Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Krowka kiedy ma coś w pieluszce to po prostu ja przewijam. Robie to przy przygaszonym świetle i jak najdelikatniej, tak więc zwykle Zuzia się nie obudzi podczas przewijania :D

Krowka Gratki z okazji ząbka dla Mjeczki, wyjdzie drugi to sie może wtedy wyspisz :D U nas też szedł jeden za drugim, wyrosły w odstepie 3 czy 4 dni, a teraz zapowiadaja sie od jakiegos czasu kolejne, ale jeszcze ich nie widać

Gość kaaarolina

Hej!
Kurde no nie mam czasu na nic. Wieczorem padam już koło 20 rano pobudka o 6 wiec nawet nie chce mi sie siedzieć dłużej.
Krowka ogarnelam prawie wszystko, Polki czekają tylko na powieszenie i pare rzeczy musimy dokupić ale to już chyba po świętach bo teraz nie mam ochoty chodzic po sklepach. Najgorsze jest traz sprzątanie starej chaty musimy to zrobić na błysk zeby odzyskać depozyt.

u nas chwilowa przerwa z ząbkowaniem, odkąd pojawiły sie dwie jedynki na dole, Ola jest radośniejsza i spokojniejsza. Powoli zaczynam ogarniać co komu kupić pod choinkę i co mam przygotować na wigilię i święta z jedzenia - plan działania został ustalony z teściówką, więc jest ok...choć zamieszanie przedświąteczne już sie powoli zaczyna, a Wy szykujecie sie do świąt?

Krowka gratulujemy zabka:D
Martynka wybacz mamie wiem ze sie wscieklas tez bym sie wkurzyla... ale u mne jest tak ze jak mowilam mamie nie nos gabrysi nie ucz ze cigla mala jest narecach to uslyszalam ze babcia jest od rozpieszczania-super zgadzam sie ale ja teraz zostaje sama mala chce noszenia a bobcia po 5 min przynosi rozpieszczana wnusie mamusi bo babcie bola rece mnie nie skadze znowu bo jak po calym dniu noszenia moga bolec rece?
Margerutka u mnie swieta czuc... Bigos jutro ugotuje juz w sobote okna na mnie czekaja wiec ful roboty:/

u nas spokojnie tylko mala sie wlasnie obudzila wiec do 2 w nocy znow bedziemy siedziec;P

Gabriella
http://www.suwaczek.pl/cache/2bb3e08081.png

http://www.mleczaki.bejbej.pl/mleczaki/421_20120402_083300.png

Nasz dzien:29.09.2012:)
http://www.suwaczek.pl/cache/b371426883.png

Hej Kochane :)

Martynko ja naprawdę Ci współczuję... musisz być Ci naprawdę ciężko, bo nie masz ani chwili dla siebie... a to bardzo potrzebne żeby czasami poprawić sobie humor... Ale mam nadzieję że Twoja mama w końcu zrozumie i Ci pomoże!!!

Karolinka faktycznie bardzo szybko się ogarnęłaś z tą przeprowadzką... super!!! Boi pewnie przy Adasiu nie było to łatwe :)

Krowko dziękuję, u mnie zdecydowanie lepiej... chociaż w pracy kiepsko, bardzo się zmieniło odkąd wróciłam :/ niestety... i atmosfera i wypłata mniejsza... ach, szkoda gadać...

Ale poza tym jest ok, D. kochany jak zawsze, pomaga mi bardzo, mała jest grzeczniutka, troszkę teściowa ją rozpuściła, no ale cóż, w końcu babcie są od rozpieszczania ;) Ząbka jeszcze nie mamy, ale dziąsełka rozpulchnione, nocki super przesypia, dzisiaj spała od 20 do 9 :D z jedną pobudką o 5.30 na mleczko, także wysypiamy się super.

Margeritka ja dzisiaj byłam z siostrą na zakupach świątecznych, pokupowałyśmy troszkę ozdób świątecznych i trochę prezentów ;) ja tam kulinarnymi sprawami się nie zajmuję, jedynie pomagam, bo Święta i tak spędzamy poza domem, u mojej babci i u teściów, a w jednym i drugim domu jest tyle kobiet, że jak już się podzielą to wychodzi na to że ja nie robię praktycznie nic... ewentualnie jakieś ciasto. Z jednej strony to dobrze bo ja mam zawsze przed Świętami bardzo dużo pracy, a co za tym idzie czasu dużo mniej...

