Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe maluszki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny i Mua! U mnie też ok. Amino nie miałam ale miałam szczegółowe usg z badaniami serca i narządów. Podejrzewam, że wysokie nt z początku mogło być powodowane tym, że Mały ma pępowinę dwunaczyniową-to moja teoria . Mimo to rozwija się prawidłowo! Jak tu Bogu nie dziękować? :-)

Asia1608 przeżyłam coś podobnego. Rok temu wielka strata, a zaraz później guz u drugiego dziecka. Byłam bez sił, ale trwało to krótko. Rozpoczęłam gorącą modlitwę, a podczas wypraw po lekarzach uzbroiłam się w wytrwałość. Wszystko dla dziecka. Opłaciło się być wytrwałą i skrupulatną. Wszystko skończyło się dobrze. Czego Tobie również życzę! Przytulam.

An13, Mua świetne wieści! Oby teraz już było spokojnie do końca.
Asia1608 dużo siły Wam życzę, wierzę, że będzie dobrze!
Ja w pierwszej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia, u nas jest płatna 80 zł od osoby (160 zł od pary). Teraz będę umawiać się z położną na spotkania indywidualne, jak się okaże taka dobra jak o niej mówią i się dogadamy co do wizji mojego porodu ;) to ją wynajmę na poród.

http://lbdm.lilypie.com/0IXHp2.png http://lb4m.lilypie.com/dWEAp2.png
Pamiętamy... (*) 23.02.2012.

Asia zycze Ci duzo sily i spokoju. Mam nadzieje i wierze mocno, ze wszystko dobrze sie skonczy. U mnie w rodzinie tez ostatnio byla taka nieprzyjemna seria.. Na szczescie wyniki histopatologii byly dobre. Ale dokad wynikow nie ma sie przed soba to jest taki nieprzyjemny czas.. Zycze Ci z calego serca, zeby kwiecien przyniost tylko dobre wiadomosci!

Dopiero co napisałam post i mi wszystko znikło.

Asia, przede wszystkim nie załamuj się. Wiem, że łatwo tak mówić, na Twoim miejscu sama miałabym milion różnych myśli i scenariuszy w głowie. Musisz być silna i pełna nadziei dla siebie i swojego maleństwa. Życzę Ci oby wszystko rozeszło sie po kościach i oby maluszek urodził się zdrowy.

Mnie dziś spotkała nie miła sytuacja w LUXmedzie w Gdyni. Zawsze umawiam się na konsultacje i usg tak by lekarz miał czas dla mnie na to usg na wizycie. Ostatnio zadzwonili i przełożyli wizyte z poniedziałku na wtorek, ale najwidoczniej bez usg. Mąż wziął wolne by zobaczyć synka, a w gabinecie sie dowiaduje, że usg nie bedzie mimo 20tyg, bo zamienili gabinety, bo ktoś tam potrzebuje. Okey nie zloszcze sie na lekarza nie on winien, ale pytam sie w rejestracji jak to możliwe skoro to prowadzenie ciąży, więc usg powinni zrobić. I czemu nie dzwonili poinformować o zaistniałej sytuacji. Dowiedziałam się, że zapisano mnie na zwykłą konsultacje. Nosz byłam tak zła. Wiecie jak to jest jak nastawiacie się na wizytę że zobaczycie swoje maleństwo, a tu nic. Zero.

Asia, przede wszystkim nie załamuj się. Wiem, że łatwo tak mówić, na Twoim miejscu sama miałabym milion różnych myśli i scenariuszy w głowie. Musisz być silna i pełna nadziei dla siebie i swojego maleństwa. Życzę Ci oby wszystko rozeszło sie po kościach i oby maluszek urodził się zdrowy.

Mnie dziś spotkała nie miła sytuacja w LUXmedzie w Gdyni. Zawsze umawiam się na konsultacje i usg tak by lekarz miał czas dla mnie na to usg na wizycie. Ostatnio zadzwonili i przełożyli wizyte z poniedziałku na wtorek, ale najwidoczniej bez usg. Mąż wziął wolne by zobaczyć synka, a w gabinecie sie dowiaduje, że usg nie bedzie mimo 20tyg, bo zamienili gabinety, bo ktoś tam potrzebuje. Okey nie zloszcze sie na lekarza nie on winien, ale pytam sie w rejestracji jak to możliwe skoro to prowadzenie ciąży, więc usg powinni zrobić. I czemu nie dzwonili poinformować o zaistniałej sytuacji. Dowiedziałam się, że zapisano mnie na zwykłą konsultacje. Nosz byłam tak zła. Wiecie jak to jest jak nastawiacie się na wizytę że zobaczycie swoje maleństwo, a tu nic. Zero.

