Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

GroszekNo Oooo, to wy tam łagodny klimat macie..
Wiem, bo mezu czestobywal. Teraz wybiera sie tam w weekend.
Podziwiam, że dajesz rade z dialekt ze Stavanger, dla mnie Haugesund to dopiero masakra, nie mówiąc o wyspach aż do Ålesund.
Z Bergenskim tez lekko nie jest...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

niedzielne wykopki komorkowe to podsumowując był mega sukces bo przy okazji odnalazłam coś wydawało się, izzginęło przy przeprowadzce. A bardzo mi zależało na odnalezieniu. Ceramiczna ozdoba na sciane,taki nietypowy aniołek ;)
Dla odmiany KUPIŁAM :) nieważne ze 10 lat temu....W końcu się przyda!

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44596.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Dziewczyny jesteście kochane, naprawdę.. Dziękuje za wszystkie ciepłe słowa, aż mi sie miło na sercu zrobiło. Bo ogolnie nie mam tu komu sie tak porządnie wyżalić, znajomosci sie pokończyły albo sa na takim poziome, ze raczej nie. Z rodziny to tylko strona męża jest, a moja mama to taka panikara, ze lepiej w ogóle nie mowić nic. Ale wy mnie nastawilyscie pozytywnie i widze, ze maz tez sie stara żebym sie nie stresowała, także co ma byc to bedzie.
Heltinne dokładnie zrozumiałam o co Ci chodziło tylko chyba zle to tez sama ujęłam :) a z tymi dialektami to wymiękam, trøndersk mnie pokonuje czasami.
Tez chyba sie wybiorę do stoff og still i kupie ten filc bo jestem chora na te sowy :)
Czarna w takiej sytuacji na pewno szybciej wyzdrowiejesz, nie ma jak u mamy :) ja zawsze jak zjeżdżam do PL to korzystam z dobroci ile sie da :)

Heltinne no klimat łagodny mozna by rzec, dla mnie pozostawia troche do zyczenia ale ogolnie jest ok.
Dialekt dla mnie jakas masakra , naprawde dziwnie tu mowia ! Te ich zupelnie inne slowa na njiektore przedmioty ze im sie wogole chcialo to wymyslac.
ten aniołek nietypowy , bo to zajac :))
na allegro sie wlasnie rozejrze :)
Czarna no bo kto nie jak mam najlepiej sie nami zajmie :) , ja tez korzystam zawsze jak jestem w PL , inna sprawa ze kazdy jest steskniony i wszyscy sa dla siebie mega mili hihih

Oliver ur. 20.04.2016.

PaulinaNo na temat płytkich znajomości czy "przyjaciol" za granicą sporo wiem, co zrobić, wybór mamy tu ograniczony bardzo.
Najbliższych tez staram się oszczędzić,im też nie brakuje problemow
Ale od czego mamy nasza grupę wsparcia na forum :)

Tez bym tak chciała do stoff og stil, w Oslo jest dosc duze ale u mnie kończy się to po min.3 godzinach w sklepie mocno naszarpnietym budżetem, mąż mnie z własnej woli nie zawiezie...
A propos materialkow, biorę się za szycie,trzymajcie kciuki za moją leniwa rękę!

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Miila piekne zdjecia, bije od was tyle milosci i radosci.

PaulinaNo wszystko bedzie dobrze, nawet jesli nie ulozy sie po waszej mysli, musicie myslec pozytywnie, po burzy zawsze wychodzi slonce.

Czarna korzystaj z wolnych chwil i z tego ze masz przy sobie życzliwe osoby :-)

Secondtry Trzymaj sie, czas szybko mija, już niedługo cała wasza czwórka bedzie razem

Eh dziwny dzien, glowa peka. W ciazy nie pije kawy czasem latte ale to moze 3-4 w ciazy ale dzisiaj musialam zrobic rozpuszczalna bo juz nie moge cos z tym cisnieniem. Odkad wstalam normalnie padam z nog a normalnie robie nic za duzo. Teraz corka spi chwile takze odpoczne a maz do pracy wlasnie poszedl.

