Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno wróciłam z wizyty i nadrobiłam 10 stron, głównie na temat Julki.
Osobiście jestem za pomoca, ale jak to gdzieś ktoś napisał, lepiej dać wędke niż rybę. Trzeba umieć ta pomoc wykorzystać.

Wrzucam zdjęcie synka , bo tylko on sie dał sfotografować jako tako, za to córa obrócona plecami , obrażona na cały świat kopała brata przez całe usg.
I oczywiscie nie obeszlo sie bez drobnego zakupu :)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32731.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32732.jpg

Hej moje mamuski ;) uff przeczytalam te 30 stron dalyscie czadu ale jeśli ja mam sie wypowiedziec to sorka ale nie wierze w ani jedno slowo julki dla mnie to sciema. Bo raz jak mozna na tym etapie nie czuc ruchów dziecka... ? Dwa brzuszek musisz miec przecież to nie sa pierwsze tygodnie a dziecko rosnie to gdzie Ci sie miesci ? Trzy nie odpowiada na wasze pytania tylko pisze ze zajmuje sie chlopakiem czyli w dupie by miala dziecko. A co najciekawsze na neta ma ale na by sprawdzic autobus czy pociag to już nie ? Zreszta jaki opiekun prawny ? Kobiecie w ciąży trzeba pomoc jesli tylko jest ubezpieczona a jest ze wzgledu np na matke . Mamy 21 wiek ja was prosze ! :/ az smiac mi sie chce bo widac ze dziewczyna nie ma zielonego pojecia o ciazy i nie wie jak odpowiadac.... ogarni sie laska i nie twórz bajek taka mala podpowiedz :)

OliWccia
Hej moje mamuski ;) uff przeczytalam te 30 stron dalyscie czadu ale jeśli ja mam sie wypowiedziec to sorka ale nie wierze w ani jedno slowo julki dla mnie to sciema. Bo raz jak mozna na tym etapie nie czuc ruchów dziecka... ? Dwa brzuszek musisz miec przecież to nie sa pierwsze tygodnie a dziecko rosnie to gdzie Ci sie miesci ? Trzy nie odpowiada na wasze pytania tylko pisze ze zajmuje sie chlopakiem czyli w dupie by miala dziecko. A co najciekawsze na neta ma ale na by sprawdzic autobus czy pociag to już nie ? Zreszta jaki opiekun prawny ? Kobiecie w ciąży trzeba pomoc jesli tylko jest ubezpieczona a jest ze wzgledu np na matke . Mamy 21 wiek ja was prosze ! :/ az smiac mi sie chce bo widac ze dziewczyna nie ma zielonego pojecia o ciazy i nie wie jak odpowiadac.... ogarni sie laska i nie twórz bajek taka mala podpowiedz :)

Zgadzam się w 100%. Pomaga facetowi-ćpunowi, ogarnia Internet a maleństwo? Na tym etapie nie ma szans żeby nie czuć ruchów dziecka. Dziewczyny, chcecie pomagajcie choć jak dla mnie to historia naciągnięta a Wy zwyczajnie się narzucacie bo "Julka" napisała wyraźnie że pomocy nie potrzebuje.

Dziwna sprawa. Nie chcę wypowiadać się na ten temat, ale nie podoba mi się ta cała sytuacja. Dziewczyna jest nie rozsądna od początku. Najpierw idzie z chłopakiem który ćpa do łóżka i to bez zabezpieczenia, a teraz nie dba o siebie i ewentualne dziecko, bo nie wiadomo czy ono jest. Brak słów. Ale ja jestem od niej 17 lat starsza i chyba już nie potrafię i nie chcę zrozumieć jej zachowania.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Daga ja mam 22 lata wiec dużo starsza nie jestem. Różne miałam akcje z moim na początku jak dowiedział się o ciąży. Pisałam żaliłam się tutaj , bo mówił ze gdybym chciała usuwać to nie widzi kłopotu. Trzy dni przeryczałam ale wzięłam się w garść. Wiedziałam że sama czy z nim dam radę. I co mój upór ma teraz 25 tygodni a tatuś juz świata po za nią nie widzi.
Co do Julki to nie do końca rozumiem ale jestem w stanie pojąć co ma w głowie mając te 17 lat. Każda z nas miała pstro w głowie i myślała ze jest mądra, przy jej rzekomej trudnej sytuacji nie jest powiedziane że nie ma problemu z swoją "duszą". Nie zrozumcie mnie źle ja broń Boże nie akceptuje jej zachowania, staram się pojąć tylko mechanizm jej działania. Jeśli nie chce naszej pomocy to jej nie zmusimy do tego. A jej dziadkowie myślę że nie chcą widzieć" problemu" bo nawet malutki brzuch jest już ciążowy a nie tluszczykowy.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Dziewczyny,Martynika z nia byla u swojej lekarki,ciaza byla,tylko czy nadal jest? Julka pisze ze nie vhce pomocy bo pewnie siadltsmy na nia i uniosla sie honorem. To jej sprawa tylko jesli ciaza sie utrzymala to chcemy ci dziewczyno zwyczajnie pomoc ale! Potrzebujemy fo pomocy Ciebie. Chlopak cpun! A jak mu pomoglas,ile on ma lat,ma rodzinę? Chcemy pomoc i chcemy wiedziec. Powierz kochsna jak ty sobie to wyobrazasz,jak widzisz siebie i dziecko,gdzie z nim pojdziesz? Jakbedziecie zyc? Jest milion pytan a ty nie znssz zadnej odpowierzi. Odezwe sie za godzine

