Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Zabcia strzelam ze dziewczynka. Chyba mi się moce skończyły. Albo zły dzień. Oczywiście powtórka z rozrywki z zebami . Nadeszła noc :/ muszę spac na pół siedzaco. Wtedy nie bolą a i oddycha sie lżej. Ostatnio mam problem z tym oddychaniem. Ale musze jakoś wytrzymać do wizyty w środę.
Dobrej nocki życzę.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

agnieszkaaw
osłona a jaki laktator używałaś? ja zamierzam uzywać elektrycznego, ale nie wiem jakiej firmy. Wiem że sporo kosztuje ale brak bólu i męczarni jest ważniejszy.
Może ręczny też jest ok?

jak rodziłam córkę, kupiłam avent ręczny. używałam go ze 3 tyg.

dziewczyny chwaliły laktator elektryczny z medeli. Nie używałam na sobie :)

tym razem nie będzie mi raczej potrzebny taki sprzęt :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

ja umieram z bólu nóg, spuchły jak nie wiem... (bo się ułaziłam jak czubek)
za to dzisiaj udany dzień, kupiłam nowy tel (meeega :D)
i getry w hm bo moje 15 par już się zużyło. i jak byłam anty do pasa ciążowego w ciuchach tak dzisiaj getry mama okazały się wspaniałe :)

popracuję jeszcze chwilę i do spania.

polecam na opuchliznę preparat z motherhood. Przyjemnie chłodzi, ładnie pachnie.

moje dziecko dzisiaj mocniej daje znać o sobie :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Cześć dziewczyny,jak miło że czujecie już ruchy maluszków...wiem że to wspaniałe uczucie. Życzę wam wszystkim zdrowia...i trzymam kciuki. Miło że niektóre z Was jeszcze o mnie pamiętacie,dzięki. Nie udzielam się ale podczytuje i niemal jestem na bieżąco. Cóż mogłabym jeszcze napisać...miłych przygotowań,kompletowania wyprawek, odpoczywajcie, korzystacie z przywilejów i cieszcie się każdym dniem. Pozdrawiam

Hej dziewczynki :).
Jestem taka szczęśliwa, że czuję już ruchy. No i nie mogę doczekać się środy.. Zobaczymy kogo noszę pod serduszkiem <3. <br />
Ja mam fajnie bo jedną Majóweczkę mam pod nosem. Już jutro będzie tydzień jak przyszedł na świat synek mojej siostry - Michaś. Jest taki cudowny! :*.

Co do wyprawki to już ją kompletuję. Prócz kosmetyków, w które mam już na ścisłość skompletowane, podgrzewacz do butelek itp. mamy cała szafę ciuszków. Zdecydowałam, że dzisiaj trochę popiorę bo pogoda świetna (poza tym nudy) i poukładam je ładnie, a w środę będę segregowała jak już będzie wiadomo na czym się skupić. :). Jak będę miała poukładane już to na pewno pochwalę się ile już tego mam :).

Lecę na zakupy z moim ukochanym ;p. Miłego dnia :*.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3ugpjqq20qy17.png

Moja mała, jest mało ruchliwa, co troszkę mnie niepokoi bo nie wiem czy to co czuje to ona czy coś innego :( Wczoraj jak przyłożyłam słuchawkę z muzyką klasyczną do brzucha to wydawalo mi się, że się ożywila, ale to może moje omamy :(
Dziewczyny czy Wam też już leci siara z piersi? I czy was też tak sutki swędzą? U mnie to jakaś masakra.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdckrhm9kp324op.png

Czesc Dziewczyny!
Kiedys pytalam o piersi ale zero odzewu bylo, a mnie swedza sutki niesamowicie i raz zauwazylam juz wydzieline z piersi, ale czasami tak mnie mrowia, ze mam wrazenie, ze za chwile pocieknie. Staram sie je najmniej dotykac, myje tez delikatnie, zeby nie pobudzac laktacji.
Sa tu mamusie, co mialy przed ciaza troche nadprogramowego brzuszka? Jak u Was z tymi ruchami Dzidziusia?

żabcia własnie zauwazylam ze bedziesz rodzila w Koszalinie :) a ja w ten weekend jade wlasnie w tamte okolice na komunie do chrzesniaka :) dokladnie do Miastka :) a ty skad dokladnie??

