Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Mamo Joasi kocham szarlotkę !:) muszę się nauczyć ją robić ! Wy się martwicie o prace a ja o staż. Muszę go ogarnąć do marca. Mam nadzieje ze trafie na jakiś normalny zespół w aptece. Poszłam ostatnio pytać się do jednej apteki o staż to pani Mgr farmacji tak mnie potraktowała jakbym chciała jej etat odebrać. No cóż... czuje ze nie będzie lekko.

My na dzien babci chcielismy dac zdjecia, ale reszta wnukow sie pochorowala, nie bylo jak sie zgrac u fotografa i przelozylismy na przyszly tydzien.. zostaną kwiatki no i od Tosi laurka, bo uwielbia rysowac. A mojej jedynej babuni jaka mi została tez chcę wyslac zdjecie moje z mezem i dzieciakami no ale nie wypalilo z tym fotografem wiec pozostaje mi telefon, bo babunia mieszka bardzo daleko ;/

Staś dzis bardzo wymagający. Od dwoch dni troche ma marudki, sam posiedzi tylko chwilkę i mało spi, a najlepiej przy cycu albo w wózku na spacerze, takze dzisiaj, uwaga, mam labe od sprzatania ;) teraz mamy sie zbierać na spacer, a on oczywiscie kima i ciumka cycusia.

Sprzedam Wam fajny patent ;) mąż kupil dużą piłkę do ćwiczeń i idealnie sprawdza się jako uspokajacz. Siadam sobie z młodym na rękach gdy buczy nie chce cyca i w ogole sam nie wie co chce i kolyszemy sie albo delikatnie podskakujemy. Wrażenia pewnie podobne jak we wózku i tym sposobem Staś po raz pierwszy wczoraj usunął bez cyca ;) no i ręce nie odpadają od noszenia ;) jak ktoras ma pilke w domu to polecam.;)

Mind Lilka dzis konczy 4mce? Najlepszego dla ksiezniczki ;) no i dla Maciusia od Szczęściary, bo my macie maluszki z tego samego dnia, no nie?;) dużo zdrowka dla bobaskow ;)

Zuzia też dotychczas tylko się zawstydzała, najczęściej na swoje odbicie w lustrze, ale od jakiegoś 1,5 tyg. na widok innych twarzy robi podkówkę i zaraz płacz, a wczoraj to istne szaleństwo. Wpadła w taką histerię, że miała problem z oddychaniem. Teraz aż strach z nią gdzieś wyjść.

Mindtricks, Szczęścara, gratuluję przetrwania tych 4 miesięcy ;) U nas też dzisiaj 4 miesiąc mija :)

Maaaag, ja przygotowałam oklepaną ramkę ze zdjęciami dla swoich rodziców i ułożyłam fajne życzenia. To jest ich pierwsza wnuczka, więc się cieszą ze wszystkiego. Męża rodzice mieszkają w innej miejscowości i rzadko się widzimy, bo oni mało mobilni. Za tydzień mamy sesję zdjęciową, więc zrobimy potem albumy i dostaną z lekkim opóźnieniem.

Hej dziewczynki, skłądam serdeczne życzenia dla Moniki i 4miesięczniaków!

U nas nocka super, mały wczoraj tak szalał w dzien ze jak poszedł spac o 20 to wstał przed 5. Tylko ja o 2 musiałam wstac na odciaganie mleka i taka byłam zaspana ze idiotka przez kilka minut doje sie, mleko pryska i tak patrze do pojemnika ile juz mam, a onpusty, dookoła nalane, mysle co tak pryska na wszytskie strony a potem zgapiłam sie, że nie otworzyłam pojemnika. I pewnie z 20ml poszło na zmarnowanie ;/

Co do pracy kobiet to u nas jest podejscie w Polsce jak w sredniowieczu. Niby nagłasniaja kampanie społeczne mama w pracy itp,ale to wszytsko nie sprawdza sie w praktyce. Ja tez spotkałam sie z głupimi sytuacjami, ze jak to, taka młoda dziewczyna i pracuje w karetce? Przeciez ona nie ma siły podniesc 30 kg. a pracuje juz kilka lat i co? Chcieli zebym wróciła jak tylko poszłam na zwolnienie. teraz jak pojde w odwiedziny to tez kiero pyta czy nie chce wrócic wczesniej. Także mam nadzieje ze ja we wrzesniu bede miała gdzie wrócic, bo też mam umowe tyklo do konca kwietnia br.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Wikus skonczył wczoraj 19 tygodni, czyli skok rozwojowy za nami, to chyba rzeczywiscie kroki milowe w rozwoju naszych dzieci bo obserwuje go od kilu dni i jestem pod wrazeniem jego umiejetnosci które pojawiaja sie z dnia na dzien. Nie tylko jesli chodzi o motoryke ale i inteligencje. Uwielbia ksiazeczki, dzis wpadłam na chwile do Biedrony i kupiłam mu kilka ksiazek, maja swietne ceny, duzo nizsze niz w ksiegarni.
Ja dzis w planach mam ciasto prince polo bo szarlotka była tydzien temu ;-) i bede w koncu robic paznokcie bo juz tak mi odrsosły szpony ze boje sie zeby nie podrapac małego.

