go emocje poniosły, aż sama się zeźliłam.

Monika i u nas Olcia się czasem buzi jęcząc, też nigdy nie wiem o co chodzi, ale myślę, że może gazy albo za słabo odbiło się po jedzeniu,dziąsła, emocje z dnia,trzeba to przetrwać po prostu.
Qarolina życzę mile spędzonego czasu z mamą.
Agnes gratuluję mężowi dyplomu.
A ja wróciłam z kabaretu (neo-nówka) uśmiałam się za wszystkie czasy, chłopaki mają poczucie humoru, dobrze mi to zrobiło a Oleńka śpi :)
Mindstrikcs a te jabłko w kawałku to surowe Lilce dajesz?

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Dziękuję Wam bardzo za informacje o krzesełkach! Teraz waham się nad caretero bistro albo chicco pocket meal. Nie mogę po operacji Franka nosić wiec przydałyby się kółeczka jak w caretero ale znowu chicco ma ceratke łatwa do umycia. I chyba z tego co widzę chicco nie ma kółeczek?
Znalazłam ten wpis o krzesełkach
na fb Szczęściara, dzięki :)

Dużo zdrowia dla Gosi, kurcze juz 7 miesięcy, tak jak Leos... a Franus dopiero za 3 dni będzie miał 6. Nie mówiąc już o bliźniaczkach i Igorze Eosi :)

Współczuję trudnych nocy... u nas Franek pięknie przesypial całe noce ale ostatnio też niespokojnie śpi i się kręci.

Mimo wszystko śpijcie dobrze, dobranoc!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Wszystkiego naj i dużo zdróweczka dla Gosi! :-*
Qarolina, Zuzia dzisiaj podobnie ubrana i nie wyobrażam sobie ubrać jej grubiej. Chyba by zagotowało mi się dziecko...
A wózki pozakrywane tetrami u nas też na porządku dziennym, a cholera wie jak w środku ubrane dziecko. Dziecko nawet widoku na świat nie ma...

Green, współczuję upadku z łóżka, teraz każde dziecko, nawet mało mobilne może zadziwić. Ale na pewno Ali nic się nie stało. Będzie dobrze :-) No i zdrówka dla Twoich przeziębionych dziewczynek!

Monikae, mamusie oby dwie mam super. Teść tylko do d... :p Za szybko poszedł na emeryturę i strasznie zdziadział ;-)
Zazdroszczę tego eko targu. Też muszę poszukać jakiegoś pewnego dostawcę mięska i warzyw, bo chciałabym sama gotować :-)
Monia, powodzenia jutro :-) Pewnie się już zatęskniłaś za swoim mężem ;-)
BTW. Ale masz ciekawy stół i krzesła. Bardzo oryginalne :-)

Sevenka, my tak samo jak Mind podajemy Ibuvit C, ale tylko profilaktycznie jak sami jesteśmy chorzy. Co do inhalacji nie pomogę, bo u nas jeszcze odpukać nie było takiej potrzeby.

Nika, z tego co widzę to najpopularniejsze są krzesełka Chicco Polly, Chicco Pocket, no i Caretero Bistro. My mamy te ostatnie. Caretero niby materiałowe, ale też się łatwo czyści. My kupiliśmy używane, całe upaprane i bez problemu wyczyściłam je wodą i płynem do naczyń. Wygląda jak nowe :-)
Co do łóżeczka turystycznego, to my kupiliśmy Kinderkraft + do tego oczywiście materacyk składany i jesteśmy jak na razie zadowoleni.

