Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kamilaaa_n 1,5 roku już razem wiec ciężko rzeczywiście...jeszcze jest taki kochany ma teraz 3 latka i jest prześliczny i przemądry. Właśnie zaraz jadę po niego dziś później trochę.
Z tym słońcem to każdy już chyba wie ze nawet w cieniu jesteśmy narażeni na promieniowanie zwłaszcza latem, co to w ogóle za teksty.
Justy wrzucaj te rarytasy:)
Dagmaraa18 daj znać czy spokojniej po magnez ie, łez i tylko do kiełki się ruszaj bo masz jeszcze trochę czasu.
Ja czym bliżej tym mam mniejszy stres ale też nie wiem jak te skurcze wyglàda ja może jak mnie weźmie to dopiero zacznę się bać. :) nie wiem co tam jeszcze ale musze leciec:)
Do później :*

Sylwia.mi
Słońce dociera do maluszka przez osłonie wózka czy nawet jak jest za chmurami. Uważam ze trzeba buzie czymś posmarować.

no właśnie też tak uważam, ale co polecacie w takim razie? przyznam, że u mnie na szkole rodzenia położna też mowiła, że dla dzieci nie ma kremów do twarzy na słońce, a te co pisza, że sa dla noworodków to wcale nie sa zdrowe... i bądź tu człowieku mądrym:(

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

są zdrowe,myśle ze bardziej zdrowe jak słońce,ja mam na liście mustela sun,od pierwszych dni życia,filtr mineralny, do twarzy i ciała,cenowo ok.tylko wstrzymuje sie narazie z kupnem bo teraz jest sporo z krótkim terminem ważności...
a wracając do tych masci,poprawcie mnie jak sie myle..po co kupować linomag,alantan plus i maltan nna brodawki?nie spełni oczekiwań bepannthen baby?jest i do pupy i na brodawki

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

goherek
są zdrowe,myśle ze bardziej zdrowe jak słońce,ja mam na liście mustela sun,od pierwszych dni życia,filtr mineralny, do twarzy i ciała,cenowo ok.tylko wstrzymuje sie narazie z kupnem bo teraz jest sporo z krótkim terminem ważności...
a wracając do tych masci,poprawcie mnie jak sie myle..po co kupować linomag,alantan plus i maltan nna brodawki?nie spełni oczekiwań bepannthen baby?jest i do pupy i na brodawki

Na brodawki myślę ze wystarczy bepanthen jak masz. Polozne mowia ze dobrze jak smaruje sie pokarmem. Ze tez pomaga. Po co kupować pół apteki od razu. Jak nie sprawdzi się to wtedy mozna kupic cos innego.

goherek

goherek a który to dokładnie krem? czy to taki ? "Mustela Sun Krem Ochronny Spf50+ - Przy Pierwszym Kontakcie Ze Słońcem 75 Ml"

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

gosiakzk

goherek a który to dokładnie krem? czy to taki ? "Mustela Sun Krem Ochronny Spf50+ - Przy Pierwszym Kontakcie Ze Słońcem 75 Ml"

yyyyy.....taki":
http://www.mustela.pl/content/Mleczko-przeciwsloneczne-bardzo-wysoka-ochrona

są 2 pojemności 100ml i 40ml.Przy tym większym można przeczytać ze do ciała i twarzy a ten mniejszy ze do twarzy...
ale pytałam farmaceutki i mówiła ze skład ten sam a różnica w opisach może być podyktowana wielkością opakowania

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Mialam zakupowy dzien :D wielkimi krokami zblizam sie do zamkniecia wyprawki <3<br /> Nawet sobie bluzke do karmienia h&mowska wykopalam z lumpa za 5zl :D owocny dzien!
Oo, tez mnie interesuja te kremiki do buzki na slonce. Kiedys na marcowkach wyczytalam ze kupowaly z serii longday kids czy cos w tym stylu. Ale jak sprawdzalam to dosyc drogi i na razie sie wstrzymuje :)

Cze laseczki.
jusy nie zła ta Twoja kolacja, ja to bym nawet nie najadla się tym. Szkoda gadać, szpitalne jedzenie - norma. Dzięki goherek polukam sobie w aptekach internetowych i kupię na lato swemu synkowi, napewno przyda się. Dziewczyny pomóżcie, u jakiego sprzedawcy na allegro kupowalyscie koszule - piżamy ciążowe, bo ja sparwdzalam kilka rodzai to cene maja, że szok. Dziś jestem padnieta,male sprzątanie w domu oby ogarnąć kurzawe a remont jeszcze w trakcie. Ale jest już bliżej niż dalej. Miłego popołudnia. Pzdr :)

Mówiłam ze będzie gruubo:-) No niestety bez własnego prowiantu w szpitalu się nie wyżyje wiec po porodzie polecam aby goście przynosili jedzonko, bo tu zero warzyw i owoców. Na szczescie jest sklep i mozna sobie cos dokupic. Tylko do obiadu jest surówka albo gotowane warzywa. No nic jak mąż w końcu do mnie zawita, musi koniecznie przywieźć normalne żarelko.

goherek
smaaaczneeeegoooo...
a ta bułka to chociaż świeza chrupiaca?
Babyjago nawet jak bedzie bar z żarłem to i tak nie bedziesz chciała odchodzić od maleńkiej:)

To na pewno, aczkolwiek ja mnie juz wypisza, to z tym super wiktem sie pozegnam i pozostanie sklepik i sucharki przy lozeczku.
Ehhh wiem, ze to malo wazne, ale coraz czesciej mi takie glupoty po glowie chodza. Glupoty w sensie sprawy organizacyjne, zeby nie myslec o operacjach i tych wszystkch powaznych sprawach, zeby mnie strach nie zezarl.