Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Hej:)
Elu masz rację! Jak nic zaraz któryś na dachu domu u DW stanie a przecież wiadomo,że to znak małego Bejbi;)albo zleca się wszystkie z Pomorza to ja nie wiem czy ten dach to wytrzyma:D te z Mazur pewnie czekają na znak do działania;)
A ja jutro mam gości - Babcie i Ciocie z dzieciakami. Dobrze,ze dziś podłogi pomylam i poodkurzałam:D bo dowiedziałam sie ze przyjada pól godz temu a juz mi sie nie chciałoby sprzątać:D
Miłego wieczorku:) i upalnej niedzieli:D

Melduje sie i ja!
Przez tydz mielismy gosci z pl- 2 kuzynki i 3 dzieci! Miec taka 5 przez tydz i jeszcze pogoda slaba bo padalo...troilysmy sie zeby bylo fajnie!
Sprzatanie, gotowanie i atrakcje dla 9 osob wiec czasu mi braklo na forum. Ale juz jestem!!!
Dziewczyny juz zaprzyjaznione z przedszkolem choc nadal placz rano ale max 3 min. Wracaja brudne i szczesliwe :-)
Tu juz jesien wiec szara rzeczywistosc i codziennosc spraeila ze zapomnielismy dawno o lecie i wakacjach...czekamy na nastepne!

Postaram sie doczytac wszystko! Widzialam fotki dzieciaki :-*

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png

Widzę forum umiera.
Sentyment mam więc czytam co u Was i postanowiłam pokazać się :-)
U nas jak najbardziej ok, Justyna zdrowa, trujki jej idą i maruda okropnie jest ale dajemy radę. W piątek bylysmy na szczepieniu dopiero tym po roczku ale obyło się bez większych ekscesów.
Zaczyna stawać sama pierwsze kroczki, widzę że boi się jeszcze bo jak tylko za rączkę się ją prowadzi to biegać potrafi, a sama to tak niepewnie i tylko troszkę. Ale i tak jestem z niej meeega dumma że nareszcie zaczyna doganiac rówieśników.
Plac zabaw stał się jej drugim domem jak tylko wyjde z nią na podwórko od razu pokazuję gdzie chce iść a jak już tam pójdziemy to zabrać ją stamtąd wiąże się z histeria.
Jednak najbardziej nie mogę się nadziwić jej mądrością jak na swój wiek, ma swoje własne nazwy na prawie wszystkie rzeczy, potrafi konkretnie powiedzieć ( po swojemu) czego chce w danym momencie, jak jej coś tlumacze to widzę że rozumie, jest taka "dorosła" .
Ja czuję się w miarę dobrze, zależy też od dnia, kręgosłup daje się we znaki szczególnie a tak to ok . Z Dawidem też jak najbardziej wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, wszystkie wyniki mam w normie, i widzę to ja i lekarz także to mówi że ta ciąża jest zupełnie inna od poprzedniej, widać że zdrowa . Bo z Justynką nie było kolorowo.
Ogólnie u nas jest dobrze, żyjemy sobie z dnia na dzień, cieszę się z każdego dnia z moim smykiem, ja rosne i szczerze troszkę to męczy.
Pozdrawiam Was wszystkie majoweczki. ;-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Panifiona!!! Nareszcie sie odezwalas!
Justynka sliczna. Fajnie ze mala rozwija sie szybko. A jak z raczka? Kiedy lekarze beda cos dzialac?
Wrzuc jakies fotki brzuszka! :-) Termin zbliza sie wielkimi krokami! Jak Justynka reaguje na to ze bedzie starsza siostra?

U nas ostatnio walka o czas z mama i zazdrosc :-( Musze przeorganizowac plan dnia zeby byc wiecej z dziewczynami. Klaudia juz biega i wszystko ja interesuje. Trzeba uwazac bo wszystko co dla niej niebezpieczne jest najfajniejsze!

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png

Panifiona forum nie umiera tylko ostatnie dni lata Majoweczki wykorzystują ;) my z Iza tez wczoraj też troszkę nad jeziorem poopalałyśmy sie:) Super, ze się Odezwałaś:) Justynka Ślicznotka! Podlaczam sie pod prośbę Emagdalenki- pokaz brzuszek:)
Emagdallenka 9 osób w domu to dzikie szaleństwo;) a jeszcze przy brzydkiej pogodzie? Nie zazdroszczę! U nas jeszcze ostatki słońca - choc dzis juz chlodniej i wietrznie ciut nie nad morzem;) co do butów ja nie pomoge- ja najmniejszym kosztem jakies na rynku lub w miejscowym sklepach kupuje:D
W niedzielę zostalam obdarowana śliwkami takze stoję przy garach:D mam juz 16 słoików dżemu, 1 gary kompotu i ciasto- ba! Mi nawet wyszedł biszkopt czym jestem szczerze zdziwiona bo mam do pieczenia 2lewe rece:) a dżem dzis robiłam na próbę sliwki+cukinia- zobaczymy co to wyjdzie:D
Miłego późnego popołudnia:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sej2897inpbov.png

