Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

już się udało!
Sh88 ja jeszcze nie dodawałam zdjęc, pewnie chodziło Ci o Malvinę i Emmę :) fakt- wyglądają pięknie obydwie.
Inferno Kacper super, więcej Ciebie poprosimy!
aga super mamuśka, super córa! :))

Lena nadal ma gluta i pokasłuje, ale chyba odrobinkę jest lepiej. jak jutro nie będzie poprawy, pojdziemy na kontrol.
Co do ćwiczeń, to dziś popoludniu moze mi sie uda, bo w ciagu dnia jak jestem z nia sama, to nawet nie zaczynam, bo nawet jak spi to bardzo krotko, takze nie chce zaczynac zeby zaraz przerywac ;) zamelduję, jak wykonam!

MMK masz racje, przepraszam pomyliłam sie :p wiec Malvina promieniejesz a mała swietnie zasuwa na czworaka! Brawo :) oczywiście MMK tez promieniejesz i w ogole wszystkie jesteście świetne, naprawdę! Wszystkie mamuśki to ekstra babki i ekstra laski! :) Lenka jaka księżniczka w różowym łóżeczku :) a Kacper taki tygrysek kochany, Klaudia chyba podobna do ciebie Aga, fajny z niej śmieszek:) Aga ty ćwiczysz dwa razy dziennie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/td9dg3l.png]Tekst linka[/url]

Hej dziewczyny
0j dawno mnie nie było ale czytam Was na bieżąco :) cieszę się ze Wasze dzieciaczki robią takie postępymoja jest z tych leniwych :)

Peonia w dobrym słowa znaczeniu zazdroszczę dobrego wychowania dzieci ja chciałabym żeby moje też takie były ale wszystko się okaże bo ta starsza córa ma charakterek i niestety cierpliwości brak ;(

Moja starsza ma zapalenie oskrzeli a Milenka od wczoraj ma katar i tak to u nas wygląda

macie śliczne dzieciaczki :)

mnie tez wLosy wypadają garściami ale przy Julce tez tak miałam więc pewnie jak skończę karmić to sytuacja się poprawi :)

Wczoraj nakrzyczałam na starszą i okropnie mi przykro z tego powodu i te wyrzytu sumienia ehhh cos dzis nie mam humoru

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]

Od wczoraj piszę tego posta bo ciągle coś.

Sh88 jeszcze nie zaczęłyśmy rozszerzania diety tak na dobre. Czasem jak mam coś co się nadaje dla Krasnala to dam jej spróbować. Jakiś czas temu na przykład byłyśmy w restauracji i miałam awokado więc dostała trochę. Śmiesznie wyglądało jak z tymi trzema zębami odgryzała kawałki i mieliła buzią :D ale smakowało jej. Ryżu nigdy jej nie dawałam ale jak dostała owsiankę na spróbowanie to radziła sobie bez problemu.

Od wczoraj Krasnal znalazł nową zabawę i zgrzyta zębami z rana. Na szczęście później o tym zapomina ale mnie aż ciarki po plecach przechodzą. W dodatku dziś aż sobie poraniła dziąsło przy górnej jedynce przez to zgrzytanie.
Pytanie do mam, których maluchy mają już jakieś ząbki. Używacie już szczoteczki i czy wasze maluchy dają sobie wyszorować zębole czy protestują? Krasnalowi łatwiej umyć zęby niż wyczyścić nochal (czasem to normalnie jak kopalnia węgla) bo wszystko co można wsadzić do buzi jest fajne. Kupiłam jej taką malutką szczoteczkę, chciałam najpierw taką zakładaną na palec ale nigdzie nie mogłam znaleźć.

