Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ledwo daje radę z czytaniem, Staś jest ostatnio bardzo absorbujący..

Współczuję śmierci bliskich osób, chorób i wszystkich przykrości, ktore dotykają forumowe mamusie ;( dużo sily w tych trudnych chwilach..

Sevenka dużo zdrówka dla Oleńki! Pewnie najadlaś się strachu.. oby badania pokazały, że wszystko ok i obyście szybko wróciły do domku.

Chciałam Wam pokazać mojego agenta i jak mamy cieplo na balkonie

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55420.jpg

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55421.jpg

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55422.jpg

Sevenka az dreszcze mnie przeszly jak czytalam posta :(. Aby wszystko bylo dobrze !.
Nela alez zle fatum wisi u Ciebie w rodzinie :(.
Mamo joasi u nas jest ostatnio lepiej ale wiesz jest skok rozwojowy :).
Ja wczoraj bylam.u alergolog i wyszla delikatna atopia i jesli swedzi dawac fenistil a jak czerwone to smarowac tym betampenem , no i emolienty ale spokojnie bo nie ma tragedii z ta skora. A dzis 4h spaceru i karmienie piersia w lesie :) bylo suuuper

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55423.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Laseczki kochane. Wzięłam się za sprzedaż ciuszków, najświeższe rozmiar 74. A że mój wielkolud tak szybko rośnie pomyślałam, że może któraś z Was jeszcze by była zainteresowana tym rozmiarem.
Dam Wam więc link do mojego ogłoszenia na olx:
https://www.olx.pl/oferta/paka-dla-chlopca-r-74-CID88-IDkI8vs.html
Poza tym mój M jutro rano wyjeżdża znowu i jest mi bardzo smutno:'( nawet nie chce mi się więcej pisać:-(

wjwtbxz.png

Charlotte ale macie ciepło łoł, Agnes super spacer, zazdraszczam a dzieciaczki niezmiennie słodkie i takie już sprytne :)
Nika Ola póki co wszystko w porządku, to był taki jeden incydent, Mój M. się wczoraj naczytał na internecie i jej się bacznie przygląda aż mnie tym denerwuje a wiele razy na mnie gadał, że jestem panikara :/ diagnozy póki co żadnej nie ma, w poniedziałek wizyta neurologa, może ewentualnie dać na eeg (dzisiaj się dowiedziałam, że do tego badania dziecko trzeba wybudzić o 3 w nocy i nie pozwolić mu spać do 8 rano ,zareagowałam na to słowem szok i pani doktor do mnie mówi, że szok to jest jak dziecko choruje na białaczkę i tego typu rzeczy a nie takie badanie, zonk, ja przecież nie miałam nic złego na myśli, widać nadepnełam jej tym słowem na odcisk :/). zapytałam jej czy to mogło być od szczepienia, powiedziała, że nie, Chociaż M. wyczytał inaczej, same zresztą czytałyście na temat szczepień i wiecie że nie ma jednego zdania, opinie, badań, artykułów co nie miara, nie wiadomo co jest prawdą a co kłamstwem, lekarze też na szczepienia złego słowa nie powiedzą, ręka rękę myje, człowiek głupieje i nuewiadomo co myśleć, szczepić trzeba, ja tak uważam, ale niestety powikłania i niepożądane objawy się zdarzają, tylko najlepiej to wyciszac żeby nie siać paniki, pytałam też tą doktórkę czy to od niedojrzałego układu nerwowego, też usłyszałam, że nie, tak więc może ten neurolog coś więcej powie.
jak w tym szpitalu się czas dłuży :/ a i na forum jakaś cisza, do poczytania mało ;)

Te, które dziś mają wychodne, bawcie się dobrze :)
A dla reszty mamuś i dzieciaczków miłego wieczoru i kolorowych snów :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Hej dziewczynki!
Czy znalazła któraś sposób jak przedłużyć drzemki w ciągu dnia?
Ja już wymiekam powoli. Mamo Joasi u nas też jest yyy, muuuu, myyyy itd.
Sevenka szkoda mi was ze siedzicie w szpitalu i badają mala, bo jakoś mam przekonanie ze to tylko incydent Ale wiadomo zbadać trzeba;/
Charlotte extra , u nas wózek musi jechać, na postoju dłuższym byłoby po spaniu więc zazdroszczę!

