Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam marcowo:) nie wiem jak Wam, ale mi luty zleciał nawet nie wiem kiedy...i dobrze, zawsze to bliżej wiosny:)
u nas dziś też baaardzo wiosennie, słonko świeci na term. + 5 więc aż chce sie żyć::):

Magda a co to coś Cię pobiera znowu? niedobrze:((

Cafe ja Cię podziwiam, nie dośc że prawie nic w nocy nie spałaś, to jeszcze zamiast teraz pocieszyć się czymś słodkim, to Ty marchewe wcinasz :Oczko:

Justynka świetna fotka:) jaka maleńka kruszynka z Juleczka, aż chce się tulić:)
fajnie że Olek zadowolony z puzzli...jak mu idzie układanie?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Ehhh, mam nadzieje, ze nic mnie nie rozklada. nie jestem na to gotowa psychicznie :)

anielinka super u Was pogoda, u nas dzisiaj juz nie jest tak fajnie. Na razie "-", ale mam nadzieje, ze zanim wyjde z pracy to bedzie cieplej.

Cafe ja tam slodyczy sobie nei odmowie, moge je ograniczyc, ale nie porzucic calkowicie :)

Justynka ale fajni bracia :)
Brawa dla Olka za puzzle!!!
Super, ze siostra chetna do pomocy, zawsze razniej razem :)
Ja pamietam, ze dzien po obronie pracy magisterskiej przerowadzilam sie na 1,5 m-ca do przyjaciol (do mojego chrzesniaka), akurat mlody mial 3 dni i pierwsza ja go kapalam :)

nareszcie dotarłam...
niestety nie dam rady nadrobić ale co nie co doczytałam;)
Magda mam nadzieję , że nic Cię nie bierze;)
Cafe ja też powinnam marchewkę a cukierami się obżeram od rana :lup: ale czas leci ja nie mogę - dopiero co się chłopcy urodzili a to już 3 miesiące...

U nas trochę chorób było - najpierw Jasiek, potem Iza na końcu ja. Teraz na razie ok ale ja mam coraz większe bóle związane z tymi moimi sprawkami - za 3 tygodnie do szpitala więc chociaż to odejdzie (jak przeżyję;)). Latam na badania. Ostatnio robiłam Izie badanie moczu bo jakoś tak nie ładnie pachniał i wszystko wokoło czerwone. Jutro odbieram wyniki. Zobaczymy. A ona uparta nie chce bez pieluchy chodzić... jakąś blokadę ma chyba ....

Ja ma ciąg dalszy deprechy dlatego tak rzadko do was zaglądam - mam jakąś blokadę żeby gadac ze wszystkimi - nie wiem jak długo tak pociągnę ....
nie mam ochoty na nic - forsy coraz mniej, interes trzeba ciągnąć a ja prawie nic nie robię. Musze sie jakoś ogarnąć bo daleko tak nie zajadę...

http://lilypie.com/pic/090107/ajmb.jpghttp://by.lilypie.com/7tmSp1/.png

http://lilypie.com/pic/090107/HBh0.jpghttp://by.lilypie.com/smghp1/.png

Justynka śliczne zdjęcia, z Olka już wielki facet:yes:
I super, że możesz liczyć na pomoc mamy i siostry:)

Magda oby Cię nic nie rozłożyło.
Fajnie, że jesteś taką super ciocią dla swojego chrześniaka. Ja swojego widzę 2-3 razy do roku::(:

Cafe
wytrwałości w diecie, ja miałam rano 0.9 kg mniej i od razu więcej chęci na odchudzanie.
Nie pisałaś jak mama dała w sobotę radę?

Anielinka
mi też luty szybko zleciał, cały czas mi się wydawało, ze jeszcze tyle czasu do marca, a tu trzeba już podania do p-kola składać. Ciągle nie mogę uwierzyć, że te małe szarańcze już do przedszkola idą...

