Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję wizyt córeczek i synkow :)

Dziewczyny a pamiętacie może Sare, dziewczynę z początku forum którą jest w 3klasie LO? Nic się nie odzywa czy wszystko u niej dobrze. Sara jeśli nas czytasz to daj znać co u Ciebie :)

Mój rozmiar biustu też nie powala, powiedzmy że normalnie jest to A i potem B ale na razie średnio rosną :/ może dlatego że skończyłam karmić w ciąży i same nie wiedzą co mają z sobą zrobić ;) bo po karmieniu trochę zmalaly i się nie powiększają jak było w dwóch pierwszych ciazach.

A czy któraś z Was ma problem suchości pochwy, swedzenia i pieczenia? Nie mam infekcji bo sprawdzała doktorka a od początku ciąży mam ten problem. Przy córce było ok a przy synku to samo. Teraz też synek więc może dlatego ale już mnie to wkurza bo nawet musimy nieraz przekładać sprawy lozkowe bo taki mam dyskomfort. Stosowalam już różne płyny intymne, żel nawilżający polecany dla kobiet w ciąży i nadal nie przechodzi. Aż obawiam się lata i upałów.

Gratuluję dziewczynki udanych wizyt i wspaniałych wiadomości ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
U mnie też cyce z C urosły na D ale jakoś za specjalnie się nie cieszę za ciężkie są;)
Alice no ciekawy ten Pan Tabletek:) też chyba zmienię po skończeniu Femibionu ( wezmę albo omegamed optima forte albo Prenatal)
Silvara tylko chłopaki zaliczyli fryzjera ja pójdę jak nazbieram many many. Przy tym odroście co mam to potrzebuje 5 stówek;/
Beti u mnie odwrotnie piczka cały czas mokra i czasami biała wydzielinka ale doktor mówił że to normalne bo się ostatnio pytałam. Bez wkładki się nie ruszam;)
Dziś znów brzuch się napina bo ciągły ruch ale już luzuje:)

Ciekawe wątki widzę się przewijają. Fajnie, że już powoli poznajemy płcie. Witam Spawareczkę. Ja mam już dużego stresa przed wizytą a to dopiero za tydzień, bo dużo osób już wie a ja się zamartwiam czy dalej wszystko w porządku.
Zamówiłam te dwie książki, które polecała chyba Gabi, w oczekiwaniu na dziecko i pierwszy rok życia dziecka, udało mi się na allegro kupić z antykwariatu za 25 zl komplet z przesyłką, właśnie przeglądam i mężowi potem dam to może lepiej zrozumie moje dziwne zachowania.
Odnośnie ciuszków no to właśnie nie mam po kim przejąć wyprawki, bo brat ma drugiego syna. Więc pierwsze dziecko będzie sporo kosztować, pewnie przy kolejnym to już jest łatwiej przynajmniej na początku, tymbardziej że nie wiem co dokładnie jest potrzebne. Zrobię sobie listę w czerwcu i wtedy pomału zacznę kupować. Zastanawia mnie to że kupujecie w lumpeksach dla noworodków, bo te rzeczy są wiadomo prane w jakichś mocnych proszkach i czy faktycznie jak się je dwa razy wypierze w domu no i właśnie w ilu trzeba w 90 stopniach, czy nie będzie jakichś uczuleń. Wiem że tam jest tego multum i za grosze tylko zastanawia mnie ewentualna alergia. Sama mam podrażnioną skórę jak piorę w czymś innym niż proszki dla niemowląt, teraz drugi miesiąc mam czerwone placki na twarzy które pękają i się łuszczą no i ciężko wyleczyć, jedynie wazelina i czekanie aż odrośnie kiedyś zdrowy naskórek.
Odnośnie igraszek to niestety ze względu na zagrożoną ciążę mam od początku zakaz, także zazdroszczę że możecie korzystać.

witam :)
jestem nowa na tym forum, pisze do Was o porade . Obeecnie mieszkam w Danii . Mam problem z lekarzem :( dwa tyg bylam na zwolnieniu poniewarz meczyly mnie wymioty i biegunki, potem pojechalam do pl i porobilam badania. Okazalo sie ze mam anemie , niski progresteron itd. Dzis bylam na usg , sprawdzali dlugosc szyjki macicy niby ok, ale lekarz w pl powiedzial ze absolutnie nie mam chodzic do pacy a tu mnie wysylaja , do tego dzis u ginekologa zglosilam ze piecze mnie w srodku podczas stosunku i oddawania moczu a on wzroszyl ramionami nawet nie spr. czy wszystko jest ok ,,, i co tu robic jestem zalamana

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dl01b7mza.png[/url
http://www.suwaczki.com/tickers/vqb1vlrigwajk14f.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xu6bd91fy27bc.png[/url]

Hej Kochane!

