Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnej nocy:0
Ja dziś po psychoterapii,czuję się jakby mnie walec przejechał:) Wiem,że to ma mi pomóc,ale uświadomienie sobie w jakiej się jest czarnej dupie nie jest najmilsze... No cóż,co to było za powiedzenie 'przez ciernie do gwiazd' czy jakoś tak. Na razie te ciernie tak mi sie w tyłek wbijają,że aż gwiazdy widzę:))) Trzymajcie się:)
P.S. Monmonka,cały czas nie mogę wyjść z podziwu,jak stworzyłaś takie dzieło (książeczka),nie do wiary! Książeczek Mindtricks niestety z racji nieposiadania facebooka nie widziałam,a bardzo bym chciała te cudeńka zobaczyć:))) Gdyby nie to,że nie śpię po nocach już bym coś cudowała,ale nie mam sił. I zdrówcia dla Lilci,oby to ząbki.
Dobranoc:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Gość Szczęściaraaaa

Mind wspaniale że bez gorączki, oby już bez marudzenia i tylko ząbki.

Monika dziękuję bardzo.

Mila oby z każda wizyta było Ci lżej.

Właśnie jesteśmy w drodze do Wadowic. Pogoda cudowna nareszcie chociaż jeszcze zimno. Pospacerujemy sobie i zaliczymy Pepco. Kurczak padł jak tylko silnik zapaliliśmy. Po takiej nocy nic dziwnego. Szkoda że matka się kimnac nie może.

Miłego dnia :*

Hejka:)
Mindtricks,WOW!!!!!!!!! Nie,no dla mnie nie do wiary,niesamowity talent!!!! Jak Wy to robicie??? Piękne,cudne,śliczne te książeczki:) Mogłabyś założyć manufakturę i trzepać grubą kasę,pierwszą klientkę już masz,jakby co:)))
U nas fatalna noc:( Wrzuciłam młodego rano R.do pokoju na godzinę,poszłam się zdrzemnąć i dzięki temu jakoś się turlam po domu:)
Upiekłam już ciasto córce,ma dziś występ,śpiewa w domu kultury,bardzo jestem przejęta:) Pierwszy raz będę słyszała jak śpiewa:) Ja w jej wieku też się wykazywałam w śpiewaniu,nawet w szkole miałam ksywkę 'Nosowska':) Ale oczywiście mój słomiany zapał nie pozwolił zrobić kariery,choć potencjał był:))) Pozostały wspomnienia:)
Pogoda u nas też piękna,więc wybieramy się jeszcze na cmentarz.
Miłej soboty:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Gość Szczęściaraaaa

Monmonka te klocki z pepco są firmy mochtoys są też na allegro w dobrej cenie. Może jak nie uda Ci się kupić w Pepco to chociaż tak.

Mają też stronę firmową ale chyba nie sprzedają bezpośrednio bo nie widzę cen.
Ale zobacz jeszcze mochtoys.com

Mila Mind wykonuje już książeczki na zamówienie więc możesz zamówić ;)
Mind dziś widziałam ogłoszenie na jakieś grupie że ktoś robi takie książeczki. Bierze 20 zł od kartki :P ale nie wiem nic więcej
My byliśmy na spacerze, który Gosia cały przespała. W ogóle coś mi kicha od rana. Niby tak sucho ale jednak. Teraz próbuje położyć ją na drzemkę bo ledwo żyje ale skubana walczy ;)
Zamówiliśmy pizzę i czekamy ;)
Udanego popołudnia :)