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/IjrCr93.jpghttp://lb1f.lilypie.com/IjrCp2.png

http://davf.daisypath.com/HPFOp2.png
http://s2.pierwszezabki.pl/043/043082990.png

Dzień dobry :)

Wyobraźcie sobie że u mnie deszcz. A wieje jakby się ktoś powiesił :36_2_16:

My też już myślimy o prezentach. Na razie wymyśliliśmy co kupić teściowi (dostanie nową fajną maszynkę do golenia i całą sagę Gwiezdnych Wojen bo jest strasznym fanem). Reszcie nie mam pojęcia, myśleliśmy o shishy dla mojej szwagierki albo jakimś zestawie do sushi bo ona z kolei lubi sushi a nam zazdrości shishy :D Zresztą mamy zamiar kupić rodzinie prezenty z jakich się ucieszą a nie jakie są im konieczne. Bo np babka M.(tak ta "wyjątkowa" :D ) pokupiła już dawno wszystkim prezenty, same rzeczy których potrzebują (w jej opinii). I idąc jej tropem myślenia moja teściowa np dostanie super okrągłego mopa z wiaderkiem z telezakupów chociaż wcale tego nie chciała :D A szwagierka jakiś przyrząd do ćwiczeń bo cytuję "jest gruba i musi schudnąć". Strach pomyśleć co mi kupi. W zeszłym roku akurat święta były po naszej przeprowadzce więc dostałam wyposażenie kuchennych szuflad ze ścierkami włącznie. Dobrze że chociaż kopertę wsadziła w te ścierki :D A mąż nie pamiętam ale do prezentu dorzuciła mu męskie kosmetyki jakiś zestaw z żelem do kąpieli i antyperspirantem ("jak Ci się nie spodoba to Ania będzie używać" - ledwo się powstrzymałam żeby nie zacząć rzucać w nią pierogami...).
Ja dla odmiany bardzo lubię ten świąteczny zamęt. Mieszkanie mam posprzątane jeszcze tylko je dopieszczę później, a kupowanie i robienie prezentów to moje ulubione zajęcie :D

http://i41.tinypic.com/28khq87.jpghttp://www.mleczaki.bejbej.pl/mleczaki/409_20120612_231110.png

Gość kaaarolina

Marzena wszystkiego naj dla Zuzi:) oj jak ja bym chciala zeby Adas jeszcze nie raczkowal, nie stawal i nie łaził przy czym sie da!

czy Wasze dzieci tez wpadaja w histerie jak im zabieracie z rąk cos czym nie powinny sie bawic? u nas jest taki pisk i krzyk...wrzask...placz ze niedlugo sasiedzi zadzwonia na policje.

Anja u nas tez wieje tak ze jak dzis szłam do sklepu to wlasciwie stalam w miejscu...

ja za bardzo nie przesadzam ze sprzataniem bo nas i tak nie ma w swieta w domu...

kurde moja mama miala miec urlop miedzy swietami a sylwestrem i dupa - raczej miec nie bedzie:/ a mialam jechac z S w jego strony - odpoczac troche, a tak S pojedzie a ja zostane na zadupiu....kurde czemu moi rodzice wyniesli sie na wies:/ w Gdansku wszystkich mialam pod reka a tak to lipa zanim sie wybiore gdziekolwiek to mija wiecznosc:/ moj ojciec tez sam nie zostanie z Adasiem bo sie oczywiscie boi i "co on zrobi jak Adas bedzie plakal"...trudno moze w Sylwestra sobie odbije - w koncu S ma imieniny hehe

Hej!

Marzena! Sto lat dla Zuzaka:) Niech rosnie duza i zdrowa!

Edytka! Wspolczuje sytuacji w pracy i zazdroszcze wysypiania sie.
U nas po wyjsciu zeba nic sie nie poprawilo. Maya budzi sie miedzy 1, a 3 i nie spi po godzine, lub dwie...Potem zasypia i marudzi praktycznie do rana, czyli 7. Moze to kolejny zab.Daje sie wysypiac R. bo ma duzo pracy, a sama chodze jak zombie:/ Do tego humor wisielczy, ktory rozladowuje na R....Atmosfera napieta, ale on na razie to dzielnie znosi i nadal kocha:)

Karol! Mimo wszystko, fajnie, ze jedziesz do Polandowa. My niestety kolejny rok kisimy sie z debilnymi brytyjczykami, ktorzy zjedza kurczaka i groszek w swieta, zagryza wstretnym ciastem i pognaja na wyprzedaze.

Ja porzadki mam juz w polowie zrobione. Jak chodze podminowana, to dobrze mi robi polatanie ze scierka:)

Martynka, Madzia, Justi Co u Was? Mioskala, widzialam na fb, ze wrocilas. Skad? I dlaczego cie tu nie ma???

Anja! Babcia niezla. Tak nawiasem mowiac, to moglabys jego dezodorantu pod pachy uzyc, od biedy;)

Maya na mikolaja dostala pchacza Fisher Price i szczniaka interaktywnego. Obie zabawki polecam. Coraz lepiej jej idzie pchanie i zauwazylam rowniez, ze probuje stawac, bez trzymanki, o tyle dobrze, ze umie juz ze stania sama usiasc i nie upada na plecy, jak dawniej. Do tego mowi mama:) Co napawa mnie duma! Wprawdzie tylko jak mnie szuka, albo jak ja cos boli, ale to zawsze mama, a nie tata:)
A tata mojemu dziecku kojarzy sie z drzwiami, bo jak pytam, gdzie tatus, to patrzy na drzwi. Wiadomo, wiecznie w robocie:/

http://www.suwaczki.com/tickers/relgio4pkfzojjd0.png http://s2.pierwszezabki.pl/043/0431769b0.png?7245

Gość Martynka86

Hej DZIEWCZYNY! :)

U nas tak sobie Majka bardzo pozno chodzi spac i wstaje o 6... jestem wykonczona bo nawet nie mam kiedy sie chwile przespac bo w dzien spi 2 razy po 20-30 min ;/
Ehh no nic pozno już wiec uciekam spac, odezwe sie jutro papa

Eh, Krowka fajnie słyszeć mama, moja to mnie raz na tydzień uraczy ::(: A tata, dada, tata, dada w kółko woła jak męża widzi, trochę mnie zazdrość zżera. Ale ja też byłam "tatusiowa". Marudzenie Majci pewnie na kolejnego ząbka, w końcu i to trzeba przeżyć...

Karolina moja też się wścieka jak jej odbieram coś czym nie powinna się bawić. Ale jestem nieugięta, więc ta jej złość z każdym dniem coraz mniejsza. No i za każdym razem staram się zaproponować jej coś w zamian, żeby szybko zapomniała o "zakazanym".

No tak, z jednej strony cieszę się, że moja jeszcze mało mobilna, choć tymi swoimi obrotami i pełzaniem potrafi dojść daleko, kiedy tylko zechce. Ostatnio u mamy podpełzła pod drzwi na taras i wcinała firankę :D

Anja ale babcia czadu daje. To dla niej też wypada kupić coś "praktycznego", na przykład płyn do czyszczenia protez zębowych, albo domowy zestaw do robienia lewatywy :D

U nas święta w rozjazdach jak zwykle, do rodziców zaglądniemy, do teścia, teściowej, dziadków, siostry. Trochę sie tego zbiera co roku. Do nas pewnie kuzyn zajrzy, więc coś przygotuję, ale bez przesady. Mam na pewno narobi na wigilie tyle, że wyjdę od niej z siatami jedzenia.

u nas bardzo kiepska noc, Ola poszła spać o 20, a obudziła się o 22 i zasnęła dopiero po 1, zeby przed 3 obudzić się na kupkę, której już dawno w nocy nie było...a potem od 6 się wierciła...myślę, że to kolejne ząbki...wózek spacerowy wreszcie kupiony, baby desing sprint, lekki (8,5kg) i z dużymi kołami, jestem mega zadowolona, choc dziś nie byłam z nim jeszcze na spacerze, myłam okna, a Ola spała w głębokim na balkonie

Cześć dziewczyny melduję się po długiej przerwie związanej z brakiem sił, wykończeniem fizycznym i psychicznym - Szymek dawałl czadu z powodu zębów, ma strasznie spuchnięte górne dziąsła, więc podejrzewam że niedługo przebiją się górne jedynki. Poza tym próbuje już wstawać i nieźle rozrabia. A z Kubą tworzą niesamowity duet - wystarczy że Kuba zrobi głupią minę a Szymek już śmieje się na całego.

Postaram się nadrobić zaległości w czytaniu Waszych postów więc potem napiszę więcej

Gość Martynka86

Witam Was Dziewczyny...

U nas koszmar.... Poszlam dzisiaj spac o 5, Majka wczoraj od 19 gorączka najpierw 37,7 po 22 miala 38,8 a po 23 miala 39.1
Mialam tylko IBUM, ktory NIE DZIALA!
Na mnie tez nic nie dzialalo jak chorowalam mojej Mamie to mialam temp 40 st i pomagala tylko letnia kapiel w wannie.
Obdzwonilam pół ksiązki tel.. ale nikt nie odbieral, mialam jednak szczescie odebrala jedna kolezanka, obuidzila meza on pojechal do apteki i przywiozl mi czopki, ktore jak sie pozniej okazalo podziałały na Majke 2h a za chwile znowu to samo.

Cóż...

Maja czuje się teraz lepiej, ale ma stan podgorączkowy, Zabzdycza po całym mieszkaniu na czworaka... poza tym od kilka dni stoi, podnosi sie gdzie popadnie, na stojąco oglądała dziś całą Bajkę Tomek i Przyjaciele hehe

Ehh zeby tylko ta gorączka jej przeszła...

Uciekam do niej.

Spokojnej NIEDZIELI.