Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, wszystko jest ok! :) a na dodatek jestem chwilkę przed owulacją i lekarka powiedziała,żeby działać dzisiaj, jutro i pojutrze.
Powiedziała, żeby koniecznie do endo pójść bo tsh jest na pograniczu normy i że trochę za wysokie jak dla starającej się.
Może coś z tego będzie. Trzymajcie kciuki!!! a ja Wam przesyłam ogrom pozytywnej energii!!! :))

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Gość sznuroffka

Hej Karola,ja sie relaksuje w weekendzik ,jutro poniedziałek i kolejne oczekiwanie na @ :)
staram się nie myśleć o tym,ale się nie da hehe
dziwnie się czuje,ale to wlaśnie chyba na @ . Jakoś się nie nakręcam że będzie inaczej.
a jak u ciebie weekend?

na wczoraj miałam tyyyyle planów :P ale skończyło się na tym, że odwiedziłam ginka i poszłam do fryzjera ;) zrobiłam mężowi obiadek i w sumie miałam jeszcze mieć randkę z żelazkiem, ale jakoś tak opadłam z sił i się zdrzemnęłam w ciągu dnia, potem zgodnie z zaleceniami pani doktor się poprzytulaliśmy i w sumie zleciał cały dzień. Dzisiaj się byczyłam pół dnia, ale musiałam nadrobić tą randkę więc od 16.30 stoję przy żelazku... jeszcze z 30 minut i koooniec :))

a kiedy powinnaś dostać @? Próbowałaś kiedyś robić testy owulacyjne?

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Gość sznuroffka

Wiesz,ja jakoś nie używam tych rzeczy, po zabiegu czuje kiedy mam owulke bo w środku cyklu tak mnie rwą jajniki,że masakra,wiec myślę że testy nie są potrzebne :)
tak mi się wydaję,że to to bo w sumie co w środku cyklu może się dziać w jajnikach...
z moją @ to tak jak pisalam wcześniej ciężko określić bo nie równe cykle po zabiegu.
ja wczoraj mialam randkę z żelazkiem hehe
pól popołudnia z nim spędziłam :P
a dziś porządku na działce,troche roboty będzie bo dżemiki będę robić z jabłek,a dziś odpoczywam już.

ja się właśnie zastanawiam czy nie miałam już przypadkiem owulacji bo 4 dni temu rano mnie strasznie jajnik bolał, tak że musiałam bardzo ostrożnie siadać. Ale myślałam, że to raczej po przytulanku. A lekarka mi powiedziała, że teraz jest ładnie widoczne jajeczko i żeby działać, ale testy nie pokazują owulki. Więc już nic nie wiem. Zdaję się na naturę ;)

Sznuroffka a ja to z tych co do mamusi jeżdża po gotowe słoiczki :P Jakoś nie mam natchnienia żeby przy tym siedzieć pół dnia /albo i więcej/. Ale z grzybkami to bym mogła. Już się nie mogę doczekać aż coś się pojawi żeby można było tak z patelni zjeść na masełku mmm.. ale się rozmarzyłam ;)

silver sobie chyba zrobiła weekendową przerwę od forum bo od piątku jej nie ma..

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Gość sznuroffka

A ja chce zadebiutować z dżemem,ale w sumie przeraża mnie obieranie tych jabłek :P
ale nic może się zawezmę i zrobie :)
ja tak samo,zdaje się na nature,co ma być to będzie :)
tylko nie wiem kiedy testować jak coś,wczoraj zrobilam test ale negatywny,chyba poczekam jeszcze do ostatniego terminu czyli do niedzieli następnej i wtedy chyba zrobie test o ile wcześniej @ się nie pojawi.
zastanawia mnie ten ból sutków,fakt teraz już go nie ma,tylko sutki jakieś takie większe,chyba nigdy wcześniej tak nie miałam,mam wrażenie że piersi większe są i do tego takie ciągnięcie w jajnikach raz na jakiś czas...niby obiaw na @ ale z drugiej strony...nie wiem co mam myśleć,dlatego musze poczekac,bo testować za wczesnie to źle,ale z drugiej strony czekać i czekać taka to niewiadoma. Nie chce się nakręcać bo się rozczaruje jeszcze...

Czesc kochane,widze,ze mamy same dobre wiadomosci,tak sie ciesze,ze nie wiem:-)
Karola super,ze wszystko ok,jak jest owu to znaczy,ze wszystko w porzadku,tylko tsh obnizysz i juz w ogole rewelacja. zycze Tobie z calego serca,zeby starania byly owocne i za jakis czas pokazaly sie dwie kreski:-*
Sznuruffka,chyba cos jest na rzeczy cooo?:-D oj czuje,ze za chwile bedziemy sie cieszyc Twoim szczesciem,oby!! Trzymam za to kciuki:-)