Dziewczyny, takie historie są nieprawdopodobne ale mają miejsce naprawdę niestety.. brzuszek jeśli ma mały to wystarczy obszerna bluza czy sweter który krojem pogrubia ale Julka pisała ze mama się nią nie interesuje wiec może naprawdę nie widzi albo po prostu nie chce widzieć.. tylko czemu jesteś u mamy Julka skoro taka masz z nią sytuację? Powiem szczerze, że mam w najbliższej rodzinie alkoholiczke i ani jej dzieci ani my nie możemy zrobić nic żeby ten czubek w końcu zmadrzal... wiecznie ucieka do swoich "gniazdek" i siedzi tam po kilka dni, tydzień, dwa, a dzieci w domu zostawia... wiec w "wyleczenie" narkomana tym bardziej nie uwierzę nigdy. Julka, jakby Ci zależało na dziecku to chłopaka kopnelabys w dupe najmocniej jak się da, a pomocy szukała w ośrodkach jeśli w rodzinie nie masz żadnego oparcia. Zachowujesz się dorośle skoro zdecydowałas się współżyć bez zabezpieczenia wiec teraz tez musisz myśleć jak dorosła osoba, w dodatku jak matka która teraz ma pod sercem drugie malutkie serduszko i musisz myśleć przede wszystkim o dziecku!
Piszesz o przelewie, raz ze przyjdzie za tydzień, raz za miesiąc. Są dziewczyny chętne żeby pójść z Tobą jako opiekun, czemu z tego nie skorzystasz? Siły i czas na wyciąganie chłopaka z bagna z którego nigdy się nie wydostanie masz, ale na zrobienie morfologii juz nie? Do rodzinnego lekarza możesz iść do jakiejkolwiek przychodni, skierowanie na badania (zarówno morfologia, mocz jak i glukoza są bezpłatne!!!!) dostaniesz od lekarza bez problemu, zwłaszcza jesli powiesz jaka jest sytuacja.
My tu możemy pomóc materialnie, pójść z Tobą do lekarza, dać adresy, numery telefonów czy służyć tylko wsparciem ale Ty musisz zdecydować czego Ty w ogóle chcesz.. albo kochasz to dziecko i zaczniesz faktycznie dbać o siebie i Maleństwo, a wtedy pomożemy jeśli oczywiście będziesz chciała albo przestań nam psuć nerwy bo to juz staje się męczące. Te wszystkie pytania bez odpowiedzi to dziwna sprawa. Liczę, ze powiesz nam szczerze co czujesz i co masz zamiar zrobić dalej. Skoro nie czujesz ruchów w tym tygodniu a chyba jesteś szczupła skoro martynika dziwiła się ze masz mały brzuszek, to może być coś z dzieckiem nie tak, nie martwi Cię to? Julia, my wszystkie ciężarne naprawdę zaangazowalysmy się w Twoja historie i na pewno nie będzie postów oceniających jeśli prosto z mostu powiesz co i jak. Mam nadzieje ze znajdziesz energię i chęci na dbanie o swoje dziecko, skoro dla chłopaka jakoś znalazłaś...

