Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. My po kolejnym USG mała waży już 1440 g, zdrowa :)
Od zawsze sprawdzam co za składniki kryją się w żywności ale co do kosmetyków to dopiero od jakiegoś czasu jestem bardziej "wrażliwa". Synkowi prałąm w Loveli + zawsze dodatkowe płukanie, żadnych płynów do płukania.
Teraz poczytałam srokę i spróbuję tych płatków mydlanych Dzidziuś. Mały człowiek, który jeszcze nie je stałych produktów, nie ma za bardzo jak poplamić rzeczy, z mlekiem płatki dadzą sobie radę.
Przy synku mieliśmy łóżeczko z IKEA, za niecałe 100 zł, mąż pomalował je eco farbą na biało. Te łóżeczko z Piętrusa fajne bo ma szufladę.
Teraz przy dziewczynce myślałam trochę o kołysce, ale przeżyłam tyle problemów z usypianiem dziecka,że nie chce teraz córy przyzwyczajać do kołysania, niech od razu się polubi ze sowim łóżeczkiem :)

Mamusia: czerwiec 2013, lipiec 2015

Jak któraś z was trafiłaby w internecie na kosz mojżeszowy, to proszę o linka.
Wczoraj dostałam paczkę od siostry,z rzeczami po jej córce, a tam leżaczek dla dziecka: http://i01.i.aliimg.com/img/pb/693/105/658/658105693_778.jpg
Sama pewnie bym takiego nie kupowała, ale jak już jest to super. Siostrze bardzo pomagał jak jej córka miała kolki.

Mamusia: czerwiec 2013, lipiec 2015

Tosio ta czkawkę napewno odroznisz, rytmiczne ruchy 1..2..3..
tak jak mniej wiecej u nas występuje i podskakujemy ;)
silv jak sie dowiesz o tych drganiach to napisz :)
u mnie jutro 29tc , wczoraj bylam na wizycie u Gina i myslalam ze wizyty będą juz co 2tyg a tu mam dopiero 16czerwca, moze od następnego miesiąca będę częściej chodzila, o sztuce mój mówi ze jest dluga i zamknieta, jak spojrzalam w kartę to pisal ze ma 35mm

liza to ja mam inne myśli jak patrzę na te ubranka - jakim cudem tak wielki człowiek mieści sie w moim brzuchu ;)

Zaczynam się stresować czasem, że mój brzuch jest mały, że za mało przybieram. Nie wiem czemu. Chyba dlatego, że teraz mam mniej czasu na skupienie się na ciąży. Bo przecież wszystko jest ok, wszelkie wyniki badań.
Pójdę jutro na morfologię i mocz, odbiorę te wyniki z krzywej, za tydzień w piątek mam znów wizytę. Pewnie będzie ok ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/uannxzkr1zq23rgd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/43kthdge3hmnk8e8.png
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42339

MARI nie miej do siebie pretensji, ja też nic nie kupuje, nic mnie nie zachwyca, po prostu weny brak, potrafię stać w sklepie, wiedzieć co mi trzeba, ale jakoś nie kupuję, miałam dzisiaj w ręce wkładki laktacyjne i jakoś mi do wózka nie chcialy wejść ;/

U mnie to pewnie jakiś bunt jest, ponieważ od samego poczatku czułam i wiedzialam na 100 % że bedzie chłopak (bo mamy dwie corcie) a tu mi wychodzi wszędzie, że jednak dziewczynka kolejna i sie w sumie już do tego przyzwyczailam, ale jakoś wewnętrznie nie mogę się przemóc żeby cokolwiek kupić. Ubranek mam kupę po dziewczynach w rodzinie, powybierałam już co ładniejsze tylko pranie zrobić i do szpitala kupić. Poczekam chyba aż urodzę, może jednak mu coś urośnie ;)

LOLKA nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę wyjazdu nad morze. Baw się dobrze i wypocznij tam też za mnie ;)

Mam pytanie odnośnie czkawki maleństwa często czujecie? Bo u mnie to potrafi być nawet trzy razy dziennie i trochę mnie to dziwi, bo ja sama to nie pamietam kiedy czkawkę mialam ;/