Charlotte, zazdroszczę tego, że sami byliście w stanie tyle zrobić w mieszkanku. U nas z reguły kończyło się tylko na chęciach ;-) Choć nie powiem - kilka rzeczy zrobiliśmy sami, ale na pewno daleko nam do Was ;-) Na pewno super Wam się mieszka z tą satysfakcją :-)
A Staś super chłopak u super mamusi na kolanach. Pięknie wcina, no i podłoga po brokule wygląda zacnie ;-)

Calineczka, szok! Bardzo współczuję. Ludzie nie mają sumienia, żeby kraść dziecku rzeczy... :-(
U nas rok temu na osiedlu chodził taki psychol 31-letni i srał na wózki stojące na klatkach schodowych i rozsmarowywał to na każdy cm wózka.
No nóż się w kieszeni otwiera... Czasami ludzka bezczelność nie zna granic.
Mam nadzieję, że tego Waszego złodziejaszka szybko karma dosięgnie.

Dziewczyny, którym dzieciom budzą się w nocy, bardzo współczuję. Moja Zuza to może ze 3-4 razy obudzi się w nocy w całym miesiącu. I tak już mamy od 4-tego miesiąca życia. Nie wyobrażam sobie jak zmęczone tym musicie być. Życzę Wam z całego serca, aby i Wasze dzieci lepiej przesypiały nocki, no bo w końcu wyspana mamusia, to szczęśliwa mamusia, a szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko :-*

No to na koniec dobrej i w końcu w miarę przespanej nocki życzę, oczywiście nie jednej ;-)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56259.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56260.jpg

Jak zwykle przy weekendzie jestem trochę w plecy.

Monmonka - wspaniale wyglądasz! Teść ma chyba zaburzony obraz rzeczywistości wiec się nie przejmuj.

Mila_mi - spróbuj to olać. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, nawet dzisiaj czytałam artykuł o tego typu reakcjach otoczenia gdy dziecko ma powiedzmy 8 miesięcy i nie siedzi. Ludzie sobie nie zdają sprawy jak nas wkurzają takie opinie! Trzy głębokie oddechy i olewamy wszystkich madralinskich! :)

Monika - nastraszylas mnie tymi kleszczami :/ Dzisiaj cały dzień na świeżym powietrzu. Jezioro, las, park... i tylko cały czas trzymałam kciuki żebyśmy żadnego dziada ze sobą nie zabrali. Brrrrrr

Wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer w letniej czapce a dziś bez czapki :P Oczywiście wszystkie dzieci które spotkaliśmy miały czapki, ale było 23 stopnie w cieniu... wiec uważam że decyzja była słuszna. Do tego body na krótki rękaw i cienka bluza a momentami bez bluzy.

Alicja może sobie rękę podać z Błażejem. Nie wiadomo kiedy te nasze dzieci takie mobilne się zrobiły! Uczucie straszne jak taka mała żabka ląduje na dywanie :((( Ważne nie ma zmian w zachowaniu, pocieszam się że nie my pierwsi... ale żal do siebie pozostaje :/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Dzięki jeszcze raz laski za życzenia dla Gosi.
Calineczkamala 100 lat dla Wojtusia. Przykro mi z powodu wózka! Co za skurwysyństwo.
Mind mamy takie same chusty z Pepcko. Mamy w obu kolorach :) matka nie mogła się zdecydować ;)
Co do czworakowania, siadania itp. My chodzimy na rehabilitację i na razie nie ma lamentu że Gosia nie staje nawet do czworaków. Z tego co mi tam mówią powinna powoli załapywać. Najpierw pozycja do czworaków, z niej siadamy i z niej raczkujemy a w zasadzie czworakujemy ;) też bym chciała żeby Gosia już coś tam robiła bo po cichu liczę że wypuszczą nas wtedy z tej poradnii a tak kicha tkwimy tam dalej. Jeszcze teraz masaż dziecku logopedyczny muszę robić :P

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56261.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Może oszalałam ale zamówiłam właśnie to vaco na kleszcze ze strony internetowej. W Rossmannie pytałam, rzeczywiście trzeba będzie poczekać jeszcze z miesiąc. Trudno, zapłaciłam więcej, ale po ostatnim przypadku jestem przerażona, że te skurczybyki tak atakują już...