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci - na tym etapie to chyba już mała szansa pomyłek?! :P U nas wszystko ok, pracuję chociaż w pracy co chwilę słyszę 'a Ty jeszcze nie na L4?' - powiem Wam że wymitować mi się chce tymi tekstami. Jak odpowiadam że czuję się dobrze i póki co chcę chodzić do pracy to patrzą na mnie jak na dziwaka, no ale cóż ... U nas ostatnimi czasy dosłownie upały, więc sporo czasu po pracy przesiaduję na podwórku z moim pierworodnym. Mam pytanie do Was dziewczyny - czy robi Wam się czasami słabo? Np. w sytuacjach kiedy siedzicie i nagle wstałyście, w zatloczonych miejscach, czy nawet na podwórku jak mocniej słońce świeci? Ja mam wrażenie takich duszności i robi mi się często słabo, ale po chwili niby wraca do normy. Zastanawiam się czy to nie Dzidziol czasami mi uciska jakąś ważną tętnicę albo coś, bo dziwne to jest.

Pozdrawiamy i ściskamy wszystkie 'stare' ciężaróweczki i witamy nowe:) !

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Gratuluję udanych wizyt, syneczka i córeczki :)))***

Amizka, ja kupilam kilka rzeczy na ciuchach, ale od rozmiaru 62 wzwyż.
Dzisiaj np upolowałam Młodemu 4 podkoszulki :D

Lilianka, trzymaj się. Moze warto spróbować zmienić lekarza? Może ten jeden jakiś dziwny ?

Beti, no faktycznie była taka dziewczyna. Ciekawe co tam.

Eleonora, zbieraj many i się luzuj :D ja sama farbuję włosy. Właśnie dzisiaj kupiłam inny kolor niż zwykle. Ciekawe co wyjdzie.

Weszlam dzisiaj do Textil Marketu. Drugi raz w życiu. Wiem, że tam straszne badziewie, ale kupiłam dwa pajacyki ;) 26.99 za sztukę:)

Jassmine gratuluje udanej wizyty
Amanalka gratuluje córeczki
Beti niestety Sary nie pamiętam. Ja wprost odwrotnie, caly czas mokra a ze biore jeszcze lutenie dowciapnie to bez wkladki ani rusz.
Moje prenatal mama plus ladnie wypada. Minus bo nie ma Fe wg zalecen PTG.
Amizka "w oczekiwaniu na dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka" fajnie sa napisane. Czesc wypraki i kolejnych ubranek kupowalam w lumpku. Nic nie uczulilo coreczki. Od skonczenia 1rż ubranka piore w naszym proszku. Nie ma uczulenia. Naprawde sa dobrej jakosci i sa bardzo tanie. Za 100zl mialam cala reklamowke :)
Lilianka pojdz w Danii do innego lekarza.
Mimka nie mam takich dusznosci.
Popielilam troche ogrodek z kwiatkami, podlalam i teraz czuje jajniki :( a coreczka nie da mi odpocząć

Mimka1 ..u mnie w pracy też tak reagują. Szefowa już nawet przyjęła nową osobę na moje miejsce.
Rozmawiałam z lekarzem i pójdę na zwolnienie od czerwca :)

Też czasem tak mam, że robi mi się słabo i duszno. Ciemno przed oczami i za chwilkę wszystko wraca do normy. Nie zdarza się to często, ale parę razy się zdarzyło.

Zadzwoniłam do babci powiedzieć jej, że będzie mały książę, a ona do mnie "no nie pier *** , a ja różowe buciki kupiłam" hahahaha.. Kochana babcinka :D

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Dzięki dziewczyny! Z tej okazji zamówiłam dwie pieluszki bambusowe, które chcę używać jako otulaczy. A jak nie to i tak sie przydadzą :) Mąż w takim szoku (byliśmy razem jak zawsze), że cały dzień nie mógł się skupić na robocie :D
Uzupełniłam tabelkę :)

Co do suchości - ja biorę od początku progesteron, więc nie ma szans na suchość. Wkładki to moi najlepsi przyjaciele w ciąży! A zgłaszałaś to lekarzowi? Coś powiedział?

Lilianka, nie wiem jak w Danii, ale może możesz zmienić lekarza? Ja rozumiem, że zagranicą lekarze bardzo lekką ręką podchodzą do ciąży, ale to brzmi jak przegięcie! Uważaj na siebie!

Mimka1, ciężko powiedzieć, czy pomyłek nie będzie. 100% to tylko na porodówce! Ale faktem jest, że jak nam pokazał obraz to tam serio było mega płasko. Tak samo z boku - nic nie odstawało. Ja i tak ciuszki raczej chciałabym unisexowe, ale wiecie, sama świadomość, że będzie malutka jakoś tak rozczula :)

Co do farb - ja mam fryzjera na 27 umówionego - zmieniamy całkiem kolor i ścinam włosy. W KOŃCU!

