Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Umyłam okno, sprzątnęłam cały pokój, za to kuchnia wygląda jak gruzowsiko:Padnięty:
Zasiadam teraz z moim pysznym obiadkiem.

Magda polecam, na fazę P, pierś z kurczaka kroisz w kostkę, przyprawiasz do smaku, kroisz do niej dwa małe korniszonki, dodajesz 2 łyżki musztardy i mieszasz. Wkładasz do naczynia na folię aluminiową i do piekarnika na 30 minut. Pycha.

Cafe ja nie robiłam, ale jadłam takiego-pycha. Daj znać jaki wyjdzie:)

magda_79
Andzia na pewno skorzysdtam z przepisu jutro. Dzisiaj to chyba na jogurtach zostane, bo nie mam kiedy zrobic sobie obiadu. Wroce do domu ok. 19, wiec nie bedzie czasu.

Nie dasz rady na samych jogurtach, kup sobie chociaż kilka plastrów szynki, jakiś twarożek a na kolację rybę wędzoną:yes:

andzia
magda_79
Andzia na pewno skorzysdtam z przepisu jutro. Dzisiaj to chyba na jogurtach zostane, bo nie mam kiedy zrobic sobie obiadu. Wroce do domu ok. 19, wiec nie bedzie czasu.

Nie dasz rady na samych jogurtach, kup sobie chociaż kilka plastrów szynki, jakiś twarożek a na kolację rybę wędzoną:yes:

Musze dac rade, bo jak odbiore Miska to lecimy do P., tam zadnego sklepu nie ma. Zjadam wlasnie serek wiejski. Potem mam jeszcze zwykly jogurt 0,1% i tyle. Na wieczor ugotuje sobie jajka i zjem szynke i dzisiaj musi wsytarczyc. Jutro siedze w domu to na spokojnie sobie cos kupie :)

cafe82
jezu na mnie tez okna czekaja:Histeria:
ale dzisiaj cos leb mi peka a K przywiezie mi wieczorkiem towar wiec weekend z glowy

robie kurola na butelce,robila ktoras?
podobno super wychodzi,nie suchy...zobaczymy!
ciekawe czy K zje :Oczko:

cafe ja czesto robilam kiedys kurczaka na butelce, super sprawa miesko jest soczyste ja jeszcze pod koniec pieczenia polewam go troszke piwem, albo mozna do wody dolac piwka troszke...

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

kurcze wy o odchudzaniu a ja wszamalam ciasteczka kruche w polewie czekoladowej no normalnie nie moglam sie opszec, ale stwierdzilam ze zaczne dopiero za jakis miesiac sie za siebie brac porzadnie bo jakby nie patrzec to ja teraz karmie i odchudzanie nie jest wskazane ( ja to sie tłumacze jak nie wiem co, przeciez ciastka to nie za dobre porzywienie dla dziecka :lup::lup:)

andzia super zdjecia, a stasiu to kucharz ci rosnie moze to mu sie jakos rozkreci i bedzie jakims mistrzem,

my dzisiaj tez na spacerze bylismy teraz olek chodzi po mieszkaniu i gada sam do siebie a julek jeczy w lezaczku....za jakis czas zbieramy sie do znajomych.

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Witam wieczorkiem,
ciezkie popołudnie za mną, nie dość, że zołzy dawały czadu, to jeszcze Stachu z fochami, bo nie pozwoliłam zaprosić mu dzisiaj kolegów:Padnięty: Nie mam nic przeciwko jego kolegom, ale nie co drugi dzień, bo oni zamykają się w pokoju, a zołzy łażą i jęczą, że chcą do nich iść, jak już je wpuszczą to wszystko im rozwalają itd:Padnięty:

Idę sobie zaraz robić domowe SPA, maseczka, paznokcie i te sprawy, jutro mam wychodne z okazji Dnia Kobiet::):

nuuu dotarłam :) dziki tydzien za nami ...w domu bylismy dopiero ok 21 ..szybkie kapanie ogarnianie i rano znów rura ... no ale do środy dopóki nie pojde do pracy spokój :) plus tylko taki , ze szybko tydz . zleciał :)
widze , ze wiosna idzie , okna myjcie , odchudzanie ta tapecie :D to musi być wiosna !!!! ( choć jeszcze jej nie widac , ale wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują :D )
Cafe i ja ciekawa jak ta kura wylazła ^^ kiedyś widziałam jak gessler taką robiła w tym programie , wygladała apetycznie ^^
Andzia jak postepy w odchudzaniu ? zazdroszcze wyjscia :) no ale Tobie to sie nalezy jak nic !
Anielinka jak postępy w odsmoczkowywaniu ?
Magda a jak Tobie dietowanie idzie ?
justynka Ty i tak szczupalk jestes i raczej do grubasów nigdy nalezeć nie bedziesz wiec do lata napewno wsio Ci zleci z wagi :)
nie wiem co dalej .. nie pamietam , jak kogoś ominełam to ajm sory :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Cześć Anouk ja poproszem:D
Czasem lubię takie dni pełne zajęć, człowiek wtedy zaczyna działać jak maszyna i nawet nie ma czasu po dupie się podrapać czy poużalać się nad sobą:Oczko: Ale na dłuższą metę wymiękam:P
Korzystaj do środy ze spokoju:) Przyda Ci się bo Ty ciągle w biegu!

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Uf.. Sobota, więc ruch tu dzisiaj mały i mogę spokojnie nadrobić:) We czwartek oddałam swojego laptopa do serwisu. Niby nic wielkiego się nie dzieje, ale póki jest na gwarancji trzeba ponaprawiać... Dużo się naczytałam o kiepskich serwisach i reklamacjach i trzęsę gaciami, że będą problemy:/ Zobaczymy. Mama na razie ratuje mnie swoim lapkiem::):
Filipo coś mi wczoraj zaczął kaszleć:/ Nie panikuję bo w sumie odkąd nie chodzi do żłobka to choruje mało. Zobaczymy do poniedziałku czy coś się nie rozwinie... Na razie podaję mu mucosolvan... Może wykrztusi co mu zalega i nie będzie źle... Orientujecie się czy mogę mu dodatkowo podać prawoślazowy?
Ja się jakoś trzymam... Ciągle mam dwie lewe ręce do rejestracji do tego durnego laryngologa bo kolejki są okropne:/ Mogę wykupić cegiełkę i wtedy mnie przyjmą tego samego dnia:Kiepsko: Ale ciężko mi się zmobilizować...
Pamiętacie jak pisałam Wam o tym skradzionym wózku? No więc już druga osoba widziała kto ukradł ten wózek, dzwoniła na policję i informowała moją siostrę a policja nic nie zrobiła::(::Rozgniewany: Najgorsze jest to, że ludzie którzy ten wózek ukradli grozili mojej siostrze i policja to zignorowała:Histeria: Szok!

Justynka świetne to przebranie! Oleczek rewelacyjnie wyglądał::): A z wagą polecisz szybciutko, daj sobie jeszcze czasu trochę... Karmisz piersią, więc może żadna dieta nie będzie Ci potrzebna::):

Anielinka gratulacje ogromne za odsmoczkowanie! Pięknie Wam to wyszło:yes: Ja się jakoś nie mogę za to zabrać... Chciałabym, żeby już było po wszystkim::):
Jeszcze chciałam Ci napisać, odnośnie tej kurtki co Ci się podobała... Ja też miałam tego typu dla Filipa jak był mały i się sprawdziła, ale teraz dla starszaka jakoś mnie nie przekonuje ten zamek po boku... Fajnie wygląda zapięta, ale rozpięta już nie za bardzo bo tak wisi dziwnie:/

Andzia dzieciaki świetne! Stasiu przy babeczkach wygląda jak zawodowiec:Oczko: Bo koledzy tak trochę niepewnie zerkają:D
Co do diety... Ty to masz zacięcie i do tej diety i do wymyślania dań! Ja ostatnio nie mogę się obejść bez słodyczy... Najbardziej chodzi za mną ptasie mleczko wedlowskie (te śmietankowe w mlecznej czekoladzie) i mleczko w tubce ale tylko z Gostynia:lup: Mam już siebie dosyć...

