Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ze śpiworków to tylko TAKI na spacery, a w domu nigdy nie używałam. Boję się przegrzać, moje 3 dziewuchy są tak zahartowane, że w życiu nie widziały antybiotyku a już nastolatki są, jestem zwolenniczką "zimnego" chowu :D
Co do Julki, miałam się nie wypowiadać, ale ta dyskusja już tak się rozrosła... ja bym się wstrzymała od oceniania, ludzie (a właściwie dzieciaki) są tak różne, mam córkę w jej wieku i wiem, że czasem w głowie zamęt i totalna nieodpowiedzialność. Skoro Julka o nic nas nie prosi to dajmy jej żyć jak chce, i tak na siłę nic nie zrobimy. Szkoda mi jej bo pewnie żyje na zasadzie "jakoś to będzie" ale w końcu poród nastąpi i nie ukryje już tego, musi się z tym zmierzyć, a jej wybór jak to zrobi. A my oszczędźmy sobie niepotrzebnego stresu :)
Pozdrawiam z działeczki :*

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

zuzia.be27 to dobrze ze się troszke boją maja respekt dobrze masz moja teściowa poszła ostanio kupiła kaftanik taki jak dla chłopca biały i brzydki i mówi to dla Haneczki a ja sobie mysle żeby to w .. sobie wsadziła bo nawet nie zapytała czy chce coś takiego a jak ja jej mowie ze mi się to nie podoba to mówi ze jej się podoba :)) tak ze dobrze masz :)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgz9vhyzng.png

Jejciu! Ale mnie tu długo nie było... Z miesiąc chyba - internet w końcu odzyskalam i teraz będę nadrabiac.
Co do spacerów to ją z małą wychodzilam w 6 dobie życia. I teraz zamierzam tak samo. :)
Jestem na etapie szykowania wyprawki, ale póki co bardzo spokojnie... Na początku września zamierzam mieć wszystko ogarnięte, ale jeszcze jest czas :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/wea8hfr.png

adonis_25
Daga81
~Niuśka32
Ofelia, sliczne:):)
podeslij linka:)

a ja mam takie pytanie:
jesli terminy mamy pazdziernikowe, to wtedy na powrót ze szpitala potrzebny jest tylko fotelik/nosidełko?
przeciez nikt CHYBA wózka do szpitala nie zabiera.....
a na spacer chyba sie tak szybko nie wychodzi....po 3 dobie szpitalnej....
wiec wozek moge chyba kupic juz po.....
co Wy na to????

najwazniejsze chyba lozeczko i fotelik?

bo ja mam tylko 2 paczki wyprawki,a reszte planuje kupic 09-10!!!!!!!!!!!!!!!!
czy ja dobrze mysle, oswieccie mnie

Jasne, na początek najwazniejszy fotelik i łóżeczko. Z dzieciaczkiem wychodzi sie najwcześniej o ile pamietam to w 3 tygodniu. Ja dla swojej pierworodnej wózek twz po porodzie kupowalam, tylko wcześniej upatrzyłam i mąż kupil. Także nie martw się. Nie musisz mieć wszystkiego mega dużo. Wystarczy jakieś minimum. Dzis jest tyle sklepów internetowych ze w mig dokupisz co Ci potrzeba.

No coś ty? Jeśli jest temp powyżej 10 st to wystarcza max 2 dni przy oknie. Jeśli poniżej to tydzień. Moja urodziła się w sierpniu i spacery były od razu.

A moja w styczniu i byly mrozy powyżej -10, także jak miala miesiąc to pierwszy spacer byl.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Zresztą, jeśli chodzi o spacery, to ja po porodzie 3 tygodnie plackiem w łóżku leżałam. Nie byłam w stanie nawet do kuchni dojść. Mam nadzieje ze teraz lepiej będzie.
Jeśli,chodzi o,śpiworki to nie posiadałam. Teraz dostałam jeden używany ale nie wiem czy wykorzystam. Mialam kołderkę która zasuwało sie do prześcieradła i taki niby śpiwór wychodził, ale balam sie ze dziecko tam wsunie sie i udusi, więc nie zasysalam.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

sheViolet

Ja ostatnio stwierdziłam, że to jest pikuś. Na SR ostatnio położna nam puściła filmik z punktu widzenia faceta, od początku do samego końca. To był dopiero hardcore. Połowa dziewczyn chora wyszła, zwłaszcza po obejrzeniu 3 fazy porodu (tego na cafe już nie pokazują ;) ). A po wczorajszych opowieściach jak wygląda wyjmowanie, sprzątanie i układanie flaków po cesarce, to koleżanka prawie wyszła z zajęć hahha :D

Gdzie takie ciekawe szkoły rodzenia są? Chyba poszłabym drugi raz :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

rolsi
Dziewczyny mam trochę dziwne pytanie. Jaką wysokość mają wasze komody /przewijanie? sporo jest na 100 a ja wyrosłam na 165 i potrzebuję niższej

Aż sprawdziłam jaką wysokość ma łóżeczko, bo jestem podobnego wzrostu.
Przy Tosiu korzystałam z przewijaka na łóżeczko i się sprawdził bardzo dobrze (łóżeczko ma jakieś 80cm).

ofeliaa
stosste
mnie wczoraj ważyła gin i od początku przybyło mi 12 kg , tak więc nie masz się co martwić :) mnie pociesza fakt, że po narodzinach połowa sama zejdzie, a podczas karmienia druga połowa ;)

W pierwszej ciąży przytyłam 7kg.
Po porodzie połowa spadła.
Przy karmieniu ta połowa wróciła, plus jeszcze dodatkowe 7kg :D
Z tym chudnięciem przy karmieniu różnie bywa :D

