Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno nadążyć na tym naszym forum ;) Cieszę się, że wszystko ok już Charlotte. No i współczuję nerwów Kaska. Iwa - trzymam kciuki za zniknięcie polipa. Tyle wątków, że już nie pamiętam wiecej ;) Aa - udanego zakupu wózka, Maag i Bordo.
No i cierpliwości nam wszystkim w tych upałach. Żeby tak można było przetopić przy okazji tłuszczyk, to bym nie miała nic przeciwko ;)
Ubawił mnie jeż zamiast muszelki - chyba Maag pisałaś ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Ja wkleslych nie mam ale źle przytawialam Oliwke i płakałam az z bólu jak ja karmilam wtedy mąż mi kupił właśnie te kapturki i jaka była ulga hehe teraz jeszcze nie mam i narazie nie kupuję bo nie wiem jak wyjdzie w razie czego do szpitala mam chyba 5 minut drogi z domu a apteka Jest całodobowa obok szpitala także w każdej chwili mi ktoś dowiezie.
No zobaczymy karii jak nam pójdzie ale lepiej spróbować zebynlsmy nie miały wyrzutów sumienia :D
Ja już miałam nawet obczajone mleko ale i tak kupię jedno w razie czego żeby mieć mieć domu. Postawiłam na hipp bio a Ty się zastanaiwoals jakie mm ??

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Dzięki dziewczyny za informacje o gbs-powinnam się spokojnie wyrobić.
GreenRose dobrze ze wcześniej zrobisz badania, bo tak to trzeba czekać w dniu cc i niepotrzebnie denerwować się. Chociaż ja ostatnim razem miałam wszystko kompletne a i tak czekałam do 13 bo taka kolejka do cc była...
Cały czas czytam wasze wpisy o długości szyjki i o przepływach a ja przy trzech ciążach ani raz nie słyszałam o takich sprawach. Zawsze przy badaniu ginekologicznym slyszalam długa, zamknięta. A o przepływach nie mam nawet pojęcia co to i jak to się bada tak więc różnie to wygląda.
No i ja też dziś ogarniam to i owo bo zaprowadziłam dziewczynki do teściów. Ale słaba jestem jak nie powiem co i co chwilę musze odpocząć. Nie to co przy pierwszej ciąży jak skakałam jak sarenka;-)

Hej dziewczyny dużo się nie udzielam bo ostatnio u mnie ciężko od wtorku biegunka co chwile do toalety latam bo na pęcherz mi uciska maleństwo ale to nie to tym chciałam pisać któraś z was wspomniała o maści na sutki a ja ostatnio czytałam ze olej kokosowy bardzo dobrze działa napewno spróbuję ale jak poczytałam o tym na co pomaga to stwierdziłam ze kupie i napewno będę stosować bo nie trzeba zmywać przed każdym karmieniem poczytajcie siebie bo nie pamiętam nawet co tam jeszcze pisali o tym
Greenrose powodzenia w poniedziałek:) trzymam kciuki żeby poszło wszystko dobrze.

Dziewczyny nie czytam teraz zaległych postów bo nie nadążam.
W każdym razie, wróciłam właśnie z wizyty i jest zagrożenie porodem przedwczesnym! Szyjka się masakrycznie skróciła.Podczas badania lekarz czuł dupkę małgo, bo leży nadal pośladkowo. No i co? Jutro rano mam się zgłosić na oddział i na razie mam 3 dni leżeć. Podadzą sterydy, będą monitorować czynność skurczową.
Ogólnie się poryczałam a lekarz mnie uspokajał, że nerwy jeszcze gorzej wpływają...
Jestem załamana, bo nie chcę żeby synek jeszcze się rodził. Za wcześnie. Waży 2 kg. I rygor łóżkowy, tylko na podstawowe czynności wstawać.
Nie mam siły...

