Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. U nas doba po szczepieniu, jak narazie wszystko w porządku.
Milutka współczuję choroby dziewczynek, Ty to masz pod górkę. Ale co Cię nie zabije to Cię wzmocni.
Sevenka suwaczek udało mi się w końcu dodać na laptopie za pierwszym razem, bo z telefonu ani hu hu.;)
Co do sprawności ruchowej tu u nas też jest różnie, raz bardziej aktywnie a raz mniej tzn normalnie i prawidłowo jak na ten etap rozwoju.
W nocy znowu zadziałała u nas farelka, z 23 na 24:30(jedzonko )Potem z 3:30 na 5. Tak czy siak dwa karmienia były tyle że później. Spaliśmy jeszcze do ósmej.
U nas na topie teraz piszczenie aż uszy bolą.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Emka współczuję. Wiem dokładnie jak to jest. Cierpię na rwę kulszową od lat a teraz, kiedy maluch waży 7kg co drugi dzień średnio mnie łapie. To skutek problemów z kręgosłupem, na który w tym roku mam nadzieję będę miała operację. Nie wiem, co Ci poradzić, ja karmię mm, ale i tak nie wiele mi pomaga przy ataku rwy. Czasem długotrwałe przyjmowanie leków trochę pomaga, ale są one mega mocne i wątrobie dają w kość więc staram się bez nich żyć! Trzymaj się mocno!
Dziewczyny pamiętacie tą świecącą różdżkę maaaaaag? Znalazłam takie coś w smyku i zamówiłam, zobaczymy...
http://www.smyk.com/k-s-kids-patrick-wielofunkcyjna-rozdzka.html
Poza tym u nas nocka lepsza. Wczoraj podjęłam kolejną próbę podania kaszki przed mlekiem wieczorem, ale niestety, narazie chyba opuszczę, bo nie chce jeść i koniec. Za to do mleka zamiast kleika dodałam Kurczakowi tej kaszki - 2 Miarki na 180ml mleka i młody wypił wszystko ze smakiem! Dodatkowo spaliśmy bez zupełnie żadnego światła (wcześniej lampka nocna) i szumiś działał ze zwiększoną mocą. I dzięki temu wszystkiemu nie było tym razem tego dodatkowego karmienia w nocy. Grrrrr nie chcę zapeszać. Oczywiście wstawałam z 15 razy podać smoka, pieluszkę czy pogłaskać, ale zawsze coś...

wjwtbxz.png

Emka, Monikae, zdrowka z plecami! Wiem jaki to bol to ja skolioza i bole plecow, mąż wysoki i ma jeszcze gorsze przeboje, nasza Mala dopiero 6.5kg ale plecy nam obojgu wysiadaja, czasem chodzimy do fizjoterapeuty i codziennie cwiczenia na macie.
Stas slodziak, taki łysolek:* Laura tez byla lysawa, a teraz coraz wiecej wlosow mimo, ze miala ciemieniuche. Charlotte my mamy do kapieli emolient Oimatum 500ml, niebieska wydajna butla, kupuje w aptece, nigdy na ciałku nir bylo suchej skory, ładnie pachnie.
U nas ostatnio codziennie po kupie cala do mycia i przebrania. Nie wiem mamy Pampers active baby nr 3 i juz za male? :/ w sumie po problemach w tym temacie to juz ciesze sie z kazdej takiej bomby;) przynajmniej Mala nie meczy sie.

U nas Charlotte też taka częstotliwość jedzenia. 3h to taki max, wytrzyma jedynie jeśli śpi w tym czasie. Zazwyczaj co 2h, w nocy rowniotko co 2 jak w zegarku.
Milutka dużo zdrówka dla dziewczynek.
Powodzenia z bólami kręgosłupa, też mam z nim problem.

Maciuś dużo dziś śpi po szczepieniu. Najgorzej chyba znosi z dotychczasowych, jest taki inny, smutny, mało ruchliwy, widać że coś mu dokucza.
Ja dziś jestem jakaś nabuzowana, zła. W niedzielę przyjeżdżają teściowie i chciałabym żeby było pieknie, ładnie, pysznie. I się zloszcze że się nie wyrobie.

Mąż zawsze pyta z kim pisze Charlotte czy Maag bo tylko wasze niki zapamiętał hehe :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Dzięki dziewczyny! Macie racje nie ma się co martwić na zapas. Błażej interesuje się rączkami i drapie kolanka a na obroty przyjdzie czas. W końcu ma dopiero 3,5 miesiąca.