W poprzedniej ciąży straciłam zaufanie do takich...sytuacji? Dziewczyna zwyczajnie oklamala sporo osób.

Karola nie zaglebiajmy się w psychikę, bo nawet 17 letnie matki z iście patologicznych rodzin znam osobiście. Kilka ma dzieci u mnie w przedszkolu i każda szukała rozwiązania. tez miały lub mają partnerów, którzy są warci jedynie więzienia, jedna do porodu nie powiedziala o ciąży. Lekarze w przychodni tez wiedzą że 16 i 17 zachodzą w ciążę. Przecież to już nie są pojedyncze przypadki. Niektóre zabierał książeczki zdrowia matki, rejestrowaly matkę a szły same na wizytę. Ludzie wysmiewaja pcpr, mops ale tak znajdzie się jedna osobę na sto która pomoże. Znam panią , która tak poprowadziła sprawę 15 latki w ciąży , że ona została jej opiekunem bo dom sprzedałby ja za paczkę fajek. Ma neta -niech szuka pomocy a nie ja odrzuca.
A ja znam osobiście historie tego typu gdzie lekarz powiedział, że obowiązuje go tajemnica dziewczyna wydymala pseudo opiekuna po to by dostać pigułki. Bo dom by z nią nie poszedł do ginekologa, bo łatwiej z obcym.

Wierzcie w co chcecie. Ja popatrzę z boku:)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Julka ruchy sa takie jakby obcy Ci siedzial w brzuchu widac je i czuc!
Jedz z tym chlopakiem na IP napiszcie to co my oswiadczenie i niech oni Cie tam zbadaja!!! Kochasz to dziecko to ruszaj dupe i tyle,bo sprawa jest powazana!

Dziewczyny dokladnie sa takie sytuacje tylko jesli ktos chce pomoc to ja znajdzie.
Ja mialam 19 lat bylam.w ciazy i to do mnie do dnia porodu do konca nie docieralo, ale moja mama mi badania lekarza itd ogarniala, roznie bywa ale jak Julka jest sama tym.bardziej.powinna dzialac, tylko widzicie co.pisze ehhh :((

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Gość Niuśka32

Moje ostatnie zdanie we wczorajszym temacie:

* QUŹWA z bzykaniem się nie mają najmniejszego problemu, wiedzą jak, gdzie......jak się umie zrobić, trzeba też umieć wychować:):):)*

Miłego Dnia Świadome Mamuśki:)))))))))))))))))

Martynika,czesc....
Skoro uzbierałas dobra duszo rzeczy dla julki to gdzie je zawieziesz? Do dziadkow? Dopiero zejda ma zawal. Wiem ze masz z mloda kontakt telefoniczmy i moze wiesz wiecej niz my na forum. Jest to przykrs sytuacja,sxkoda mi tej dziewczyny ale ona chyba sie zupelnie pogubila i brnie w te klamstwa,osxukuje rodzine. Tez uwazam ze powinna kopnac tego pseudo tatusia w dupe....a on jak sie naprawde ogarnie,naprowadzi,zacznie pracowac to wszystkim bedzie dobrze. Kurcze dzieciak na stsrcie ma przesrane,nieodpowiedzialni mlodzi rodzice. Dla mnie jest to trudne chyba do ogarniecia ze matka,babcia nie widza zmian w dziewczynie...mam dwoch synow18,16 lat. Widze ich nawet kiepski nastroj,rozmawiamy a jak nawet sie trochke poklocimy to obserwuje z boku. Julka,czy ty naprawde jestes sama na tym padole? Dzieciaku rusz glowa,coty zamierzasz...mysle ze dziadkowie moze i konserwatywmi ale pewmie pomogli by. Oczywiscie nie beda skakac z radosci ale wiem ze pomoga skoro matka nie moze. A wlasnie ta matka to alkoholuczka? Tego chyba mie pamietam. To po co julka u niej siedxi? A rodzice tego chlopaka?
Martynika,gdyby Julka chciala przyjechac i pojsc jeszczecraz do teojej lekarki moge jskos pomoc,moze z maluchami posiedziec....mam w tyg mozliwosc wolnego dnia,tylko podslabym ci kiedy. Moze na fb. MonikaJanicka,znajdziesz mnie...
Tyle chce sie pisac o tej sytuacji ale sciska mnie na te niesprawiedliwosc. Ona nic nie robi,nie bada,nie denerwuje i ciaza nie dokucza jest ok a czlowiek dmucha,chucha i stracil swoje mslenstwo,biegalam co drugi dzien na ip i co ,zabrali mi fasolke...umarla. Julka nie robi nic
Aaaa,julia,pewnie te zawroty to anemia a moze problemy z cukrem i dlatego slabiej sie czujesz.
Dziewczyny milego dnia,pozdrawiam