Beata:Całus: Goń deprechę, nerwy przed operacją rozumiałe, ale będzie dobrze:Całus:
Sklepik bardzo fajny

I my po spacerku, ale jest suuuper na dworze :yipi: oby tak już zostało, chociąż niestety słuchy chodzą że jeszcze mają u nas być śnieżyce :((
Amelka na spacer wzieła wózek z lalą, więc i ona miała frajde, nawet prosiła mnie że chce iść do piaskownicy babki robić :)):Szok:

Andzia
czyżby słonko za oknem Cię zmotywowało do mycia okna?:))
fajnie że poszaleliście w lasku i super że macie z kim wyjść na spacer, niestety my ciągle same:((

Beata sił i zdrówka kochana!!! oby wyniki Izy były ok!
sklepik bardzo fajny, nawet nie wiedziałam że takie zawieszki na kieliszki wogóle są :)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

U nas niestety ciagle -1, a mialam nadzieje, ze bedzie tak jak wczoraj. Ale przynajmniej słonko pieknie swieci :) Mlody pewnie bez spaceru, a my po pracy musiy jechac do sklepu, wiec nic dzisiaj nie skorzysta.

Beata mam nadzieje, ze po operacji sily wroca i zniknie ta depresja. Bardzo mocno trzymam za to kciuki!!!! Oby Izy wyniki byly ok!
Fajna stronka, zeby tylko sie ineters rokrecil.
Mimo wszystko zagladaj do nas ciut czesciej :)

Andzia ladnie waga spada po Dukanie!!! Tyle, ze to na razie woda, no ale zachecajace. Ja gdzies ciagle kraze wokol tej diety, ale nie moge sei zdecysowac, zeby zaczac. Szybko sie poddaje, a wtedy zadna dieta nie ma sensu!
Ale masz wene na mycie okien :)

Anielinka zadnych mlodych mam nie ma w okolicy? Szkoda, ze ciagle same spacerujecie.
Michał wczoraj tez mnie namawial na piaskownice.

andzia
Anielinka nie wiem czy pogoda, ale dwa okna umyte:lol:
Laski też dzisiaj zboczyły z trasy na plac zabaw i nie mogłyśmy ich stamtąd wyciągnąć, a huśtawki jeszcze w śniegu.
Super z wozkiem, może wezmę też laskom jutro, bo w domu stoją i się kurzą tylko...

Ale mnie zaskoczylas tym sniegiem na hustawkach. Zapomnialam, ze WAs ostatnio zasypalo :lup:
My wczoraj bylismy 1 h na placu zabaw, dzieci pelno i mlody przeszczesliwy.

Zapomniałam Wam napisać o wczorajszej wizycie u alergologa. Przede wszystkim Pani Doktor niezwykle sympatyczna, byliśmy u niej 3 lata temu robić testy i może ze dwa razy na wizycie i wyobraźcie sobie, że nas pamiętała:Szok: Pytrała też o dziewczyny, bo kojarzyła, że byłam w ciaży bliźniaczej.
Z testów wyszło to co ostatnio czyli roztocza bardzo mocno, grzyby już nie, za to dodatkowo trochę pies. Mówiła, że na jej oko żadnej pokarmówki nie ma, ale dla mojego świętego spokoju za miesiac zrobimy też panel pokarmowy.
I generalnie mówiła dokładnie to samo co pulmonolog ostatnio, czyli astma, wariant kaszlowy, opis pasuje do tego dokładnie, kaszel w okresie jesień-zima, przy roztoczach najczęściej jest właśnie suchy kaszel bez kataru, a sucha skórka może być też reakcją na roztocza.
Wspomniałam jej też o migdale, powiedziała, że jeżeli jest tylko powiększony, a nie ropny, to ona by się wstrzymała z wycinaniem, tym bardziej, że Stasiu nie choruje na anginy i zap. uszu. Dała nam krople do nosa i po miesiącu mamy iść na kontrolę, żeby sprawdzic czy migdał się pomniejszył i zanikło chrapanie. I znowu mam mętlik w głowie:Padnięty:
Nie mniej jednak jestem bardzo zadolwolona z wizyty i nie będziemy się już tłuc do P-nia do pulmonologa tylko jeździć do niej. Na następną wizytę bierzemy laski, mówiła, że nadają się już na testy, ale lepiej poczekac do lipca, sierpnia, bo wtedy można uchwycić też wszystkie drzewa.