U mnie pogoda nie za najlepsza pokazuje niby 15 stopni. Mozna powiedziec ze przespalam cala noc ale na siedzaco. Mierze sobie ciagle cisnienie bo czuje jak mi skacze i jak dobrze sie czuje to mam tak 111-120 na 60 a puls roznie od 78 do 88 ale to normalne ze sie zwiekszyl bo zwykle mialam 60-68. Wiecej krwi to szybciej musi transportowac.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Asia ja mialam troche nadprogramowego brzuszka. Nie powiem bo ja ruchy czuje jak dostawie reke. ALe u mnie moze byc to spowodowane ze jestem swiezo po CC i nie wszystkim nerwowm wrocilo czucie. Czytalam ze nawet do 2 lat po CC moze potrwac przywracanie czucia w okolicy cięcia.
Czuje miśka przewaznie rano jak sie budze tak kolo 5-6 potem spi i wieczorem kolo 22-23 w dzien to jak sie poloze po jedzeniu.
Jezeli chodzi o siare to i u mnie sie pojawila. Tzn. nie duzo ale ja przewaznie spie na boku prawym czasem na lewym to jak przycisne piersc to poczuje lekko ze cos chyba polecialo.
Pociesze was ze pozniej bedzie sama leciec :D A jesli chodzi o swedzenie piersci to polecam duzo smarowac, nawilzac i smarowac :D zeby suche sie nie robily. Moja mam mowi ze jak "cycki" swedza to tesciowa chwali :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

AsiaPil
Czesc Dziewczyny!
Kiedys pytalam o piersi ale zero odzewu bylo, a mnie swedza sutki niesamowicie i raz zauwazylam juz wydzieline z piersi, ale czasami tak mnie mrowia, ze mam wrazenie, ze za chwile pocieknie. Staram sie je najmniej dotykac, myje tez delikatnie, zeby nie pobudzac laktacji.
Sa tu mamusie, co mialy przed ciaza troche nadprogramowego brzuszka? Jak u Was z tymi ruchami Dzidziusia?

Ja właśnie miałam nadprogramowy tłuszczyk< nie dużo, taką mała oponke i ruchy tak jak wczesniej pisłam były, ale słabe i nie mam pewności czy to córcia :)

AsiaPil Ja wcześniej nic nie pisłam bo nie miałam, od kilku dni zauważyłam, że mam wyciek, raz to nawet spory no i to swędzenie.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdckrhm9kp324op.png

Hahah, z tym chwaleniem przez tesciowa to dobre!! :-)
Ja tez czasami w nocy jak przycisne to czuje wilgoc na koszulce, a ze male juz nie sa to musze siebie na boku ulozyc a pozniej jeszcze cyce, zeby nie uwieraly ;) obawiam sie, ze po karmieniu bede mogla je na ramie zarzucic, hehe.
Ja mam tez blizny na brzuchu ale moje sa po wyrostu i po usunieciu pepeka, poza tym minelo juz prawie 4 lata od ostatniej operacji. Ciekawa jestem czy taki pocerowany brzuch bedzie wskazaniem do cc, ciagle zapominam zapytac lekarza ;)
A co do ruchow to ja jedynie wieczorem jak poloze sie na prawym boku to czuje z lewej strony delikatne pukniecia, a wiem, ze dzidzia ulokowala sie bardziej po lewej bo jak detektorem wyszukuje to zawsze po lewej musze przykladac.

Dziewczęta chciałam sie pochwalić co dziś upolowałam. Z racji, że ubranka i resztę rzeczy dla maluszka odkladam na wakacje dziś zakupiłam inny przydatny gadzet: termometr na podczerwień- do czoła i do ucha. Upolowałam go w Lidlu od dzis sa . Już wyprobowałam bardzo fajna i przydatna rzecz przy maluszkach na pewno niezbedna, bede miala jeszcze czas zeby wyprobowac jego dokladnosc ale w instrukcji napisali ze mierzy tez temperature wody :) za tydzien poluje na elektroniczny ciśnieniomierz:D

a z innej beczki... moja córcia codziennie daje o sobie znać jestem taaaka szczesliwa ale i mile zaskoczonazaczelismy 19 tydzien a spodziewalam sie kopniaczkow pozniej , taka mila niespodzianka mi sie trafila , a są one z dnia na dzien coraz wyraźniejsze i też niunia upodobała sobie bardziej lewą stronę brzuszka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ganns65gcmlq5rw4.png

a tu mnie zaskoczylyscie z pytanie... :D ja tez smaruje sama oliwka i wczesniej tez smarowalam. Nie uzywam nic specjalnego tylko oliwke dla dzieci bambino. Swedzenie trzeba jakos wytrzymac, ja sobie wmawiam ze jak mialam ospe to bardziej swedzialo i nie tylko piersi :D

