Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Wisienko witaj! Cieszę się że się odezwałaś. Życzę Ci spokojnej końcówki ciazy, szczęśliwego rozwiązania i zdrowej córeczki. Na pewno tak będzie bo braciszek aniołek czuwa nad Wami. Po porodzie koniecznie odezwij się do nas. ♡♡♡♡♡♡♡
Ruda i Charlotta to mislyscie chwile grozy. Teraz musimy mieć oczy do okola głowy.
Znowu marudzi mi Wojtus, później jeszcze napisze jak po szczepieniu u nas.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Alimak my do tej pory mamy zielone sluzowate kupy . Jest ich 3-4 . Ale już nie są takie wodniste. Robiliśmy panel pediatryczny który nic nie wykryl. Zrobiłam małej morfologie crp itd. Nic wszystko ok. Zbadalam kupke też zadnej bakterii.
Nie wiem czy pomogę bo sami jeszcze z tego nie wyszlysmy.
Najgorsze że nie wiem co dalej Co mogę jeszcze zrobić

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Sado szczerze to nie wiem jak poszło. Mówi ze dobrze aczkolwiek sędzina sobie zażyczyła wykaz zarobków miesięcznych od stycznia 2016 do teraz. Także kiepsko. Mąż ma podstawę plus premie. Premia jest uzależniona od sprzedaży. W jednym miesiącu ma mniej w innym więcej zależy jaka sprzedaż. Tyle ile ma podstawy to mamy tyle kosztów. Wliczając w to już alimenty, wynajem mieszkania, kredyt, żłobek Hani od września. A gdzie do tego życie ?! Jak ja nie zarabiam! Wiadomo ze premia idzie na życie czasami ma tyle ze idzie coś odłożyć a czasami nie. Także teraz uzależnione jest wszystko od sędziny. Eks męża naliczyła wydatków na dziecko ponad 2000 zł a sama zarabia 1800. Także nie wiem za co żyje ?! Sędzina kazała jej w ciągu 3 dni przynieść dowody i faktury na te wszystkie wydatki które wymieniła. Powiedziała np ze co roku w zimie wydaje 300 zł na kurtkę narciarska, 200 zł na spodnie narciarskie i 400 zł na buty zimowe!!! Co roku !
Ona jest nienormalna. Najlepsze jest to ze jej dziecko nie jeździ na nartach Haha także straszne bzury opowiadała i wymyślała sobie kolejne wydatki. Śmiech na sali.... 26.04 jest kolejna rozprawa i idę jako świadek na przesłuchanie... już mnie brzuch boli jak o tym pomyśle.

No i jestem z powrotem. Mały od wczoraj marudzi. niech te zęby juz wyjdą bo szkoda dziecka.
Magda współczuję ciaganiny po sądach, mam nadzieję że zakonczy się to na waszą korzyść.
Alimak u nas też czasem luźne stolce, czasem zielone a mały zdrowy. . nie wiem, może dzieci tak mają, układ pokarmowy się normuje, ja już tak sobie to tłumaczę.
A my po szczepieniu. Mały marudzi ale to raczej od zębów. Waży 10 z kawałkiem i 72 cm, wiec gosia i wojtus to prawie jak bliźniaki he he, tym bardziej że dzień po dniu urodzone.
Dzisiaj ugotowslam buraka z ziemniakiem porem i maselkiem i troszkę pietruszki. Bardzo mu smakowało ale przez te dziąsła wypychal łyżeczkę a za chwilę chciał jeść. I mój mężus wpadł na pomysł żeby maczac mu chrupka kukur w tej papce i tym sposobem zjadł sporą porcję. Wiec polecam, może niejadki na początek tak po próbują warzywek.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Mag współczuje sytuacji i bardzo dobrze to znam z autopsji... świadkowanie w sprawie też już zaliczyłam i generalnie nie polecam. Sytuacja nie do pozazdroszczenia i kto tego nie przeżyje ten nawet nie wie jak trudno jest żyć w takim związku gdzie przeszłość non stop puka do drzwi. Powodzenia i trzymam za Was kciuki.

Maag to jakaś porąbana baba, nie rozumiem takich kobiet, co im daje takie zachowanie, beznadzieja, współczuję wam bardzo. Za mało jej kasy, licząc, że twój mąż daje jej 600 i ona daje 600,to jest 1200 na dziecko, przepraszam, ale ja wiele lat żyłam sama z alimentami 200 zł. opłaty, jedzenie i wiele innych i jakoś było a jej mało, niech sobie znajdzie jakiegoś sponsora.
Mind dla mnie koniki.
Calineczka spokojnej nocy bez nop.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Mind koniki! Nie widziałam takich jeszcze! Ale chyba bym wzięła weselszy minky zamiast szarości. Może taki błękit lub blady róż jak przy konikach? No chyba że ci ten szary pasuje najbardziej:-) ja dałam Eosi do wyboru minky:-)
Maaaaaag no co za baba! Ale wiesz, ja wierzę w karmę. Będzie dobrze!!
Ruda kurcze też nie pamiętam, a mojemu też główka się poci...
Charlotte biedna Ty! Staś to pewnie już zapomniał, ale mama nie zapomina takich rzeczy...
U nas dzień dość marudny. Już przy większych jękach i płaczkach dałam ibum, bo nic nie pomagało... Chyba dziąsełka... Ile jeszcze!? W ogóle Maciek ma gulki przy górnych kłach, nie wiem czy już to pisałam. Ciekawe czy to one wyjdą? Miałabym wampirka! Jutro teoretycznie ostatni dzień skoku rozwojowego. Oby praktycznie też tak było! Dobrej nocy mamuśki!