Asia dużo zdrowia życzę. Trzymajcie się.

Ja już jestem po krzywej cukrowej i po połówkowym. USG miałam w zeszłym tygodniu. Mały ważył wtedy nie całe 350 g :) Na krzywej cukrowej nie było najgorzej. Wmówiłam sobie, że to przesłodzona herbata i wypiłam duszkiem :D Przez chwilę mi się tylko zgaga włączyła po tym roztworze, ale na szczęście 2 h szybko zleciały, bo wzięłam ze sobą siostrę na badanie i zajęta rozmową nie myślałam o tym smaku :D

http://www.suwaczek.pl/cache/2973b4603f.png

Kama sny to ja zawsze mialam glupie, wiec teraz specjalnie nie czuje roznicy :p
Wstalam dzisiaj sporo przed budzikiem i wiedzialam, ze juz nie zasne, no to polecialam na silownie. Potem odebralam wyniki badan krwi, ale to tylko tarczyca - jest ok. I nawet jeszcze wypilam kawke z przyjaciolka przed praca.
Az trudno uwierzyc, ze zwykle rano, nie majac nic do zalatwienia, nie moge zdazyc do pracy... ;) Milego dnia, dziewczyny!

Hej Dziewczyny,
my dziś idziemy na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Ciekawa jestem jak będzie i czego nas tam nauczą :)
A jutro - połówkowe! Pół godziny oglądania naszej dziewczynki. Już nie mogę się doczekać.

Mój brzuch jest już większy niż cycki (jak się patrzy na profil). Wy też tak macie?

Miłego dnia wszytskim!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgasjuqoqj.png

U mnie w sumie ten sam rozmiar brzucha od 2-3 tygodni.
Trzy razy doświadczyłam czegoś dziwnego w ostatnich dniach. Takie niby kopnięcie/rwanie, ale mega mocne i wyobraziłam sobie to mniej więcej jakby dzidzia pociągnęła mocno za pępowinę, albo coś podobnego. W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ugzu3z9ol9e0b.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bj44jk2vhn4bn.png

Asia nie znam szczegółów ale gdy ja miałam usuwane znamie z podejrzeniem raka skóry nie musiałam aż tyle czekać, to samo miała moja koleżanka - to było nie więcej niż tydzień. Jeśli nie potrzebne jest znieczulenie ogólne to najprawdopodobniej można taki zabieg wykonać w zwykłej poradni chirurgicznej dziecięcej, zawsze to krócej w stresie...

arma - ja mam wielkie cycki (przynajmniej w moim odczuciu) :D Brzuch ich tak szybko nie dogoni... Nawet się porządnie brzuszkowi przyjrzeć nie mogę, bo piersi wszystko zasłaniają ;-)
mOniik - mój brzusiu tez się nieco zaokrąglił i zaczyna rosnąć. Wrzucę później fotę, akurat mam nowe na komórce i trochę już na nim widać brzuszek :-)
Ja dziś na 15.40 idę podglądać małą Matyldę - tzn jadę na wizytę, ale mam nadzieję, że szybkie usg też będzie, zwłaszcza, że jakoś od 2-3 dni mniej czuje ruchy i chciałabym upewnić się, że wszystko ok.
Ktoś jeszcze się dzisiaj wybiera?

https://www.suwaczki.com/tickers/wnidvcqg7q7ib22g.png

Moonik - a Twój brzusiu super :-) Już taki prawdziwie ciążowy.
T_U_S_K_A - z tą Lewandowską to chyba jakaś plota. Ostatnio widziałam w necie jakieś ćwiczenia na żywo z nią i nie dość, że figura jej się nie zmieniła, to jeszcze skakała jak szalona - a myślę, że w ciąży jednak nieco by przystopowała.
Tak czy siak, jak piszesz - każda z nas ma najbardziej wyczekiwanego bobasa w swoim brzuszku :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/wnidvcqg7q7ib22g.png

Agataa Anna Lewandowska to zawodowa sportsmenka dlatego nie nalezy sie porownywac ;) Znam bardzo duzo dziewczyn, ktore w ciazy trenowaly tak, jak ja w moich najbardziej aktywnych czasach. Wcale by mnie to nie zdziwilo, gdyby i ona taki wlasnie tryb ciazy miala :)
Napewno na swoj sposob zwolnila, ale to jest dla normalnego czlowieka wciaz niezauwazalne ;)
A swoje droga fajne, lekkie cwiczenia dla ciezarnych znajduja sie na jej stronie. Polecam :)