Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

magalena3
Qinines
Czy któraś z Pan miała taką sytuację? Po inseminacji lekarz zalecił mi badanie hcg w 10 dniu po. Nie wytrzymałam i robiłam test ciążowy dzień przed. Negatywny. Więc na badania krwi nie byłam pozytywnie nastawiona. A tu niespodzialana 17 mlU/ml - ciąża :) zrobiłam test ciążowy następnego i następnego dnia - wynik ciągle negatywny... Co jest? Czy wszystko ok? Czy któraś z was też tak miała?

Testy sikane przeważnie maja czułość 25 więc może dlatego negatyw. Więc może powtórz betę i będziesz miała chociaż jasna sprawę czy fasolka prawidlpwo się rozwija. Gratulacje.

Domary tule mocno. Nie mogę sobie nawet wyobrazić twojego bólu i żalu jako czujesz. Ale kiedyś i dla was zaswieci słońce. Ja po 2 latach się poddaje. Poprostu zdam się na los.

Miłego dzionka.

Przepraszam, nie rozumiem - to gratulacje czy dla nas też kiedyś zaswieci słońce i czuję pani nasz ból? Trochę że skrajności w skrajności.

Czy ktoś inny miał taką sytuację? Będę wdzięczna za komentarz. Dziękuję!

Qinines pierwsza część komentarza magaleny (ta z gratulacjami) skierowana była do Ciebie a druga do użytkowniczki o nicku DoMaRy :)
Moim zdaniem też powinnaś powtórzyć badanie bhcg, żeby mieć jasność sytuacji. Testy przy tak niskim stężeniu bhcg we krwi mogą być negatywne bo poziom tego hormonu w moczu jest jeszcze niższy.

Domka super, że się w końcu doczekałaś :) teraz już możesz dokładnie monitorować cykl. Mogło być tak, że ten pierwszy był bezowulacyjny albo owulację miałaś kilka dni później i testy jej nie wychwyciły.

Lili
https://www.suwaczek.pl/cache/d407dd5760.png
Magda
https://www.suwaczek.pl/cache/34551c88a3.png

Qinines
Czy któraś z Pan miała taką sytuację? Po inseminacji lekarz zalecił mi badanie hcg w 10 dniu po. Nie wytrzymałam i robiłam test ciążowy dzień przed. Negatywny. Więc na badania krwi nie byłam pozytywnie nastawiona. A tu niespodzialana 17 mlU/ml - ciąża :) zrobiłam test ciążowy następnego i następnego dnia - wynik ciągle negatywny... Co jest? Czy wszystko ok? Czy któraś z was też tak miała?

U mnie przy becie 54 test wyszedł ledwo widoczny więc u Ciebie miał prawo wyjść negatywny. Poczekaj 2, 3 dni lub powtórz betę.

22.07.2019 Aniołek (9tc)

Domka 1
Ja doczekałam się pierwszej miesiączki. Czyli ten śluz ostatnio wskazywał na dni płodne, jednak nie rozumiem dlaczego mikroskop owulacyjny nie pokazał paprotek a termometr wzrostu temperatury i spadku na okres. Czy to by świadczyło o tym, że nie doszło do uwolnienia jajeczka?

Pomimo sluzu plodnego może nie być owulacji. Nawet skok temp nie gwarantuje że owulacja była. Testy owu też mogą wskazywać na owu a finalnie komorka nie zostanie uwolniona.

22.07.2019 Aniołek (9tc)

Quines beta nie kłamie jesteś w ciąży!! Gratulacje !! Ja też miałam już pozytywną bete A testy jeszcze nie pokazywały przez kilka dni. Powtórz bete po 48 godzinach bo tu akurat przyrost jest ważny:-)

Domka no wkoncu !! To owocnego cyklu życzę!! Co do mikroskopu to mi się wydaje że on czasem oszukuje ... np w tym cyklu miałam wczoraj śluz plodny jak jajo kurze A paprotek bardzo mało było. Czyli śluz wskazuje na owulacje A mikroskop nie. A w poprzednim były dwa razy paprotki na cały ekran A Owulacja tylko raz w tym 27dc bo wcześniej też badalam progesteron i był 0.2 :D

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Qinies dokładnie Karolcia napisała. Pierwsza część postu była do Ciebie co jeszcze raz gratuluję a druga część była do Domary.

Domka super że @ przylazla. Już jest chociaż jakiś początek a co wcześniej to nie martw się zbytnio bo hormony jeszcze dochodziły do normalności.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Domka moja pierwsza miesiączka po porodzie też była bardzo skąpa, trwała raptem 3 dni i myślę, że na te 3 dni jedna podpaska by wystarczyła bo przy każdej zmianie była tylko trochę pobrudzona a krew to była głównie na papierze przy podcieraniu. Kolejne też obfite nie były, po porodzie u mnie zmieniło się na lepsze, @ trwały krócej i były skąpe.

