Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Maag my wychodzimy, do slonka na pewno będzie cieplej.

Monika współczuję problemów z kąpielą. My nic nie wkładamy do wanienki, trzymam małego pod główkę.

Nasze noc przebiła wszystkie poprzednie. Nie mogę Maćka chwalic. Była masakra budzil się ciągle, krzyczał jak tylko puścił pierś. Jadlby bez przerwy. I jeszcze tak straszliwie kopał nogami i rękami jakby maszerował nie wiem co to oznacza. Dostałam w twarz tyle razy. Myślałam że będzie super noc bo wielka kupa, kąpiel, fajny dzień a tu klops.
Jestem wściekła bo mąż wziął wolne bo idzie do lekarza i mieliśmy jechać razem pokupowac ubranka. Mówię o 6 że nie jadę bo nie mam siły, przysnelam a ten zamiast mnie namówić pojechał sam. Nie lubię go. Czekałam na to cały tydzień.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Oj, Szczęściara współczuję ciężkiej nocki. U nas tez nieciekawie.. ciagle pobudki, najlepiej przy cycu i tyle.. staram sie czuwać i go odkladac jak skonczy jeść, ale potrafi siedziec godzine przy piersi to ja i tak przysypiam.. potem w ciągu dnia jestem jak zombi ;/

Monikae a może sprobuj wiaderka do kapieli? Moj brat z bratowa tez mieli ten sam problem z córką. Kazda kąpiel to byla trauma dla nich i dla malej pewnie też. Zaczeli wiec ją kąpać w takim specjalnym wiaderku do kapieli. Moze to pomoze?

Łooo jeny, Milutka, ale miałaś sen. Mi też często się takie durne zdarzają, że budzę się zaryczana. Później cały dzień przetrącona chodzę.

Qarolina, ja Dicoflor zamawiam w DOZ, też wtedy wychodzi taniutko, ale daję 2x4 krople mimo, że w ulotce jest 2x3. Może tak jak Ty zacznę podawać 2x5, skoro tak też można.

Maaag, my wychodzimy do -10 st.C, ale temp. odczuwalnej. Zuzi jeszcze to nigdy nie zaszkodziło.

Emka, jaka księżniczka z Twojej Buby :)

Dziewczyny współczuję ciężkiej nocki. U nas Zuzia dzisiejszą nocką chyba też przebiła wszystkie poprzednie, ale w drugą stronę. Nie dość, że po 8:00 musiałam sama ją wybudzić na jedzenie, to po tym zasnęła dalej i nadal śpi. Po karmieniu odłożyłam ją na matę z myślą, że się pobawi, a ona dalej w kimę.

My kąpiemy w wanience, bez żadnych dodatków.

Cześć dziewczyny, ależ się stesknilam:) A ile miałam czytania! :-) byliśmy ponad tydzień na wsi U moich rodziców i miałam problem z netem:/ wypad dobrze wszystkim zrobił, ja odpoczelam A i młody miał rozrywkę.
Oczywiście nie pamiętam co chciałam każdej z Was napisać, ale z pewnością życzę zdrówka dla wszystkich, gratuluję kolejnych miesięcznic :-) monikae Tobie dużo zdrówka i radości z okazji urodzin :-) edziula współczuję sytuacji z pracą, ale o ile planujecie drugie dziecko to nie zawahałabym się teraz tego wykorzystać;)
Lwa27 tobie to zazdraszczam;) i chcę też zauważyć że twój Wikus to już chłopczyk A nie niemowlę :-) taki wyraźny, poważny, widać jakby był dużo starszy!
Niezmiennie chylę czoła Green Rose :-)
Zuzia monmonki, Hania u maag i Gosia qaroliny to forumowe modeleczki :-) ale wszystkie nasze dzieci piękne są!!!
Z rzeczy które pamiętam: nam z siusiakiem małego noc nie kazali robić, ostatnio nawet specjalnie pytałam o to lekarza, wyjaśnił iż podczas kąpieli można delikatnie odciągnąć ale generalnie jest na to dużo za wcześnie i można bardziej zaszkodzić niż pomóc
Mlaskanie językiem jakby stara babulenka jadła chleb jest i u nas od jakiś 2 tyg, nawet nagralam to na pamiątkę :-)
Noce u nas niestety też się pogorszyly, powiem Wam ze już nie miałam pomysłu dlaczego, chociaż trochę mi ulżylo że wasze dzieci też tak miały... U nas w ogóle to mam wrażenie że Ali przestawił się z jedzeniem, w dzień potrafi nie jeść 5,6 godzin, aż krzyczy jak go w pozycji do karmienia usadzam...za to w nocy je co 2 godziny;( A kiedyś ptzesypial jak Nusia u maag...ehh oby to wróciło do normy!
Narazie więcej nie pamiętam co chciałam napisać, miłego dnia życzymy :-*