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55427.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Gość Szczęściaraaaa

Sevenka ale jak nie dać dziecku spać przez 5h w nocy, to nie wykonalne, jak tortury...
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, szybko wrócicie do domu i więcej się nie powtórzy.
Charlotte superowo, u nas też przepięknie. Staś szaleję na macie widzę. Jak się u Was sprawdza czapka bez sznurków? Nie zsuwa się? Maciej ma alergię na wiązanie pod szyją, (po mnie) i też się nad taką zastanawiam.

Szczesciara - korzystasz z rad z bloga o zasypianiu? Udaje Ci się być koskwentną? o ja wymiękam przy "rekwizytach" - no nie potrafię nie bujać, nie podawać smoczka, cycka w trakcie usypiania i jak siię przebudza po kilkudziesięciu minutach. Wolę dać cycka i po kilku minutach Franka odłożyc do łóżeczka niż walczyć z wybudzonym dzieckiem...jakbym tylko wytrzymała ten tydzień i była konsekwentna..ale jestem za leiwa i za zmęczona

Gość Szczęściaraaaa

Keleman robię trochę po swojemu. Nie chce zrezygnować z piersi, jak jej potrzebuje w nocy. Może kiedyś. Sama wstaje w nocy kilka razy do toalety od zawsze i nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi tego zabronił i kazał spać "ciągiem".

Szczęściara, czapka nam zjeżdża, a jakże :) a tak właściwie to jezdzi po głowie, w zależności od tego jak hrabia Stanisław macha akurat głową :) ale dajemy rade. Mlody też ma alergię na troczki także dla jego wygody mama się gimnastykuje i chowa uszy.

Ależ u nas słonecznie! Aż chce się żyć! Pomimo cogodzinnych pobudek i krótkiej nocy :) wstalismy o 6, ja mam juz obiad naszykowany, ogarnelam siebie, Staś wlasnie obudzil się z pierwszej drzemki.

Milej niedzieli wszystkim. My dzis mamy gości

charlotte
Szczęściara, czapka nam zjeżdża, a jakże :) a tak właściwie to jezdzi po głowie, w zależności od tego jak hrabia Stanisław macha akurat głową :) ale dajemy rade. Mlody też ma alergię na troczki także dla jego wygody mama się gimnastykuje i chowa uszy.

U nas sytuacja identyczna :D Księżna nie lubi nic mieć wiązanego pod szyją więc mamy czapkę bez troczków. Wczoraj tak machała głową że czapka co chwilę na oczach a że tak usnęła to tak spała bo nie chciałam jej dotykać coby się nie obudziła ;)
W Trójmieście trochę pogoda na weekend przereklamowana. Wczoraj tak sobie, dziś ciepłej ale słonko za chmurami i zapowiadali przelotne opady :(

iv098u698jhjb01j.png

Witamy w tym pięknym słonecznym dniu :) u nas 17 stopni :D w cieniu ! Jedziemy właśnie z mężem i Nusią na Radawe do jego rodziców bo już siedzą tam od piątku i robią porządki koło domku. Pospacerujemy po lesie, zjemy kiełbasę z ogniska :D dzisiaj dyspensa od mojej diety Hihi.
Savenka mam nadzieje ze to tylko jednorazowy incydent i wszystko jest w porządku ! Koniecznie daj nam znać jak się czegoś dowiesz.
Nusia spała od 21 do 5 i potem już z nami w łóżku do 7 :) teraz pierwsza drzemka w autku :) uwielbia jeździć a jeszcze bardziej spać w samochodzie. Życzymy Wam miłej i cieplutkiej niedzielki :) do wieczorka :*

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55431.jpg

Witamy wszystkich w ten piękny dzień. Właśnie jestesmy na spacerku jest super. Oby takich dni bylo juz coraz więcej. Emilka od 2 h spi jak zabita. Dziś kończy pół roku. Jejku kiedy to zlecialo.
Na forum cisza. Nie mam co czytać:)
My wczoraj wybraliśmy sie na urodziny kolegi a Emi zostala z babcią. Musialam poprosic siostrę zeby po djechała mamie pomoc ja wykąpać bo taki maly szkrab a jedna dorosla kobieta sobie z nią nie poradzi tak sie wierci jak sie ja wyjmie z wanienki.
Pozdrawiamy ze spacerku.

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55434.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Hej dziewczyny, uwaga tworzę długiego posta.
Po pierwsze 100 lat dla Emilki. Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!
Mind ale Lilka wygląda na dużą! Słodka. A czy ona już tak ładnie siedzi czy mi się wydaje?
Emka chciałam się przypomnieć z tulą. Czekam na wasze zdjęcie!:-)
Maaaaaag zazdroszczę kiełbaski z ogniska!! Chyba że 2 lata już nie jadłam:-( Baw się dobrze kochana!
My byliśmy dziś na spacerze, ale tylko godzinkę bo zaczęło padać. Jak mały wstanie to pójdziemy jeszcze do mojej babci na kawę jeśli nie będzie padać.
Mój M dziś rano wyjechał na miesiąc znowu. I jest mi cholernie smutno. Płaczę po kątach żeby mały nie widział. Zamiast przyzwyczaić się to jest coraz gorzej. Kocham go tak bardzo i tak bardzo tęsknię. Przepraszam, nie chcę wzbudzać w Was żalu, musiałam się wygadać.
Mały nadal słabo śpi. Jestem tym już trochę wykończona. Nie mam pojęcia dlaczego. Może skok? Jeśli tak to jeszcze 2 tyg:-( Poza tym od tygodnia kąpię go w krochmalu co drugi dzień (co drugi dzień w emoliencie) bo ma te krostki, ale nie znikły jeszcze:-( też nie wiem od czego to. I na buzi też ma ostatnio...pfff...
Nadal ćwiczymy u małego podpór, wg zaleceń fizjoterapeutki. Ale nadal nie ma postępów. I zaczęło mnie to martwić, bo powiedziała że bez tego nie będzie siedzenia czy czworakowania. A do tego Maciuś w ogóle nie chce ćwiczyć. Zaraz płacze jakby mu ktoś krzywdę robił. Na brzuszku już nawet chwili nie poleży. A ja jestem miękka pała i nie mogę słuchać tego płaczu i przestaję ćwiczyć. Mam wrażenie że nic mi nie wychodzi:-(

wjwtbxz.png

Mind Lila ma słodkie buciki. Można wiedzieć gdzie kupiłaś i jaki rozmiar?
Monikae współczuję tych wyjazdów męża. Pogoda w Trójmieście faktycznie do d. My byliśmy na spacerze też króciutko. Wiesz że twój syn wymusza na Tobie to nie ćwiczenie?! Moja robi to samo, a na rehabilitacji się zbytnio płaczkami nie przejmują żeby pokazać dziecku że ćwiczyć i tak będzie nawet pomimo płaczu. Oczywiście nie mówię tu o histerii.
Mag ale zazdroszczę temperatury już nawet pal licho to ognisko ;)
Dziś dla beki założyłam Gosi opaskę ;) tatuś tego nienawidzi :D
Aha Gośka liże wszystko czego nie powinna. Teraz upodobała sobie moje domowe kapcie. Nie ważne gdzie je zostawię ale jak tylko je dojrzy to zaraz jest przy nich!

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55436.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Chartotte moja cofała ręce do tyłu więc musiałam jej kłaść wałek z ręcznika pod paszki i najlepiej uniemożliwiać cofanie. Wściekła się strasznie. Teraz już jest lepiej i tego nie robię. Nie miałam strikte ćwiczeń zadanych. Kazali kłaść jak najwięcej na brzuchu, turlać, do spania kłaść na boczku - jak da radę, no i muszę Gosi jej stópki pokazywać bo nadal sama się nie łapie, ale moim zdaniem tu problemem są jej masywne uda :/

iv098u698jhjb01j.png

Sto lat dla ślicznej Emilci :* dużo dużo zdrówka :)
Mind, Qarola cudne wasze Niunie :) a Gosia w opasce wymiata :D !
Zjadłam dwie kiełbasy !!! Teściu się ze mnie śmiał ze taka spragniona byłam jakbym miała smaki.... :p ale zapewniłam go Że w ciazy nie jestem :p
Nie wiem czy wiecie ale dzisiaj jest dzień Teściowej ! Ja swojej złożyłam życzenia.
Na Radawke przyjechali tez moi rodzice. Także wesoło było. Pochodziliśmy sobie po lesie. Super !
Właśnie wracamy do domku. Nusia już zabiła gwoździa i śpi :)

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55437.jpg

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55438.jpg