Lili
https://www.suwaczek.pl/cache/d407dd5760.png
Magda
https://www.suwaczek.pl/cache/34551c88a3.png

kochane ja chyba niemjalam owulacji ani dni plodnych. No jak czytam każda z was miała śluz jak białko kurze nawet moja koleżanka a ja niemam ,nie miałam . Więc niemam ani dni plodnych ani owulacji. Więc moje starania poszły na marne .... Niewiem czy warto dalej dwa lata się staramy .myślałam że po okresie tym co miałam akurat będzie owulacja. Ale z tego co u was czytam to ja nie miałam takich objawów.tylko piersi mam takie większe i jak dotkne mocniej to lekki bol

Synek 22.05.2016 ❤️❤️
Aniołek 03.12.2017

Zaneta to może umów się na monitoring cyklu skoro nie wiesz czy masz owulacje. Jeśli nie masz to dostaniesz tabletki na wywołanie ja dzięki nim mam moja córeczkę.
A co do śluzu to byłam kiedyś u takiej gin co miała kamerkę i do pochwy wprowadzała tak że na monitorze było widać A ja jej mówię że nie mam owulacji A ona mówi że mam śluz plodny w pochwe i na monitorze było widać :-) Pierwszy raz się z takim czymś spotkalam hehe

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Dziewczyny ciągle prubuje to przetrawić że owulacja przyszła w najgorszym momencie, czyli na wyjezdzie, i chyba już się z tym godzę i jest ok. Dzieki za słowa wsparcia nie ukrywam że mi pomogły ☺️
Żaneta ja długo, długo nie widzialam sluzu płodnego,przez cały cykl miałam sucho jak na pustyni, dopiero po trzech miesiach zażywania oleju z wiesiołka pojawił mi się pierwszy raz od ponad dwóch lat śluz, że go widziałam na zewnątrz i czułam że jest go duzo, poprzednio może i był ale gdzieś w środku i bardZo gesty. też przy serduszkowaniu widzę że jest go więcej i jest taki bardziej wodnisty

córcia 10.2014

Staramy się od 04.2017

Ja owu rozpoznaje tylko po klociu jajników. Sluz mam wrażenie że się w ogóle nie zmienia i jest go bardzo mało.
Dziś powinnam dostać @ na razie cisza, ale nadziei sobie nie robię bo w piatek tak mnie bolał brzuch jak na @ że myślałam że już dostanę. W sobotę trochę już tylko pobolewal, wczoraj prawie już w ogóle. Za to co chwilę mam wrażenie że @już przyszła i latam do toalety.

hchy3a3f0ij9779s.png

2010 córcia
27.04.2019 10 tydz. Bliźniaki

06.2019 6 tydz.

07.2019 5 tydz.

Cześć Dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. :( u mnie bez zmian,viazy nadal nie ma. Zmieniłam lekarza. Okazali się że po 1 mam małą nadrzerke i mam przepisane na ten cykl Gynalgin - globulki i Pimafucin też z globulkach. Zobaczymy jak będzie. Gin stwierdziła że może uniemożliwiac zajście i po 2 do pęknięcia pęcherzyka niestety u mnie nie dochodzi. W poprzednim cyklu w 9 dniu u mnie pęcherzyk 17mm a w 13 dniu 27mm. Teraz wizytę mam w 10dc i pewnie będę miała zastrzyk na pęknięcie. II mam pytanie do Was Kochane czy jak biorę Ginalgin to czy plemniki będą w stanie dotrzeć tam gdzie trzeba? Nie zapytałam gin i zastanawiam się czy po 2dnia h przyjmowania nie przestać. :( jutro z mężem jedziemy na badanie nasienia. Ciężki tydzień przed nami.

https://www.suwaczki.com/tickers/p19uugpjadhf9nsj.png

Iguana ja też myślała że mam klucie jajnika i lekki hol macicy na owulacje, njo i dlatego myślałam że już po i zrobiliśmy dziecko, ginka się śmiała że to moze oznaczać owulacje a wcale nie musi, co do sluzu to ja mam ogólnie dużo i raczej taki gesty i bialy, w okolicach owulacji chyba więcej ale większej różnicy nie zauważam. Co do zmniejszonej ilości sluzu to przy spadku flory lub problemach z hormonami tak może być. Więc radziłbym ztobic wymaz z pochwy żeby sprawdzić i ewentualnie uzupełnić. No i hormony posprawdzac. Jak mi się kiedyś coś poplatalo z nimi to mialam taki susz że aż czułam dyskomfort, tak samo po antybiotyku sluz zanikal, a po uzupełnieniu flory znów się pojawiał.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png