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

Moli ja sie waham miedzy hipp bio a nan sensitive,a jak nie to laktatpr odciagne do butelki I tak sprobuje ale nie bede sie poddawac bede probowac:)
Sutki podobno najlepiej wlasnym mlekiem smarowac tak mi z poradni laktacyjnej znajoma doradzila jak pierwsza core probowalam.karmic I mialam pogryzione ale mleka malutko bylo I sie poddalam:/
Co do dl.szyjki to ja zawsze slysze dluga,zamknieta I ze ok a przeplywy to o ile dobrze pamietam to na usg spr.jak sa zle tzn ze juz lozysko malo wydajne przewaznie rozwiazuja przed czasem wtedy ciaze,sa trzy stopnie I,II,III z tego co pamietam to przy III juz rozwiazuja ciaze

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Draża głowa do góry, ja w 32 tygodniu miałam podobnie, tylko ja szłam właśnie na podanie sterydów a okazało się że szyjka krociutka, skurcze i że zaraz pewnie urodze, właściwie to już mi podawali kroplówki do cc, a jak widać nic takiego się nie stało ;) Trzeba być dobrej myśli i leżeć to naprawdę pomaga. Więc trzymam kciuki :* a w szpitalu będą mieli wszystko pod kontrolą.

My po ostatniej wizycie, szyjka 2cm, ma wytrzymać do poniedziałku :D Malutkie fikały jak szalone, jedna znów zmieniła pozycję i jest w poprzek, a druga już główką bardzo głęboko w kanale rodnym. No i ważą 2500 i 2700g - podobno jak na blizniaki to sporo :D Ciekawa jestem z jaką wagą rzeczywiście się urodzą :D

Położna mi poradziła że jak mam być w szpitalu na 7 to najlepiej być już po 6tej wtedy szybciej pójdzie bo przyjmie mnie lekarz z nocnego dyżuru, a tak to pewnie i tak trzeba było by czekać do 8ej na ranną zmianę. I tak noc pewnie będzie nieprzespana więc w sumie im szybciej tym lepiej :D

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Ja sie tu bardzo rzadko odzywam ale czytam was codzienie a nawet pare razy dzienie. Jak to stwierdził mój R że widać iż sprawia mi to przyjemność.
Dziewczyny jeżeli o karmienie piersią nie podawajcie sie tak łatwo na poczatku może i jest to mega bolesne ale z czasem jest coraz lepiej. Ja tez z córeczka miałam problemy z przystawianiem bo za płytko łapała brodawkę chociaż moje sutki są jak wentylki. W szpitalu cały czas sie z tym męczyłam i nie raz przez to płakałam ale jak tylko wyszłam do domu to od razu załapałyśmy obie jak to robić :) To jest bardzo wygodne i ekonomiczne a co najwazniejsze bardzo zdrowe dla malucha. Lenka póki była karmiona piersia ani razu nie chorowała, przez ten rok nawet kataru nie miała :D Lilianke teżmam zamiar karmić koło roku.

Witajcie dziewczyny!!
Ja dzisiaj ledwo żyję,od rana zle się czuję boli mnie głowa,mam zawroty głowy i co najgorsze boli mnie podbrzusze.cały dzień prawie przeleżałam tylko tyle co obiad dla dzieci i m zrobiłam bo sama jakoś nie mam chęci na jedzenie.a wizyta dopiero w następny piątek.dzisiaj robiłam wyniki bo u mnie w lab na odczyn Coombsa czeka się 5 dni.podczytałam was ale nie mam głowy żeby Wam odpisać
Draża kochana głowa do góry bedzie dobrze tylko musisz teraz leżeć i odpoczywać a przedewszystkim odpędzić od siebie takie myśli że ty coś zle zrobiłaś.odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj
ps.myslę że jeśli by było naprawdę zle to lekarz nie kazał by Ci czekać do jutra tylko odrazu by położył na oddział.

Hej laseczki :)
Draża to nie twoja wina, że się tak dzieje, leż kobietko i nie wkręcaj sobie takich głupot ;) wszystko będzie dobrze, w szpitalu będziesz pod kontrolą a tam już wiedzą co robić :)
Greenrose faktycznie u ciebie to już tuż tuż, napewno w poniedziałek będziemy to wszystkie jak na gwoździach czekać na informacje od ciebie :)
Iwa a tobie życzę żeby może ten polip tak się po prostu wchłonął i cie nie denerwował :)
Ja dziś zrobiłam kilka słoiczków dżemu z truskawek z działeczki, kilka słoiczków ogórków kiszonych z działeczki i jeszcze czeka mnie do napełnienia sałatka z chili z ogórków z działeczki oczywiście :D
A to przepis na super szybkiego biszkopta z dowolnymi owocami :
-pół szklanki oleju;
-około szklanki cukru;
-3 jaja;
To zmiksować.
Oddzielnie zmieszać składniki suche:
-1 szklanka mąki zwykłej tj. pszennej;
-1/3 szklanki mąki ziemniaczanej;
-1 łyżeczka proszku do pieczenie.
I to stopniowo dodawać do składników mokrych cały czas miksując.Gotową masę wylać na blaszkę i powkładać owoce (ja uwielbiam gdy owoców jest jak najwięcej). Wstawić do piekarnika w 180 - 190 stopni i piec 45 minut ale to oczywiście zależy od piekarnika. wychodzi zawsze nawet gdy robię niestarannie nie patrząc na kolejność. Smacznego. :)
miłego dzionka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