Moj mąż od poniedziałlu ma tydzien wolnego!!! Boże, jak ja czekałam na to, od wrzesnia miał wolne tylko niedziele. I mąż wymyslił, ze jest już lepsza pogoda i lecimy jutro na kilka dni w Dolomity, zabieramy ze soba dziadków ( tak w ramach prezentu z okazji ich święta) oni zajma sie dzieckiem a my skoczymy sobie na wspinaczke, bo już tęsknie za swoimi pasjami. Jednak dziecko uniemożliwia wiele rzeczy.

I chciałam zapytac, czy wyrabia któraś z Was dziecku paszport? my chcemy lecieć na wakacje do Tajlandii, tylko nie wiem jak to jest teraz z paszportami dla takich małych dzieci i nie mam weny żeby sie w koncu za to zabrac. ale 2 lata temu byliśmy w Indonezji i było z nami małżenstwo z półrocznym dzieckim i mówili własnie ze wcale tak szybko tego nie załatwi sie. Ma któraś w tym jakies doświadczenie?

Chciałam jeszcze o coś zapytac, ale wyszło mi z głowy, ehh. Za dużo mysli jednocześnie.
Miłego weekendu Wam życzymy kobiety!

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54217.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54218.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54219.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54220.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54221.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54222.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54223.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54224.jpg

Hej dziewczynki!
Po pierwsze wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcznicy dla Maciusia, Lilki i Zuzi! Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!
Po drugie Iwa ten twój Wiktor to tak dorośle wygląda! Słodki dżolo;-)
Monmonka wiesz, co do tych kąpieli to też od kiedy pamiętam robimy to w formie zabawy, zagaduję, itp. Już nie wiem... A co do lęku przed obcymi u nas zaczęło się na święta. Z daleka wszystko ok, ale jak ktoś chce wziąć na ręce to histeria. Moja mama ostatnio jak przyszła i wzięła Maćka to taki ryk, że nie mogłam go uspokoić. Też mieliśmy to w stosunku do obcych miejsc, jak poszliśmy do kumpla na kawę. Mam też nadzieję że z tego wyrośnie bo nie będę mogła nigdzie iść...
Mamo Joasi my jesteśmy na etapie marchewki z ziemiaczkiem i mój mały też pokochał pyry:-P

wjwtbxz.png

A my byliśmy dziś na spacerze i shoppingu bo w końcu roztopy przyszły. Kupiłam sobie bluzę i koszulkę! W końcu coś! I wydałam na to 45zł! Mega promocje! Dla małego też oczywiście nakupowałam body na wyrost, bo promocje w smyku na te wielopaki są, body wychodzą po 8-12zł. Kupiłam 2x3pak i jeden 5pak;-).
Dowiedziałam się że żona kuzyna jest w ciąży więc już będę miała komu oddać ciuszki po Maćku! Tylko nie zna jeszcze płci, ale dla dziewczynki też znajdę jakieś uniseksy!

wjwtbxz.png

Teraz sie witam na spokojnie:)
Zdrowka dla wszystkich czteromiesieczniakow:)
Edziula,chamsko Cie potraktowali,niby nie mozna dyskryminowac kobiet z dziecmi,ale jak umowa wygasa,to nie obowiazuja zadne zasady,do dupy z takim prawem. Tak jak dwutygodniowy okres wypowiedzenia bez podania przyczyny przy umowach na czas okreslony,dla mnie to jakas porazka,nie znasz dnia,ani godziny:(
Raz mnie tak zwolnili i to jest jak policzek,mozna naprawde stracic grunt pod nogami. Ja pracuje w duzej sieciowce drogerii,niby mam gdzie wrocic,ze zwolnieniem w ciazy nie ma problemu,firma niby prorodzinna,ale jak przychodzi co do czego,to matki z malymi dziecmi to drugi sort pracownikow dla kierownika:( Centrala,to jedno,a cala reszta to juz rob,co chcesz.Umowe mam jeszcze ze trzy lata,na razie o tym nie mysle,ale raczej wezme wychowawczy,jeszcze zobaczymy.
My w malym stresie,czekamy na lotnisku na corke R.,czterdziesci minut juz koluja,taka u nas mgla na tym zadupiu,dramat.
Trzymajcie sie,Dziewczynki,milego Dnia Babc i Dziadkow:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

mila_mi
Hej:)
Z tego co sie orientuje,dziecko podrozujace po Europie musi miec dowod tozsamosci-paszport,albo dowod tymczasowy,poza Europe lub UE(nie wiem dokladnie) musi buc paszport. Przynajmniej tak bylo dwa lata temu. Przy wyrabianiu paszportu musi byc matka i ojciec,na odbior czeka sie ok. miesiac,a jesli chodzi o dowod,to z terminami bywa roznie.