Malviba super, że nie mieliście żadnych problemów w podróży z małą. My lecimy w środę znów i liczę, że pójdzie gładko jak za pierwszym razem.

aga1987 dzięki, też dostałam wiadomość ale również nie mogę jej odczytać bo od wczoraj niby jakieś problemy z prywatnymi wiadomościami są.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkupjy3uak6uyu.png

Sh88 - nie no co ty ćwiczę raz dziennie, ale wczoraj poszłam do rodziców i usłyszałam "ale gruba jesteś" strasznie mi się przykro zrobiło bo właśnie weszłam do następnej pary spodni a brakowało mi 4-5 cm. więc żeby odreagować to ćwiczyłam.
więc mówię rodzicą że schudłam a oni gdzie ja mówię że po ciuchach widzę. kurcze przecież z dnia na dzień nie zrzucę tyle kg.

Inferno- naprawdę tak powiedzieli, moi rodzice to prości ludzie nie przemyślą a powiedzą. powiedziałam im popatrzcie się na siebie, no to oni mi powiedzieli że wiedzą że są grubiutcy. To nie jest pierwszy raz jak usłyszałam że jestem gruba! zawsze się śmiali ze mnie " mała noga duży brzuch" teraz kiedy siedze w domu chcę udowodnić sobie i innym że dam radę i że schudnę nie potrzebuje ważyć 50 kg ale 65 kg bardzo bym chciała. W sumie to nie o wagę chodzi tylko o to że nic mi się na mnie nie podoba! Może gdyby wiedzieli że ćwiczę to by było inaczej, ale ja nic nie mówię.

Aga
Cwiczysz czy nie, to jest malo istotne. Istotne jest to ze czasem trzeba ugryzc sie w jezyk zanim cos sie powie. Ja mam tego typu "wsparcie" od teściowej. Wczoraj nas odwiedzila dama. Nie obylo sie bez pojebanych komentarzy ale chyba zauwazyla ze juz mna nerwy targaja, bo sie zamknela.
Dzis luby jedzie do swoich rodzicow na mecz. Jego tata to zapalony kibic. Próbował mnie namowic ale podziekowalam serdecznie i odmowilam. Tym bardziej ze to wiazaloby sie z pozostaniem na noc. I pozostaniem później u nich caly dzien bo luby pracuje w tym samym miescie. Tesciowa cos wspominala ze trzeba u niej okna pomyc. Hehe pewnie liczy ze przybiegne. Nie ma szansy !! Za ten czas wole zrobic skalpel albo porzadny manicure :-)

Gość TheKalinka84

Hej kochane ja też wrzuciłam fotki na maila:) wyglądacie obłędnie. Aga spoko jak byłam w Polsce mój tata też powiedział że mam zacząć o siebie dbać bo brzydko wyglądam. No cóż życie...
Mamo Stasia zapomniałam ostatnio o tobie a cały czas mi po głowie chodziłaś:) nie martw się wszystko na pewno robisz dobrze! Jedyne co może nas uratować przed niezwariowaniem to wrzucić na luz. Będzie lepiej! Co do robienia dzidziusia to musieliśmy przerwać bo oczom mojej gin ukazał się wstrętny mały polipek który pokrzyżował nam plany. Jak mi go wytnie to znowu zaczniemy akcję dzidzia:)

Dobry na wieczór dziewczyny!

Ja takze nie moglam wyświetlić hasła ale tak klikalam na tą wiadomość ze w koncu wyskoczyło.

Kurcze idziecie z tematami.

Naprawdę jesteście śliczne!
Cosmic ale masz dłuuugie włosy! Kurcze takie uhodować to u mnie kiepsko ale idziemy do przodu. Mala za to ma nóżki jak ta lala hehe piękna pyziula!
MMK i Aga nie widać po was tych zbędnych kg. Musicie mieć naprawdę mieć niezły kamuflaż co ja nie mogłam się niczego doszukać.
Inferno a Twój łobuz to tak samo jak mój pasuje do tego tygryska nic tylko by brykali. Stasia to ulubiony pluszak.
Kalinka cudeńko! Rodzinka jak z obrazka! A z tym polipem to coś zauważyłaś sama? Kiepsko troche?
Malvina Twoja mala to pierwsza klasa z raczkowaniem! Jest niemożliwa :)
To zupelnie jak synus Sh! Rewelacyjnie się rozwijają wasze dzieciątka! Gdzie tam mojemu do waszych a przeca on z 02.12.
Jo a Twoja mała podbila moje serducho! Kurcze wiesz co cały pozytyw z tej sytuacji to taki ze córkę masz naprawdę śliczną. Imię idealne. A w tych ciuszkach... no nie mam słów! Troche żartem, gdyby ojciec mojego dziecka miałby okazac sie ch**m to kreciłabym go na ciuszki a tak to niech wypiernicza. Tak jak Peonia, dostałam Stasia z racji ugaszenia chciwości zakupowych :) choć i dla niego szaleję z ciuszkami.
Oligatorka a Twoje córy też są świetne :) więcej zdjęc!