draża
Karii nic nie przepowiadało, że coś może być nie tak... Nie mam pojęcia co źle zrobiłam...
Staram się myśleć pozytywnie, naprawdę. Chcę żeby wszystko było dobrze z synkiem. Tylko tego pragnę, aby urodził się zdrowy i w przyszłości był zdrowy.

Draza, lekarz ma racje, stres moze tylko pogorszyc sytuacje. I tak jak dziewczyny pisza, gdyby bylo bardzo zle to juz dzis lezalabys w szpitalu. Trzymaj sie dzielnie! Mama dzielna to i dzidzius dzielnie wszystko zniesie- czyli ladnie poczeka w brzuszku.
A skurcze odczuwalas? Spinanie brzucha? Bolesci jak na okres?
Wiesz, czasami mozesz lezec plackiem a i tak nastepuje niewydolnosc szyjki, tak po prostu.. Nie obwiniaj sie, bo ani Tobie ani Mezowi a tym bardziej dzidziusiowi to nie potrzebne.
Zaufaj lekarzom- oni pomoga. Zobaczysz!

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Hej kochane,trochę mnie nie było bo internetu nie miałam. :-)

Draza kochana spokojnie, pomysl sobde że 2kg to nie 800gram, a przecież dużo rodzi się takich dzieci. Zresztą polezysz i będzie dobrze, byle jeszcze dwa tyg, 35 tyg jest już ok.

Laski a ja byłam dziś na ktg i troche mam stres... puls od 110 w porywach 190 ale to przy mega intensywnych ruchach. Ogólnie utrzymywał się od 120 do 160. Steruje mnie to :'( chociaż położna mówiła że dZiecko nie może mieć cały cZas stałego pulsu.

Draża trzymaj sie w calosci, jeszcze troche, na pewno dasz rade i nie stresuj sie w szpitalu na pewno wiedza co robia, bedziesz w dobrych rekach ;)

GreenRose spore te twoje kobietki ;) jak wszystkie bede trzymac za Was kciuki w poniedzialek, na pewno bedzie wszystko ok ;)

A my dzis bylismy w szpitalu, w ktorym chce rodzic. Bylam umowiona z, jak sie okazalo, przemila pani, ktora nas oprowadzila po oddziale pokazala sale i porodowke, naprawde fantastyczna kobieta. Prosila, zeby po kazdej wizycie u lekarza dzwonic i zdawac relacje co u mnie i ze wzgledu na to, ze moj lekarz nie przyjmuje w tym szpitalu musze go poprosic o skierowanie na cc. Generalnie bez skierowana tez mi zrobia to cc, ale prosciej bedzie jak mi moj lekarz wystawi. Powiem Wam, ze po tej wyzycie zrobilo mi sie lzej na sercu i juz naprawde nie moge sie doczekac wrzesnia ;)

Draza, dokładnie 2 tygodnie temu usłyszałam to samo co Ty. Kropka w kropkę, też płakałam, też dziewczyny pocieszaly:* leżę już w domku , troszkę wstaje i siedzę. Przy cukrzycy i tylu posiłkach nawet nie da sie chyba tyle leżeć. Pytałam w szpitalu to powiedzieli mi żeby żyć tak urlopowo, polegiwac i nie latać po sklepach ma wystarczyć :) no i jakoś te 2 tyg już do przodu, jezcze 2 i będę fikac koziołki :) ja mam akurat średnie przezycia ze sterydami ale to podobno wyjątek więc głowa do góry , będziesz pod opieką :) u .mnie też nic nie zapowiadało ze coś się dzieje , zero skurczu bólu itp. Ja juz nawet mam rozwarcie tez bezobjawowe. Ale mam nadzieje że dotrzymam.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png