Dzięki za kolejne rady kochane! To tak, wanny nie mamy, tylko kabinę. Co do wiaderka to kurcze kupiłabym, ale nie jest to tania inwestycja, a jak nie pomoże to kasa w błoto... Też myślałam o zapaleniu pęcherza, ale nigdy nie miał żadnych dodatkowych dolegliwości. Zrobiłabym badanie moczu, ale czy to musi być posiew czy wystarczy zwykłe badanie? Bo posiew próbowałam już 4x zrobić i zawsze laboratorium mi pisze, że mocz nie był sterylny, a próbowałam i do woreczka i łapać do pojemnika i łapać na tą specjalną płytkę do posiewu i zawsze to samo! A Natuśka na brzuszku też próbowałam. Spróbuję przez tydzień myć go na przewijaku na ręczniku chyba i zobaczymy...
Dzięki dziewczyny za zaangażowanie:-*

wjwtbxz.png

Hej,Mamusie:)
Sliczne Dzieciaczki:)
Dziewczyny,czy zakladacie dzieciakom rajtuzy na wyjscie? Bo ja nie zakladam ani po domu,ani na wyjscie. W domu mamy cieplo i mam dwa kombinezony,lekki do auta i gruby na spacery. Jak wychodzimy,to zakladam kombinezonik na to,w czym Maly chodzi po domu. Zastanawia mnie to,bo wszedzie,gdzie nie pojdziemy slysze pytania,dlaczego Igor ma gole nogi pod spodniami i juz sama nie wiem. Na pewno jest Mu cieplo na dworze,bo zawsze to sprawdzam i jak Go 'rozpakowuje' po przyjsciu to jest cieplutki.
U nas w okolicach zera i piekne slonce,wiec pedzimy na spacerek. Tak sie ostatnio nakrecilam na te spacery,ze najchetniej chodzilabym caly dzien:) Tym bardziej,ze Maly lubi i to widac:) Wczoraj piechota poszlam do mamy,jakies 50 minut w jedna strone,wracalismy jakos kolo 19-tej i nie bylam jedyna z wozkiem o tej porze:)))
My stosujemy dicoflor i jestem bardzo zadowolona,nam pediatra zalecila 5 kropli dziennie z powodu sluzowatych kup.
Monikae,jedyne co mi przychodz do glowy,to moze sprobowac wykapac Malego o innej porze dnia? Wspolczuje Wam stresu,mam nadzieje,ze uda Wam sie znalezc jakis sposob.
My mamy skierowanie do okulisty od pediatry,bo Maly byl naswietlany,ale w szpitalu na wypisie nikt mi nic nie mowil.
Szczesciara,rozumiem,co czujesz,u nas tez noc do nocy niepodobna,dzis Igor budzil sie z placzem,nie wiem dlaczego. Na noc dalam mu paracetamol,bo inaczej grzebie w buzi i przy tym placze. Dzisiaj mialam wrazenie,ze cos zlego mu sie snilo,a nad ranem zbudzil go brzuszek. I tak to,ja po prostu czekam na lepsze noce i tyle mi zostalo:)
Milego dnia,dziewczynki,do wiosny juz tylko niecale dwa miesiace:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Ja tez nie wkładam rajstopków. I babcia krzyczy ze za cienko ubieram. Tez wkładam tylko kombinezon na to co podium, czasem dodatkowy kaftanik jak jest zimno. Jak cieplej ubieram to zawsze szyjka czerwona. W domu mam kolo 21 stopni. Nawilżacz chodzi na noc. A na spacery chodzimy prawie codziennie chyba że mocno wieje. Ale u nas nad morzem powietrze ok tylko te wiatry czasem krzyżują plany.

