Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Straszna wtopa z tym szkoleniem. Nie będzie mnie w domu przez 12 h, prawie 2 h będę jechać w jedną stronę, wrrrrrr.....

Kaisuis
A ja bym chciała abyście się chwaliły. W końcu jesteśmy w dziale maluchy a nie wredne teściowe i beznadziejni mężowie.
I chyba nikomu nie zrobi się przykro, że któreś dziecko rozwija się szybciej bo przecież wiadomo, że każde dziecko inne i rozwija się w swoim tempie.
Moj synal szybko rozwijał się ruchowo i nic nie mówił, potem przestał próbować chodzić a zaczął mówić i teraz pewnie jest gdzieś pośrodku. A pamiętam jak zazdrościłam Mokkce że Mikołaj brum brum mówi.
Więc proszę się chwalić bo po to jest to forum.

Kaisuis
Gratuluję odwagi!!! Ja też czasami mam ochotę zwrócić uwagę mojemu mężowi przy teściach w dosadny sposób, ale wiem że to kompletnie nie ma sensu. Nawet jakieś drobne uwagi są od razu przechwytywane i rozgrzeszane przez teściową, a ja jestem potem tą złą. Mój mąż jest po prostu wzorem cnót w jej oczach i nic tego nie zmieni. Jest w niego wpatrzona jak w obrazek. Nieważne, że każdy telefon czy wizyta u nich jest z mojej inicjatywy a nie męża, teściowie widzą go jako świętego i tak już pozostanie na wieki wieków. Oni są już wiekowi i potem po nocy nie śpią bo wszystko przeżywają, więc odpuszczam. Pewnie gdybym zobyła się na odwagę i otworzyła im oczy, trafiliby do szpitala z jakimś zawałem.
Dosyć o mężu!

Żoo
Moja córka też stale śpiewa. Słodkie to jest, bo tak jakoś samo przyszło. Generalnie widzę, że lubi muzykę, gdy jakaś piosenka leci to kręci tyłeczkiem i tańczy, a tego też nikt jej nie uczył :)
U mnie także w mieszkaniu firany w oknach, oj, chętnie bym się ich pozbyła, ale mieszkamy na parterze i ludzie "zaglądaliby nam do mieszkania", w sumie tylko w kuchni są do parapetu, w pokojach do podłogi bo zasłaniają kaloryfery.

Mokka
Moja mała nie tylko chodzi, ale już popierdziela ;) i szczerze mówiąc wolałam jak raczkowała, bo teraz wszystko robi w takim tempie, że nie nadążam z chodzeniem za nią, wszędzie jej pełno :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usat5od4qknx2m7.png

Oj, Jagoda mój też nie byłby szczęśliwy :-))
Ale cóż... Prawdę piszę:)) a on i tak wciąż pyta czy tu sobie o seksie opowiadamy :P
Ot, męska filozofia...

żoo
no a wieczorem obszedł środek salonu w kółeczko :-)))
No te kubeczki to rzeczywiście mu podsuwam pod kątem żłobka. Widać gotowy...
Zresztą od jakiegoś czasu świeżo wyciskane soki i jakieś rzadkie jogurty pije z kubeczka medeli i to bardzo sprawnie. Po prostu dojrzał do picia czegoś wreszcie innego niż cycek i teraz wszystko chwyta :-))

o148j44jsuj4r1nc.png

Gość MamaWczesniaka

Cześć.
Ja trochę ponarzekam.
Moj zlobkowiec zlapal infekcje i nie chodzi do zlobka od poniedziałku. 2 lekarzy mówią ze osluchowo ok, 1 ze ma zapalenie oskrzeli i ze trzeba antybiotyk. Poki co ufam tej dwojce.

Co do kp. U nas maks przerwa do tej pory byla 5 godzin. Teraz jak jest chory, to domaga sie piersi jak niemowlak.

No i maz wyjechal na dwa tyg. i wiecie co? Myslalam ze bedzie ciezko mi poradzić chorym marudnym dzieckiem, a tak sie zorganizowalam ze moze wogule nie wracac. Jest mi 100 razy lepej jak bez meza. Nikt nie denerwuje, skarpety nie sa porozrzucane, nikt nie przynosi body zamiast pajaca.

Dzień dobry
Jednak wzięłam samochód u okazało się że to dobra decyzja bo już dojechałam. Jakieś straszne korki mnie nie dopadły. I od razu humor lepszy. Może nawet mnie to szkolenie ucieszy.

Czyli wychodzi na to, że mężami i tesciowymi wypada się chwalić a dziećmi nie ;)))))

Jagoda
Fajnie już sobie małą wyobrażam jak z klockiem śpiewa I just call to say I love you Stevie Wondra. Pamiętasz teledysk?

MamoWczesniaka
Widzę, ze dołączyłaś do mam, którym powrót do pracy rzuca kłody pod nogi.
Zdrówka dla synka.

