Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

My też nie wychodzimy już dłuższy czas, tyle tylko co do lekarza. Ale mój ciągle chory i lekarz zabronił nawet kąpieli. Już nie mam siły do tego. Jeszcze mąż złapał albo jelitowke albo po wigilii pracowniczej ma jakieś zatrucie. Boję się że na małego przejdzie bo już raz zrobił kupę jak na biegunke. a w niedzielę mamy chrzest. A co do bioder to też idziemy w styczniu. Mam nadzieję że już wszystko będzie tak jak trzeba.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Mama Joasi to zaczęłabym od werandowania. Potem chodziła regularnie, zonaczysz, że Ty też od razu poczujesz się lepiej. Spacerki są zbawienne chociaz padam na pysk po powrocie. W ogóle jestem padnięta, nie wydalam już z brakiem snu, nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż 2h ciągiem. Głowa mnie boli codziennie od 3 miesięcy, raz mocniej raz słabiej.
Mama mi ciągle powtarza że on nie śpi bo pije kawę,tylko że jak nie wypije to też nie śpi... A tylko mnie wkurza tym gadaniem. Oczywiście jak boli go brzuszek to też przeze mnie bo się czegoś najadlam. Ehh to się pozalilam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Savenka dobra złota myśl hehe :).
Gratuluje także udanych wizyt ! :)
Piszecie o zakrywaniu buzi. Ja zakrywam ale tylko usta bo Hania ma tendencje do połykania powietrza w dalszym ciągu i boje się ze sobie gardło przeziebi. Dzisiaj byłyśmy na spacerku godzinkę :) moja siostra kupiła jej kombinezon który jest na półroczne dziecko ! 6-9 miesięcy. No i pewnie nawet go nie założymy bo pol roku skończy w marcu a wtedy już pewnie będzie cieplej niż teraz. Chciałam go dzisiaj nałożyć ale Nusia się w nim topi :p dobrze ze kupiła w komisie to za dużo nie wydała na niego :p
Zamówiłam dzisiaj Hani prezent pod choinkę mianowicie gryzak z drzewa bambusowego :) ciekawe czy się u nas sprawdzi.
Malutka ślini się na potęgę, puszcza bańki, ssie palce i pieści. Ale czytałam ze to normalne na tym etapie i niekoniecznie świadczy o zbliżającym się ząbkowaniu ;)
Hanusia śpi już od godziny. Uwielbiam wisieć na łóżeczkiem i patrzeć jak śpi albo jak zasypia. Tez tak macie ?:>

Iwa mój mąż tez po wigilii pracowniczej chorował. Zaraz jak wrócił do hotelu to położył się i obudził się w nocy z wymiotami. Jeszcze wracał z poznania tyle kilometrów taki chory. Na szczęście to nie była jelitówką tylko pewnie coś zjadł nieświeżego tam i mu zaszkodziło. A tak się bałam ze to wirus i ze nas pozaraża

Haha Sevenka dokładnie :D

Ja tez niczym nie zakrywam buzki Frania, chyba że tak jak kiedyś było chyba z minus 10 i szliśmy w nocy do auta od moich rodziców to Go całego zakrylam kocem. Dzieci muszą się hurtowac.. co prawda dziś nigdzie nie byliśmy ale jutro nadrobimy :)

Wasze maluchy dziś marudne a Franek wręcz przeciwnie.. wesoły i dużo śpi. Spał 3 godziny ciągiem i właśnie znowu zasnął. Pewnie zaraz się obudzi bo w końcu On zasypia na noc późno, ale przez dzień był cudowny. Zdążyłam posprzątać dom i nawet udekorować balkon lampkami, u spowiedzi tez juz byłam wiec juz z górki :) choinke ubierzemy pewnie w czwartek... i jeszcze pierniczki na mnie czekają :)