Na dowód czeka się ok 2 tyg, niby piszą że 4 ale zazwyczaj wcześniej do odbioru. Dokładnie w unii wystarczy dowód a dalej to już paszport i faktycznie do paszportu oboje rodzice potrzebni. Najlepiej jak jest potrzebny paszport to i tak wyrobić dowód bo jest za free, to samo zdjęcie a zawsze w razie w 2 ma się jakiś dokument. Mój brat tak wrabiał swojej córce w zeszłym roku.

Ja za to mam wrażenie że dzieci to nie raz się uwsteczniają. Goska jednego dnia przewracała siena plecy jak szalona a teraz nic, jak kamień w wodę. Z butli też nagle korzystać nie umie. Kurcze brak mi cierpliwość nie raz do tego dziecka. Dziś rano świrowała, chyba z 3 razy ulała aż chciałam ją wysłać na san escobar :D
My dziadkom ceramiczne serduszka kupiliśmy. Dawałam kiedyś linka. Może nie spersonalizowane ale fajnie ;)

iv098u698jhjb01j.png

Martusia ale piękne oczy ma Twoja corunia, no będzie zrywala na nie chlopakow, a co do cofania się dzieciaczkow to czytalam ze podobno jest to tak ze gdy dziecko zdobywa nową umiejętność to tak jakby skupialo się tylko na niej i o reszcie zapomina a jak już ja udoskonali to wraca do starych i już robi je razem nie wiem jaka w tym prawda no ale u nas się to akurat sprawdza

Dzięki dziewczyny, dowód już mamy dla Wiktora. Teraz tylko paszport i ubezpieczenia muszę ogarnąć. A już wiem co miałam napisać. MAAAG, jeśli chodzi o staż to może zapytaj w Ziko. Moja przyjaciółka tam robiła właśnie, potem dostała etat z niezła kasa i dobrym socjalem. Ale że otworzyli też aptekę w Lublinie to przeniosła się z Rzeszowa na stare śmieci. Ona też miała problem że stazem i mówiła że najchętniej przyjmują w sieciowkach.

Iwa właśnie tak czytałam ze w sieciówkach najlepiej w ogóle się pracuje. W aptece słonecznej tez dają dobre pieniądze później w pracy. Narazie staż muszę odrobić a potem będę szukać pracy. Pewnie na początek i tak pójdę tam gdzie mnie przyjmą i nie będę patrzeć na płace. Zdobędę trochę doświadczenia to wtedy będę wybierać o ile będzie w czym. Pokaże Wam nasze prezenty dla moich rodziców. To tez ich pierwsze takie święto wiec się postarałam hihi
Dziadziowi tez taki sam tylko zdjęcie inne. Napisy po włosku bo rodzice się uczą od roku i teraz między sobą praktycznie calyvczqs rozmawiają po włosku :p

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54235.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54236.jpg

Dziewczyny,dziekujemy z Lila za zyczonka!No i tez przesylam caluski dla Zuzi i Maciusia,duzo zdrowka i usmiechu!!!!

U nas czeka sie dwa tygodnie na paszport,no i oczywiscie musza byc obydwoje rodzicow.paszport na 5 lat.
Lilce tez zaczal sie juz okres odrozniania "swojakow" i juz tak chetnie nie posiedzi u nowej cioci czy wojka:)
Musze ja dzis kapac w krochmalu bo tez zrobily sie jej czerwone krostki w rowku:/
My wlasnie wracamy od moich rodzicow.Tata ma 70tke,poza tym dzien babci i dziadka wiec razem z siostra i bratem zrobilismy im niespodzianke.my przygotowalismy kolacje,brat obiad a siostra tort i zjechalismy sie na ta sama godzine z 3 roznych miast z rodzinami,lacznie 11 osob:)Mina taty kiedy spiewamy mu sto lat w przedpokoju bezcenna!Do tego Emi zrobila kolaz ze zdjec wszystkich wnukow i dala laurki pt."dziekuje ci za...." i napisala miedzy innymi za siedzenie u mnie w szpitalu czy za nudzenie sie na brzegu kiedy ja sie kapie w zalewie;) i wiele innych i moj tata sie wzruszyl:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Bordo, ze względu że nie mamy za dużo czasu no i jedziemy z dzieckiem to niestety będzie tylko Cortina. Zobaczymy jak to wszystko pójdzie w trakcie, nie mamy większych planów. Pewnie Lagazuoi, może Tafana di Rozes, może coś jeszcze. Na marmolade nie porwiemy się bo niestety po ciąży kondycja już nie taka. Może we wrześniu zanim wrócę do pracy uda nam się jeszcze pojechać. Ale najpierw będę musiała nabrać kondycji w Tatrach.