Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mamunie :) u nas dzień rozpoczął się o 8:00 bo tak obudziła się Nusia. Ja zaś obudziłam się ze strasznym bólem głowy. Tak mi niedobrze od niego ze już nie mogę :( wzięłam dwa paracetamole (bo jestem kp) ale to mało pomaga :(

Green Twoje Twinsy są przekochane :*
Mała śliczna mamunia i jej synio :)! Piękna z Ciebie kobieta !:)
Lilka cudowna ! Eleganciara !:)
Gosia także kochana !:)
Madzikcz jeżeli Emilka już wstaje to nic na to nie poradzisz:) silna z niej dziewczynka !:) tylko się cieszyć a na pewno noe martwić !
Zuzia cudna ! I jak pięknie pije z kubeczka ze słomka. Ja chyba tez taki zakupie i sprobuje podać Nusi wodę z tego bo z diody Cup pije ale więcej chyba po brodzie się leje niż trafia do buzi. A jaka wodę podajecie swoim Maleństwom ??
Wszystkie co do jednego Maluszki są śliczne bo nasze Hihi :) a jeszcze tak niedawno pisałyśmy jak to nam niedobrze było w ciazy :D jak ten czas leci...
Domi jeśli chodzi o robaki w materacach to zwykle legną się w materacach z gryką dlatego tez miałam to wcześniej na uwadze i zakupiłam kokosowo-lateksowy bodajże choć nie dam sobie ręki uciąć bo nie pamietam....
Pogoda jest tragiczna dzisiaj dzień spędzam w łóżku z Nusia. Będę leżeć, bawic się z Nusia i oglądać seriale :)

My już po szczepieniu. Gosia dzielna jak zawsze. Waży 10190g i mierzy 71 cm :D wagowo poza siatką ale wzrost 97 centyl.
My noc dziś słaba tzn Gosia obudziła się o 24 i do 2 charcowała, ledwo żyję. Od 7.13 banan na twarzy i tyle pospałyśmy. Teraz śpi po szczepieniu w wózku i czapce na oczach. Btw to jej nowy styl.
Manmonka też mamy taki kubek ale Gosia go nie ogarnia. Nie wie co że słomką zrobić...

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55910.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Hej mamunie, u nas pogoda straszne dziewczyny ciagle marudzą a ja jeszcze dostałam okres:/ poszłabym najchętniej spac..

Tez zastanawiałam sie nad kubeczkiem ze słomka i chyba spróbuje, zobaczymy jak mdłym pójdzie ;)

Ja czytam i codziennie jakas bajkę ile z tego słuchają to nie wiem śle książki bardzo je interesują i zwykle grzecznie siedzą o sie bawią;) moze i jeszcze nic nie rozumieją ale to taki nasz rytuał poranny;)

Gosia jaka duża dziewczyna oby po szczepieniu było wszystko ok;)

Maaag super wiadomości! Kurczę ja to lubiłam byc w ciąży ;) myślimy z mężem o 3 dziecku choć zawsze planowaliśmy dwójkę tylko nikt nie przewidział ze naraz :D
A jeszcze 2 i pół tygodnia i wraca!!! :D

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Witajcie mamunie!mnie też dziś głowa boli chyba przez pogodę bo jest paskudna
Dafne wyrazy współczucia,trzymaj się dzielnie
Ją ciągle jestem zabiegana,wczoraj odebrałam projekt ogrodu bo będę robić znaczy firma ale powiem Wam że już się zakochałam w tym moim ogrodzie nie mogę się doczekać.
Green mija siostra ma koleżankę która miała bliźniaki i po dwóch latach zaczęli się starać o następnego dzidziusia i udało się za pierwszym razem i urodziła trojaczki he he już teraz mają po 6 lat .fajnie 5 dzieci z dwóch porodów

Dokładnie to ten co kiedyś Charlotte pokazywała :-)
Qarolina, ja Zuzce po obiadku najpierw trochę przechyliłam, żeby jej ze słomki coś kapnęło do buzi, a potem trzymałam jej prosto w buzi. Trochę się bawiła słomką, ale na szczęście szybko doszła do tego, że trzeba pociągnąć. A wieczorem jak dostała Kubek do ręki, to sama sobie włożyła słomkę do buzi i od razu wiedziała co robić ze słomką. Myślę, że trzeba dać dziecku czas i dawać kubeczek jak najczęściej aż w końcu dziecko załapie.
No a Gosia to kawał kobitki :-) No i życzymy oby bez NOP. My idziemy za tydzień na 6w1, a za 3 tyg. na Pneumokoki i też do roku spokój, a może i dłużej, bo nie wiem jeszcze czy Zuzia będzie mogła przyjąć szczepionkę MMR.

Mag, gratulacje dla kuzynki i koleżanki.
Co do wody to ja dotychczas dawałam przegotowaną wodę mineralną niegazowaną, o obniżonej zawartości sodu (poniżej 20 mg/l) i niskozmineralizowaną (mniej niż 500 mg/l). Teraz planujemy powoli przechodzić na wodę bez gotowania.

