Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

justyna12315
Proszę nie zrozumcie mnie źle ale dla mnie kp dziecka powyżej 1-1,5roku to już przesada. To wybór indywidualny ale dla mnie to zwyczajnie dziwne. A karmienie w bujającym na wszystkie strony autobusie... Jak kto lubi mi się to nie podoba.
A co do fotelików to chyba nawet gdzieś wyczytałam że dziecko może w nich jeździć max godzinę.

Ja mam takie samo zdanie. Ja na pewno będę próbować ale nie będę tego ciągnąc dłużej niż z 6 mies jeśli wogole się uda. Sprawa indywidualna ale dla mnie już podgryzanie nie jest ani piękne ani cudowne tylko okropne.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Zirytowalam sie... Zamowilam materac i posciel dla malego, przed chwila przyjechal kurier ale ZAPOMNIAL paczki... I ma byc dopiero jutro :(

Do tego telefon mi szwankuje :/ nie moge wysylac sms.. Rachunek oplacony, zasieg jest, wylaczalam go i wlaczalam dwa razy i nic :/ i nie wiem czy to wina sieci (orange) czy telefonu...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Gość Niuśka32

IZA..
zaszalałaś Kochana;)
i Ty masz problem z facetem, musisz na początek podsuwac ma takie pysznosci....przez żołądek do serca.....ALE TO NA POCZĄTEK;)

czyli jednym słowem wiadomo U KOGO IMPREZA INTEGRACYJNA Z PAKIETEM ZYWNOŚCIOWYM:):):)
ja mam 2 lewe ręce do pieczenia,
ale w 99% to napewno wina piekarnika,bo ja się zawsze staram.....staram....i lipa:)

Iza Gesslerowa Ci do pięt nie dorasta. Omnonmon mniam. Żarłabym!
A co do karmienia piersia takich duzych dzieci to What the fuck?! Ok kobieta karmi 2latka jej wybor ale serio w autobusie. Maluszki kilkumiesieczne to inna historia. Chociaz moj mąż opowiadal jak kiedys na weselu do kobiety podszedl na oko 4 latek wyjal jej cyca usiadl na kolanach i zaczal ciagnac przy stole....to dopiero hardcore....

Ja mam zamiar używać fotelika do samochodu i na zakupy. Sklep mam bardzo blisko ale na 4 piętro myślę że będzie trochę lżej dźwigać dziecko w foteliku i zakupy niż gondole bo tatuś będzie z nami tylko tydzień i musimy zostać z malym sami. Na spacery oczywiście nie biorę pod uwagę takiego rozwiązania wtedy już koniecznie gondola

http://s8.suwaczek.com/201509291578.png

ofeliaa
rolsi po powrocie pochwal sie tutaj zdobyczami :):)

Na razie jestem zawiedziona Smykiem. Najładniejsze widziałam w C&A i TKmaxx. Teraz uderzamy do kolejnego CH. Kupuję tyle co do szpitala i ewentualnie coś słodkiego, ale niestety wszystko różowe ;(. Najważniejsze polujemy na kaftaniki bo z tym ciężko a do szpitala chcą.

Aska123
Zirytowalam sie... Zamowilam materac i posciel dla malego, przed chwila przyjechal kurier ale ZAPOMNIAL paczki... I ma byc dopiero jutro :(

Do tego telefon mi szwankuje :/ nie moge wysylac sms.. Rachunek oplacony, zasieg jest, wylaczalam go i wlaczalam dwa razy i nic :/ i nie wiem czy to wina sieci (orange) czy telefonu...

Orange na slasku nawala od jakos 1,5tyg. Dzusiaj mi tez nie dzialalo zreszta. My z mloda od 1,5h lezymy w wannie i sie wyzbieac nie moge zeby wyjsc. A musze bo dzisiaj SR i pasowaloby sie ogarnac.

Ps. U was tez tak prazy dzisiaj? Bo u mnie to masakra jest

U nas dziś tak gorąco ze nawet pisać mi się nie chce. Na obiad zrobiłam gulasz wołowy z kaszą i do tego ogórek małosolny z własnego ogródka. Po południu do basenu wskoczymy. A teraz leżę, wszystkie okna zasłonięte roletami. Masakra jakaś.
Jeśli chodzi o kaftaniki to u mnie w sklepie wiejskim do wyboru do koloru. Śpiochy tez pełen wypas. Ale kaftaników to mam z 15 po Madzi prawie nówka. Śpiochów tez multum. Tylko o swoją wyprawke jeszcze nie zadbałam.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Witajcie :) A napiszcie co sądzicie o wkładkach do fotelika dla noworodka. Widzialam takie, które przytrzymują główkę. Szczerze mówiąc to mnie przeraża nawet odebranie dziecka ze szpitala w foteliku - może nie potrzebnie panikuję :) U mnie dziś też gorąco, do tego mała kręci się w brzuszku jak szalona :)

http://s4.suwaczek.com/201510224565.png

o bosz jak ja nienawidze tych kaftanikow i spiochow. w szpitalu chca ale noe dostana. U mnie beda musieli ubierac w body i pajacyk i koniec. :p

wlasnie wrocilam do domu po glukozie i mega chce mi sie spac. chyba sie drzemne chwilke.

a i przyszedl mi rozek dla malutkiej piekny :)

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Witam się ze szpitalnego łóżka. A więc po kolei mamy rozważnie na jeden palec,skrócona szyjka,i nisko główka a na dodatek w zapisie KRS pojedyncze skórze także ciekawie nie jest.Jestem już po pierwszej dawce Dexavenu.Mam nadzieję że synuś nie zrobi mi pikuś i jeszcze trochę posiedzi w brzuchu, bo to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na poród, ale gdyby jednak odpukać nie daj Boże coś się zaczęło to ponoć są przygotowani i od razu będę przewieziona do Łodzi. A odnośnie jedzenia...to litości nie pokazuje takich pyszności bo ślinotoku tu dostanę.Z racji tego że na oddział trafiłam o 10.30 to na obiad tylko zupkę dostałam a w niej...jeden ziemniak.Co chodzi o drugie danie to się nie należało,ale z tego co widziałam u koleżanki z sali to szału nie było.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png