Monikae wystarczy zwykle badanie, jak wyjdą leukocyty to ew zrobisz posiew. Możesz też zrobić crp z krwi. Podwyższone świadczy o stanie zapalnym. Ale moim zdaniem jak mały nie !A podwyższonej temperatury to nie to.
Mila_mi ja też nie zakładam rajstop pod spodenki. Zakładam kombinezon na to w czym Gosia chodzi w domu. Aczkolwiek jak było tak koło -8; -10 to zakładałam cienkie rajstopki i jeszcze jeden długi rękaw ale nie bluzę tylko na body jakąś bluzeczkę.

iv098u698jhjb01j.png

Monika moze to wiaderko można gdzies na olx używane kupic? Wiem jak jest, bo ja tez oglądam dwa razy każdą złotówkę.. teraz czekam na cholerne 500+ żeby zamówić malemu ten latopic.. jakaś paranoja.. wcale nie zarabiamy z mężem tak malo a ciągle jest przyslowiowo od pierwszego do pierwszego ;/ na lekarzy i leki tyle idzie, ze głowa boli ;/ nie przynudzam, wybaczcie..

Staś dzis na pierwszej drzemce pospal tylko pol godziny i to przy cycku a potem odlozony do lozeczka sie obudzil i marudzi jak nigdy.. zaraz go pakuje do wozka i na balkon, no bo przecież nie wyjdziemy, bo Tosia chora. Juz jest co prawda lepiej, ale dalej kaszle okrutnie ;/ ja wychodze do -10. Mysle, ze nie ma co przesadzac. Codzienne spacery traktuje jako inwestycje w jego zdrowie. Pewnie, ze nie ma reguly jak ze wszystkim. Ale jesli jest to jeden ze sposobów na uodparnianie dziecka to bede go stosowac ;)

Robie dzis nalesniki z mleka ryzowego, bo staram sie ograniczac ten cholerny nabiał.. któraś z Was pisala, po jakim czasie moze byc pierwszy efekt?

Monikae spróbuj zmienić porę kapania lub zmień coś na czym go kładziesz. A jak go rozbierasz to daj mu coś do zabawy. I zdejmuj powoli ubrania nawet jak ma to trwać godzinę. Zdejmij spodenki i zrób przerwę tak żeby odwrócić jego uwagę. I powoli może się uda. I może rozbieraj tak żeby on siedział lub żebyś Ty to trzymała na rękach wiem że to nie latwe ale trzeba próbować. Masz kogoś żeby Ci pomógł przy kąpieli. U mnie jak miała tak wyla ale tylko przy wyciaganiu z wanny to mama przychodziła i dosłownie ja zagadywala (przekrzykiwala) śmiesznie to teraz brzmi ale mi wtedy jak mala wyla do śmiechu nie bylo. A i może zmień miejsce kąpieli żeby mu się nie kojarzyło

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Dzien dobry mamusie:)greenrose tez jestem ciekawa tego lezaczka bo u nas wanienka za mala. Wiaderko ma szwagierka i jej corka uwielbia sie tam myc lub czasem kapie sie razem z dzieckiem w wannie. Moze Monikae jak bedzie tata maluch wroci do rytmu kapielowego?
Macie moze silikonowy śliniak? Bo po tej marchewce Laura jest cala brudna mimo, ze daje jej papierowy sliniak. Po marchewce kupka mniej wodnista i w koncu nie wyszla nam z pieluszki;)
To fakt kasa leci jak woda,ja sobie nic nie kupuje tylko Malej a kasa leci. Pieluchy i mleko w internecie na promocjach zamawiam, teraz taniej mleko mm i pieluchy w Emag i jak zawsze darmowa dostawa i zwrot i widzialam, ze Smyk ma koncowke wyprzedazy zimowej i niby 50% taniej, ale jak juz kiedys pisalam jakosc ubranek i ceny nie powalaja.
U nas smog kroluje ciagle, ech. Marze o codziennych spacerkach. Ja ubieram corce tylko kombinezon na to co ma po domu czyli np spodenki lub leginsy, body i bluzka. U nas ma 21 stopnie w domu, czasem chlodniej i nie ma sapki. Jak u rodzicow bylysmy i 23 lub wiecej bylo to Mala budzila sie w nocy. Milego dnia:*

Emka jaka piekna rozowa ksiezniczka :)

My wychodzimy na dwor do -10 gdy nie ma wiatru.
Mala ubieram na spacer w tym co jest czyli legginsy i body na krotki rekaw na to dresik czyli bluze i spodenki i kombinezon oraz przykrywamy cieplym kocykiem.

w domu mamy ok 20-21stopni w nocy 19-20.

Mamo Joasi ja chodzilam po szcezpieniu na dwor.
Na spacer nie mozna wychodzic kiedy jest goraczka.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69ipwcush0.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmp7ur49fu.png