Hej mamuśki :) ja też wstałam z bólem głowy ale po kawie przeszło, och jej ledwo tą moją małą uśpiłam na drzemke a i w nocy wstała z płaczem :/może to nawet nie chodzi o dziąsła bo tam nadal cisza ale o to że te nowe pokarmy powodują bóle brzuszka, nie wiem, głowie się nad tym ale i tak 100%-wej odpowiedzi nie uzyskam póki Olcia nie nauczy się mówić, zostają tylko domysły. Już widać, że jest charakterną dziewczynką aż strach pomyśleć co to dalej będzie. Zrobiłam jej teraz kaszkę jaglaną z bananem i rozcieńczyłam to moim mlekiem zobaczymy czy posmakuje.
Mindstrikcs przykre są zachowania ludzi i kompletnie dla mnie niezrozumiałe. Mnie kiedyś zaprosiła znajoma na Facebooku a potem na ulicy nie wiedziała kim jestem to jej delikatnie napomknęłam z przymrużeniem oka oczywiście, że na Facebooku to nie zna :) :/ i tak to.
Greenrose fajnie, że już wraca twój mąż i możesz być z siebie dumna, że dałaś radę.
Moja buba nie chce czytać książek ona woli je jeść :)
Emka zazdroszczę ogrodu, my mamy działkę ogrodniczą ale to nie to samo co mieć przy domu. No i nieźle się trafiło twoim znajomym z potomstwem,ale taka duża rodzina to skarb .
Maag to będziesz miała koleżanki na spacery :)
Alimak świetny ten stolik, tylko gdzie to wszystko trzymać, u nas za mały metraż :/
Kurcze my nie mamy żadnego kubeczka do picia chyba najwyższy czas o tym pomyśleć.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

W Trójmieście piękna pogoda tzn trochę wieje ale ogólnie ok. Właśnie jesteśmy na RODOS. Gosia śpi a tata podcina drzewka.
Zapomniałam. Natuśka pytałam o witaminę D pediatry. Powiedziała żeby zwiększyć do 600 tzn zużyć to co mam i kolejną kupić już 600. Jak zapytałam o to czy nie za dużo bo teraz słońce to powiedziała że musiałbym jeździć na plaże i dziecko rozbierać bo tak to przecież ona ma odsłoniętą tylko buźkę.

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55921.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Hej, zazdroszczę pogody, u nas cały dzień pada. nie na darmo mnie wczoraj głowa bolała.
Emka a możesz wrzucić projekt ogrodu na grupę albo mi na priv jeśli to nie problem. Też uwielbiam ogrody i marzę o swoim.
Karolina Gosia i mój Wojtus idą łeb w łeb co do wagi. On też chyba z dyche waży. Jutro się dowiem bo szczepimy. Życzę aby u Was nie było nop.
Sevenka widzę że masz fajne pomysły na obiadki, a możesz powiedzieć co z burakiem zrobić?
Gren to już tuż tuż, im bliżej tym pewnie tęsknota wieksza.
Maag pozazdrościć wylegiwania.
Domi juz kiedyś poruszslysmy tu temat robaków w materacach, ale nie wiem czy któraś znalazła.
Co ja jeszcze miałam napisać. ...
Nie pamiętam. Spieszę się bo mały usunął o 17, to jego druga drzemka dopiero. Od 11 nie spał. Dziś bardziej marudny. Wyczuwam w końcu twarde zgrubienie na dziaslach . Może już niedługo.
A może tak któraś by weszła na kwietniowki i wywołała wisienke, bo jak zadko nas czyta to może nie zauważyć że się o nią martwimy.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Monika i qarolina ale miałyście dziś cudną pogodę, my tyle słońca nie miałyśmy ale i tak dwie godziny z haczykiem chodziłyśmy :)
zdjęcia dzieciaczków jak zwykle przednie ale widzę, że i nasze forumowe mamusie też mamy bardzo ładne :)
Calineczka ja sama obiadków nie gotuję, pokusiłam się dziś na tą kaszkę jaglaną bo mnie Charlotte zachęciła i to ona chyba podała fajny link do kaszek. My póki co karmimy się ze słoików, raz, że nie mamy z czego gotować, dwa, że stwierdziłam, że na etapie przyzwyczajania małego brzuszka słoiczki będą lepszym wyborem, ale później mam zamiar i ja gotować. Co do buraka, widziałam na necie przepisy na krem z buraka z dodatkiem innych warzyw, może spróbuj :) a do niego też można dodać jakiejś kaszki.
Aaaaha no i prosiak wymiata, ekstra pomysł Monika :) i super wykonanie Eosia :)
A ja się wkurzyłam bo kupiliśmy wózek w piątek a dziś mi zaczęło kółko terkotać, toć to niepojęte żeby wydać kasę na nowe i już się psuło, będę jutro zaiwaniać do sklepu, pewnie wezmą na gwarancję i będzie czekanie w nieskończoność :/