Wiecie pobawiłam się dzisiaj w przedszkolankę, panie mnie poprosiły o pomoc bo brały dzieci do księgarni na gry planszowe, no powiem Wam wrociłam wypluta psychicznie tak, że szok. Trzeba mieć oczy dookoła głowy i przewidywać co im może do glowy wpaść tym maluchom. Podziwiam naprawdę wszystkie przedszkolanki ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Haha :-D no i opcja łóżeczka zmieniła się z 140 na 120 bo nie ma ładnych na 140 w przystępnej cenie :-) jak są to od razu kosztują 1200 zł albo lepiej :-) no i z brązowego zmieniło się na biały :-D ciekawe ile razy jeszcze się zmieni... A to wszystko przez Was! ;-) bo pokazujecie mi tu takie ładne a tamto moje było brzydkie:-)

Patrycja też mam pessar, bo szyjka miała 25 mm i zaczęła się już rozwierać. I masz rację na badaniu ginekologicznym lekarz tego nie widział dopiero na usg zauważył i całe szczęście, tak więc ważne jest dokładne badanie. Teraz czuje tylko duży ucisk na pęcherz a takto jest ok. W piątek wizyta to zobaczymy jak to teraz wygląda.

http://s8.suwaczek.com/201808277252.png

Hej dziewczyny przeżyłam badanie krzywej cukrowej. Pierwsza godzina była najgorsza bo zamuliło mnie ale położna udostępniła mi gabinet i mogłam poleżeć potem już było ok. Nie mogłam wcisnąć cytryny i miałam 2 kubeczki do wypicia rozpuszczone w ciepłej wodzie. Najpierw chciało mi się spać a potem żołądek zaczął mnie boleć. Najgorsze że przez te 2 godziny nie mogła nic pić a piekło od tego słodkiego. Krew miałam pobieraną tylko z żyły raz z 1 ręki a 2 razy z drugiej. Dało radę i cieszę się że już za mną. Jutro wyniki i wizyta u gin no i przy okazji umówiłam się na to usg 3 trymestru na 29 czerwca.Co do wyjazdu nad morze to bardzo się cieszę bo ostatnio 3 lata temu byłam i postaram się wypocząć za wszystkie pracujące mamusie:) oby samopoczucie, zdrowie i pogoda dopisały. Próbuje zabrać się za pakowanie bo w 1 dzień to za dużo dla mnie na raz a poprasować trzeba wszystko na wyjazd ech nie lubię się pakować a jeszcze bardziej rozpakowywać:) U nas dzisiaj leje cały dzień i pogoda taka że cieszę się że do domu już wróciłam z tych badań bo to żadna przyjemność dzisiaj wychodzić z domu. Łóżeczka super mi też się bardzo podobają białe. Nie wiem czy to prawda ale dzisiaj od dziewczyn w przychodni słyszałam że na wózek w sklepie czeka się koło miesiąca. Nie wiedziałam że tak długo i chyba trzeba z początkiem czerwca poważnie podejść do tematu chyba że jednak znajdę fajny używany bo szukam na razie po olx ale nic ciekawego nie ma

http://www.suwaczek.pl/cache/37d48efce6.png]Tekst linka[/url]

Lolka, również życzę Ci udanego wypoczynku nad morzem i słonka :)

Mari, te łóżeczka są cudne. Dopiero teraz wiem, że parę dni temu kupiłam łóżeczko od tego producenta (Adaś z różowymi dodatkami), ale przez dystrybutora na Allegro. Czekam na dostawę i mam nadzieję, że będzie tak samo ładne jak na zdjęciu. No i mam nadzieję, że mojej małej już nic nie wyrośnie i te różowe dodatki będą oki :)

Dziewczyny, też chciałam dziś poleniuchować. Ale mój luby nie zauważył wczoraj, że nie zamknął zamrażalnika i całą noc był otwarty. Mam przed sobą góóóóórę mięsa i łzy w oczach, zachodzę w głowę co z tym robić... W drodze krokiety, pierogi, pasztet i jakoś końca nie widać. Miałam ochotę go udusić gołymi rękoma, ale uratowało go to, że był w pracy gdy to zobaczyłam ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgzw7lkhzz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s20mmtwdqetlf.png