Franiowi tez leci pełno śliny i ciągle ma piąstki w buzce... czyżby zabki? On ma dopiero 2,5 miesiąca...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Sevenka,a propos tego obrazka to maz dzis poszedl na spacer z mala a ja pojechalam szukac dobrego kremu pod oczy bo moj poprzedni nie dawal juz rady:)My tez staramy sie wychodzic codziennie,chyba ze pada.jak jest -5tez,i wtedy tak samo na 1,5-2h.nigdy nie uzywzmy pieluszki do zakrywania.jaki wtedy sens z wychodzenia?ostatnio nawet Zawitkowski mowil w tvn ze Polacy maja tendencje do przegrzewania dziecka i za cieplo ubieraja na spacery.a jak dziecko przegrzane to taki spacer robi wiecej zlego niz dobrego.i teraz bardziej zeracam uwage czy nie jest jej za cieplo na spacerze i juz nie ubieram grubo.poki co zero chorob czy kataru,odpulac.ale to fakt,jak mieszkalismy w Irlandii to tam dzieciaki biegaja w t-shirtach przy 10C,jak zimniej to ubieraly bluzy ale kurtek nigdy.
Szczesciara,mi sie wydaje ze taka spacerowka ok jesli jest lezaca.no i dobrze opatulic zeby nie zawialo bo gondola to jednak bardziej chroni przed wiatrem.tym bardziej ze na krotko jak piszesz.my poki co wyjelismy taka wkladke dla maluchow z fotelika wiec jeszcze sie miesci ale niedlugo trzeba bedzie kupic nowy.
Maz byl dzis w kosciele w sprawie chrztu.na ogol robia w 3 niedziele miesiaca ale tym razem zrobia 8 stycznia bo to niedziela chrztu Panskiego(chyba,nie znam sie;) wiec trzeba bedzie teraz wsxystko na szybko zalatwiac.najlepsze ze nic ksiadz nie mowil o zsdnych naukach przed czy omowieniu ceremoni no ale moj maz nawet nie zapytal o godzine mszy....:)moj mistrz:)powiedzial ze pytal go o date slubu,narodzin dziecka i naxwisko panienskie zony i sie strasznie zestresowal,haha.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mama Joasi dziwni ci ludzie co się dziwią że buźka nie zakryta. U mnie nikt się nie dziwi, przecież jest czapka, szaliki i takie tam. My to w ogóle budkę kładziemy nawet jeśli mały nie śpi, co by chłopak sobie pooglądał trochę z tej leżącej perspektywy. Fakt, nie widziałam żeby inni tak robili...
Szczęściara że spaniem też tak samo mamy. W porywach uzbiera się te 3h snu w dzień, ale nie zawsze. I nigdy wtedy, kiedy potrzebujesz... W foteliku samochodowym też już Maciusiowi ciasno, szczególnie w tym kombinezonie. A spacerówka też uważam że na krótkie dystanse wystarczy;-) a mamie może daj do zrozumienia, że wiesz co jest najlepsze dla twojego dziecka...
Milutka kochana życzę dużo zdrówka, żebyś święta spędziła już zdrowa! Oby szybko pomógł antybiotyk. I karm, chociaż w nocy, tyle ile się da! I nie myśl o tym. Podejście co ma być to będzie jest czasem magiczne!
Maaaaaag ja niestety nie mam siły wisieć nad łóżeczkiem. Jak tylko Maciek zaśnie padam na ryj...
Nika mi też zęby szły jak miałam 4 miesiące i też się boję, że młody odziedziczy...

monthly_2016_12/wrzesnioweczki-2016_53320.jpg

wjwtbxz.png

Hej,Kobietki.
Ale duzo produkujecie,milo poczytac:))) U nas dobrze,chociaz noce bywaja ciezkie,ale dajemy rade. Chociaz ostatnie dni tez sa bardziej marudne,nie wiem,moze to pogoda,a moze skok rozwojowy?
Mamy problem z odparzeniami,zrobily sie po zmianie pieluch na trojki,nie wiem,czy to mozliwe,czy po prostu zbieg okolicznosci. I pewnie stad tez te wieksze marudki. Mamy pampersy i te trojki faktycznie roznia sie od dwojek. Musialam posmarowac tormentiolem,nic innego nie pomagalo,zobaczymy czy bedzie lepiej. I mam pytanie,Dziewczyny,ktore uzywaly tormentiol,ile razy dziennie smarowalyscie pupe Maluchom? Nie chce przesadzic. Mamy tez linomag,ale farmaceutka powiedziala,zeby najpierw podgoic tormentiolem.
Spokojnej nocy:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Lilka tez sie slini na potege,puszcza banki i grzebie piastka w buzi.mam nadzieje ze to jeszcze nie zabki,wydaje mi sie ze jeszcze nie ma rozpulchnionych dziasel.Emili pierwszy zab wyszedl w 8miesiacu,strasznie wtedy plakala a Lila poki co spokojna.w ogole to odkad wrocilismy z Warszawy tydz temu to zaczela podnosic glowe na brzuchu ale przestala gadac.dopiero dzis cos pogadala a tak to tylko odglosy marudzenia.czytalam ze wiele dzieci przestaje głużyc nawet na 2-3miesiace bo rozwijaja inne umiejetnosci a o gadaniu jakby zspominaja.mam jednak nadzieje ze Lila bedzie ciagle choc troszke gadac bo to urocze.a wogole to sie dxis strasznie wzruszylam bo jak ja cala calowalam po cialku przed kąpiela to az sie smiala na glos a dotychczas tego nie robila.cudo cudo cudo!!
My jutro na druga dawke sxczepienia nfz,jak sobie pomysle o tych 3wkluciach az mi slabo.no coz,sama wybralam:(mam tylko nadzieje ze zniesie tak dzielnie jak poprzednio.No i Emilke tez jutro szczepimy,na rozyczke.dzis sobie biedna wybila palec na wf.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

A pod oczy polecam roll on aqualia thermal od vichy. Mam od lat problemy z workami pod oczami,wyprobowalam chyba wszystko i on jeden dziala,naprawde polecam. Kosztuje sporo,ale jest wart swojej ceny:-)
Malutki spi od 21-szej,wiec czas najwyzszy przytulic sie do podusi,bo zaraz pewnie pobudka. Ale i tak sie ciesze,bo mamy maly sukces na koncie,juz tydzien zasypia 20-21,kosztuje to troche wysilku,ale z dnia na dzien jest coraz lepiej.
Dobrej nocki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

witam się na nocnym karmieniu :) Nusia ziarenka wczoraj 20:30 i obudził ja ból brzuszka o 2:45. Moje maleństwo kochane :( nie mogę patrzeć jak tak cierpi. Wczoraj wieczorem nie zrobiła kupki. Wiedziałam z ten brzuch ja wybudzi pewnie.
Teraz już śpi na moich kolanach pojedzona. Ja za namowa przyjaciółki zaczęłam stosować zasypkę z nivea i sprawdza się znakomicie :) Nusia od tych kremów miała pupkę jak ogień a teraz cisza. polecam !
Dzisiaj mam intensywny dzionek bo dodatkowo lekcja jazdy konnej na 15:00 i fryzjer na 18:00 :) także same przyjemności !:) idę spowrotem spać. Spokojnej reszty nocy Wam życzę !:*!

Moja wstała po raz kolejny wrrr... już ja przebralam. Bo standardowo całą się zasikala. Nakarmilan i kołysze. Łeb mi pęka i kręci mi się w głowie. Ból brzucha jak zwykle ha wybudza cały czas. Kiedy to się skończy w końcu.
Powodzenia na szczepieniu dzisiaj.
Moli coś się nie odzywasz?? Moja starsza znowu chora jadę dzisiaj z nią na szpitala na pobranie wymazu z gardla. Idzie osiwiec normalnie.
Maag Ty masz przyjemny dzionek. Oby wszystko Co się udało:)

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Latem to będziemy sobie przesyłać pozdrowienia z różnych części kraju i świata, a póki co - gorące i serdeczne pozdrowienia z karmienia! ;)
Chyba godzina 5 jest zakodowana u mojego Skarba ;) I dobrze, bo trochę mi było żal omijać nocną randkę ;)
Agnees - to chyba podejrzane nieco - w końcu ten miesiączkowy to skurcze macicy, więc warto się przyjrzeć, bo chyba nic nam się już nie powinno obkurczać? Chyba, że to nadchodzi okres. U mnie jeszcze nie było.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

My już od 5 nie śpimy. Choć to i tak ładnie. Nie wiem co wczoraj weszło w Elizke bo miała jedną tylko drzemkę kilku minutowa i ciągle krzyczała, płakała, śmiała, mówiła ale z przewagą marudzenia. Padła koło 18 i tak ciurkiem do piątej spała z przerwa na karmienie. A ja taka padnieta i jak na złość nie mogłam zasnąć. Glowa boli ze ho ho.
Też się zastanawiam czy nie ząbki powoli dają znać o sobie bo strasznie się slini i piastki pycha do buzi.
Po prostu jak nie cycus to dłonie w buzi, ciągle musi coś w nich mieć a smoczka nie chce...
Zaczyna też mi poplakiwac jak próbuje zasnąć. Mam nadzieję że nie wejdzie jej to w nawyk.
A z przyjemniejszych rzeczy to mąż już kupił mi termomiksa. Czekamy tylko na kuriera. Cieszę się jak małe dziecko!

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png