~Niuśka32
Ofelia, sliczne:):)
podeslij linka:)

a ja mam takie pytanie:
jesli terminy mamy pazdziernikowe, to wtedy na powrót ze szpitala potrzebny jest tylko fotelik/nosidełko?
przeciez nikt CHYBA wózka do szpitala nie zabiera.....
a na spacer chyba sie tak szybko nie wychodzi....po 3 dobie szpitalnej....
wiec wozek moge chyba kupic juz po.....
co Wy na to????
najwazniejsze chyba lozeczko i fotelik?
bo ja mam tylko 2 paczki wyprawki,a reszte planuje kupic 09-10!!!!!!!!!!!!!!!!
czy ja dobrze mysle, oswieccie mnie

Przy Tośku Teściowa kupiła wózek jak byłam w szpitalu. Wcześniej wybrałam, sprawdziłam w sklepie jak się prowadzi itd.
Tym razem robimy tak samo, tylko sponsor wózka zmienia się na mojego Tatę :D
No i teraz kupujemy fotelik oddzielnie i z nim juz nie będziemy czekać.
Po wczorajszej wizycie u gina Małżonek zażyczył sobie linka do odpowiedniej aukcji z fotelikiem.
W planie był zakup we wrześniu, ale jak ma się dzięki temu poczuć spokojniejszy to niech sobie kupuje :D

U mnie zaczynam 26 tydzień i tez 10kg na plus. Ale w cycki to poooszlo dużo i w brzuch. Nóżki nadal zgrabne ;) tylko ze przed ciąża schudłam 7kg i ten efekt jojo na pewno mam. Przed ciąża rozm 36 teraz 38/40. Ale zrzucę wszystko. Juz się doczekać nie mogę jak pójdę biegac :D

Ja tez zaczynam 26 tydzien i tez mam 10kg na plusie. W poprzedniej ciazy przytylam 17kg. Po porodzie odeszlo mi odrazu 7kg. Po miesiacu moglam zaczac jakiekolwiek cwiczenia z racji na CC i spadlo mi kolejne 4kg. Potem mialam ciezki okres znow i nic nie spadlo tylko wzroslo znowu 4kg. I tak na starcie jak sie potwierdzila ciaza testem mialam 62kg ::)
Ale u mnie niestety widac bo mam zaledwie 160cm :D

Własnie przygotowalam sobie miesko z sosikiem na obiad a potem jeszcze kasze ugotuje i fasolke zielona :D juz sie nie moge doczekac az moj wroci z pracy i gotuje sobie troszke fasolki oddzielnie :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

U nas od rana szaleństwo,brzuch aż cały"chodzi",nie wiem co to za szalony człek tam mieszka,ale poprzednie ciąże były spokojniejsze.W nocy też nie ma spania bo szaleje,zastanawiam się kiedy to dziecko śpi...a co się tyczy śpiworków to też nie kupuję bo poprzednim razem miałam i nie korzystałam,moje dzieci należą do tych co po 5 min.od zaśnięcia kołdrę zrzucają na podłogę ;)a co chodzi o estetykę ubioru czy gadżetów dla malca,to owszem lubię ładne ciuszki,ale też bez przesady nie zawsze ten smoczek który nam się podoba przypasuje dziecku,i jakoś nie wyobrażam sobie żebym ciuszki które dzidzia id kogoś dostanie wyrzucała,każdy ma inny gust najważniejsze są dobre chęci,ubranko zawsze można założyć nawet po domu...

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png

Tysiecznica nam sie zbliża :)

Co do Julkito raz jeszcze potwierdzam, ze w ciazy byla! Niby 12 tyg a dla Pani dr tak 10, serduszko.bilo.
Nie nam jest oceniac zachowanie Julki, wiec dajmy temu spokuj widac, ze jest poprostu mloda i nie ogarnia tego. Jak bedzie potrzebowala pomocy a wiem ze predzej czy pozniej bedzie, to jej kto zechce pomoze. Ale prosze darujmy sobie podejrzenia, ze jest jakas oszustka bo ja poznalam i wiem, ze jest dobrym dzieckiem, ktore jest w niezlym gownie(przepraszam za okreslenie).

Co do wyprawki to ja za tydzien odbieram worek ubranek, wiekszosc nowe kupilam.za 150zl :) a wczoraj w Tesco, choc mialam nie brac rozu to kupilam komplet 2xspiochy, 2xkrotki rekaw, czapeczka, sliniak i 2x lapki za 18zl :) bedzie do szpitala choc jeszcze pewnie zestaw szpitalowy milion.razy mi sie zmieni:) musze tez zaczac dla siebie wyprawke szykowac.
Tez mam duzo rzeczy Campol i teraz tez kupie, choc butelka pewnie Lovi bo sprawdzily sie przy blizniakach narazie jedna bo nie od nas zalezy co dziecku podpasuje:)

Teraz w kwesti szpitala ja po cc wyszlam po 3dobach, po sn niektore dziewczyny rodzily nad ranem a nastepnego dnia wieczorem wychodzily :)
Piszecie o kompinezonach na wyjscie ja tez mam taki w planach ale jesienny i kocyk na fotelik. Bo na zimowy to raczej za wczesnie?

DROZDZOWKA to fajnie mialas z tym porodem a gdzie rodzilas?
Ja gdyby nie bliznieta odrazu b cc wybrala tylko jest potem lipa ze dzwiganiem a nie da sie nie brac dzieci na rece ehh.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png