Cafe je nie słyszałam o takim przepisie, ale brzmi ciekawie::): Rzeczywiście wyszedł taki dobry?

Kasioleqq mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok? Dawno nie zaglądałaś dzielna kobietko...

Cześć kobiety,
mój mąz dzisiaj robi obiad, więc mam chwilkę luzu.
Przyszedł weekend i pogoda się spieprzyła, tradycyjnie:Kiepsko:Nie wiem jak wytrzymamy całe popołudnie w domu...
Po wczorajszym dniu samych protein miałam tylko 100 g mniej na wadze, wkurzona trochę jestem, rok temu jak robiłam Dukana to waga dużo szybciej spadała. A dzisiaj warzywka, więc pewnie nic nie poleci::(:

Anouk no już Cię chciałam nawoływać, pojawiasz sie i znikasz jak Mister of America:Oczko:
Odpoczywaj do środy, a wiosna mogłaby już przyjść, chociaż my nie mamy ani butów ani kurtek dla dzieciaków. Od początku roku wydaliśmy chyba ze 2 tysiące na lekarzy::(: i spłukani jesteśmy::(:

Mei zdrówka dla Filipa, moje laski też zaczeły pokasływać. NIe wiem czy można łączyć prawoślaz z Mucosolvanem.
A z wózkiem niezłz historia, wiecie kto ukradł a policja nic nie robi, paranoja:Szok: A to ktoś kogo znacie?
Jeszcze miałam pytać co to jest cegiełka?
Przy Dukanie jak mam ochotę na coś słodkiego to popijam cole, ale zanim zaczęłam dietować to żarłam takie ilości słodyczy, że głowa mała:Histeria:

Witam!
My juz dzisiaj przez 10 zaliczylismy spacer po lesie. P. pojechal po 9, podrzucil na spo drugie auto, bo wczoraj zostawilismy kolo tesciow i z Michałem zatrzymalismy sie w drodze do domu w lesie. Pogoda beznadziejna, zimno, co chwila jakas mzawka, wieje wiatr.
Glowa mnie koszmarnie boli, a przez to dostaje sie Michałowi, bo chodze i warcze :( Zaraz pojde z nim na drzemke.
Dieta ok, niesttey efekty kiepskie, bo tylko 0,4 kg na minusie, moze jutro cos sie ruszy. Niczego mi nie brakuje, tylko te cholerne slodycze. Szuflada wypelniona nimi po brzegi, a mnie az skreca :lup:

Andzia w wolnej chwili wrzucisz przepis na chlebek dukanowski?
Jakie plany na dzisiejszy babski wieczor? Knajpa czy kino?
Super, ze sie spotykacie ta regularnie z kumpelami!

Mei ale przegiecie z tym wozkiem!!! Czy siostra jest w stanie udowodnic, ze tamten wozek to na pewnoe jest jej? Mam nadzieje, ze ta sprawa sie wyjasni pozytywnie dla Was.
Zdrowka dla Filipka! Niech juz nie choruje!

Anouk ale szalony tydzien za Toba. Odpoczywaj jesli tylko mozesz do srody!

Cafe i ja jestem ciekawa jak Ci wyszedl kurol :)

Justynka waga jeszcze poleci, tak krotki jestes po porodzie, spokojnie!