iv098u698jhjb01j.png

Jajku, dziewczyny nie zagladalam tu z miesiąc a nie pisalam ze dwa. A miałam czesciej się odzywać. Już pewnie te, które nie są na fb mnie nie kojarzą. Musiałam nawet zmienić hasło na nowe bo zapomniałam .
Wybaczcie ale oczywiście nie jestem w temacie. Tylko ostatnią stronę luknelam.
Mind książeczki przecudne, i takie kreatywne i pobudzające wyobraźnię maluszków.
Szczęściara nie wiem z Jakiego POWODU jesteście w Wadowicach ale udanego pobytu.
Mila mi to pewnie córcia odziedziczyła talent po mamusi. I jak ? Pewnie były łzy w oczach .
Karolina narobilas mi smaka pizza. Mam nadzieje że Gosia zasnęła na drzemkę.
Niestety nie wiem co na forum się dzieje ale będę teraz już śledzić na bieżąco. Po tej zmianie czasu wojtus usypia mi ok 20 :30 a nie o 21 jak wcześniej wiec więcej czasu będzie dla siebie.
W skrócie o nas. Mamy 12 ząbków, teraz idą kolejne, czyli kły przez co noce w kratkę raz ze trzy pobudki raz jedna. Najgorzej wychodziły dolne czwórki, górne trochę lepiej ale praktycznie jedne po drugich.
Wojtek waży 12,70. Apetyt ma bardzo duży. Ładnie wszystko je. Jak ma dość to porostu wypluwa. Ktoś coś je to krzyczy am am co mnie to trochę irytuje bo przecież nie będę mu dawać na okrągło jeść . bardzo dużo rozumie i wykonuje polecenia. Jak sprzątam to lata za mną ze scierka lub zmiotka.
Nie będę tu wyliczać co potrafi a co nie, bo pewnie jesteśmy na takim samym etapie jak większość.
Kurcze, ale to nasze forum długo się trzyma. juz w maluchach jesteśmy. A jeszcze rok temu. ...no szok jak ten czas pędzi. Przypomniało mi się jak w tamtym roku nawet o trzeciej nad ranem forum żyło między kamieniami ha ha. teraz troszkę zadziej ale to zrozumiałe przy naszych biegających brzdacach .mam nadzieje że U Was wszystko dobrze, jak najmniej chorób, złych nocek a dużo radości i że przyjmiecie mnie z powrotem .

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Uwielbiam Was czytać, szkoda że robię to przed samym zaśnięciem bo juz nie mam siły na odp. Mój M. W delegacji, do mnie wpadła na weekend mama cobym znów sama nie siedziała kolejny dzień.
Mila mi, mass talent pisarski kobieto! Co do wody morskiej to zamIast disnemar polecam quixx.
Leosiowamamo, dzięki za pomysł jak zająć dziecko w podróży, niby taki oczywiste a nie wiem czy bym wpadła. Poduszka piękna.
Qarolina, cieszę się że w pracy wszystko dobrze.
Dzięki dziewczyny za ibfo o książeczkach z pepco, musze oblukac.
Miłej nocy życzę

Witam niedzielne.
Gosia pospała do 7.15 więc całkiem nieźle. Niestety kicha mi i ma lekko mokry nosek. Niby glutka jako takiego nie ma, ale taka lekka woda. Psiknęłam nasivinem i zobaczymy. Rano miałam zaskok bo Gośki pielucha była sucha.
Mila jak córki występ?
Calineczka witaj spowrotem ;) Gośka zrezygnowała z drzemki i padła na noc o 19 ;)
Pogoda znowu zapowiada się fajna. Spokojnej niedzieli :*

iv098u698jhjb01j.png

Witam weekendowo , wlasnie siedze na basenie ze straszakiem , znaczy Ja siedzę on ma lekcje pływania ;) dziewczyny wczoraj napisałam długiego posta i zeżarło :/ książeczki przepiękne !!! Jestem pod wrażeniem , ja niestety talentu zero w tym temacie ;) za to chętnie bym zamówiła dla Leosia tylkonie wiem czy by tego nie porozrywał bo zwykle książeczki rozwala w mig :/
Qarolina oby to nie żadna infekcja , zdrówka dla Gosi .
Witaj calineczkamala pamietam cię i Wojtusia tez ;) gratulacje tylu ząbków , u nas 4 wychodzą już 2 miesiące i dalej nie ma ..., a zdążają się noce straszne i dni marudzenia a zębów dalej brak .
Alimak my tez używamy Quixxxsa, innych nie mamy tutaj gdzie kupić ale są Ok .