HmmMiila jacy Wy piekni, a takich genow az zal nie wykorzystac. ;D ladni.

Secondtry lzy mam jak czytam o Twoim synku, ale Ty tez mega dzielna jestes. Mam nafzieje ze fajne wspolokatorki beda i umila Ci ta koncowke ciazy. Oh zeby Zuzia nigdy nie zapomniala co mama przechodzila.

PaulinaNo eh widzisz bo zycie juz takie glupie jest, niby super a potem efekt domina. U nas tez teraz dobrze i az sie boje. Jak wynajmowalam z chlopakiem mieszkanie to koniec umowy, ja bez pracy, i co dalej? Zamieszkac z tesciowa? Nie ale jednak, pozniej znalazlam prace, pozniej dziecko slub dziecko i tyle dobrego od zycia, ale nie wolno sie poddawac.
Powiem Wam zerwalysmy wczoraj bazie, przystroilam wazonik dzis kupilam ozdoby wielkanocne do kwiatow i jakos tak wiosennie i wielkanocnie sie zrobilo, ale ogolnie to sennie jest przez pogode. Moje zamowienie apteczne jeszcze nie jest zlozone, zaraz musze pomyslec nad prezentem dla mamy bo ma ur za 2 tyg, posegregowalam ubranka corki, urosla... ;(( rosnie moja Malutka, troche mi zal ze ta moja mala kruszynka bedzie starsza siostra bo od starszego rodzenstwa oczekuje sie wiekszej odpowiedzialnosci itd. Strasznie biegnie czas, chwile ulotne, gdyby nie drugie dziecko bylaby dalej najmniejsza a teraz postrzegamy juz jak kogos wiekszego. Heh. Az sie boje az to wszystko minie. Boze jaki dół mnie lapie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Dzięki dziewczyny :P

Heltinne przepiśnik super, jak byś zobaczyła moje pierwsze kartki to byś padła :P nie robię tego za dużo, ale jest dużo lepiej niż na początku, w sumie dzięki temu, że mogę sobie czasem pozwolić na lepsze materiały, a na studiach to tylko to co było pod ręką :) jeszcze czekam na Leosia i chcę się nauczyć robić zdjęcia maluszkom, uwielbiam zdjęcia i bardzo bym chciała to robić, mam nadzieję, że uda się ogarnąć jakieś kursy i może coś pchnąć w tym kierunku. Już mojemu zapowiedziałam, że jak Mały się urodzi to musi mi pomóc przy sesji :D

Tak btw miałam dziś kontrolę z ZUSu. Dobrze, że byłam w domu, bo 5 min później wyjeżdżałam z tatą do lekarza i na zakupki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Gość Majtynkaa88

Trochę nadrobilam. .. ciężko się przedrzeć przez to forum gdy ma się zaległości.
MIILA jesteś niesamowicie piękna kobietą, powinnaś dalej udzielać się w modelingu. ..o innych atrybutu juz nie wspomnę ale zazdroszczę tak pięknych piersi przy takim smukły delikatnym cialku. Mimo że maaz tez niczego sobie to ma chłop szczęście ze ma taką lalkę w donu na wyłączność!
Paulina No głową do góry, broń Boże się nie stresuj, na pewno wszystko się wyklaruje i będzie ok! Mimo wszystko trochę egoizmu teraz Ci życzę, musisz trochę męża zostawić samego ze stresem , bądź ponadto bo zmartwienia teraz to ostatnia rzecz jakiej ci potrzeba.
SECONDTRY kciukasy trzymam żebyś wytrzymała psychicznie w tym szpitalu bo fizycznie na pewno dasz radę!
Dziewczyny ale jesteście uzdolnione, aż mnie żal nad moim nirudacznicywem bierze. .. jak czegoś nie kupię to sama nie zrobię raczej. .. moje sowki czekają na nie wiem co w takiej fazie jak je zostawiłam 3 msc temu, zresztą wyglądają jak z produkcji w przedszkolu...
a teraz pytanie. ... Gbs. .. Dostałam 1 szkatułka do zebrania materiału i posiew przed kolejną wizyta.... wyczytałam ze standardowo pobiera się i z pochwy i z odbytu... u mnie widać ma być tylko z pochwy... i pytanie techniczne- jak się przygotować i jak pobrac (liczę na Martę jak zwykle) czy przed się kąpać, podmyc, czy mogę płynem do higieny intymne, co z luteina i jak głęboko sobie to mam wsadzić i czy tylko włożyć i wyłożyć czy popierać o ścianki? Przepraszam ze tak bezpośrednio. ..

Miila zdjęcia cudowne! Ale nadal jestem zdania że pozbyła się paru narządów żeby Jeremi miał miejsce w brzuch;))))taki malutki;)

Secondtry trzymaj się dzielnie. Wiem jak Tobie ciężko bo mam taką samą wizję przed sobą jak mi jeszcze raz skoczy ciśnienie. W razie czego postaram się wepchnac do Twojego pokoju;)))

Natja też kupiłam ten monitor oddechu. Za 200 zł na gwarancji do lutego 2017! Kupiony w sklepie w wawie. Podobno polecają go neonatolodzy w szpitalach w wawie. Jest super ze względu na ten klips.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Witam moje drogie w ten sniezny dzien...
Milla piekne zdjecia:) musze namowic mojego meza do jakiejs wspolnej fotki:)

Motylka boskie te sowki, tez takie chce;)

Secondtry trzymaj sie dzielnie z malutka!

Zamowilam tiul i zamierzam zrobic kilka kul. Mam nadzieje, ze wyjda;)

Dopiero dzis zrobilam pierwsze pranie ciuszkow. Wiem, ze to strasznie pozno w porownaniu z Wami:) cala walize ciuchow dostalam od kuzynki i czeka na wypranie u mamy.

Milego popoludnia:)

Gość Marty leb obdarty

Milla, dzisiaj wyprawa po probki ostatniej szansy, malz zakupuje 3 ostatnie odcienie i wybieramy nawet jesli nie podejda na 100 %. My jeszcze chwile mamy bo termin mam na polowe kwietnia a pozatym hrabia bedzie u nas w sypialni, w koszu przez pierwsze 3 miesiace.
Co do monitoru oddechu to ja dostalam w spadku po siostrze, taki razem z niania tommee tippie.
Ps Hemnes kupiony, zlozony i okazuje sie, ze za duzy. Pokoik hrabiego jest z tych malych i ten wysoki Hemnes zajmuje za duzo miejsca... przerzucimy go zatem do goscinnego no i trzeba znowu do Ikei podjechac. .. zdecydowalismy sie na Brusali z 4 szufladami, ktoras z was moze sie wypowiedziec czy jest ok?
Dzieki i pozdrawiam znad prince polo i herbaty mniam :)
Marta 33t1d

Dziewczyny, dziękuję, na prawdę, po stokroć za wszystkie miłe słowa :*
Polecam Wam zrobienie choć kilku zdjęć teraz, uwiecznienie tego czasu, ja płaczę jak bóbr jak je oglądam, emocjonalna masarka dla mnie samej, to tak ucieka wszystko w biegu dnia i natłoku spraw, fajnie to zatrzymać.

Majtynka oj na mnie już za póżno, to wiele pracy i wyrzeczeń, ja nie pracowałam prawie w ogóle w Polsce, głównie kontrakty i wyjazdy zagraniczne, po 2-3 mies nieraz w jednym miejscu, teraz bym już nie zostawiła ani męża ani synka :) super przygoda i ciężka praca, ale to już tak na prawdę wspomnienie dla mnie samej.
W kwestii wymazu - mi się wydaje, że wystarczy wsadzić i wyjać (:P), choć na wszelkie aby możesz tam troszkę poocierać o ścianki, jak gin pobiera wymaz na cytologię to trochę to szyjkę tam smyra, myślę, że trzeba to zrobić na tej samej zasadzie. PS. zazdroszczę, że możesz sama!

A jeśli my tu o wymazach.. Magda nasza specjalistko :D przed CC też trzeba? bo na logikę to maluch może dostać przechodząc przez drogi rodne, a jeśli przez nie nie przechodzi?

Kumi poważnie? ja myślałam, że tymi sprawdzaniami tylko straszną, nie wiem w sumie co to ma na celu, przecież masz prawo wyjść z domu, równie dobrze mogło Cię nie być :)

Melly ja myślę, że szybciej niż kawa postawi Cię na nogi jakaś bomba witaminowa :)

Kumi a ty jesteś na umowie gdzieś czy masz działalność ?? Bo ja jak na razie kontroli nie miałam ale ze w tej pracy pracuje od sierpnia to obawiam się ze mogą chcieć mnie skontrolować czy jak to powedzila mi pani z zusu " nie wyłudzam" świadczenia.

Unatu mój kot na razie śpi tylko w foteliku albo w koszu na zakupy przy wózku :) ale to dlatego że łóżeczka jeszcze nie mamy a kosz Mojżesza który będzie nam na początku służył specjalnie stoi złożony i oparty o ścianę tak żeby nie mogła w nim spać ( co nie znaczy ze nie próbowała ale wypada z niego na szczęście i sam zaniechala dalszych prób :)). Jak się ma zwierzaki to nie da się dziecka całkiem odciąć od sierści i alergenów wiec wyszliśmy z założenia że wszystko z umiarem. Na pewno nie będziemy pozwalali jej na spanie z dzieckiem ale jak się zechce przytulic pod naszym nadzorem to będę szczęśliwa ;) chociaż znając ta księżniczkę to się obrazi na nas za dziecko :)
Motylka ale nam smaka narobilas na te mobile :) widzę ze nie tylko ja się zauroczylam tym z balonikiem; ) cudo i tez będę próbowała cos wyprodukować :)
PaulinaNo nic się nie przejmuj. Tez miałam taką sytuację z rok temu że nam się trochę świat zawalił i gdyby nie to ze mieszkamy w nieszkaniu szwagierki to nie wiem jak byśmy to ogarneli ( do tej pory spłacamy jej zaległe czynsze za ten okres ). Jak mówiły dziewczyny czasem taki mały kryzys jest mega motorem sukcesu i pozytywnych zmian. Dacie rade :) grunt ze macie sobie :) i nazekac ile chcesz po to jest forum :)
Secondary trzymaj się cieplutko w tym szpitalu i nie zapominaj o nas :) a synka masz naprawdę bardzo dojrzałego i dzielnego :) będą mieć z tata czas tyło dla facetów na pewno zacieśni to więzi między nimi:)
Miila genialne te zdiecia, aż zazdroszczę takiej pamiątki. Musze wkonczu się ogarnąć I poprosić męża o jakieś fotki bo się mała urodzi a my się dalej z tym nie ogarniemy :)
Dzwoniła do mnie dziś mama ze moja daleka ciotka ( 37 lat) urodziła pierwsze dziecko. Zawsze mówiłam ze ona trochę nawiedzona jest ale jak usłyszałam ze po cesarce kopnela położna bo jej próbowała wytłumaczyć żeby nie podnosiła głowy to mi ręce trochę opadły :) swoją drogą na jej przykładzie widzę jak można zła dieta maluszkowi zaszkodzić ( donoszony chlopczyk wylądował w inkubatorze bo prawi wcale tłuszczyku nie miał i nie trzymał temperatury, no ale jak mama całą ciążę nie jadła wcale mięsa ani ryb piła tylko wodę i ograniczała nabiał do 1 posiłku dziennie to niby z kad tan maluch miał czerpać ). Pewnie potrzymaja go trochę w cieplarce ale jeszcze pewnie nasiona żółtaczke będzie miał więc i naświetlania będą potrzebne...będzie dobrze grunt ze pod opieką i juz szczęśliwie na tym świecie :)
A i chyba znaleźliśmy mieszkanie dla nas :) eh trochę stres jest ale to chyba jest to bo znacznie mniejszy niż przy oglądaniu poprzedniego :)
Tyle dzisiaj napisalyscie ze nie wiem czy napisałam odpowiedzi wszystkim :)
Ale mnie dziś zgaga męczy, stwierdzam że tu chyba stres ma duży wpływ bo normalnie masakra al juz kilka dni miałam spokój i nie jadłam dziś nic innego niż ostatnio..

