Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też cisza. W sobotę wieczorem skurcze były ale przeszły. Dzisiaj mam zamiar troszkę pochodzić po sklepach bo stwierdziłam ze brakuje mi trochę tych najmniejszych ciuszków, może coś się ruszy. A jak nie to po 01.09 będziemy próbować bardziej radykalnych metod. Podobno super metoda to ostre papryczki, później schody i sexik na koniec :p w desperacji można przetestować ;) Juz bym chciała mieć to za sobą.

Dzięki dziewczyny, życzę nam wszystkim i naszym maluchom duuuuuużo zdrówka, żeby urodziły się całe i zdrowiusieńkie, ale gdy tak piszecie, że wy też nie macie armagedona w brzuchu przynajmniej nie non stop to jakoś tak raźniej na duszy i dzień zapowiada się lepszy :)
Olta a tobie faktycznie by się już przydało urodzić, jesteś w terminie, mogłoby coś się zacząć dziać. ale ty nie masz mieć cesarski?

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Dzień dobry wszystkim! Tzn. dla kogo dobry, dla tego dobry... U mnie znowu noc co godzinę w toalecie na siusiu. To już któraś noc z rzędu nie przespana. Aż mąż się dziś budził - chyba za każdym moim wstawaniem, biedny. Kręgosłup tak mnie boli, że ledwo się ruszam. Widzę że już wszystkie mamy dosyć... od kilku dni męczarnia straszna :-( płakać mi się chce :-(

wjwtbxz.png

Witam sie I ja z rana:)u mnie znow tropiki sie zapowiadaja,nocka nieprzespana ale nie przez siusiu tylko synus mial goraczke nie chciala mu zejsc dopiero nocna kapiel w letniej wodzie pomogla:/esh niech te upaly sie juz skoncza I niech juz urodze,boje sie cokolwiek.jesc bo co bym nie zjadla to mlody tak kopie szczegolnie mi raczkami chyba tam po bliznie po cc rusza bo boli strasznie wtedy:/
Dorotka trzymam kciuki zeby poszlo dzis szybko I bylo w.miare malo bolesnie:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Sevenka ja mam miec teraz planowane cc ale jak sie zacznie wczesniej to bedzie cc wczesniej,teraz leze jak krolowa w ulu(tak twierdzi.moja siostra;)) I wydaje polecenia tylko,mile uczucie jak tak wszyscy skakaja kolo ciebie,ale nie powiem meczy mnie juz to lezenie,lubie cos robic,byc w ruchu,wyjsc chocby do szkoly dzieci zaprowadzic ale wiem ze jeszcze chociaz tydzien maluch musi w brzuszku siedziec,im dluzej tym lepiej,wole lezec w domu niz w szpitalu,ale przyznaje nawet jak ide do wc to mnie brzuch boli:/ a czekanie na porod czy to naturalny czy cc to dla mnie jak czekanie.na swieta bozego narodzenia:)meczymy sie ale na koncu tej drogi na.kazda z nas czeka cudowny dar jakim jest maluszek:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Witam sie w poniedzialek. Ja zabieram sie ostro za robote, bo sporo tego.. przygotowanie Toski do szkoly, pranie i prasowanie ciuszkow malego. Jutro wizyta, w tygodniu wyjazdy do Wroclawia do szkoly, ewentualne poprawianie pracy mgr, bo licze sie z tym. Po drodze jeszcze dentysta z Toska i zalatwianie formalnosci z jej komunia (mam problem z aktem chrztu, bo zmienialysmy nazwisko i inne nosi a inne jest w akcie), musze tez jechac do szpitala umowic sie na cc jak juz dostane jutro skierowanie.. mam leb jak sklep. Czuje i wszedzie to,czytam, zeby na koniec ciazy juz odpoczywac, a ja mam nagle tyle do zalatwiania, ze nie wiem jak to ogarne.. w sumie czuje sie dosc dobrze, troche mi sie dzis brzuch stawia, ale nie odbiega to jakos mocno od normy. Plecy az tak mi juz nie dokuczaja, przestalo mnie tez piec pod zebrami.. maly bardzo bardzo aktywny. I tak z jednej strony chcialabym zeby juz sie urodzil, a z drugiej wole zeby jeszcze posiedzial i pozwolil mi te wszystkie formalnosci pozalatwiac.. ehh..

Dziewczynki za najblizsze rozpakowania trzymam kciuki, zeby gladko poszlo, cesarki zeby byly bez komplikacji, zeby kp Wam szlo jak maselko. Tym co jeszcze czekaja cierpliwosci i jak najmniejszych dolegliwosci ciazowych.

Dzień dobry '-)
U nas noc jak zwykle pół na pół, juz nie chodzi o bezsennosc, wstawanie do wc tylko te głupie sny. Dzis mi sie sniło, ze zgubiłam na spacerze psa i mimo ze ma czipa to nie moglismy go znalezc;/ pożniej snilo mi sie, ze szwagier przyszedł w odwiedziny, poskarzyłam mu sie ze mnie wszystko boli, ze juz chce urodzic, to zacząl dotykac mi brzucha i wyjął mi dziecko przez pępek i było po wszystkim. No idiotyczne!

Powiedzcie, czy bierzecie jeszcze magnez?Ja brałam przez cała ciaze w dosc duzych ilosciach, pewnie dzięki temu nie miałam żadnych bolesnych skurczy łydek tak jak niektóre z Was. Ale teraz zastanawiam sie czy nie odstawic, bo moze to dlatego nie czuje skurczy? Mowili Wam cos lekarze na ten temat? Ja dopiero w srode mam wizyte u swojej gin, pewnie ostatnia i musze o wszytsko wypytac ;-)

Miłego dnia życze!

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Dziewczynki zaraz wrzesień także szykujcie się :D

Ja muszę się pochwalić moim kochanym mężem :D Pod koniec ciąży jak wiecie leżałam i oprócz lekarza to nigdzie właściwie nie wychodziłam, więc siedzenie w domu już mnie dobija ;( A mój mąż wczoraj powiedział że on zostaje z dziewczynkami, a mnie wygonił na zakupy :D Rany jak mi tego brakowało :D Kupiłam 2 sukienki iii oczywiście zajrzałam do smyka i kupiłam też bodziaki dla dziewczynek :D Powiem Wam tak mi się lepiej zrobiło, od razu więcej energii nabrałam ;)

Agnees trzymam kciuki za wizytę :)

monthly_2016_08/wrzesnioweczki-2016_50693.jpg

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Witam sie i jak z wami po dzisiejszej wizycie... poszlam do szpitala na kontrol czy wody plodowe sie nie zmniejszaja i okazalo sie, ze sie zmniejszyly i to duzo... na jutro dostalam skierowanie do szpitala na wywolywanie porodu, tylko okazalo sie, ze szyjka jest dluga i twarda wiec mi zakladac jakis balonik... czy kyoras cos o tym slyszala, badz ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym??

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]