Panifiona super ze się odezwałaś.
Emagdalenka co do butów to ja jeszcze o tym nie myślałam. Pewnie od razu w jakies kozaczki przeskoczę :-)
Mam pytanie do mam jeszcze kp.
Czy wasze dzieci tez tak cycochują jeszcze nocą ? U nas to jest 2-3 razy w nocy ale to nie problem. Problem w tym ze jak juz przyśnie przy tym cycku to jak mu wyciągam to sie budzi i tak nieraz pare razy z nim walczę i schodzi godzina snu. A jak doliczyć 2-3 pobudki to schodzi polowa nocy na walce o cyc. Czy ma któraś jeszcze taki problem ? Czy zostałam sama? I nie potrafię sobie z tym poradzić. Bo jak mu nie dam to jest darcie i całkowity koniec snu. I dupa !!! Koło sie zamyka.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa :-* :-* :-* :-* :-* jesteście kochane!
Nadal mam dół ale żyć trzeba ;-)

Emagdalenka-ja nie pomoge bo ja w meskich chodze :D wchodząc do sklepu mam zasade: cokolwiek byleby czarne i bez ozdób. Jest bardzo ciężko ale zawsze coś się znajdzie
Panifiona-super! Mam nadzieje ze to powrót na stałe! Dobrze wiedzieć ze u was wszystko ok. Justynka jak miód :-* :-*
Pola-za mna tak ciasto ze sliwkami chodzi! Jak się wprowadzimy to piec będzie non stop chodzil ;-)
Ela-jak coś to odezwij się do mnie na priv lub mail. Odkąd Odsetka sama zasypia nagle i bez płaczu przestała jeść w nocy-w dzień nadrabia! Ja mam problem w drugą stronę bo Dorotka próbuje mi się samoodstawic :'( nie jesten na to gotowa! Tzn na siłę przystawiam ją ze 2-3razy dziennie, ale sama już w ogóle się nie upomina :-( Jak to się stanie to juz w ogole chyba zglupieje ze do niczego nie jestem potrzebna-wychowuja ja panie zw żłobka, zasypia sama i nawet cycusia nie chce :'( :'( :'(

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Oczywiście, że forum nie umiera. Forum ma swoje tempo;) i taki jego urok!!!!

Dobra wróżko, nic się nie przejmuj tym, że Dorotka się nie upomina o cycusia. Antoninka też miała taki okres, że gdyby nie moja inicjatywa, to pewnie nawet by nie zauważyła, że nie dostała mleczka. Samo przeszło. Być może Dorotka ma dużo wrażen? Przystawiaj, przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj. Zazdroszczę samodzielnego zasypiania. U nas jest problem ze spaniem w przedszkolu, bo niestety nauczyłam zasypiania przy cycusiu i z wygody i strachu przed awanturami nic z tym nie zrobiłam.... ot taka że mnie krótkowzroczna matka .....

Ela, u nas też zdarzają się takie pobudki nocy, że już niby Antoninka śpi, już chce ją odłożyć, a tu ryk i zero spania. Przedwczoraj walczyłam z nią godzinę, odkladalam 4 razy i za każdym razem był płacz i awantura. W końcu się poddałam i położyłam z dzieckiem..... i tak ciumkalo już nawet nie wiem, jak długo.... ja usunęłam.... ja wiąże to z ząbkowaniem, bo taka sytuacja nie powtarza się u nas noc w noc (tfu tfu tfu ). Może dzieciaczki tak masuja sobie dziąsełka?

Pola, podziwiam cię za twoje przetworowe wyczyny! Śliwki z cukinia? Wow! to z Izabella u boku !!! A biszkopcie już mu się śni po nocach!!!!

Emagdallenka, dla mnie jesteś mistrzem organizacji. Jak Asia od Madzi. Goście,dzieci, praca!!!! Wow! W kwestii butów też mam zawsze problem. W wakacje skorzystalam z tego, że byłam w Polsce i obkupilam się Lasockim. Walizki moje i męża wyglądały jak torby handlarzy.... tych z lat 90-tych ..... ;)

Panifionaa, Justynka oczywiście Prześliczna . A jak tam sprawy z rączką? Już wiadomo, kiedy zaczynacie działać z lekarzami?

U nas w przedszkolu jest już chyba w porządku . Antoninka już nie płacze rano, ponoć ładnie się bawi, Tylko z jedzeniem jest jeszcze problem. No i oczywiście po przedszkolnych spacerach jej kurteczka nadaje się Tylko do prania, bo już na pewno nie do noszenia ;) ale niech sobie grzebie w piasku, niech biega;) Od jutra wracam do pracy i trochę mnie Dołuje to, że 8 godzin każdego dnia to ktoś, jak by nie było obcy, będzie WYCHOWYWAŁ moje dziecko ...dobra, już nie smece... MUSI być dobrze ;)

monthly_2016_08/majoweczki-2015_50741.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv738twq9e2y.png

Elu my też mamy 2-3 pobudki na cyca, ale tak jak u Rusanki dzikie awantury zdarzają się rzadko. Ostanie 2 czy 3 noce takie były ale chyba znalazłam dziś winowajców- górna prawa czwórka się pokazała, lewa czeka w natarciu;) tylko 3 brak:D Iza śpi w łożeczku, ale ja jako człowiek leniwy karmie na lężąco, wiec też czasem przyśniemy razem i wtedy jesteśmy skopani.. ( ha! przypomniało mi sie jak ostatnio mój Tata przychodzi , ja karmie, a On do mnie;" to Ona je na leżąco?!?! Matka to Was na siedząco karmiła:D) ale wracając do meritum- u nas prawie zawsze działa smoczek- Iza jest wierna fanką, wiec szybko smok i poszło. Ela Ty jesteś Siłaczka! Ja to się bardzo denerwuję, jak Iza mi sie awanturuje w nocy, bo ja nienawidzę w nocy sie budzić:P
DW Ty pomyśl ile na prąd Wydasz jak ten piecyk tak będzie piekł;) A z samoodstawieniem nie pomogę - Iza nawet w sklepie sie domaga i za bluzkę ciąga. Rusanka na bank Ci dobrze radzi:)
Rusanka powiem Ci szczerze, że ten dżem dobry ale szału nie ma;p a gotowałam w szybkowarze wiec mieszać nie musiałam to i z Iza mozna dać radę:D Powodzenia w pracy!! na pewno bedzie dobrze:) a Kucyk Antoninki słodki!!!
tak mi sie tnie i telefon i komp ze pisze post juz 1.30 godz;/ koncze bo nerwicy se nabawie.
Dobrej nocki:)

Hejka :)
Pierwszy dzien w pracy zaliczony- rozpoczecie roku szkolnego i powrot do rzeczywistosci :) Z Hania byla tesciowa ale pozniej nie wiem jak to bedzie. Ja jeszcze do 12.09 na urlopie wiec jest troche czasu na ulozenie opieki. Niby tesciowa z moja mama po polowie maja sie dzielic ale czas pokaze :)
Robilysmy badania bo Hania byla 2 razy w krotkim czasie chora. Badania juz wyszly ok wiec w poniedzialek idziemy szczepic.
U nas wszystkie czworki ida razem wiec sa rece ciagle w buzi.
Co do spania to od urodzenia Hania spala w lozeczku, ale ostatnio jak sie przebudzala to bralam ja do siebie i usypialam razem z nia takze teraz to juz norma przebudzi sie i juz rece w gorze " mama bierz mnie do wspolnego wyrka" he he Nie chce mi sie z tym walczyc.
DW to ja sie na te wypieki juz wpraszam bo do ciast to mam dwie lewe rece :) nawet sernik na zimno mi nie wychodzi he he
Ela szacun za to nocne karmienie :) sil Ci przesylam ile tylko mam w rezerwie:)
Panifiona poka brzuch :) wroca wspomnienia :)
Pozdro :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Ewelusik oby sie Wam wszystko z opieką ułozyło:) Babcie napewno spiszą sie na medal!:)
Rusanka jak tam w pracy? Na bank dobrze:D ha! miałam Ci napisać, a przez ten zacinajacy sie komputer zapomniałam- jak przeczytałam Twój wpis o tych torbach z lat 90 to przed oczami widziałam scene z Kogla Mogla 2 (ja uwielbiam)jak przejezdzają Paweł z Kasia przez granicę i on jej szpilki przemyca w sadzonkach:D to tak a propo Twoich Lasockich;)
Miłego weekendu Majóweczki:)

monthly_2016_09/majoweczki-2015_50772.jpg

Jak tam weekend Wam mija?:) u nas nuuuudy;) nikt nas nie odwiedził, siedzimy we 2, P dzis caly dzień poza domem- po pracy łaty na dach szykuje. Już sie nie mogę doczekać aż ten dach zrobią bo Iza to juz prawie zapomniala jak Tata wygląda. Są dni, ze nawet sie nie widzą. Ale jutro wolna ndz to sobie nawet pogrilujemy;)
DW ja Cię wołam:D
Dobrej nocki:)