My już po wizycie, maluszek rozwija się prawidłowo, przepływy póki co ok. Był z nami Szymonek chciał koniecznie zobaczyć swojego braciszka, uśmiechał się cały czas, śmiał się gdy pani doktor zrobiła zbliżenie stopki było widać jak rusza paluszkami. Ale buzi nie było widać maluszek jest główką do dołu a twarz do kręgosłupa, póki co. :-) waga 988 g 27t1d. Mi tylko wyniki poleciały w dół, przepisany magnez i coś jeszcze czego nazwy nie powtórzę.

Tosio właśnie to łóżeczko wybraliśmy na chwilę obecną :-) ale jednak bez sowek bo wszystko inne będzie z sowkami:-)
Ale Mari furorę zrobiły te łóżeczka:-)
Ja juz po wizycie i jest wiadomość dobra, nijaka i zła...
Zacznę od dobrej. Mała waży 950 gram i wszystko z nią dobrze. Wody płodowe w normie, ułożenie główkowe które nie powinno się zmienić ale nigdy nic nie wiadomo:-)
Wiadomość nijaka to ta odnośnie tych "drgawek". Otóż mój lekarz po raz pierwszy słyszy o czymś takim... Mówi że to raczej nic złego bo z małą wszystko ok ale nigdy nie słyszał o czymś takim więc nasze wątpliwości nie zostały rozwiane...
Wiadomość zła jest taka że szyjka skrocila mi się do 21 mm:-( no i jutro idę do szpitala na 2 dni żeby podali mi sterydy na rozwój płuc małej:-( rozwarcia co prawda nie ma i 21 mm to jeszcze nie jest wskazanie do pessara ale na wszelki wypadek te sterydy mają mi podać :-( boje się o małą a z tego wszystkiego nawet nie zapytałam czy przy skracajacej się szyjce muszę więcej leżeć i odpoczywać czy nie ma jakich szczególnych wskazań do tego... Może wy wiecie?

ja też dziś miałam wizytę :) Zośka zdrowa, waży 730g a widze ze Twoje dzieciątko e_wcia jest większe a ja już kończe 26 tydzień więc jestem prawie tak samo jak Ty, ale lekarz mówił że jest ok jednak troche mnie to martwi bo czytam w internecie na tym etapie powinna ważyć właśnie już ponad 900g.. :(

Patrycja 9393, badanie szyjki mialam tylko na fotelu. Gin powiedziala ze mocno sie skrocila i robi sie rozwarcie. Ale szczegolow nie znam, nie pytalam bo sie zestresowalam. A lekarz raczej z tych co mowia malo, ale mam zaufanie. Narazie mam tylko wiecej odpoczywac i brac luteine. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy bede wiecej pytac. Moze nie jest az tak zle, w koncu to doswiadczona lekarka, moze ja panikuje... gin byla zdziwiona, ze sie dobrze czulam i nic mnie nie bolalo a szyjka sie skrocila, powinnam cos czuc przy skracaniu?

Monia u mnie to dokładnie jest 27 skończony czyli pierwszy dzień 28 tygodnia więc chyba wprowadziła cię troszkę w błąd, moja Lekarka po prostu podaje skończone pełne tygodnie. A między nami jest ok tygodnia różnicy a dzieci w tym czasie potrafią przybrać ok 500 g tygodniowe. Nie martw się, na pewno wszystko jest ok.

Silv głowa do góry w szpitalu pewnie wszystko jeszcze raz sprawdzą, zanim podejmą jakieś decyzję, uważaj na siebie i oszczędzaj się, trzymam kciuki

Silv nie martw się na zaś, lekarze wiedzą co robią. Odpoczywaj dużo. Głowa do góry :)

moniii08 moja mała w 25t5d ważyła 873g, ale pamiętaj że każde dziecko jest inne i jedne rodzą się z wagą 4 kg a inne nieco ponad 2 kg. Jeśli lekarz mówi że nie ma powodów do obaw to należy go słuchać :)