Magda 400 g to sporo, a jak Ty chcesz zrzucić 3 kg to 2 tygodnie i po diecie:)

Chlebek dukanowski

4szklanki otrąb owsianych
2szklanki otrąb pszennych
1 szklanka skrobii kukurydzianej
2 serki wiejskie lekkie z Piątnicy/0% tł.,każdy po 250gr/
8 jajek/białka należy ubić na pianę/
O,5l maslanki niskotłuszczowej
1 łyżka soli
1 i 1/3 torebki proszku do pieczenia (takiego na 1kg mąki)
po 1 łyżce suszonego kopru,tymianku,czosnku niedźwiedziego i
suszonych pomidorów z bazylią/kamis/
1 łyżeczka kminku/dla lubiących kminek/

Jeżeli ktoś nie ma czosnku niedźwiedziego,to moża dodać łyżeczkę czosnku suszonego,lub 3-4 duże wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać,ser rozgnieść i wymieszać z żółtkami,dodać z maślanką/najpierw 3/3 maślanki,potem
resztę porcjami,zeby ciasto nie było lejące.Całość wymieszać i dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Wyłożyć foremki papierem do pieczenia/inaczej chlebki się przykleją-
sprawdziłam/.Foremki wstawiam do częściowo rozgrzanego piekarnika i od chwili uzyskania temp. 200-220 stopni piekę godzinę i 20-30 minut.Przygotowanie ciasta zajmuje 15 minut.

P.S ja piekłam godzinę i 10 minut

Andzia dzieki za przepis. W tygodniu jak bede miala wszystko to kupie.
Cos zle sie czuje, ale sie nie daje :)
Tak sobie pozniej pomyslalam, ze te 0,4 kg to wcale nie tak zle. Ciekawa jestem jak bedzie jutro.
A moze Tobie sie woda zatrzymuje i dlatego waga pomalu spada?

Przespalam sie godzine i jest troche lepiej.JAk mlody wstanie to obiadek i jedziemy do mojego chrzesniaka. Nie chce mi sie sidziec w domu. Tylko jak ja tam dam rade bez slodkosci? :lup:

A ja znowu przed kompem :lup:
Mlody ciagle spi, kurol sie grilluje. Byl tesciu ywjsc z psem, przywiozl nam na jutro obiad, wiec P. mam z glowy, a ja mam zapas kuroli :)

Mlody sie wczesniej przebudzil i mnie wolal. Patrze, ze siedzi na lozku i sie smieje to chcialsam go ubrac. A on mowi: mamo, ale ja sie jeszcze nie wyspalem!
:hahaha: No i spi dalej :)

Helooo...

Andzia ale Ci dziś fajnie, gdzie wybywasz??? kurcze jak ja zazdroszcze takich babskich wypadów, u mnie jakoś wszystkie znajomości z kumpelami rozeszły się po kościach i nie ma z kim gdziekolwiek się wybrać:(( ehh

Magda powodzenia w dietowaniu!!!

Cafe i jak wyszedł kurol na butelce??? ja nigdy nie robiłam, ale też bym się skusiła jak by wyszedł dobry:)
a co z Waszym sklepem? ktoś tam sprzedaje???

Mei ale przegięcie z tym wózkiem :Szok:
co do syropu to ja nawet nie wiem co to znaczy prawoślazowy :lup:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

U nas bez smoka suuuper, myślałam że będzie dużo gorzej, wczoraj tylko pod wieczór Amelce raz się przypomniało o nim, ale powtórzyłam jej jeszcze raz to co mówiłam wcześniej i był spokój, na wieczór poszłam ją uspać i już grzecznie się położyła, chwile poleżała i zasnęła, bez żadnych fochów i wymysłów:)) no i pospałyśmy dziś do 9.30 :Szok: a już myślałam że będzie tak jak u Gosi, bo pisała że Kuba jak bez smoka śpi to wstaje szybciej, więc myślałam że u nas też tak będzie, ale jak widać mojemu śpiochowi nikt i nic nie przeszkodzi w spaniu ::):

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Spaaaaaaaaaaaać:Padnięty:
Ja niestety nie mam śpiochów w domu, zabalowałyśmy wczoraj ostro, normalnie jak za starych dobrych czasów. Jak spotka się 6 bab to musi być wesoło::):Na koniec wylądowałyśmy nawet w dyskotece:Niewiniątko:W domu byłam grubo po 4-tej, zanim sie położyłam była prawie 5-ta, a 5.40 pobudka. Masakra. Polezałam co prawda do 9-tej, bo K. wziął dzieciaki, ale co chwilę któreś do mnie właziło i czegoś chciało, hałas robili niesamiwity, więc nie wiem jak się nazywam. Na szczęście nie piłam wczoraj-twarda byłam, sałatka z wędzonym łososiem, poprosiłam nawet bez sosu+woda i cola light::):, więc kaca nie ma::):