Amanalka to czekamy na zdjęcia przed i po. Może być z tyłu;)))

Jassmine , hahah , jaka babcia:D:D

Aaa co do suchości to u mnie wręcz przeciwnie- wkładka najlepszum przyjacielem moim jest.

Chyba po połówkowych to już nie będzie pomyłek w płci. Chociaż jak lekarz słaby i sprzęt badziewny to kto wie.

Dziewczyny, w tabelce jest rubryka prenatalne. Ale jak patrzę na daty to chyba chodzi o połówkowe?? Czy tam się wpisują tylko te z Was, które robią więcej niż jedne prenatalne?

Hej hej kobietki:)
Silvara zbieram many i nie mogę nazbierać;) We wrześniu złożyłam wniosek na 500+ i do tej pory żadnej reakcji:/ Dziś spędziłam 2 godziny na telefonie żeby dodzwonić się do Urzędu Wojewódzkiego i zadzwoniłam się żeby usłyszeć że Pani która prowadzi moją sprawę jest po raz kolejny na chorobowym. No szlak mnie trafia;/ Ale mniejsza o to;)
Amizka powiem Ci że do tej pory ciuchy z dżampeksu kupowałam dzieciom dopiero od 2 roku życia wcześniej jakoś nie brałam tego pod uwagę ale teraz nie mam oporów i od początku będę używać. W nowych ciuchach też jest pełno chemii i toksyn. Moje dzieci jak do tej pory nie miały problemów i ciuchy prałam zawsze w normalnym proszku nigdy nie używałam tych specjalnych środków do prania dla dzieci. Będzie dobrze:)))
Mimka A Ty jeszcze nie na L4?:)))))))))
Jassmine no zajebista babcia:)))
Lilianka mam nadzieję że uda Ci się zamienić tego konowała na prawdziwego lekarza:) Trzymaj się kobieto. Powodzenia:*

Wybaczcie ale ja niedoswiadczona i nie wiedzialam ze drugie prenatalne i połówkowe to odmienne sprawy. Wpisujcie po prostu tą ważną datę dla Was, obojętnie którą. Ja akurat mam prenatalne a nie wiedziałam że są połówkowe, po prostu mam wizytę w końcu 18 tyg to wtedy? Czy jak będzie następna za miesiąc? I co wtedy coś więcej sprawdzają? Zielona jestem w tym temacie

Hej hej. Dwie burze u mnie przeszły brrrr

Z tymi badaniami wiem tylko tyle, że badanie połówkowe ma każda ciężarna. A prenatalne robi się na własne życzenie. Chodząc np na NFZ połowkowe jest bezpłatne. Więcej nic Wam nie powiem, bo w oby dwóch ciążach robiłam prenatalne I trymestru i skoro nie wykazało wad to nie robię kolejnych .

Silvara jasne :) miałam pecha - przed sylwestrem robiłam sobie różowe wlosy na impreze nie wiedzac, ze juz moge byc w ciazy... I kolor który mial zejść po 2 tygodniach trzyma się po dziś dzien... Wiec naprawde nie moge sie doczekac fryzjera...

Ja wpisalam tam polowkowe :/

A dzisiaj obiad na wypasie: mlode ziemniaki, salata masłowa i jajko sadzone mmm :)

Eleonora - to długo z tym 500plus, my na pierwsze składaliśmy w styczniu, w marcu weszła już kasa, a papiery dowoziliśmy na 3 raty bo zawsze coś było nei tak, albo za mało

Dziś obudziłam się w nocy z cholerną ochotą na bułkę z pasztetem :D Jak mój wrócił z pracy pognałam go na zakupy i wpieprzyłam 1,5 bułki pełnej pasztetu :D A nawet za nim nie przepadam i jadam pare razy do roku.

Ja wszystko prywatnie robie i są 3 badania droższe. W sensie wizyta kosztuje więcej i mam 2D, 3D , sprawdzanie wszystkiego i płytę z tym. On mówi prenatalne, połówkowe i te trzecie nie pamiętam czy jakoś nazywał, ale ogólnie 3 większe badania USG, na NFZ też są chyba 3.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Halo dziewczyny
A wiec połówkowe to i ja mam które pokrywa kasa chorych jest obowiązkowe . Pani doktor mówiła ze sprawdzają wszystkie narządy serduszko itd . Prenantalne Pierwsza lekarka mówiła ze jest pod kontem zespołu downa .

Moje dziecko sprzedane babcia jest wiec całe dnie bawi młodego :)
Mąż dzisisj wraca z wyjazdu służbowego wiec mogę do nocy go męczyć hehe :)

U mnie smaki na babciowe obiadki .
Mamy już plan na pare dni . Domowe placki , gołąbki z sosem pomidorowym i warzywami , kluski śląskie z sosem pieczarkowym i zupy mojej mamy <3<br />

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png