Z przyziebieniem lepiej kaszel mokry już , tylko katar jest bardzo gesty i ciężko go odciągnąć zwłaszcza z rana . Noc dziś zaskakująco dobra trzy krótkie pobudki i pospalismy do 8, obudził nas starszak :/

Pogoda taka sobie bardzo zimno jest, wczoraj i w piątek pięknie było i dużo spacerowaliśmy . Dziś pewnie w domku posiedzimy bo strasznie zimno,
Miłego dnia wszystkim i dużo słońca !!!

Hejo :)
Calineczka kupę lat ;) dobrze, że jesteś :) moja też ma teraz apetyt za dwóch, już nie wiem czym ją karmić, no ale lepiej niech jedzą niż będą niejadkami :)
Qarolina u nas też od wczoraj kichanie a dziś woda z noska, sama też coś kicham, byliśmy wczoraj jeszcze na cmentarzach, więc był samochód, dwór, samochód, dwór, samochód dwór.
U nas dziś chyba nie śpimy coś po piątej, chyba, bo próbowałam to przedłużyć maksymalnie jak się dało ale z marnym skutkiem, teraz mała zaczęła drzemkę, liczę, że pośpi ze trzy godzinki :D
A od rana gadułkuje po swojemu : nene titu dada dada :)
Monika jak po koncercie?
Szcześciara jak wypad do Wadowic? Byłam raz jeden jedyny w Wadowicach, ale akurat ten dom papieski był zamknięty i nie mogliśmy zobaczyć :/
Leosiowamamo jak dobrze, że choróbska lżeją.
Co do zabawek z napędem to my mamy taką kaczuchę za całe 6.99 zł.
A co do klocków, to w końcu w Tesco kupiliśmy taką wózko taczkę, w której jest kilkadziesiąt elementów, stwierdziliśmy, że na początkowe wypróbowanie idealne. Ola narazie głównie je nosi, rozłącza i rozwala :) a w taczce jeździły już książeczki i piesek maskotka, także zestaw wielofunkcyjny :)
Jak widzę te sensoryczne książeczki to mam sama chęć zrobić, bo też uwielbiam się babrać manualnie, tylko boję się o brak czasu. Mind jeszcze raz gratki, że tak się w tym odnalazłaś i jeszcze pięknie Ci to wychodzi. Lilka w posłaniu psiaka boska, jakbym Olcię widziała, ta ich duma z przejęcia psiego terytorium :) a jak u Lilki ta gorączka?
Qarolina jak Gosi pieluszki, pełniejsze?

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witajcie. u nas pogoda w końcu ładna tzn trochę wieje ale wreszcie słońce. Mały spał od 20:30 do 8:30 a ja z nim wiec jestem wyspana, tylko jedna pobudka o 3 na mm była. Byliśmy w kościele, Wojtas grzevzniutki.po Trochę pod koniec mszy juz mu się nudziło.pochodziła do niego taka może roczna dziewczynka z gilami do pasa. Oby nic nie załapał. Teraz o 12 ma pierwszą drzemkę i pewnie jedyna dzisiaj. Jak wstanie to amciu i lecimy na dwór.
Sevenka Olcia fajnie gada po swojemu, widziałam na fb. Mój jeszcze nie bardzo tylko parę wyrazów. Oczywiście mama jeszcze nie mówi.
Ja tez się cieszę że ma apetyt, oby nie wyrósł na niejadka bo chyba to czy teraz ładnie je czy nie to nie nie przekłada się na później. Oczywiście zdrowa dieta wyrabia dobre nawyki, i staram się w to inwestować.
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka, łagodnego ząbkowania i fajnej niedzieli.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Gość Szczęściaraaaa

Sevenka a to taka szybka wycieczka bo mieszkamy nieopodal. Pospacerowalismy, pogoda była cudowna tylko byłam zła bo M się umówił z dziadkiem na pracę w ogrodzie i musieliśmy wracać szybko. Ale cóż samo się nie zrobi.
Ubralam za ciepła kurtke więc ja zdjelam a zawiewalo i dziś nie czuję się za dobrze. Brawo ja.

Dzień dobry mamunie!

Szczęściara zdrówka, mam nadzieję, że nic się nie rozwinie z tego. Byłaś w Pepco? Znalazłaś ten samochodzik?