Charlotte mój w dzień je mniej więcej co dwie godziny... może za często proponuje mu cyca, ale liczę na to że się naje i nie będzie za często wstawał w nocy. Chociaż na razie wpływu nie zaobserwowałam...
Jestem zadowolona z olejku musteli do kąpieli. Skóra jest super w dotyku, oczywiście tam gdzie nie występują suche placki.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

My tez sie czesto karmimy,wlasciwie za kazdym razem,jak Igor marudzi i nie daje sie zagadac,proponuje mu cyca zazwyczaj jest chetny,ale czasem odmawia:)
My do kapieli nic nie uzywamy,oprocz plynu do mycia i po tez niczym nie smaruje Malego,bo nie ma potrzeby,a skore ma ok.
Ale juz jest fajnie spedzac czas z Malutkim,uwielbiam to:) Jest przekochany i nie marudzi.Z dnia na dzien coraz lepiej:)
No i mam dylemat co na Dzien Babci. Moj R. ma dosc oryginalna babcie i dla niej najlepszy prezent to pol literka:) 86 lat,a babcia daje rade i nie wymieka:) Jak powiedzialam kupmy biovital,to spytal,czy jest na alkoholu,bo inaczej babcia nie wypije:)
Wspolczuje,Dziewczyny,problemow z kregoslupem. Musi byc Wam ciezko,bo i zdrowe plecy potrafia szwankowac przy malym dziecku.
Milego popoludnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Szczęściara a to ciekawe bo mój mąż tez zna Twój nick i Charlotte :) jeszcze padme i green rose bo wcześniej się sporo udzielały :)
Charlotte ja karmie co 3 h nie częściej. Wiec w ciągu dnia wychodzi jakieś 4 karmienia łącznie w ciągu doby 6 karmien. Hania od 15 do 16 spała w łóżeczku. Nakarmiłam ja i zasnęła mi na rękach przy cysiu. Teraz leży z cysiem w buzi i czasami sobie ciągnie a ja oglądam już 2 sezon Lostow :p za chwile budzę Malusią żeby się trochę pobawić i ja zmęczyć. Dalej czekamy na tatę. Już wyjechał z Krakowa także na kąpiel zdąży :)

Heh Maag, obiecuje, ze bede cześciej sie udzielać, ale te 5 wizyt w szpitalu z Polcią wymęczyły mnie psychicznie i byłam podłamana ....
A tak apropos Green Rose, to ciekawa jestem czy jej dziewczynki sa jak dwie krople wody i jak ona je rozróżnia :))))

Jesli chodzi o moje chodzenia spac o 1.00, to próbowałam juz wszystkiego, zmęczenia materiału w ciagu dnia, krótsze drzemki, dłuższe zabawy... nic to nie daje ... jesli mała sie nie wyśpi przed karmieniami, to nie chce jesc, jest marudna i gorzej w sumie dla mnie. Bo sie znow martwię, ze mało je...

Właściwie to juz przestaje mieć pokarm i ponieważ jestem zielona w sztucznym karmieniu ( starszego karmiłam wyłącznie piersią 16 miesięcy ) powiedzcie, czy muszę Pole przepajac miedzy karmieniami????

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Dzieki Mala, wyprobuje te pampersy play and sleep, bo codziennie kupa nam sie wylewa i atakuje cale dziecko i dzis podczas karmienia moje spodnie;) haha nie myslalam, ze pampers active baby to takie dziadostwo za tyle kasy, najgorsze, ze mam mega paczke zamowiona przez internet.
Padme, przy mm mi pediatra polecal dawac troche przegotowanej wody miedzy karmieniami, ale ja czasem tak nie robie, tylko np dodam wiecej wody i plaskie miarki i kupa jest i to j.w nawet solidna;) wazne, zeby nie zageszczac tego mleka mm i nie dawac wiecej miarek niz na opakowaniu.

My też używamy sleep and play od 3 i jestem mega zadowolona. Cena w porządku a nie raz fajne promo w netto i do tego nie śmierdzą tak jak te zielone :)
Dziś moje dziecko ogarnęło obrót przez lewe ramię z brzucha na plecy i do tego miała z tego fun. Zobaczymy czy jutro będzie pamiętać. Wasze niektóre maluszki mają dopiero 3,5 mc a moja ma już 4,5 dlatego pytałam pediatrę o te przewracanie i ona oby wzmocnić mięśnie i dlatego że Gosia klocuszek dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.

iv098u698jhjb01j.png

Maag pewnie dlatego, że po koniec ciazy mało nas się udzielalo.