Ja mam dla małego na lato taką cieniutką czapkę z daszkiem i taki kapelutek ala wędkarski. Kupiłam jeszcze ze smyka ze strony internetowej niedawno poprzeceniane po 12zł:-)

A wczoraj zapomniałam się pochwalić, że dostałam kurę (którą wcześniej zamówiłam, ale nie obiecali że będzie) na eko targu i już wczoraj ugotowałam rosołek. Po jednym dniu jest jeszcze lepszy. Mam nadzieję, że mąż się ucieszy i doceni:-) za 6h będzie lądował już w Gdańsku hihi! Euforia 100%:-D

A śniło mi się że w jedną noc małemu wyszły 4!!! zęby. Górne jedynki i dwójki. To było takie realistyczne, że jeszcze teraz się zastanowiłam, czy to napewno był sen!

wjwtbxz.png

Ale bym zjadła takiego rosołu mmmm, chyba głodna jestem, jeszcze nie jadłam, nie chce domostwa budzić, wystarczy, że my z Olą nie śpimy od 6.20,przeziębienia ciąg dalszy i jest bardzo marudna.
Monia ja dokładnie kilka dni temu miałam prawie taki sam sen, dokładnie cztery zęby, bielutkie jak śnieg z tym, że wszystkie na dole :)
Miłej niedzieli.

Madzikcz sto lat :*
Sevenka ja daję jabłko i banana w siateczce. Mój dziecko jest nieobliczalne i boję się że wsadzi całe do buzi. My też nie śpimy od 6.20. Tzn Gośka już wali komara ;)
Mind uroki mieszkania na 9 piętrze ;)
Monikae Ty tą mgle przeganiaj żeby męża do Bydgoszczy nie przekierowali ale myślę że za 6 godz będzie już po mgle.

iv098u698jhjb01j.png

Kurcze dziewczyny, chyba udał mi się wczorajszy prima aprilis z tym wózkiem, co? Aż mi teraz głupio bo tak się przejelyscie. Mam nadz że macie poczucie humoru i się nie obrazicie.
No i my dzisiaj kończymy 7 msc.
Madzikcz wszyst naj naj, spełnienia marzeń , i szczęśliwego macierzyństwa.
U nas piękne słoneczko, Wojtus wstał przed siódma. Na pewno dziś zaliczymy długi spacer do lasu z tatusiem.
Miłej słonecznej niedzieli wszystkim.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Hehe Calineczka numer z wózkiem the best, że żadna na to nie wpadła, najważniejsze, że macie czym jechać do tego lasu :D
Monika ja też po tym śnie odrazu doskoczyłam do dziąseł Oli ale niestety tak ani widu ani słychu i tak jest do dzisiaj.
Ja ostatnio zapomniałam o tej siateczce a tych większych kawałków jakoś się boję podawać. Ale może trzeba się przełamać.
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów, zdrówka i radości.

Hahaha,sezon na pelikany rozpoczety,bo niezle łyknelysmy z ta kradzieza wozka:)))))Ale jak dzisiaj milo przeczytac ze Wojtus jednak ma czym pojechac na spacerek.no i wczoraj utracona wiara w ludzi powrocila,hihi.

Madzik,wszystkiego najlepszego!duzo zdrowka dla ciebie i calej rodzinki,spelnienia planow,marzen no i pieniazkow,zeby nigdy ich nie zabraklo.no i moze jeszcze rodzenstwa dla slodziutkiej Emilki,hihi:))

Milej niedzieli babaczki kochane!!!!!!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz dużo zdrówka dla solenizantow;) z Madzikcz włącznie :-) My weekend spędzamy na wsi, mój Alek tak szalał że dziecka nie poznawalam, tylko smiech i rechot i gaworzenie od świtu do 19;) wszystkie ciocie i prababcie wniebowziete;)
,niestety nadmiar atrakcji odbił się nocą bo miał przerwę w spaniu 3 godziny! O 6 pobudka A teraz od godziny już drzemie n podwórku :-)
Calineczkakamala udało Ci się, nie ma co, pamiętam jak w tamtym roku wkrecilam ludzi w pracy;) ale ten czas pędzi#
Miłej niedzieli