Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Juliax ja nie kontroluje wagi bo nie mam na czym, ale podobno dopoki cisnienie ok to ok, mi lezenie z nogami wtzej pomaga, a jak siedze to tez staram sie ruszac konczynami i zmieniac pozycje,

Poza tym lapie mnie jakis dół ciążowy, myslalam ze pojde na spacer ale mega wieje i jakos mnie to zniechęca, drugie ze czuje sie jakbym na cos czekala a to irytujace jest, wiec slucham relaksujacej muzyki i pykam ten kocyk na drutach..

aniag ja w 1 ciazy poszlam na porodowke o 8, kroplowka od 9-10 sam porod juz ten wlasciwy 30 minut o 14.25 ale meza mialam obok caly czas, bo na poczatku bym sie zanudzila a potem na skurczach wsparcie potrzebne. A tak to noe zawsze.oxytocyna dziala jak na mnie bo byly tez dziewczyny w szpitalu po terminie 3 razy mialy podejscie i nie dzialalo.

Ataa az tak wieje? U mnie wieje ale na sloncu tez fajnie, choc zaraz zmykamy zeby mi sie dziecko noe.przewialo. Sama bym posiedziala dluzej. Nie smutaj, glupio nie myslec o porodzie widzac brzuch;)
Juliaxja Ci wspolczuje bo ja tylko lydki i kostek nie widac. Juz mam dosc ale jeszcze obraczke nosze. Heh.
Ja juz na wage nie patrze bo nie bede sie glodzic, a juz nic nie poradze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly dzis mam w porywach do 70km/h a juz 50 trudno mi zniesc.. i wlasnie jak swieci slonce jest do dupy, bo chwilami spokoj robi mi sie moment gorąco, a za chwile tak zawieje ze az ciarki, a niech sie spoce to za chwile przeziebienie murowane.. jakos wystarczy mi mysl ze jutro bede musiala wyjsc a jutro ma byc deszcze i w porywach 110! Dlatego nie lubie tutejszego klimatu... normalnie radze sibie na luzie z tym wiatrem ale teraz jak tak szybko sie mecze i poce to jest to uciążliwe..

Hejj Dziewczyny! długo mnie nie było, ale mój Szkrabik pochłania większość czasu i jak mam chwilę, to brak sił by włączać komputer [;
No i nie jestem wstanie nadrobić tylu stron wpisów /;

Hh99 - trzymam kciuki!

Po liście widzę, że już praktycznie większość z nas się rozpakowała. Gratuluję! A oczekującym śle cierpliwości! [;

U mnie Wikuś raz ładnie przesypia i mocno łakomczuch ciągnie, a raz ulewa i mam masakrę z uśpieniem go. Czasem po 2 godzinki nawet. No ale takie są uroki.. Na szczęście jest jeszcze mąż, dużo pomaga.. Ale tak to wszyscy ciągle się powolutku poznajemy.
Na nieszczęście okropne choróbsko mnie rozkłada, katar..gardło.. eh!

Nie wiem jak tam u Was karmiących piersią, ale ja ma jakieś takie obawy, że jak z małym sobie gdzieś pojedziemy, to będę musiała np. w parku czy w sklepie chop cycuch na zew i nakarmić tak publicznie.. jakiś taki opór mam, no ale przecież nie chcę z nim w domu tylko siedzieć..

Właśnie przeglądam koszulki do karmienia z H&M, drożyzna okropna, macie jakąś dobrą ale tańszą opcję do polecenia?

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Unatu ja rozwazam przykrycie cycka i dziecka pieluszka tetrowa. Mam nadzieję ze wypali bo jak juz sie rozpakyje to marza mi sie spacery nad morzem. Moja kol przez rok wychodzila tylko do lasu pod domem by szybko moc wrocic na karmienie. Ja tak nie chcę ale tez mam mega opory przed karmieniem publicznym. Nawet przy rodzinie.. tylko maz wchodzi w rachubę..

Hej dziewczyny pisze ponieważ mam do sprzedania nosidełko firmy womar model banana - może któraś z Was byłaby chętna - nowe, nie było używane ;-) kolor oliwka ;-) cena 35 zł ;-) tel 889625935 p.s trzymam kciuki - mój szkrab ma już 7 miesięcy a macierzyństwo to super przygoda ;-)

Dziewczyny naprawdę da się osłonić karmiąc piersią, tak żeby nic niedyskretnego nie było widać.
Ja mam te bluzki z h&m i są fajne, kupiłam kiedyś w jakimś second handzie.Tetrowkę przewieszaszprzez ramię i dziecku pod brodę w razie ulewki i git.Chusta do niszenia to już prawdziwy namiot pancerny, nic sie nie bojcie , cycem bladym swiecic nie bedziecie ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

@kingullek -dzieki za kciuki. Chciałabym żeby udalo się urodzić naturalnie. Jesli chodzi o wielkość didziusia - moja Ala od dawien dawna jest jakas wieksza niż przewiduje termin i cos mi się wydaje ze lekarka z tymi pomiarami za dużo się nie pomylila (przy moich koleżankach się nie mylila ehh).
Ja teraz tak jak pozostałe dwupaczki kombinuje jak tu przyspieszyć akcje. Właśnie wróciłam ze spaceru i zaraz myje okna a jutro akcja 2/12.
Swoja droga kingullek jak się żyje w takim wiecznym dniu lub nocy. Jakos nie potrafię sobie tego wyobrazić ;) zaslaniacie okna i to tak po prostu działa? :)

Ataa, bardzo się cieszę.Tam naprawdę ogrom bardzo rzetelnej informacji jest:)

Odpad pępol a ja byłam załatwić papiery 500+ i dowod osobisty dla panny Heleny :D
Nie wiem czy zachwalałam już eko pieluszki jednorazowe bamboo nature, też bez chemii i świństw ale sporo tańsze niż beaming baby.My póki co jeszcze na jednorazach ale już szykuję się na wielorazówki :)

Nat nie chwalilas ich jeszcze.. trzeba jabedzie Flawii podlinkowac, ale dla mnie wciaz drogie bardzo... tez nastawiam sie na spurytus do pępka, octaniseptu nawet nie kupowalam... i licze ze szybko dam rade przejsc na wielorazowki.. a powiedz na jakie otulacze Ty w koncu sie zdecydowalas? Ja co jakis czas sprawdzam ceny, chcialabym w promocji dostac babyette i close parent, i caly czas nie wiem co myslec o tych rozmiarach new born...

