Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny ;)
U nas chwile popadalo ale teraz znowu słońce i duchota nieziemska.. myślałam że po deszczu będzie czym oddychać ale wciąż sachara..

mimi trzymam kciuki, oby tylko na strachu się skończyło ;)

ofeliaa ja szczególnie witam na forum razem z martynika bo obie juz mamy bliźniaki :) opowiedz coś o sobie i Małych i dopisz się do tabelki, link mam w suwaczku ;) w razie jakbyś miała jakiekolwiek pytania to pytaj śmiało, na pewno Ci odpowiemy w miarę możliwości :))

Niuśka32

ja też marzyłam i moja doktor stwierdziła , że wymarzyłam :)

Od kilku miesięcy starliśmy się z narzeczonym o dziecko, ale się nie udawało ( chyba brak przekonania o gotowości do rodzicielstwa ) . Po tym czasie, nagle zaczęłam wszędzie widywać małe dzieci, mamy z wózkami, bądź kobiety w ciąży i tym sposobem mój organizm wytworzył podwójną owulację :) na dodatek będzie to chłopiec i dziewczynka :)

pozdrawiam

Cudnie! Parka od razu (to akurat moje marzenie)
Mimi daj znać co i jak oby wszystko dobrze się skończyło ;)
U nas trochę zaczęlo wiać więc jest trochę lepiej szkoda że mój ma teraz nocki i odsypia bo znowu ciągnie mnie nad wodę ;) od kiedy nauczyłam się pływać mogłabym to robić codziennie ;) chyba dopytam o ten basen i ew. zaświadczenie że mogłabym na zajęcia chodzić regularnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Martynika
Osobiście nie bałam się bliźniąt, wręcz przeciwnie, jak się tylko dowiedziałam , że są dwa pęcherzyki płodowe , popłakałam się ze szczęścia :) wiadomo, że będzie więcej roboty na raz , ale z dwójką dzieci w różnym wieku jest bardzo podobnie :) ale tu ciąża jest tylko jedna hihi

Jestem z okolic Wrocławia.

Witaj ofeliaa! Gratuluję bliźniaków. Przynajmniej nie będziesz zastanawiać się kiedy zdecydować sie na drugie dziecko. Ja tak się zastanawiałam ze 6 lat mi minęło. I tak zostanę drugi raz mamą w wieku 34 lat.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

ofeliaa u mnie akurat dwie dziewczynki ale i tak nie zamienilabym ich na żadne inne! :) teraz na szczęście w brzuszku Fasol wiec będzie równowaga w miarę :D
bliźnięta to naprawdę super sprawa, moje gwiazdy juz mają 4 lata i niesamowite jest to, jak różne są od siebie, a jak bardzo sa zżyte ze sobą ;) faktycznie na początku trochę ciężej niż przy jednym dziecku, ale teraz już same bawią się ze sobą i nie trzeba im poświęcać aż tak dużo uwagi jak jedynakowi :) jakbyś coś chciała wiedzieć konkretnego to pytaj śmiało :) rada na początek - szykuj się na poród juz miesiąc wcześniej, bo bliźniaki nie będą miały tyle miejsca żeby siedzieć w brzuszku do 40 tygodnia, chociaż i takie się zdarzają ;D

Dokladnie Fobianka :)

Mi sie nawet wydaje, ze latwiej jest z bliznietami niz np z dziecki rok po roku.
I jak Daga pisze miedzy moja 1corka a bliznietami jest 9lat roznicy, teraz bede juz tylko 2 :)
I wazna rada dobra organizacja to podstawa dzieki niej mozna sie w pelni cieszyc z Podwojnego Szczescia :) czyli zero dziugania przez dziadkow. Ja po 2tyg po cc sama zajmowalam sie nimi bo maz musial za granice wrocic i dalam rade:)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Na pewno da rade ;) plusem jest to, że przy dwójce nie da się rozpiescic jeśli oczywiście dziadkowie w tym nie pomagają :p poza tym dużo łatwiej jest mieć później kolejne dziecko bo nie są takie zazdrosne jak jedynak :) ale my przy jednym tez będziemy miały fajnie, w końcu pojedynczy wózek i tylko jeden Mały Głód przy cycu, żyć nie umierać :D

Wlasnie sie zastanawiam. Chyba Swidnica, chociaz meza siostra namawia na Wroclaw Brochow bo ma tam wielu znajomych a ogolnie to duzo dobrych opinii slyszalam o Walbrzychu. M.in od tej kuzynki, ktora ma blizniaki:-) za 1,5 tygodnia w Swidnicy rodzi moja dobra kolezanka. Zobaczymy jakie beda jej wrazenia...

Dziewczyny z okolic Wrocławia ja też mam dylemat. Zastanawiam się właśnie nad Świdnicą (w styczniu rodziła tam moja koleżanka i poleca) a Borowską (tam wywoływany poród miała znajoma w listopadzie). W lipcu znajoma rodzi w Wałbrzychu więc będę miała relację. Sama osobiście chcę odwiedzić świdnicką porodówkę i może zapiszę się do ich szkoły rodzenia i zobaczę.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png