Skocz do zawartości
Forum

Ciąża zaraz po poronieniu 2

Gość Eve

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny melduje się po kilku miesiącach.

Dzisiaj 36tc jeszcze 3 tygodnie i wywołujemy na świat małego Olafka <3, już nie mogę się doczekać. 

Powodzenia kochane, w końcu i każdej z Was się uda.

Ja mam 3 aniołki w niebie ale ten 4 w końcu będzie ze mną <3 

Gość Milciaczek

Aga - gratulacje ! 😍 teraz życzę wam zdrówka, bo to jednak naważniejsze ❤️

Sauvri, Mako mako i Nadzieja ten czas zleci wam w mgnieniu oka i wasze szkraby będą z wami 🥰 

U nas po ciąży biochemicznej na razie cisza. Po krwawieniu na podstawie obserwacji śluzu podejrzewam, ze cykl był bezowulacyjny. Teraz mamy kolejny cykl i tu już wyglada to inaczej. Na razie jednak się nie staramy, bo endokrynolog zabroniła, trzeba unormować tarczyce. Także trzymajcie kciuki, żeby wszystko jakoś się ułożyło ☺️

3 minuty temu, Gość Anna.a napisał:

Asia test piękny z dwiema kreskami. Może udaj się do lekarza po duphaston lub luteinę ? A robiłaś może beta hcg ? 

Duphaston biorę pod wczoraj. Mam od znajomej. W pierwszej, zdrowej ciąży brałam, bo też miałam mikro plamienia. Na samym początku. Bety nie robiłam. Do labo 20 , a auto mąż bierze do pracy. Jana 2 latkiem w domu. Modlę się, żeby się udało.

6 minut temu, Gość Asia35 napisał:

Duphaston biorę pod wczoraj. Mam od znajomej. W pierwszej, zdrowej ciąży brałam, bo też miałam mikro plamienia. Na samym początku. Bety nie robiłam. Do labo 20 , a auto mąż bierze do pracy. Jana 2 latkiem w domu. Modlę się, żeby się udało.

Rozumiem. A to w takim razie Twoja 4 ciąża, tak ? Wybacz, ze zapytam, ale dlaczego straciłaś dwie poprzednie ciąże? Robiłaś jakies badania żeby sytacja sie nie powtórzyła ? 

Godzinę temu, Gość Anna.a napisał:

Rozumiem. A to w takim razie Twoja 4 ciąża, tak ? Wybacz, ze zapytam, ale dlaczego straciłaś dwie poprzednie ciąże? Robiłaś jakies badania żeby sytacja sie nie powtórzyła ? 

Tak, 4. Robialam tylko takie podstawowe. Wszystko OK. Nie badalam zarodkowow. To były wczesne poronienia. 5 i 10 tydz. Chciałam teraz troche zwrócić uwagę na jakieś badania, ale ta ciąża mnie zaskoczyła m pierwszy cykl po poronieniu. Seks może ze 3 razy, nie w dzień owu. Wcześniej o syna staraliśmy się prawie rok. Tamte ciążę tez po kilka msc.

6 minut temu, Gość Asia35 napisał:

Tak, 4. Robialam tylko takie podstawowe. Wszystko OK. Nie badalam zarodkowow. To były wczesne poronienia. 5 i 10 tydz. Chciałam teraz troche zwrócić uwagę na jakieś badania, ale ta ciąża mnie zaskoczyła m pierwszy cykl po poronieniu. Seks może ze 3 razy, nie w dzień owu. Wcześniej o syna staraliśmy się prawie rok. Tamte ciążę tez po kilka msc.

Plus mega przeziębienie od piątku.