Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja najadlam się pierogów z paczki, taka wyrodna matka ze mnie! :D ale Młody nie narzekał, on w ogóle mało wybredny, ważne żeby brzuszek pełny był i to mu wystarczy :D

herusinka witamy! Widzę ze Twój gin ma świetne poczucie humoru haha :D

adonis ja będę płakać aż do września ze zamiast pisać prace to ekran opluwam co chwila ze śmiechu :D

Fobianka
Ja najadlam się pierogów z paczki, taka wyrodna matka ze mnie! :D ale Młody nie narzekał, on w ogóle mało wybredny, ważne żeby brzuszek pełny był i to mu wystarczy :D

herusinka witamy! Widzę ze Twój gin ma świetne poczucie humoru haha :D

adonis ja będę płakać aż do września ze zamiast pisać prace to ekran opluwam co chwila ze śmiechu :D

Nie pluj bo cię gwarancja nie chwyci!:p

Ja jadłam z biedronki przed wczoraj z jagodami a mają fajne pyzy z mięsem! :p
O pizze tez fajna mają pepperoni albo kurczaczki na ostro!:D

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

daga pozdrowionka dla córci :)
No tak trzeba być konsekwentnym a u nas z tym ciężko o ile ja jeszcze jakoś daję radę to tatusia przekabaci za każdym razem.

Witam nowe mamusie :)

Moja teściowa na szczęście się nie wtrąca a jak potrzeba to zawsze staje po mojej stronie :)

dziś też wzięło mnie na słodkie pochłonęłam już bounty i snikersa i chyba na tym się nie skończy a w ogóle to marzy mi się sernik bo ja raczej to ciastowa jestem :)

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Herusinka
Ja mam ogromna ochotę od początku ciąży na owoce. Przez całe życie nie zjadłam tyle jabłek, śliwek, czereśni i arbuzów. Na śmieciowe jedzonko tez mnie czasem nachodzi ale mam potem wyrzuty sumienia....

Ja nie mam wyrzutów sumienia ale nie mam też raczej ochoty. Sporadycznie coś zjem. A tak jak i ty synek pochłania w brzuchu od początku owoce. Morele, truskawki tonami jadłam i zero słodyczy te snikersy to tak z 3 tyg dopiero ze 2 dziennie.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ja mam teściów 250 km dalej, więc spoko. Widujemy się rzadko.
A mi ciągle chce się pić. Nigdy tak nie miałam, aż zaczynam się martwić czemu takie pragnienie mam. Muszę zrobić to obciążenie glukozą i nie mogę się zebrać.
A dziś nudzę się niezmiernie. Moja córka ma jutro zieloną noc w przedszkolu. Będzie tam dzień i noc. Ciekawe jak to będzie, bo nigdy nie spedzila nocy bez nas.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Dziewczyny pisałyście że wasze maluchy są ułożone bardzo nisko,u mnie ginekolog powiedział że mały jest ułożony pośladkowo,nie raz to siedzieć nie mogę tak kopie w podbzrzuszu albo jeździ po pęcherzu że muszę już natychmiast siku,czesto to dość bolesne jest a już dziś to wogóle nie wiem czy czkawkę ma czy co bo non stop daje,siedziałam było źle położyłam się wcale nie lepiej masakra aż mnie pęcherz boli,ma tak któraś?
Co do tycia to ja nie wiem u mnie waga w miejscu stoi a nawet od pierwszego ważenia w karcie ciąży to -1k,jem normalnie,słodycze tak samo i nic a to dziwne bo nigdy szczupła nie byłam a już jak nie pracowałam tylko siedziałam w domu to kg z powietrza leciały a teraz nic.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

amadeo3 , niestety nie pomogę Ci, bo moja mała od dawna ułożona jest główką w dół i raczej słabo czuję kopniaki, fakt ruchy czuję, ale nie są to bolesne kopniaczki. Czasem troszkę na pęcherz naciśnie, ale jest ok.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja mam w poniedzialek lekarza i wtedy okaze sie ile dokladnie na plusie mam ;) do tej pory bylo +2,5kg.
Jutro ide na glukoze i niestety nie mam kogo ze soba zabrac co by razniej mi bylo :(
W ogole dola dzis mam.. Kompletnie odeszla mi ochota na wszystko. Rano tylko sie umylam i wyjelam miesko na obiad i tyle, wegetuje przed tv. Dobija mnie juz to siedzenie w domu. Ilez mozna sprzatac, prac, prasowac? Dla zabicia czasu siedzialam na allegro i ogladalam rozne rzeczy z wyprawki dla Malego, ale to tez juz powoli mnie nudzi, bo co to za radosc z ogladania jak poki co nie kupuje bo czekaja nas inne wydatki w nast mies- lozeczko, materac, posciel dla Antka, a i maz cos w samochodzie chce zrobic a to tez sa niemale wydatki...
Dol dol dol...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Moje bobo jest w położeniu podłoże miednicy a łożysko na ścianie tylnej i małego czuję dość nisko i jak siostra przykłada ręke to bardziej na brzuch chociaż jej mówie że kopie niżej ale to takie dziwne uczucie żeby miała rękę niżej co innego jak mój przykłada rękę nie jest to tak krępujące co siostra.
A powiem Wam że już od wczoraj chodzi za mną dobre piwko 0% no tylko nikt mi kupić nie chce a samej do sklepu trochę daleko piechotą i to jeszcze po piwo z brzuszkiem ale pojade z moim to zrobimy sobie wieczorek z piwkiem przecież nie tylko on może piwo pić. A w piątek zrobię jemu galaretkowe piwko i jego reakcje chyba będę musiała uwiecznić bo bez tego się nie obejdzie :-p :-p
Co do owoców to na początku ciąży to jabłka mogłam jeść tonami i trochę gruszek a teraz to truskawki duużo czereśni i jeszcze więcej nektaryn przynajmniej koszyk zdażało się że dwa dziennie szły bo taką ochotę mieliśmy. Co do słodyczy to sporadycznie na początku to monte bardziej zamiast batona bo monte mi się słodkie wydawało a teraz to czasem czekoladki dziubne albo ciacho dobre ale bez szału a monte już dawno w odstawke poszło :-)

Amadeo3 ja mam podobnie. To znaczy moze nie az tak, ze boli ale Mala ma po prostu jakies adhd calymi dniami. Ona chyba nie sypia... jeden dzien poswiecilam na spisywanie dokladnych godzin, kiedy dostaje kopniaki i mi wyszlo, ze nie ma okresow snu dluzszych niz pol godziny. A i to nie czesto. Czuje ja totalnie wszedzie. W pecherz tez potrafi kopnac i wtedy nie ma bata, od razu do toalety biegiem:-) zaraz ide na wizyte do mojego gina to zapytam czy to normalne, czy ja jej cos robie, ze tak sie wierci.
Co do wagi to u mnie1,8 kg na plusie a nie pilnuje sie z jedzeniem wcale. Na slodkie mnie nie ciagnie ale juz pizza raz na jakis czas musi byc:-)

To ja na poczatku ciazy moglam jesc tonami kiwi i sliwki. Po sliwkach brzuch mnie pobolewal, ale i tak jadlam bo mialam mega ochote. Teraz mialam faze na truskawki. A wczoraj sasiadka przyniosla mi takie slodziutkie bordowe czeresnie i od razu wsunelam doslownie cala miske i caly czas za mna chodza.. I spogladam przez okno na drzewo na ich podworku i z checia bym zerwala chodz kilka hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png