Bylam u rodzicow w weekend,moi bracia przylecieli z dziecmi na urlop,tak bardzo szkoda mi bylo dzisiaj odjezdzac od nich bo tak rzadko sie widzimy,a maluchy sa przekochane♥♥,ale musze isc jutro do pracy bo mam kolejne umoralniajace spotkanie z rana,powiem wam ze jak tak dalej pojdzie ze w pracy bedzie taki stres to odejde z L4 bo ta atmosfera bardzo mnie stresuje:-(

Gość sznuroffka

Silver no to miło że spędziłaś fajny weekend :) grunt to odpocząć w weekend :)
u mnie no nie wiem czy coś jest na rzeczy coś kojarzę,że w tamtym cyklu mialam podobnie i @ przyszla. Więc się nie nakręcam na nic,czekam spokojnie na rozwój sytuacji :)

silver, fajnie, że się wyrwałaś i miło spędziłaś weekend. Nie ma to jak spotkanie z najbliższymi. A dzieciaki rodzeństwa jak się ich nie widzi przez jakiś czas to można schrupać <3<br /> Mam nadzieję, że przełożona w końcu przejrzy na oczy i da Ci spokój. Głupie babsko. Przecież kobieta kobietę powinna prędzej zrozumieć... a czasami to się trafi na takiego wrednego babsztyla, że nic tylko patelnią w łeb przywalić..

robiłam przez weekend te testy owulacyjne, żeby się "wstrzelić" w moment, ale uparcie pokazują, że nie ma owulki. hmm. Może była to 5 dni temu jak pisałam, że mnie tak strasznie jajnik bolał, ale wtedy chyba nie powinno być już widać jajeczka w usg w sobotę.. Aaa człowiek jak za dużo o tym wszystkim myśli to aż mu się wszystko miesza :P póki co odpuszczam. Ciekawe co mi ten endokrynolog powie w środę i czy będę musiała porobić jakieś dodatkowe badania.
A wczoraj pod wpływem chwili kupiłam na allegro 50 testów owulacyjnych i 5 testów ciążowych za 34zł z wysyłką 40. Co uważam za bardzo mało, bo jak kupiłam w aptece test ciążowy to ten z Moniką Mrozowską kosztuje 10zł a za testy zapłaciłam 20zł.

Tak się zastanawiam Dziewczynki czy się nie zapisać na basen, bo jak siedziałam w domu przez te 2 miesiące to przybyło mnie ze 2 kg, ale to takie brzydkie 2 kg że je widać :/ Raczej jestem szczupła bo noszę xs/s , ale poszło mi w boczki i zrobił mi się cellulit na udach i pośladkach. fuj.

Silver a jak tam u Ciebie? Kiedy będzie owulka? :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Karola, u mnie owu było tydzień temu więc teraz czekam na @, pewnie będzie pod koniec tygodnia :) a następne owu ok 10.08 i wtedy już będziemy działać :) akurat jeszcze będę miała urlop, bo 28.07 wyjeżdżamy na dwa tyg lenistwa :)
jak Ty nosisz xs to jesteś sucharek :) Ja to S-M,możesz iść na basen trochę ruchu i zaraz zgubisz te dwa kg, ja też jak siedziałam w domu na L$ to trochę mnie przybyło niestety ale po wycięciu migdałków zrzuciłam :) ja lubie też biegać słuchawki w uszy i poszedł przez park. Dziewczyny gdzie ruszacie na urlop :) ??

Oo to moze z wakacji wrocicie juz w 3 ;)
My jeszcze nie wiemy gdzie ale wiemy kiedy :p od 11.08 do 25.08. Na pewno nie nad morze bo mamy wyjatkowego pecha i zawsze nam pada :/
Jak pojedziemy z moja siostra to Chorwacja a jak ze znajomymi to moze Bulgaria albo Grecja. A moze tez Chorwacja. W kazdym badz razie tam gdzie cieplo :p
Jak nam sie teraz nie udalo a okres przyjdzie za 14 dni czyli ok 25-26 to owulke bede miec zaraz przed urlopem wiec zobaczymy jak to bedzie.
Sznuroffka a Ty?:)
A Ty Silverku tez nie napiaalas gdzie sie wybiecie na to slodkie lenistwo :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

my mieliśmy jechać też do Chorwacji, niestety kończymy dom i każdy grosz idzie w wykańczanie, dlatego w tym roku jedziemy do Władysławowa bo mamy tam działke z domkiem, więc tak kameralnie w tym roku, może na jesieni jeszcze sobie gdzieś polecimy, a jak nie to już w przyszłym roku gdzieś pod palme, o ile nie będę w ciązy a mam nadzieje że będę hehe :)
Moi bracia właśnie wyjeżdzają w piątek na Chorwacje z dziećmi i zabierają moją mamę-babcia opiekunka :)

Gość sznuroffka

Dziewczyny JEST MAM 2 KRESKI :D:D
dziś zrobiłam test z sodą i pamiętam że wcześniej nic się nawet nie za pieniło,a dziś jak zrobiłam to tak lekko zapieniło się,poszlam po test i jest słaba ale 2 kreska,jutro powtórzę test i jak będzie dalej to lece do lekarza :D