Magda ale bez sensu, że teściowa nie wychodzi z Michałem, nie ma szans, żeby ją jakoś przekonać. Niech chociaż do sklepu z nim pójdzie, kurde no. I on skorzysta i jej czas szybciej zleci:Wściekły:

A waga poleciała szybko, bo to szok dla organizmu, do tej pory fryty zagryzane czekoladą w godzinach nocnych, a wczoraj zonk:lol:

andzia
Zapomniałam Wam napisać o wczorajszej wizycie u alergologa. Przede wszystkim Pani Doktor niezwykle sympatyczna, byliśmy u niej 3 lata temu robić testy i może ze dwa razy na wizycie i wyobraźcie sobie, że nas pamiętała:Szok: Pytrała też o dziewczyny, bo kojarzyła, że byłam w ciaży bliźniaczej.
Z testów wyszło to co ostatnio czyli roztocza bardzo mocno, grzyby już nie, za to dodatkowo trochę pies. Mówiła, że na jej oko żadnej pokarmówki nie ma, ale dla mojego świętego spokoju za miesiac zrobimy też panel pokarmowy.
I generalnie mówiła dokładnie to samo co pulmonolog ostatnio, czyli astma, wariant kaszlowy, opis pasuje do tego dokładnie, kaszel w okresie jesień-zima, przy roztoczach najczęściej jest właśnie suchy kaszel bez kataru, a sucha skórka może być też reakcją na roztocza.
Wspomniałam jej też o migdale, powiedziała, że jeżeli jest tylko powiększony, a nie ropny, to ona by się wstrzymała z wycinaniem, tym bardziej, że Stasiu nie choruje na anginy i zap. uszu. Dała nam krople do nosa i po miesiącu mamy iść na kontrolę, żeby sprawdzic czy migdał się pomniejszył i zanikło chrapanie. I znowu mam mętlik w głowie:Padnięty:
Nie mniej jednak jestem bardzo zadolwolona z wizyty i nie będziemy się już tłuc do P-nia do pulmonologa tylko jeździć do niej. Na następną wizytę bierzemy laski, mówiła, że nadają się już na testy, ale lepiej poczekac do lipca, sierpnia, bo wtedy można uchwycić też wszystkie drzewa.

na fajna lekarke trafiliscie. Ja sie nei znam, ale tez mi sie wydawalo, ze jak Stasia anginy itp. omijaja to ten migdal przerosniety wcale nie szkodzi.
Przy okazji potwierdzila to co powiedzial nasz pediatra, ze Michał moglby juz miec testy, alel epiej jeszcze poczekac. Chyba dorzuce sie do tej wiyzty :hahaha:
A tak przy okazji to droga taka wizyta?

andzia
Magda ale bez sensu, że teściowa nie wychodzi z Michałem, nie ma szans, żeby ją jakoś przekonać. Niech chociaż do sklepu z nim pójdzie, kurde no. I on skorzysta i jej czas szybciej zleci:Wściekły:

A waga poleciała szybko, bo to szok dla organizmu, do tej pory fryty zagryzane czekoladą w godzinach nocnych, a wczoraj zonk:lol:

T. ma 10 metrow od wyjscia z klatki plac zabaw, wystarczy tam z nim isc na pol godz. Ale jest niezbyt chetna. P. ja ciage prosi, zeby wychodzila z mlodym, ale na razie echo :(

Naprawde mocno trzymam kciuki za tego Twojego Dukana :)
Ja bardzo ograniczylam swoje menu i bez efektow.

cafe82
kuzwa zejsc z tego naszego drugiego pietra z chlopakami i stelazem to pikus
ale ledwo wlazlam do gory
ja pierd...
i pierwsze z tych nerwow co zrobilam,to wrabalam knopersa,bo tylko to znalazlam:sofunny:
i jeszcze sie z tego smieje

popierdol....jestem

:sofunny:
Własnie miałam pytać jak sobie radzisz z wychodzeniem:)
Ja jak aski były mnijesze to najpierw znosiłam wózek, później jedną, później drugą, a sama na końcu mogłam iśc nago, taka byłam zgrzana:sofunny: