Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

mnie od spania na lewym boku boli lewa noga i to tak że się budzę z bólu w nocy, więc przykręcam się na prawy, ale to tylko na chwile pomaga, najlepiej mi na plecach, z tego względu że mnie noga nie boli, a tak znów nie wolno i bądź tu mądry człowieku

Ja tam jem na co ma ochotę i kiedy mam ochotę... Dlatego juz 8kg jest mnie więcej ale co tam;) tak ale ja chyba przeciwciała mam oznaczone jako wątpliwe. W ogóle jestem zla na tego fajansa ze mi nie powtórzył tych badan wszystkich tylko teraz samo igm dostałam.

Sorry juz się sama gubię w tych badaniach:/ tak jak mówiłam z października mam robione igm- 0.181 ( 0,100-0,200 wątpliwy) igg 2,550( >0,200 dodatni) czyli jezeli igg to przeciwciała to mam je?? A teraz igm z wczoraj wyszlo 0.202 czyli dodatnie

To Aga teraz odetnichnij i odpocznij trochę po tym ciężkim dniu. Ja już skoków nie oglądam, przejadło mi się. Mój tata zapewne śledzi z wypiekami na twarzy.

Ja staram się spać na lewym boku, ale ileż można. Brakuje mi spania na plecach i na brzuchu. Ale faktycznie ciało mi drętwienie od tych boczków i biodro czasem naparza.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Witam weekendowo :)

Mój dzień upłynął na wybieraniu odkurzacza dla babci, a wybór został zatwierdzony silnym kopniakiem prawnuka :). Teraz oglądamy sobie skoki narciarskie.

Leniwiec, ja cytomegalię robiłam pierwszy raz. Prawdopodobnie będę musiała powtórzyć przed porodem.

Wg Twoich wyników masz przeciwciała tak jak napisała kalae.

Śpię częściej na prawym boku, choć wiem że z tym trzeba uważać. Lewe biodro mnie boli i nie jestem w stanie długo na tej stronie spać lub leżeć.

Przyjazna, wiem co czujesz. Wczoraj zjadłam wieczór 3 wielkie paki gum rozpuszczalnych łącznie ok 1,5kg.. W nocy ból zęba mnie złapał - dziś zjadłam tylko 2 małe mandarynki :D oczywiście bólu Ci nie życzę!
Mama - właśnie tylko nie szalej, albo szalej tylko z głową :D
Leniwiec kurde może faktycznie.. Ale byliśmy dziś na zakupach z Michałem i w drodze powrotnej Poszlam pod krzaka wymiotowac... Mam nadzieję że nie wracają mi ciążowe mdłości :( 5 tygodni spokoju było :(
Kalae - właśnie to pogotowie stomatologiczne a jest jeszcze inną kliniką ale tam jest chirurg, onkolog, pediatra, ale stomatologa nie ma...
Ja to na plecach spac nie mogę bo moja kamica nerkowa mi nie pozwala, staram się spac na lewym boku ile tylko mogę.
Dziewczyny może głupie pytanie - ale skoro na pogotowiu stomatologicznym nie odbierają to głupi pomysł będzie zadzwonić na zwykle pogotowie i powiedzieć jaka jest sytuacja, czy by mi nie dali jakiegoś środka przeciwbólowego? Bo amole okłady itd już nie pomagają :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

kamilla
A czy ktos wie co może sfałszować. Wynik?? Przez co może on być zawyżony??

nikt ci nie powie co może zafałszować, na przykładzie tokso powiem ci tak jak mi zakaźna powiedziała, aparat na którym robi się te wyniki jest bardzo czuły przez co wykrywa białka zbliżone budową do w moim przypadku tokso igm, stąd wynik wychodzi zafałszowany przez białka nie będące białkami tokso. W związku z tym co powyżej należy zrobić powtórne badania po 2-3tyg aby obserwować dynamikę igg i igm.

Tak jak w moim przypadku igm mam na poziomie od 1,2 - 1,5 gdzie norma jest od 1, nisko dodatnie igm przy nawet ujemnym igg może świadczyć o bardzo świeżej infekcji, jednak jeżeli w kolejnych powtórzeniach igm pozostaje na tym samym poziomie to mówi się o fałszywie dodatnim igm nie świadczącym o zakażeniu.

I jeszcze jedna uwaga różnica musi wyjść znaczna w wynikach bo tak jak u mnie igm 1,2 lub igm 1,5 to jest uznawane jako cały czas ten sam wynik, bo przy zakażeniu to będzie szybkko wzrastać, dynamicznie.

Znalazlam tu dyskusje i sporo przydatnych info (glownie dla dziewczyn z ujemnym igg CMV)
http://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845,3.html

Ja dla swietego spokoju, zrobie jeszcze igg i igm pod koniec ciazy. Pomimo, ze tego sie nie leczy, to przy jakims wzroscie igm (powtorne zarazenie mozliwe ale innym szczepem wirusa), dziecko jestkompleksowo badane, dostaje leki przeciwwirusowe. Jednak najroresze, gdy zakazenie jest wtorne, w pierwszym trymestrze ciazy. Ale poczytajcie tę dyskusje, sporo rzeczy mozna sie nauczyc:)))

Kamilla, czy te badania robilas w tym samym laboratorium ? (Z gory przepraszam, jesli juz mowilas, a ja tego nie zauwazylam:))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Olka apropo tych gum 1.5kg?? To dziwne ze tylko zab cie boli a nie brzuch :D ja staram sie spać na lewym boku ale dzis no spalam na prawym. Co najgorsze nawet leżeć sie na plecach nie powinno. Kuzwa :) wy juz kiecki na wigilie kupujecie.. Ja nawet o tym nie mysle:) wczoraj bylam tak zdolowana ze moj narzeczony rozpakowal czekoladę z wiśniowym nadzieniem i tylko kawałek zjadłam i sam powiedzial ze chora jestem ze tak Malo;D

Asik85 ja mam świra na punkcie skoków. W tamtym roku byłam na skokach w Zakopanem, po prostu magia. Jak zdrowie i maleństwo pozwoli to w styczniu też pojadę do Zakopanego na puchar. Wejściówki i nocleg już mam.
Ja jeszcze nie myślę o kieckach na święta. Mam nadzieję że w szafie coś znajdę,bądź co bądź rok temu byłam parę kilo cięższa niż obecnie: )

Cześć dziewczyny. Ale naprodukowalyscie stron. Aż ciężko uwierzyć że to sobota, bo zawsze spokojnie było. Co do cytomegalii to ja nie badałam wcale jeszcze. Gin mi nie kazała. Ja śpię różnie i na lewym i na prawym i na plecach i polbrzuchu:) dziś z racji wyjścia na zakupy zaszlismy całą rodzinką do dziecięcego zobaczyć wózków. Powiem wam ze mi te camarello się nie podoba wcale. Taki wielki wózek jej. Za to wpadł mi w oko Tako Grander. Taki mały i poręczny. Mąż mój zasnął przy oglądaniu filmu a my z córcia szykujemy list do świętego mikolaja:)