Anielinka super, że tak łatwo poszło Wam odsmoczkowanie, kurcze wszyscy mówią, że to wcale nie jest takie straszne, a ja cykam jak nie wiem i przekładam to wciaż w czasie...w dodatku Zośka kaszle, więc tak czy siak muszę poczekać, aż jej przejdzie

Andzia twarda sztuka z Ciebie:o_master: Nie dość, że tylko sałatkowo, to jeszcze prawie zero snu:Szok: Ale najważniejsze, że wyjście udane! Nie ma to jak taka odskocznia, nawet kosztem kolejnego dnia:Oczko:
A cegiełką u nas nazywa się potocznie dobrowolną wpłatę (kwota zależy od oddziału) na szpital za którą przyjmują szybciej... Za poród rodzinny też tak płaciłam:/ Jak dla mnie to taka legalna łapówka...
A co do diety... To co się babo dziwisz, jak wpadasz w koło... Organizm się broni i dlatego pewnie wolniej tracisz na wadze...Najpierw schudłaś, później przytyłaś, teraz znowu się katujesz żeby zrzucić kg i to w krótkim odstępie czasu więc daj go sobie jeszcze trochę:Całus: Na pewno zrzucisz... Ale najważniejsze to to utrzymać! Ech.. I tak zazdroszczę Ci figury.

Magda powodzenia w zrzucaniu kilogramów! Podziwiam Cię za tą pełną szufladę::): U mnie słodycze schodzą na bieżąco:Szok: Nawet jak kupię więcej, żeby niby mieć na dłużej...
A co do wózka to jest w stanie udowodnić że jej... Wózek zarąbali niekompletny, reszta części została a do tego ja mam jeszcze od niego gdzieś instrukcję i gwarancję.. Szkoda, że nie poszłam nigdy go oznaczyć na policji (kiedyś to był filipowy wóz). I chyba nie ma drugiego takiego u nas w mieście (tzn. w tej kolorystyce). Dziwi mnie w sumie że policja nic z tym nie zrobiła... Wózek już ma zdjętą górę a na stelażu złodzieje wożą sobie złom! A złodziejami są sąsiedzi (taki margines straszny)... I w sumie siostra ich od początku podejrzewała a ktoś kto ich widział tylko potwierdził::(: Smutne to bo z tą opieszałością policji wózka nie odzyskamy. Sam wózek może nie miał dużej wartości, ale wolałabym go przekazać komuś kto potrzebowałby go dla dziecka a nie do wożenia śmieci::(:

Anielinka świetne wieści z tym smokiem! I naprawdę wielkie brawa dla Amelki że tak dzielnie to znosi! Ja muszę jak najszybciej się za to zabrać, ale podobnie jak Andzia mam jakiś nieuzasadniony lęk:Histeria: Z pieluchami poszło pięknie, ale wywalenie smoka mnie przeraża... Chociaż czas ucieka, młody coraz bardziej się uzależnia i (może tylko sobie wmawiam) krzywią mu się zęby:Rozgniewany:
Andzia a jak to było ze smokiem u Stasia?

Właśnie przysypiam na nocce... Filipo nadal mocno kaszle i dostał dzisiaj kataru... Babcię też coś podbiera... Ja się jakoś trzymam:Oczko:Chciałabym być już w domku i sobie spać! Ten tydzień będzie moim maratonem po lekarzach:Kiepsko: Muszę zaliczyć tego durnego laryngologa, spróbuję się zapisać do gina i jeszcze umówiłam się do jednego, żeby mnie pooglądał bo strasznie popieprzona jestem:Lol: i trzeba zobaczyć czy się nic nie lęgnie:D

Mam nadzieję, że wszystkie smacznie śpicie i się regenerujecie! Kolorowych snów babeczki!!!:Całus: