Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nikaaa - zdecydowanie w salonie, bo trzeba jakoś zaszaleć ;) Niech cyc też ma coś z życia ;)
A sprzątanie - jakie sprzątanie? Tylko bieżące odkurzanie, zmywanie, prasowanie, pranie. Łazienkę umyć co jakiś czas.. Może uda się choć tyle - po nocach sprzątać nie planuję. Kto by pomyślał - rok temu szalałam z porządkami, a teraz wolę pogugać w dobrym towarzystwie, na forum wejść sobie ;) Takie priorytety!

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Nika mój też chodzil spać późno 24/1 i po malu sie przestawilismy. Po pół h wcześniej kladlam każdego tygodnia. I wieczór go zmecze, ćwiczymy, gadamy, bawimy się na macie. Potem Kładziemy się razem do łóżka ( czasem od razu do łóżeczka, to już go wyczuwam) tam cycus i tulenie. Jak śpi mocno to wraca do siebie. Dodatkowo owinięte rączki bo się nimi uderza i budzi i głośne nagranie suszarki.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Moj zapytany co robimy w Sylwestra śmiał sie, ze jedziemy do pierzynowa hehe ;) a tak serio to będziemy u siostry meza, bo szwagier jego ma 30 grudnia trzydziestke i robia posiadowe w Sylwestra. Choc podejrzewam, ze ja to i tak bede siedziała z Malutkiem na dole u tesciowej, bo tam cicho i spokojnie, a oni beda do gory sie bawic ;P

My juz po pierwszym karmieniu dzis. Malutek poszedł pozno spac, bo o 23:30, ale nie sadzilam, ze pospi do 3:40. Jak czlowiek ciągiem pospi 3 godziny to zaraz jakis zywszy jest. Jak sie Stasiu budzi na pierwsze jedzenie po poltorej godziny to js nieprzytomns jestem.

Hej. Czy tylko mój synuś chodzi spać z kurami; )bo o ok 20 juz śpi. Dziś pierwsza pobudka o 1 a druga o 5 i dalej w kime. Od trzech dni kładę go na noc do łóżeczka jak widzę że już senny, głaszcze po główce i po 10 min śpi. Brawo Wojtus. wcześniej kladlam do wózka.
My sylwestra zamierzamy spędzić inaczej niż zawsze w dodatku w doborowym towarzystwie bo w sypialni i synusiem no i na pewno będę zerkac na forum. He he.
Lecę jeszcze kimnąc.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Sylwester ?? U nas posiadowa ze znajomymi ktorzy maja 6mc dziecko :). U nas piwrwsze karmienie bylo o 5. Polozylam Zosie juz na mega spiocha a teraz cos sie wierci. Na noc ja karmilam i usypialam jak dawno nie bylo bo ponad godzine i Uwaga tu maz mial racje bo zaproponowal zgaszenie lampki ( a jest dosc jasna no oswietla spokojnie caly pokoj) moze usnie jak bedzie ciemno , i co ? I 10min i dziecka nie ma :D. Ok lece spac bo pewnie za 2-3h pobudka :).

Ps. Tak sobie pomyslalam ze na pamiatke mozna tez stad posty podrukowac :) na profilu mozna wyswietlic tylko swoje posty i jazda :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Do nas pewnie przyjedzie siostra ze szwagrem i posiedzimy sobie razem w Sylwka :)

Szczęściara my zaczynamy usypiac kolo 21.. i zawsze spelza na niczym. Tzn usypia ale pół godziny i pobudka, później kolo 23 znowu usypia i znowu pobudka, dopiero kolo 2 usypia i śpi juz do rana, kolo 7 się budzi na jedzenie i śpi dalej. Czemu On się budzi nie rozumiem :D

Agnees dobry pomysł, zwłaszcza jak piszecie tutaj od początku :D super pamiątka z przeżyć w ciąży i po porodzie :)

Ja właśnie jadę na zajęcia, brr zimno i ciemno :( a synuś sobie smacznie śpi z Tatusiem...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Mój zazwyczaj zasypia do 20, góra 21. Dziś zrobiłam mu test i położyłam z jedną ręką na wierzchu. Niestety testu nie zdał... za dwie godziny była pobudka. Nakarmiłam, owinelam flanelka potem rożkiem, ululalam i posłał 5h :D Nakarmilam i kolejne 3h. Teraz leży pod karuzela i się cieszy ;D
Boje się tylko, że niedługo będzie taki duży że nie będę miała go czym owinąć. No i że będzie za ciężki do lulania :l

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Witam się i ja :) Hanusia tez poszła spać z kurami bo zasnęła o 20:00 i obudziła się dopiero o 4:30. Nakarmiłam ja z butli trochę oczywiście z piskiem i wrzaskiem, potem dałam cycka i zasnęła. Spała do 8:00. Znowu nakarmiłam z butli ale tez były piski i wrzaski. Masakra tak się moja Ptaszyna do cysia przyzwyczaiła ze nie chce jeść z butelki :(

My Sylwestra spędzamy z TVNem :) oprócz Hanusi mamy Córkę mojego R bo tak weekend wypada akurat :p także będzie wesoło :D

Hej dziewczyny. My też sylwek w domu. Do towarzystwa będę mieć teściową :P zresztą pewnie i tak nie wytrzymam do 24. w zeszłym roku przed sylwestrem robiłam test i wyszedł negatywny, powtórzyłam go dopiero 10.01 i wtedy byly mega czerwone 2 krechy. Termin miałam wyznaczony na 7.09. mój błąd to taki ze zrobiłam go wieczorem i jakoś zbyt się nie przyglądałam czy czasem nie ma lekkiej 2 kreski :P patrząc na to jak miałam rozjechany cykl, i że w sumie to od 3 miesięcy stwierdziliśmy że możemy spróbować, a i tak zbyt często się nie kochaliśmy, po prostu sie nie spodziewałam. A potem bym placz, że tyle alkoholu wypiłam i fajek wypaliłam, no ale wszystko dobrze się skończyło :)

iv098u698jhjb01j.png

Witam się niedzielnie! My sylwestra spędzamy w domu mają przyjść do nas sąsiedzi z 2 dzieci i sąsiadka w lutym rodzi więc na spokojnie a i chyba mają do nas dołączyć moi rodzice.
Ją w ubiegłym roku na sylwestra też piłam alkohol nie podejzewajac że mogę być w ciąży.nie były to duże ilości Ale zawsze to były później też się bardzo bałam.ale gadalam z lekarzem i mnie uspokoił Ale zawsze ta iskra niepewności zostawala.naszczescie wszystko dobrze:-)

Emka1
Markocyk wiem że pracuje w DSK na chirurgii i w jakiś dzień przyjmuje w poradni na dole(nie pamiętam już w jaki) i ma prywatny gabinet chyba na Baśniowej.Gdzieś miałam jego nr tel

Ok dzięki sprawdzę to :) jak się nie uda zarejestrować do niego to poproszę Cię o numer :).
Szczęściara muszę przyznać że częste kąpiele pomogły. Zniknęło takie jakby oparzenie wokół szyjki. Teraz kapiemy już tylko wieczorem. Ale jak będzie się znowu coś działo to na pewno do tego wrócimy.
Ja też się bałam o dzidziusia, bo paliłam paczkę dziennie :( ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to z dnia na dzień rzuciłam :). Strasznie chciało mi się palić, ale dałam radę pomimo tego ze wszyscy palący ze mną mieszkają.
My na sylwestra wybierzemy się pewnie do moich rodziców. Mieszka tam moja siostra z 15 miesięcznym synkiem. Właśnie kolejne dzieciątko jest w drodze. Leży w szpitalu ze skurczami. Być może dzisiaj doczeka się drugiego dzidziusia :). Nie wiedzą do końca co będzie bo przez całą ciążę nie chciał pokazać :) jednak prawdopodobnie będzie to Franek :). Siostra też jest po cc, do tego ma wadę serca. No ale w życiu czasem tak bywa i pół roku po tamtym porodzie zaszła w kolejną ciąże :). Trzymajcie za nią kciuki :).

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

Dzień dobry mamuśki! Ależ mieliśmy ciężki wieczór. Maciuś dostał takiego ataku kolki, jakiego dawno nie było. Tak płakał bidulek. W ogóle ostatnio puszcza dużo takich głośnych i dość dużych jak na niego bączków. Przy tym płacze i śpina się do czerwoności jak przy kupie. Myślałam, że jest zagazowany i kupą zalega i ... użyłam ten kateter windi. Ale nic się nie zadziało. Wczoraj kupiliśmy czopki glicerynowe dla dzieci i włożyliśmy. Dużo bączków, po godzinie kupa. Ale poza tym żadnych zmian. Nie mam już pomysłu czemu on się tak gazuje, czemu tak go boli:-(

wjwtbxz.png

Hej.
Monikae, Anka współczuję tych gazów, u nas też wczoraj były różne płaczki ale spać puszka po 21,więc w normie, i jedno karmienie w nocy. A godzinkę temu miała urodzinki, które przespała, wszyscy przegapili, ale już nadrobiliśmy i trochę się śmiałam jak jej teraz krople dawałam, że to jest jej torcik :)
Widzę, że ostre plany sylwestrowe macie dziewczynki, i my poszalejemy, a co :) też pewnie gdzieś pojedziemy ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy czy przed 1 czy przed tvn? :) rok temu na sylwestra jeszcze nie wiedziałam o ciąży, też piłam mohito i szampana ale podobno na tym etapie ciąży to nie mogło zaszkodzić. Zaraz śmigam na spacer bo wczoraj nie byliśmy, jakoś ciężko było się zorganizować.
Miłej niedzieli :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Ale dzis spiacy dzien.Maz i Emilka pospali do 11,my z Lila do 9.Potem poszlam z Emi do kosciola,bylam u spowiedzi,zeby w tygodniu nie stac w kolejkach choc i dzis juz bylo sporo ludzi.wracajac z kosciola wyglebilam sie na srodku chodnika bo mega slisko u nas.Maz byl 2h na spacerku z Lila i do teraz mala jeszcze slodko spi.my zaraz jemy obiadek a popoludniu przychodza znajomi.chetnie bym sie jeszcze przytulila do miekkiej podusi i nakryla ciepla kolderka:)
Ja z dziewczynkami na Sylwestra bede u rodzicow a maz tradycyjnie jak co roku w pracy,wiec dla mnie sylwester to czesto dzien jak codzien:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

My juz po spacerku, troche w deszczu ale to nic, parasole i folia na wozek poszly w ruch. Zupka sie grzeje na kuchence, Staś podpięty do cysia. Na popoludnie plan mamy zrobić pierniczki w koncu.

Ja w Sylwestra wlasnie zaszlam w ciaze albo 1 stycznia. I swiadoma tego nic nie pilam, a bylismy na balu i troche sie srednio bawilam, nie dlatego, ze zrezygnowalam z picia, bo az taki milosnik to nie jestem, ale zespol byl kiepski, bo grali tylko disco polo (tylko i wylacznie) i po drinku latwiej byloby mi ten fakt zaakceptowac, no a jeszcse jak moj sobie wypije to jest urodzony tancerz i do czwartej mnie meczyl na parkiecie. Ano i żeby nie bylo, ze mam cos przeciwko disco polo bo fajnie sie i przy tym bawi, ale mogli tez cos dla odmiany zagrac ;) dopiero pozniej dowiedzialam sie, ze zarodek przed implantacja ma swoje wlasne zasoby i wypity przez mame alkohol by mu nie zaszkodzil ;P ale sobie plulam w brode ;P