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witam się :)

Jakie piękne dzieci i mamusie :** do każdego zdjęcia buzia mi się szczerzy :) u nas tez piękna wiosenna pogoda :) spacerowalismy dwa razy po dwie godziny super :)

Dzisiaj miałam na pół dnia szwagierki córcie 3letnia Zuzie :)

Qarolina dziękuję za odpowiedź :) właśnie ostatnio nawet widziałam witaminę dla dzieci 6m+ właśnie 600j

Emka widziałam projekt ogrodu piękny :)

Tez musze zakupić kubeczek :)

Co do ciąży cudowny okres :) ahh. .. no może oprócz cholestazy; )
Właśnie rozmawialiśmy z mężem i mówi że bardzo chce drugie dziecko :)może za jakieś dwa lata .... ;)

Tez chętnie się dowiem co u Wisienki :**

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Hej dziewczyny:):):)
Przepraszam was bardzo ale nie mogłam czytać forum... Pewnie rozumiecie. Jak zaglądałam sporadycznie i widziałam jak wstawiacie zdjęcia swoich kruszynek to przed oczami miałam mojego księcia mieszczącego się na dłoni i potem strasznie to znosiłam... Oczywiście serdecznie wam zazdrościłam.

Jestem tuż przed terminem porodu:):)
Przez wcześniejsze doświadczenia strasznie ciężko psychicznie znoszę ciążę, wciąż się martwię, jeszcze fizycznie jest to naprawdę ciężkie doświadczenie ale trzymam się dzielnie i nie narzekam, chociaż moi i bliscy i znajomi patrzą już na mnie z litością... Nawet w Biedronce ludzie pomagają mi zakupy do siatek pakować... Hmmm....;)

W sobotę mija rok jak urodziłam księcia mojego, a tu termin na narodziny Niny ( bo tak nazywać się będzie córcia)

Jak zobaczyłam że mnie poszukujecie to się poryczałam i pisząc to też ryczę ... Miałam napisać i przesłać fotkę po porodzie, zapewne tak zrobię:) Ale też miałam muśli że smutno wam się zrobi...

To co mnie spotkało staram się przekuć w coś dobrego, poziom empatii wzrósł, bardziej cieszę się drobnymi rzeczami i pędzę jak wcześniej, staram się być dobrym człowiekiem i dobrze wychować moje dziewczyny:):)

Uwiłam gniazdko, torba spakowana, kołyska czeka, prezent dla pierworodnej kupiłam od starszej siostry, mam bardzo rodzinne plany na przyszłość ale na razie chcę szczęśliwie urodzić zdrową córcię. Trzymajcie kciuki, nie boję się porodu, boję się że ze wzruszenia zaleje się łzami i nie będę widziała wyraźnie mojej Wisienki:):):);););)

Pozdrawiam was serdecznie i niezmiernie dziękuję za pamięć :*:*:*

https://www.suwaczki.com/tickers/wnid9vvjxelfeepw.png]Tekst linka[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/ug379vvjmbbyuikr.png

Właśnie doszłam do wpisu Dafne :( Kochana bardzo mi przykro, łzy pociekły a nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywacie :(
Dużo strasznych historii opowiadacie i współczuję wszystkim :( Dużo sił dla dla Dafne i dla Waszych przyjaciół którzy stracili bliskich!
Parę miesięcy temu dowiedziałam się że moja ciocia ma glejaka:( Ten rak jest wszechobecny! Nie wiem co się dzieje? Przetworzone żywność? Zanieczyszczone powietrze? Masakra :( Wierze że jest jakaś szczepionka tylko żeby koncerny zaczęły myśleć o ludziach a nie o pieniądzach....

Monika wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! Łatwo popaść w rutynę po tylu latach ale wierzę że następna rocznicę spędzicie już razem i mąż się wykarze :) Jemu napewno tez ciężko z dala od Was.

Ciesze się że mamy na forum mamy, które zaczęły BLW :) Przecieracie szlaki, będę korzystać z Waszego doświadczenia!

Jutro mamy neurologa, trzymajcie kciuki! Swoją drogą Błażej dzisiaj przekrecil się dwa razy z pleców na brzuch!!! Do tego strasznie marudzi. Wracając ze spaceru musiałam go wziąć na ręce bo płakał. Od razu przeszło ;-)
Coś czuje że idą kolejne zęby... Wczoraj 6 pobudek od 20 :/ Podawanie syropu nie wpływa na jakość naszego snu.

Trzymam kciuki Charlotte żeby skóra Stasia była znowu gładka i mięciutka. Z Błażejem raz lepiej raz gorzej ale nie ma już tragedii. Eksperymentuje z emolientami ale i tak najlepiej jest po zasypce łagodzącej.

Dalej jestem w plecy ale przy takiej liczbie pobudek może uda mi się w końcu być z Waimi na bieżąco.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png