mykam do miasta bo jakis drobiazg dla siostrzenicy mojego bo urodziny miala i dzisiaj jedziemy do niej
macie jakies pomysly ?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Cześć mamuśki :-)
Troszkę się nie odzywałam, ale czytam nz bieżąco.
Tydzień szkolenia już za mną, jeszcze tylko 3...
Teraz wzięłam 2dni wolnego, bo jutro wizyta. Mam nadzieję, że dzidzia ładnie się ułoży i pokaże, co tam mz między nóżkami :-)
Po wizycie szybko na pociąg i 400km z powrotem na kurs.
No i do tego znowu jestem przeziębiona. Od piątku katar, a dziś rano jeszcze gardło :-(
Co do piersi to siostry się śmieją, że mąż mi silikony zafundował. Są takie pełne :-) jeszcze się mieszczą tylko w 2 staniki które kupiłam calkiem niedawno u braffiterki 65DD, tylko trochę pod biustem ciśnie.
Może dziś zaszaleję i sprawię sobie nowy...
Miłego dnia :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k7h3v8d7d.png

Cześć dziewczyny ! :)
A mnie nie swędzi nic.. smaruje sie Oliwką w żelu :)
Znalazłam se prace dorywczą na umowę zlecenie, stoje z okularami :D w sumie siedzę bo się domagałam krzesła :D
Ja też czasem w nocy coś tam czuje jak przyłożę rękę.. takie stuk puk, ale leciutkie i rzadko.. obawiam sie, że właśnie mój nadprogramowy tłuszczyk z przed ciąży i łożysko na przedniej ścianie.. to przez to będę bardzo słabo ruchy czuć :( a tak czekam na wyraźnego kopa :D
Słuchajcie..
Dziś rano się bardzo zmartwiłam bo leżąc se jeszcze w łóżeczku, okropnie stwardniał mi brzuch po prawej stronie pod pępkiem, a wyglądał tak jakby ktoś w te miejsce jakąś piłkę od tenisa wsadził ...i tylko w tym miejscu gdzie stwardniał był uwypuklony. Czy któraś wie co to moze być? :(
Dodam że nie odczuwałam przy tym bólu..

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Piszecie tu o bólu brodawek.. NIE WOLNO ich smarować olejkami czy balsamami na rozstępy, tylko specjalnymi do brodawek. To może być główna przyczyna tego bólu.. Gin mi powiedział żebym z olejkiem uważała na brodawki bo źle na nie działa! Spróbujcie omijać brodawki kiedy się 'olejkujecie' czy smarujecie.. :)

Dobrze wiedzieć z tym omijaniem brodawek. Nie mam z nimi problemu, a do tej pory smarowałam całe piersi bioOilem. Biodra i brzuch oliwka z rossmana.
Miałam parę próbek palmersa. Smarowałam rano, a olikami na wieczór. Planuję zakup palmersa.
A ruchów jeszcze nie czuję - to moja pierwsza ciąża więcmam jeszcze czas...
A to zdjęcie mojego brzuszka

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29226.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k7h3v8d7d.png

ZjemCiMiska, a moze to dzidzius sie wypial pupa czy glowka albo macica stwardniala? Ja mam twardniejaca macice ale przy tym odczuwam uczucie ciezkosci i jakby dyskomfortu, chociaz odpukac magnez i luteina robia swoje :-)
A co do sutkow, to mnie swedzialy juz przed smarowaniem, pomyslalam, ze jak zaczne smarowac to moze minie ale momentami bym je "wyczochrala" :-) tak wiec to u mnie nie jest wina oliwki, ale swoja droga pobuszuje i poszukam czegos typowo do brodawek, sa duze i moze byc z nimi problem przy karmieniu.

Aga podobno maluszki potrafią rozróżnić dotyk mamy i taty moze się zestresowal, ze ktos inny go maca hehe

Ja też w pracy siedzę i czuje malucha czy jak jade autobusem tez się do siebie śmieje ;)

Ja rano również bylam w lidlu i upolowalam sobie koszulki ciazowe leginsy i spodnie ;)
Dla lobuzka kupilam bodziaki z dlugim rekawem i spodenki byly takie słodkie ;)

Co do termometru myślałam o nim. Kingusia podpowiesz czy warto jakoś nie moge sie przekonac do takich termometrow czy rzeczywiście sa miarodajne

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png