Mokka
Ja też tak mam. Jak młody płacze to źle a jak śpi to też źle bo sprawdzam :)

No a u nas ciag dalszy przygotowań do żłobka bo dziecko po długim czasie późnego wstawania dziś postanowiło zacząć dzień już przed 7 ;-)) no nie mógł od poniedzialku?? :P

Mamo wcześniaka
Przyznam że i u nas bywa życie łatwiejsze w organizacji bez tatusia u boku. Który niby pomaga ale tylko jak ma interes albo owszem coś zrobi ale potem marudzi albo co gorsza każe się za to podziwiać. Jakby opieka nad wlasnm dzieckiem to jakiś niesamowity wyczyn byl... Kurczę, przy starszych nie był taki chimeryczny...

Dużo zdrowia dla synka!!

Mokka
A to życzę utrzymania tendencji zwyżkowych u Mikusia :)(

o148j44jsuj4r1nc.png

Żoo
No pewnie że pamiętam teledysk :) Póki co nie podpowiadam jej że istnieje coś takiego jak mikrofon, bo po historiach z gadaniem do klocków, wafelków, pilotów i czegokolwiek co tam wpadnie w łapki to tu zamiast mikrofonu mógłby pójść w ruch już tylko wałek do ciasta :)

Mamo wcześniaka
Zdrówka dla malucha!
Powiem Ci, że jak mój mąż był w szpitalu to też potrafiłam wszystko świetnie zorganizować, w domu był porządek, a dzieciaki chodziły jak w zegarku.

Mokka
Widzę, że to już taka matczyna natura, jak mi mała w dzień śpi dłużej niż półtorej godziny to już zaczynam się martwić czy wszystko ok. W nocy mam ją przy sobie więc jednym okiem czuwam ;), ale zazdroszczę takiej nocki jak u Ciebie, u nas jeszcze taka się nie zdarzyła.

Moja mała wczoraj wieczorem zrobiła sobie degustację smoczków. Wzięła do buzi czerwony, pomymlała, wypluła, potem tak samo z różowym, czynność tą powtorzyła jeszcze parę razy, po czym mówi "nie, ten nie, - ten" i wybrała różowy. Kurcze, nawet nie wiedziałam że potrafi mówić słowo "ten". Śmiesznie to wyglądało. Mała rzecz a cieszy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usat5od4qknx2m7.png

Cześć dziewczyny :)
U nas tez noce kiepskie. Mała wierci się po całym łóżeczku i ostatecznie ląduje u nas w łóżku. Marudzi, jęczy i tak prawie co godzinę. Za to ostatnio w dzień to spala by i spala. Odsypia noce, a potem jest jak jest :/

Jagoda, najwidoczniej mamy w domu podobny typ mężczyzny. Moj uważa że kobieta powinna zajmować się całym domem i kuchnia przede wszystkim - taki wzorzec niestety wyniósł z domu. Dlatego tez nieraz mamy spięcia w tych tematach... Ale dosyć juz o tych facetach.

Skoro chcecie żeby chwalić się umiejętnościami naszych pociech to i ja się pochwale. Mała tez uwielbia słuchać muzyki i tańczy jak lecą jej ulubione utwory. Widzę też ze ma dobry słuch ( to akurat po mężu ), śmiesznie to wygląda jak macha lapkami i dupka w rytm muzyki :) Nauczyła się też pokazywać ucho, serduszko i swoją pupę :) Niestety nie chodzi ale jakoś się tym nie martwię póki co. Późno zaczęła sama siadać to pewnie i z chodzeniem się nie spieszy.

Mamowczesniaka dużo zdrówka dla synka, oby szybko wrócił do zdrowia.

Gratulacje dla maluszków, które zrobiły postępy czy to w chodzeniu czy w innych umiejętnościach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u69k0kjj99a.png

Jagoda
Dobre z tą degustacją! Jaram się tymi małymi gadułami.
U nas daleko do takich akcji.

Matki, łączę się w bólu z Wami i Waszymi nocnymi Markami. U nas nowy ząb się pojawił, ale nocne pobudki, humorki to od wczoraj dopiero..

Mój nie śpiewa. Lubi słuchać muzyki ale tylko wybranych piosenek i niekoniecznie dziecięcych. Jak był młodszy to zasypiał przy takich delikatnych utworach, których słuchałam jeszcze będąc w ciąży, a potem zaczął przy nich płakać, więc zaniechałam puszczania. Chociaż radio jest w domu włączone cały dzień i to mu nie przeszkadza. Jak ma humor to też trochę potańczy, ale że ogólnie humorzasty i nerwus, to nie jest to częste.
A ostatnio ulubionym słowem wypowiadanym przez niego jest "nie".

Witam

Gratulacje za nowe osiągnięcia naszych szkrabów :-))

U nas wczorajsza noc nieciekawa przez dwie godz było usypianie jej bo po 5 min znów się wybudzała, az w końcu posmarowałam jej żelem dziąsła i spała od 3.30 do 7. Dziś katar wodnisty, kichanie, prychanie, poliki czerwone no i cały dzień na rękach nie dało jej się odłożyć bo płacz masakryczny wirc nie wiem, czy to zęby czy jakaś infekcja gorączki nie ma tylko taka jakaś ciepła zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc.

Żoo
Jak tam po szkoleniu???

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]