Marla a Ty gdzie się podziewasz>?

http://fajnamama.pl/suwaczki/5v7sov7.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/qusk7e3.png

Gość cosmicgirl

aga mam problem z otworzenirm poczty.calybczas mi wyskakuje błąd.Mam taką samą prośbę jak MMK żebyś mi wysłała teraz samo hasło to zobaczę bez otwierania bo początek pokazuje wiadomości nornlabie.Inaczej nie będę miała jak się zalogować.

A wracajac do tematów. Peoniu zapewne masz rację. Przy naszych przepisach prawnych mieć własną firmę to nie lada wyzwanie. a jak juz zarabiasz więcej i firma dobrze prosperuje to wyślą kontrole i sami coś "znajdą" by zrównać cie z ziemia. Poza tym teraz to tez trzeba mieć dobry pomysł co by sie wbić na rynek. Tyle pomyslów ile ludzi. No chyba że jak Ty masz fach w ręku.
Ja pracowałam w pomocy spolecznej. Lubię pomagać ludziom. Ale jak jeden z drugim pijaczyna przyszli po kase bo im sie należy to stwierdziłam ze mi się należy wolność a nie robota w "syfie". Mialam wtedy 23 lata (pracowałam tam 2 lata) i tak się cieszę że nie zmarnowałam tam więcej czasu. Nie lubie pracy w której stoi się w miejscu a urzędy z tego słyna. Przynajmiej ten.
Aga Ty masz za to ciekawą pracę. Trochę na glowie ale przynajmiej masz urozmaicenia. Takiego czegoś szukam, ale u nas niby przemysł a i tak jeśli chodzi o prace to...
Kurczę chcę odpisac na wszystko ale ten mój syn budzi się co chwila. Ja tu pisze mam wene a ten spać nie potrafi. Wracam przeczytam i znów mi ucieka.

Tabletki. Jem teraz vitaminer, ale czy pomaga to nie wiem. Też strasznie mi wypadają. Myśle ze te hormony wracają do siebie i dlatego taki szał. W ogóle jak bylam w ciązy to czulam taka otoczkę nad sobą. Niedawno przyszedl okres a ja przed nim czułam sie kompletnie wybita z rytmu. Mialam taki napad wścieklizny jak nigdy ;/

Aga przykro się slucha takich komentarzy w dodatku od najblizszch.. Ale utrzesz im nosa! Masz zapal i chęć i nie trać wiary w siebie! Jesteś cudowną śliczna mamą a za niedlugo będziesz miala sexi pupe!

Dokoncze jutro albo raczej kiedy Staś mi da. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/5v7sov7.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/qusk7e3.png

Hej, czytam Was juz od czasu ciąży, pamiętam jeszcze roksi i jej traumatyczny poród... W każdym razie teraz postanowiłam sie tez poudzielać, a nie tylko czytać, mam nadzieje, ze pomimo ze jesteście juz dosyć zgrane, to nie macie nic przeciwko;) moja mala w sobotę kończy 6 miesięcy i rozpoczynamy rozszerzenia diety, ale ząbków jeszcze nie widac, ale ponoć jeden jest blisko;) ps: Bardzo fajnie sie Was czyta;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgl6d84lgb8gff.png