Rusanka- mam dokładnie takie same rozterki i odczucia co do żłobka :( ktoś by powiedział-co tam taki kucyk? ale ja Cię doskonale rozumiem! Antoninka wygląda NIEZIEMSKO! niby ciasteczkowy potwór, ale to ja JĄ bym schrupała :D
Jak w pracy?
A-co do jedzenia: panie w żłobku śmieją się, że Odsetka ma taki apetyt, że wybiera jedzenie innym dzieciom z talerza jak wciągnie swoje :D hihihihihi!
Ewelusik-fajnie, że sie odezwałaś :) Na pewno fajnie wszystko się ułoży z opieką nad małą-dont łory ;)
Elżbieta- jestem do usług :*
Pola- młoda zaczytana na amen :D dobre nawyki-brawo wy :D
Odsetce chyba idą dolne czwórki :O ma tylko jedynki na dole. Kurde, jak wylezą takie wielkie czwóry to pewnie będzie miała dwójki i trójki krzywe :/

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Pola- jestem jestem i śpiesznie donoszę :D
bo jak wiecie robiłam jakiś czas temu testa i dupa :( załamka totalna i w ogóle beznadzieja. Poważnie-tak załamana już dawno nie byłam...ciągle mi się chciało spać-myślałam, że to z tego przybicia itd. Ale TAK śpiąca byłam ostatnio w ciąży z Odsetka-bo ja raczej z tych mało śpiących jestem ;) i zrobiłam testa nr 2. Ale już tak bez żadnej nadziei. A tu bach-DWIE KRECHY!!!! :D:D:D rozryczałam się jak dziecko! Całe to napięcie zeszło ze mnie w sekundzie! M leci jak wariat-co się dzieję? Paczy i beczy ze mną :D Odsetka nie wie o co kaman :P
Gin ma akurat urlop-więc w piątek mam wizytę żeby potwierdzić czy wszystko ok <3 no i wszystko wskazuje na to, że będzie majówka 2017 :D:D<br /> Jestem taaaaaaaaakaaaaa szczęsliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję WAM wszystkim za każde miłe słowo i za całe wsparcie. I że wierzyłyście w nas :D:D jesteście kochane :*******

Jak zobaczyłam na FB to aż mi sie mordka roześmiała i do tej pory się szczerzy:D:D:D Czekam z utęsknieniem na ptk i wtedy Bedziemy Ci taaaaaaaak gratulować, że hoho:D teraz skromnie jeszcze raz gratulacje::):) aaaach jak bedą w 2 ciązy to tez chce maj :D Widzisz, widocznie tak Ci pisane, że tylko Śliczne Majówiatka masz mieć w domku:):) ach super!!!!:):)

DW, ja też baaardzo gratuluję!!! I życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży, bez niemiłych dolegliwości. Trochę Ci zazdroszczę, tak pozytywnie oczywiście, bo mi już raczej nie będzie dane to szczęście. Po pierwsze jestem już za stara i pierwsza ciąża trochę mnie sponiewierała zdrowotnie, po drugie kiepsko u nas z finansami ostatnio i byłoby to niezbyt rozsądne, po trzecie Martynka ma taki charakterek, że nie wyobrażam sobie jej jako wyrozumiałą starszą siostrę. No chyba że znowu zaprzyjaźniona Ukrainka nam wymodli dziecko :)

Pola, Ty to wszystko sama ogarniasz: gości, przetwory, dom, Izunia? Jak Ty to robisz? Masz jakieś dodatkowe moce? Mnie ostatnio wszystko przerasta. A Izunia cudnie zaczytana i jak zwykle elegancka :) Moja mama też ma talent do wygrzebywania pięknych rzeczy w lumpeksach, dzięki niej mam się w co ubrać, bo po ciąży zostało mi kilka kilogramów i nie mieszczę się w przedciążowe ciuchy. My też z Martynką przeważnie same, mama pojechała, S. naprawia samochód, szuka pracy i robi kurs. Koleżanki od miesięcy obiecują przyjść. A teściowa obrażona.

Rusanka, Antoninka jest śliczna, ma takie dorosłe oczy. Fajnie, że w przedszkolu już dobrze. No właśnie, jak tam w pracy?