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

heltine zaj-aniol super!! No i ekstra wkomponuje sie w pomysł na pokoik :)

A co bedziesz teraz szyc? Ja chcialam dzisisj prześcieradło do gondoli ale mam lenia w tyłku przez pogodę i odpuszczam :D jutro tez jest dzien ;)

motylka dzieki za info odnosnie filcoe z all... popatrze, wybiore ale zanim kupie przejde sie do sklepu z materialami :) co do nici to super ze pasuja normalne a nie np mulina jest potrzeban :) duzo kolorowych dostałam od meza razem z ksiazka odnosnie szycia szmacianek :D ponizej zamieszczam efekty... ;)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44600.jpg

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Milla piękne zdjęcia i Wy sami, super pamiątka. Albumy można kupić też w punktach wywołania zdjęć i powinni mieć spory wybór i na różne okazje.
Też się zastanawiam nad sesją brzuszkowo - noworodkową ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Niby mam więcej czasu bo termin porodu pod koniec kwietnia.
Motylka sówki super.
Ogólnie rękodzieła wszystkich pozostałych dziewczyn z forum bardzo ładne i zazdroszczę pomysłów, chęci i rezultatów.
Secondtry trzymaj się dzielnie a chłopaki na pewno sobie poradzą razem.
Dziewczyny mam pytanie czy taka mata kontroli bezdechów z Angle Care kupiona z 7 lat temu to jeszcze powinna dobrze działać? dostałam ją od znajomych i nie wiem czy kupować coś nowego. Może ogólnie wstrzymam się i zdecyduję po porodzie.

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Flawia, to mega okazję trafiłaś z tym monitorem, super.Ja zapłacę dwa razy tyle, gwarancja na 2 lata niemniej wolałabym twoją ofertę ;)

Melly, czasem są takie dni że bez kawy nie ruszysz.Nie ma co sobie żałować;) Nic dziwnego, że trochę doła łapiesz, córa jeszcze taka mała a już będzie starszą siostrą.Pomyśl tylko jak za 1,5 roku będą się super bawić, będziesz miała dużo czasu dla siebie.Tak naprawdę to na początku jest zajazd z taką różnicą wieku ale potem same plusy juz tylko :)

Heltinne, siper zajączko-aniołek :)

Dziewczyny , co do kontroli z Zusu to jak masz L4 1 tznchodzace to oni sobie mogą nachodzić, mozesz byc wyedy na badaniach u lekarza etc.Gorzej jak jest to leżące i cie najdą a ty na zakupach ;) Ja też mialam kontrolę ale taka pisemnie, wyjasniajacą .Wszystko wyszlo ok:)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Ksiazka skonczona, w sypialni zrobilam pobojowisko, no alecos ruszylam :)
Agulaa nie jestes istatnia z tym praniem, ja jeszcze nic nie ruszylam, mimo ze pralka caky czas jak moze to chodzi, probuje wyjść na prostą po chorobie męża,
A propo niego to dzwonil, ze wyjdzie dzis pozniej i puscil konkretna wiazanke na temat sytuacji w pracy.. rozumiem go i nie wiem hak pomóc, moge jedynie wysluchac.. jest jeszcze mocno osłabiony a musi pracowac ponad sily by wyrobic zlecenia, dzis pewnie tez padnie zaraz jak przyjdzie, ale sen ti chyba najlepsze co moze zrobic w tej sytuacji..
Eh teraz ja znowu biadole.. ale jesten przeszczesliwa ze mam Was na tym forum :)