Historia Julki jest historią prawdziwą,mamy Martynikę na świadka.myślę,że pochopnie oceniany dziewczynę,nie mamy pojęcia jakie za nią życie,a seks z chłopakiem uzależnionym...jak się kocha ślepo,to się wad nie widzi,zwłaszcza w w wieku 17 lat,gdy do bólu szuka się czyjejś uwagi,przytulenia,miłości, czego w domu nigdy nie ma.Julka kochane to dziecko,i tak naprawdę potrzebuje opiekuna z prawdziwego zdarzenia,nie może liczyć na rodzinę,stąd cudowne pojawienie się Martyniki było dla niej światełkiem w tunelu.Niestety,nasz koleżanką nie jest w stanie sama unießć takiego ciężaru.naskoczyłyście na to dziecko, stąd jej brak reakcji,nastroszenie.widzę ,że Julka nie jest zaradną nastolatką,sama nam 16 letnią córe i mam może szerszą od Was perspektywę.Tu atakami się NIe uda nic, tu trzeba zrozumieniem, miłością.przypomnijmy sobie, to czas gdy nikt nas nie rozumiał.Dajmy jeszcze Julce się wypowiedzieć.Też Uważam ,że mimo strachu co toto będzie powinna jechać do najbliższej izby przyjęć,zgłosić że jest w ciąży i nie czuje ruchów .Reszta pójdzie lawiną, ale kiedyś musi, Julka jesteś młodą kobietkobietką,jesteś silną i są wśród nas chętni do pomocy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yn0fw410c.png

witajcie mamusie:)
Niuska32 - nie mam pojecia:\
mam do Was pytanko, wczoraj rozmawialam z mezem o chrzcie naszej corci... czy 800km dla 3 miesiecznego dziecka to duzo? wiadomo to i dla doroslego duzo,ale chodzi mi czy jesli lekarz pozwoli na taka podroz to mimo wszystko pojechalybyscie? Sama nie wiem-troche sie boje... Moze poczekac do wiosny? hmm...

Tak jeszcze w sprawie Julki. Dopiero doczytałam. Sytuacja bardzo dziwna pełna niedomówień ale z doświadczenia wiem że czasem takie rzeczy się dzieją. Mam nadzieję że wkońcu dziewczyno !!!! zmądrzejesz na tyle by pomyśleć o sobie i dziecku a nie co inni powiedzą. Jeśli dziadkowie nie zaakceptują twojej ciąży choc niechce mi się w to wierzyć skoro wzieli pod opiekę Ciebie wezmą i prawnuka. Zawsze istnieją domy Samotnej Matki i otrzymasz pomoc na start.

Dziewczęta jeśli okaże się ze Jula nadal jest w ciązy bo wiem same że róznie to bywa.... niestety ;( to jestem w stanie pomóc . Moge wysłać Kocyk parę pieluszek ręcznik z kapturkiem itp. Potrzeba tylko adres.

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Ej wiecie co jestem uzależniona od domkumentu PORODY na Ipla.pl
Oglądam oglądam, ryczę, śmieję się i nie mogę sie doczekać jak sama juz urodzę :P

Pozatym chwalę się: mąż przywiózł i złorzył łóżeczko :) patrze na nie i ogarnia mnie taka błogość że nareszcie znów będę miałą dziecko .... taki namacalny dowód że to się dzieje naprawdę!!! <3

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

mariola wszystko zależy od tego jak dzidzia będzie sie czuła czy będzie dobrze znosić podróże autem. Jeśli sami nie będzie mieć obaw to śmiało można taką podróż planować. niuska mysle ze sporo z nas ma talie same mysli tylko nie wszystkie mamy tyle odwagi aby to tu napisac ja nikogo nie oceniam i nikogo na stosie palic nie bede a Wypowiem się po raz ostatni odnośnie Julki moja mama kiedys jak byłam jeszcze młodą siksą powiedziała jak stać cię na unoszenie się honorem to niech będzie i stać na odpowiedzialność.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png