Calineczka witaj spowrotem:-)
Ja zaglądam na FB czasem więc pamiętam Ciebie i Wojtusia ślicznego. Idą wam już kły? Kurcze u nas też zęby dają po dupie, jeszcze jedna czwórka została do przebicia i myślałam że będzie odpoczynek przed kłami...

Sevenka mój dzik też wpierdziela jak szalony. Od dwóch dni to w ogóle ma takie ssanie że jadłby cały czas a mały to on nie jest.

Qarolina jak Gosia? Glutek przeszedł?

MilaMi ja też jestem bardzo ciekawa jak występ?? Opowiadaj szybciutko!!!

Mind jak wczoraj rano przeczytałam twój post to momentalnie język mi do dupy uciekł za oldschoolowymi zapiekankami. I oczywiście zakupiłam wszystkie potrzebne produkty i wczoraj wieczorem zajadaliśmy się nimi.... Mmmmm pycha:-D

Natuśka jak u znajomych? A jak Leo zareagował na malutką??

Mila i Szczęściara u mnie rodzina też rakowa i strasznie się boję. Ostatnio nawet M znalazł jakieś badanie, które wykazuje prawdopodobieństwo wystąpienia raka, jaki, kiedy itp. Ale mu powiedziałam, że boję się wyniku. On na to, że chyba dobrze wiedzieć, bo można robić wszystko, żeby zapobiec. A ja na to, że chyba bym się prędzej załamała wiedząc co mnie czeka.....

A co u nas. W piątek wieczorem byliśmy na Lao Che i było super. Ale krótko:-( niecałe 2h. Koncerty tyle trwają? Liczyłam na 3h+. Cóż, występ pierwsza klasa.
Wczoraj do południa byliśmy na szopingu. I chyba pierwszy raz kupiliśmy wszystko co chcieliśmy i...nic dla dzika hihi:-). M kupił sobie buty a ja komplet bielizny, szalik, czapkę i kapcie reniferki:-)
Po południu byliśmy u przyjaciela, tego co mi pomaga jak M nie ma. Przeprowadził się i urządza się w nowym mieszkaniu. Maciek tam tak szalał, że nie mogłam uwierzyć. A gęba mu się nie zamykała hahaha. Śmiesznie było.
Dziś byliśmy w mama i ja(sklep dla dzieci) po osłonkę na tyle siedzenie, bo Maćka buty już brudzą. Przy okazji kupiliśmy dwie książeczki Kozłowskiej:-). Policjanta i pstrokatą kurkę. Maćkowi przypadł do gustu szczególnie pan policjant.

A zapytam, macie już jakieś pomysły na prezenty dla dziecka? Ja oczywiście tak, mojej mamie zleciłam znikopis, ale widziałam niezły w Pepco za 20zł więc pewnie coś jeszcze dokupi i nie wiem co... A my chcemy kupić taką zjeżdżalnie/garaż dla autek, drewniany, bo nasz dzik jest taki łobuz i niedelikatny, że na plastik szkoda kasy. Ja w ogóle na święta mam już kartki kupione no i prawie wszystkie prezenty oczywiście hihi:-)

Miłego popołudnia niedzielnego!

wjwtbxz.png

Gość Szczęściaraaaa

Monika kupiliśmy czerwona strzale. Bardzo dziękuję za zdjęcie bo bez niego bym nie ogarnęła tyle było różnych autek.
Udało się też klocki. Taki dzień dziecko.
A sobie kupiłam pantofelki, śliczne są teraz w Pepco.

Uwielbiam robić prezenty ale jakoś nie mam weny w tym roku. Jedziemy do tesciow na wigilię to już w ogóle nie wiem co.

Monia ja o prezentach myślę ale jeśli chodzi o Gosię to nie mam pojęcia. To dziecko ma ciuchów w brud, zabawek w pip a bawi się kubkiem i miseczką. Od chrzestnego ma dostać podobno klocki. A reszta to nie mam pomysłu. Już nawet myślałam żeby od jednej z babć zamówić książeczkę od Mind :D
A jaki kupiliście ten ochraniacz?
Szczęściara zdrówka :)

iv098u698jhjb01j.png