Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie czesto tak malenstwo robi wypina jakas czesc ciala i niestety ale po tym przychodzi skurcz:(...no ale trzeba wytrzymac mam pytanie z innej beczki:)podczas porodu bedziecie z mezami/partnerami czy raczej same??moj M chce byc przy porodzie ale osobiscie nie wiem czy chce zeby patrzyl na to wszystko (boje sie ze po porodzie w jakis sposob bedzie go odpychac ode mnie jak bedzie to widzial)

Ja bym bardzo chciała żeby mój mąż był ze mną. Z jedej strony dlatego, że po prostu czuję się przy nim bezpiecznie, a z drugiej dlatego żeby właśnie wszystko widział jaka to frajda i przyjemność jak nam nie powiem co i gdzie rozrywa :P niech wie, a co ;) no ale ja pewnie bede mieć cesarke wiec bede musiała sama. Ale ma być cały czas w szpitalu i jak tylko bedzie można to ma ze mna siedzieć.

Chyba wlasnie kupie dzisiaj ta pragna dha. Ja tez nie chce zebys był zreszta moj powiedział sam ze nie da rady psychicznie. Bo on jest bardzo wrażliwy. Jak leżałam w szpitalu na sepsę to płakał codziennie przy lozku... Nie mogłam na to patrzeć. Zreszta sama bym nie chciała zeby widział mnie w takim stanie. Ponoć wielu facetów ma potem traumę i nie chce sie kochac.

Po ostatnich dwoch nocach przeraza mnie jak my bedziemy spaly w lecie z duzymi bebzolami... Chyba musze sobie kupic ta poduszke dla ciezarnych, wczoraj dopiero jak podlozylam koc pod brzuch usnelam normalnie. Wkurza mnie to ze juz mam manie wstawania siku za kazdyn razen jak sie przebudze nawet jak mi sie nie chce siku to leze i mysle i predzej czy pozniek musze wstac. Jeszcze jak sie klade i napinam przy tym brzuch to mnie boli po prawej stronie nisko brzuch, uczucie jakby ktos sciskal pecherz :\ jeszcze te spanie na lewym boku jest juz mi tak nie wygodnie ale jak spie inaczej mam wyzuty sumienia :\. Dzis spalsm na plecach to obudzil mnie mocny bol tak jakby dzidzia naciskala na kregoslup no i jak sie o udzilam to mialam taka pilke pod pempkiem....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Ja chyba chce żeby mój M. był ze mną podczas porodu. Do szkoły rodzenia będzie chodził. Chcę mieć koło siebie znajoma twarz a poza tym myślę że akurat mojemu dobrze zrobi jak popatrzy ile nas to kosztuje. Ja rozumiem że są faceci bardzo wrażliwi na cierpienie itp.ale sorry strasznie mnie wkurza ja słyszę że ktoremus kobieta po porodzie może obrzydnac. Jestem idealistka i myślę że powinni wręcz jeszcze bardziej nas szanować:) no ale na razie to tylko plany zobaczymy jak będzie dalej:)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Hej Dziewczyny, u nas piękny piąteczek sie zapowiada. Ja juz w pracy :)))
Mindtricks -juz wczesniej pisałam, ze przydałby nam sie forumowy sekretarz i kronikarz :))))))
Co do żelaza to dopiero zaczekam brać ten Tardyferon, z nadzieja ze jest skuteczny... Wy bierzecie go dłużej i jak??? Jest jakas poprawa ma wynikach ??????
Mój lekarz mowi, ze trzeba pilnować tej morfologii, bo jak ona sie posypie, to reszta wyników tez sie rozreguluje.... :( nie wiem co miał ma myśli, ale wole nie sprawdzać ....

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

kaska1714
Dziewczyny a co myślicie o wózkach Kinderkraft 5 3w1?

Moja malutka ma zapalenie oskrzeli ,dusi sie nie milosiernie non stop, niby dostala leki a nic nie pomagają , czekam na męża wraca o 18jak nic się jej nie polepszy to jedziemy na SOR bo kolejnej nocy z duszaca sie poltoraroczniaczka na recach nie zniosę ... Tak sie meczy strasznie moja biedna

Hej Dziewczyny :-)
U mnie piękny dzień od rana, za to kicham jak najęta i boli mnie już z tego cały brzuch, więzadła i pachwiny :-\
Cudowne uroki alergii ....

Kasiu, mnie przerażają w tym wózeczku malutkie kółka z przodu. Z doświadczenia wiem, że nie spisują się na zwykłej trawią, piasku, nie mówiąc o śniegu.
Kumpela zawsze odwracał go i ciągnęła, zamiast pchać.
Co do malutkiej, na zapalenie oskrzeli najlepsze inhalacje.
Jeśli nie masz inhalatora, koniecznie się zaopatrz.
Ile ma malutka lat? Miewała już wcześniej zapalenie oskrzeli?
Pytam, b moją Zuzia choruje nagminnie. Niestety ma AZS powiązane wahadłowe. Czyli trzylata chorowała na oskrzela i pneumonie płuc, po badaniach pod kątem mukowiscydozy wykryto astmę oskrzelową i stwierdzono alergię. Po trzech latach właściwie nieustannej inchalacji oskrzela ustąpiły, a teraz trzy lata non stop astma skórna, czyli drugi etap AZS.
Najgorsze, że lekarze faszerowali Zuzane antybiotykami kilka razy w roku, w końcu zatrzykami.
Kiedy już nic nie pomagało, pojechałam do Pani Doktor Drzwieckiej do Katowic. Dopiero Ona postawiła wszystkie diagnozy, zleciła badania pod kątem mukowiscydozy, a potem alergii.
Dała odpowiednie wziewy i po trzech latach ciągłej walki ustąpiło. Zuzia miała zagrzybione płucko. Czemu nikt wcześniej tego nie wykrył? :'(
Teraz mamy problem ze skórą, bo nie zostało poprowadzone odpowiednie leczenie zawczasu.....

Najważniejsze , by dobrze zdiagnozować przyczynę zapalenia oskrzeli. A nie tylko leczyć skutek.
Dużo zdrówka dla Księżniczki :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9w1d3iz7unwa2.png

Cześć mamuśki:)
Ja dziś wyjątkowo nie mogłam spać i tak samo nie wyobrażam sobie jak to będzie jak brzuszek będzie już na prawdę sporych rozmiarów. Staram się spać na boku, a dziś mimo, że mam tą poduchę rogala to bardzo bolał mnie brzuch jak go ciążyło w dół. Nigdy wcześniej tak nie miałam.
Co do porodu to na pewno razem pójdziemy do szkoły rodzenia i przy porodzie będę miała swoją położną. Mój mąż również raczej nie nadaje się do takich ekstremalnych sytuacji:) Więc myślę, że na początku ze mną będzie a jak już zacznie się ta główna akcja to po prostu wyjdzie jak nie da rady i już lub po prostu będzie tyle ile będzie na siłach, nie chcę nic planować.
Zastanawiała się któraś z was nad porodem w wodzie? Dużo o tym czytam i coraz bardziej mnie to przekonuje. Jeśli tylko się uda i nie będzie takich przeciwwskazań myślę, że można rozważyć taki poród.
To kto się podejmuje sekretarzowania, fanie by było spisać nas wszystkie w taką tabelkę :)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

karola2016
U mnie czesto tak malenstwo robi wypina jakas czesc ciala i niestety ale po tym przychodzi skurcz:(...no ale trzeba wytrzymac mam pytanie z innej beczki:)podczas porodu bedziecie z mezami/partnerami czy raczej same??moj M chce byc przy porodzie ale osobiscie nie wiem czy chce zeby patrzyl na to wszystko (boje sie ze po porodzie w jakis sposob bedzie go odpychac ode mnie jak bedzie to widzial)

Karola, ją oba porody przeżywała z ówczesnym mężem. Sceptycznie podchodził do tematu, ale bardzo mi potem pomagał. Przede wszystkim czułam, że mam wsparcie. Nie byłam sama. Ponad to kręcił filmy :-) Mega pamiątka :-) No i sam przyznał, że gdyby nie był że mną, nie uwierzył by , że poród, to taka ciężka "praca".
Był też dumny, że pierwszy zobaczył Maleństwa i przeminął pępowinki :-)
Kiedy nastąpiła już taka typowa akcja porodowa, etap ostatni, stał przy głowie. Trzymał mnie za rękę, kładł zimne okłady na czoło, podawał wodę.
No i umowmy się ,personel inaczej traktuje Mamusie z " obstawą" :-D
Jeśli Twój mężczyzna sam chce być z Tobą w tych niestety najtrudniejszych choć najpiękniejszych chwilach, pozwól mu i bądź z niego dumna :-) :-) :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9w1d3iz7unwa2.png

My jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy będzie to poród rodzinny. Wybieramy się razem do szkoły rodzenia i myślę, że po tym doświadczeniu podejmiemy wspólnie decyzję.

Wczoraj byłam na usg połówkowym. Wszystko dobrze! :-) Dziecię zdrowe, waży 380 g i okazało się, że jest chłopcem! Łożysko jest dalej z przodu, ale już wyżej. Bardzo się cieszę, że wszystko w normie, ale mam ogromny niedosyt po tym usg. Byłam na badaniu u innego lekarza niż poprzednio i tym razem prawie nic nie widziałam. Pani doktor mówiła sama do siebie, mi pokazała może dwa ujęcia, które i tak mam na wydrukowanych zdjęciach. Wizytę u mojej pani doktor mam 10 maja i poproszę, żeby mi Dzieciątko pokazała porządnie :-)

Byłam też odnośnie alergii, dostałam skierowanie do alergologa. Idę za tydzień, zobaczymy czy powie mi coś innego.

Idę piec coś dobrego.
Miłego dnia Kobietki :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/837b1bacbe.png