Zależy pewnie też ile Maluszki jedzą na raz. Maciek nie umie się najeść na zapas. Je 5 minut i tylko z jednej piersiale często, a jak mu wcisne czasem druga piers to uleje. Więc już tego nie robię. Jak się wczoraj szczepilismy to byl chłopiec taki wielkosciowo jak Maciek a miał 9 miesiecy! I dziewczynka 3 miesięczna maleńka. Maciek nie jest jakiś bardzo duży a przy nich wyglądał jak wielkolud.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Co do siusiaka to mi polozna i lekarz powiedzieli, zeby nie ruszac, ze dopiero jak bedzie mial dwa latka to kontrola w tym kierunku..

Ano bo my takie weternaki hehe, stuknął juz rok na forum prawie codziennego pisania ;) nie sadzilam, ze mnie to tak wciągnie.. nie wyobrażam sobie dnia bez Was wszystkich hehh ;)

Muszę się pozalic.. byliśmy dziś na kontroli u okulisty z tą cysta którą Staś ma na oczku. Okulistka dala mu kropelki z antybiotykiem, ktore podawalam mu dwa razy dziennie przez 10 dni. Niestety nic nie pomogło, cysta nadal jest, ani mniejsza ani wieksza. Nieraz ją widzę, gdy Staś patrzy do gory.. jest w takim glupim miejscu, ze ciezko ją dostrzec. No i dziś okulistka próbowała tez ją obejrzeć.. oczywiscie na sile. Dobrze, ze bylam z mezem, bo chyba bym uciekla z tego gabinetu. Staś darł się jak obdzierany ze,skóry, a ona mu na siłę próbowała powieki rozchylic, a on upracie zaciskał. To była normalnie jakas makabra. Ryczeć mi się chcialo.. Staś się wscieka przy smarowaniu buzi kremem, a co dopiero gd ktos mu swieci w oczy i na sile oko otwiera.. po kilku probach stwierdzila, ze "no z tymi dziećmi tak to jest.. chyba po prostu mnie nie lubi" i dała skierowanie do okulisty dziecięcego.. mowiac ze oni tam mają takie mechaniczne rozwieracze, to na pewno mu to obejrzą.. myslalam, ze zjade z krzesla.. W drodze do domu ryczalam jak glupia, az mąż mnie wyzwał, żebym sie uspokoila, ze przecież trzeba to skontrolować. Wizyta 23 lutego we Wrocławiu. Niedobrze mi sie robi na samą myśl. Mam nadzieje, ze do tego samo mu to zejdzie.. albo, ze mają jakies inne metody na zbadanie dziecka, niz robienie mu czegoś na sile..

Amelcia właśnie przysypia przy cycusiu ale te karmienie jest zawsze bardzo długie bo co chwilę sobie pociumka i śpi.u córki nocuje dziś koleżanka i z pokoju dochodzi tylko rechot muszę je zaraz trochę uciszyć bo zaraz będzie po spaniu

Dziękuję kochane za wsparcie:) na dodatek i mnie rozkłada. Moja Ninka niby lepiej ale dalej mega marudna. Nic nie idzie zrobić. Dzisiaj zjadłam obiad no i standardowo na szybko czekoladę.
Charlotte cieszę się, ze z mężem Oki. Znaczy, ze wyniki są dobre. A przeżyć ze Stasia oczkiem współczuję. To jest straszne jak musimy patrzeć na cierpienie naszych malenstw.
Dziewczynki czytałam właśnie, ze oilan jest supr do kampania. Ja kapie w balaneum. I tylko smarowalam la roche lub linomagiem kolana i zgiecia I stopek. Tak to świetnie nawilża.
Cudowne macie skarby. Każde ma coś w sobie slodziutkiego.
U nas panuje ogólnie mega grypa. W około wszyscy chorzy. Ja kołysze swoją mam nadzieję, ze będziemy mieć lepszą noc. Chociaż brzuch daje popalić. Aj dobrze ze mamy to forum
Już nie wyobrażam sobie życia bez tego hehe. W każdej wolnej chwili czytam.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png