Ja mam te z Pupusia, bambino mio.Wydają mi się ogromne te dla noworodka wciąż bo Helenka ma bardzo chude nóżki ;) Więc jeszcze spokojnie czekam ale myślę, że max tydzień i zaczniemy. będę dzielić się wrażeniami na bieżąco.
Na wyprawkę w sxpitalu dostałam pacxkę pampersów premium care, więc steierdziłam, że wykorzystam bo przecież nie wyrzucę i Hela po 3 dni dostała krostek czerwonych na cipce, więc jednak wolę nie ryzykować.U nas dziennie ok 7 pieluch idzie więc da radę wyrobić.
Czasem zdarzają się mega promocje na te pieluchy tu np beaming za 25 zł, cena regularna to ok 35:
http://allegro.pl/beaming-baby-newborn-pieluszki-2-6-kg-20-szt-i6111313377.html

Witam Kwietnioweczki, widze ze czym blizej konca kwietnia tym ciszej na forum.
Ja chyba do swojego nicku powinnam dodac " zniecierpliwiona" jutro mija moj termin z Om, terminy z usg wychodzily roznie, ale kazdy tez juz minal. A u mnie ani malutkiego skurczu, nic co by moglo zapowiadac porod, szyjka sie trzyma. Chyba zwariuje do czwartkowej wizyty.

Hej mamusie i przyszle mamusie:) rzadko kiedy sie odzywam bo Emi pochlania rawie 100% mojego czasu.

Chcialam sie zapytac jak z ulewaniem u Waszych malenstw? Daje mala do odbicia, beknie sie jej ale pozniej i tak ulewa i czasami zdarzy sie to kilka razy...

A drugi moj problem to placz malej. Jest pojedzona, przebrana a i tak placze. Uspokaja sie jedynie na rekach. Ma chwilowy odlot po czym placze. I potrafi tak byc prawie caly dzien...
Czasami lapie juz dola bo nie wiem z czego to moze byc...

Powiedzcie jak z placzem u Waszych malenstw?

Witam wszystkie kwietnioweczki .
hh99 kciuki były , pewnie juz jestes ze swoim synkiem.
Melly przykro że taką masz sytuacje z babcią , choroby nigdy nie mozna pzewidziec...
Ale tak jak mowisz masz coreczke i synio w drodze , wiec moze nie dopuszczasz do siebie smutnych mysli.
kingullek ja tez jakos coraz wczenisje sie budze ale to chyba juz stres jest :)
u nas jasno najdluzej chyba do polnocy bedzie , wiec da sie zyc :) , ale i wy pewnie juz przywykliscie
ensueno to ty tak jak heltinne masz ze was te skurczybyki meczą. Bardzo wam współczuje.
Kurcze Heltinne a ty jak tam dzisiaj , myslisz ze do terminów dotrwamy ? Ja czuje ze tak :)
juliax to zycze zebys same dobre wiesci na wizycie usłyszla. Brzunio ładniutki ale dosc sporawy.
Ataa norwedzy maja takie powiedzenie : 'nie ma złej pogody są tylko złe ubrania '. Wiec jak jest taka pogoda jak dzis u nas : czyli psa z budy by nie wygonil , to ja na spacer kalosze kurtka przeciwdeszczowa i ide :) Spotkałam po drodze przedszkolakow na spacerze , dzieci grające w piłke na boisku i grupe rowerzystów ! Ale cieszylam sie jak do domku wróciłam :)

Oliver ur. 20.04.2016.

Anna, myślę tak jak Atta, każdej dupce przypasuje co innego i trzeba to na niej wypróbować ;)

Agulaa, zdarza się że i naszej pannicy się odbije, bo nie odbijam jej po karmieniu, przy cycu nie ma takiej konieczniści, no i nawet po tej odbitce jej się sporo uleje.Generalnie Hela pompuje pid sam korek i często zdarzy się jej ulać, to normalne nie wykształcony do końca zwieracz przełyku, czysta fizjologia, minie ;)
Co do płaczu to też całkiem normalne, czasami dzieci tak mają i wiem, że spidziewałaś się konkretnej porady ale takiej chyba nie ma.Możesz ew. Ją mocniej otulić, chowając rączki, może przytulić, położyć na brzuszku etc, próbuj, dogrywajcie się nawzajem :)

bym zapomniała Nat ta stronka hafiji , bardzo fajna . W koncu jakies zródło na którym rzeczywiscie można polegać . Milo sie czyta i chyba wiele rzeczy mi sie poukladalo w głowie.
A powiedz ja nie myslalam o tych wielorazowych pieluszkach . mozesz polecic jakas strone zeby można jakies konkretne informacje dostac? Jak wpisuje to multum tego wyskakuje...
Moj maluch strasznie mnie wygniotł przed chwilą , jak nie on , tak sie wyginał i wyginał ...
Moze to jakis znak :)

Oliver ur. 20.04.2016.