Hej dziewczyny co Was doczytam wieczorem to już mi łzy z oczu ciekną(tak ostatnio reagują na ekran) i nie mam sił odpisać.Potem wchodzę i mam tyle do nadrobienia że znów nie odpisuję.
Moje dziecko 3 raz pod rząd ma zapalenie oskrzeli,kolejny antybiotyk. Mam dość bezradności lekarzy. Dziś znajoma podała mi namiar na pediatrę która jej dziecko wyciągnęła z podobnych problemów bo w końcu mi dziecko do astmy doprowadzą
Milla wyglądacie przepięknie ,brzuszek mały ale ty wysoka więc Jeremiś ma gdzie się chować
Secondrty trzymajcie się z Zosią dzielnie.Najgorsze to rozstanie z dzieckiem ,dobrze że to już duży i mądry chłopczyk i rozumie sytuacje.
Motylka zdolniacha z Ciebie.Przepiękne te sówki
Miszka cieszę się że wszystko dobrze.
Wiecie co przez to że mam synka non stop w domu jestem jeszcze dalej w lesie z przygotowaniami. Ale jeszcze troszkę czasu więc muszę zdążyć choć sił coraz mnie .
Mam partnera na L4 więc go trochę do pracy zagonię albo niech z synusiem poszaleje a ja poprasuję.
Mam nadzieję jutro zabrać wreszcie rzeczy od kuzynki chciałam w sobotę ale po pierwsze choroba ,po drugie przy małej córci ciężko jej wszystko dla mnie uszykować.Oby Szymonek siedział grzecznie do dnia cc i nigdzie się nie spieszył.

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Miilajak mi gin pobierala w sobote wymaz na gbs to jednym patyczkiem i wcale nie wkładała do pochwy tylko tak omiatala okolice pochwy i pachwin a potem odbytu.
Powiedziała ze do CC ma to znaczenie tylko jeśli by wody odeszły bo wiadomo ze wtedy otwiera się szyjka i może dojść do zakażenia jak jest gbs+ ale trzeba zrobić na wszelki wypadek. U mnie koszt 65 zł.

Nat i nie był ani razu używany bo im dziadkowie kupili angelcare. Trafiło mi się ale zawsze na tym olx jest ryzyko oszustów.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Tak rozmawiacie o tych matach oddechu, że aż zaczęłam się zastanawiać czy i ja nie powinnam jej mieć... Niby nie planowałam, bo jakoś stresuje mnie taki monitoring (wiem, bez sensu:P), ale muszę to jeszcze przemyśleć.
Ewee przesłodka przytulanka! Mi też bardzo się takie podobają, nie znoszę tych wszystkich współczesnych, hałaśliwych zabawek w oczojebnych kolorkach i mam wielką nadzieję, że jak najdłużej uda nam się takich uniknąć. Niestety zauważyłam, że w pewnym wieku dzieci chcą mieć to co mają wszyscy i to co widzą w tv, ale w sumie ciężko im się dziwić, dorośli też tak mają:)
heltinne jak dla mnie to chwal się swoimi wytworami jak najczęściej, fajnie tak u kogoś coś podpatrzeć, poszukać inspiracji.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

A ja wykrakalam z tym ZUS-EM. Właśnie dostałam list ze mam wyjaśnić i wysłać im dokumenty jakieś ( księgowa mówiła ze to juz pracodawca robi nie ja, )i dodatkowo wyjaśnić dlaczego za późno zgłosili mnie do ubespieczenia. A z kad ja ma to wiedzieć... kadrowa trochę mnie uspokoiła ze z mojej strony wystarczy ze wyślę ksero umowy i zakresu obowiązków i opiszę swoje zadania w pracy... eh jutro będę dzwoniła do zus żeby się upewnić bo nie chce nic zawalić... dole mnie trochę to ze znowu od zakończenia postępowania kolejne 30 dni czekania na kasę... ale może akurat przyjdzie wyrównanie jak urodzi się mała to większy zastrzyk gotówki bardzo się przyda, a va razie jakoś damy radę...

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png