wjwtbxz.png

Mindtricks bralabym koniki :)

Mag strasznie Ci współczuję! Mam nadzieje że wszystko ułoży się po Waszej myśli. Tak naprawdę czas leci szybko i za chwilę będziecie mieli ja z głowy :)
Mężowi udziela się stres. Musicie jakoś przejść przez ten ciężki okres. Najważniejsze że się kochacie!!

Charlotte ciesze się że w jakimś stopniu mogłam pomóc. Super że trafiłaś na dobrego lekarza. Ja boje się szukać... czekam na razie na ustalenie terminu w szpitalu.
Gratuluję zręczności i zimnej krwi. Ja to bym pewnie stała jak wryta i patrzyła jak dziecko wypada śledząc z przerażeniem tor lotu ;-)
Ale współczuję stresu! Tobie też Ruda! Powtarzam mężowi że każde dzięki musi chociaż raz w życiu spaść z łóżka ;-) Mój Błażejek niby jeszcze mało mobilny ale mąż panikuje jak go zostawię na sekundę. Swoją drogą spodobały mu się obroty z pleców na brzuch :)

Po wizycie u neurologa wiem już że Błażej nie ma obniżonego napięcia i wszystko z nim w porządku :) Spojrzenie ma poważne i w ogóle zachwalala wiec jestem spokojna.

Dzisiaj mieliśmy iść do psychoterapeuty, jednak trafiliśmy pod stary adres i nie starczyło czasu żeby pojechać pod prawidłowy i wizyta przełożona na za tydzień! Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i wsparcie :)
Kumiko - dodajesz mi wiary że może się jeszcze ułożyć :) Też marzę o kolejnym dziecku a nawet o dwójce!

Jutro mamy wizytę u pediatry. Zobaczymy co powie na problemy z zasypianiem. Cały czas trze oczka i macha rękami... No i kończy się syrop. Może dostaniemy coś innego? Zobaczymy. Skonsultuje również kształt główki. Ruda zasiala u mnie wątpliwości. Przeglądałam się i już sama nie wiem czy ma splaszcxona czy nie.

W tesco wyprzedaże ale dla chłopców juz prawie nic nie było :(
Wzięłam bodziaki w wieloryby, widziałem że na grupie też ktoś już takie ma :)

Nie wiem co miałam jeszcze napisać... w końcu nadrabiłam :) Spróbuję być na bieżąco! Ale ciężko jest jak chce jeszcze czytać książki, gotować, spacerowac itd. nie mówiąc o sprzątaniu :P Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniecie, ja zawsze mam coś w plecy! Najważniejsze że chrzciny ogarnięte i krzeselko wybrane. Zaraz pewnie będę szukać fotelika, cały czas coś ;-)
Spokojnej nocy!
Wrzucę Wam jeszcze zdjecie jak wyskakuje z Błażejem na szybko do Biedronki ;-)

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55979.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Maaag co z niej za baba, nie wszystkich stać na buty za 400 zl itd itd a skoro ja na to stać to po cholerę chce alimenty, wiem ze pewnie to jest ciężkie ale walczcie bo te jej wydatki są chore,mi jakoś bardzo na chleb nie brakuje ale nigdy nie wpadłam na pomysł żeby kupować ubrania dziecia za takie pieniądze, ale może nie będzie tak źle, bo wiesz mam koleżankę w pracy po rozwodzie która też walczyła o podwyższenie alimentów i jej synowie bo ma ich dwóch chodzą do szkół sportowych i tym chciała to argumentować ze dużo płaci za korki halowki obozy stroje itd na wszystko miala rachunki no a sedzina powiedziała jej ze nie wszyscy musza chodzic w oryginalnych butach ze ojciec nie bedzie robil po 20 godz dziennie zeby oni sie tak ubierali i ze jak ona studiowala ( ta sedzina) to mieszkała w akademiku a po zajeciach pracowala bo jej rodzicow nie bylo stac na nic wiecej i ok powinien płacić bo to jego dziecko ale kto wydaje 2000 tydz na dziecko no ręce opadają

Maaaag współczuje tych stresów sądowych, zwłaszcza ze juz tak długo trwają, oby juz niedługo wszystko sie skończyło z jsk najlepszym wynikiem dla Was ;)

Mind a ja bym wybrała sowy, ja osobiście uwielbiam sowy :D

Mała trzymam kciuki za Ciebie i Twojego męża oby było juz tylko lepiej:) super ze z Blazejka napięciem wszystko ok oby i jutro u pediatry wszystko poszło dobrze:)

A u nas dziś był płacz Alicji jak wzięłam Blankę do łazienki żeby umyć raczki hehe jak tylko zobaczyła ze sie oddalamy to było mama i płacz. One wołają mama tylko jak im zle :)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Mala,super ze wszystko ok u Blazejka:)jestes super mama,starasz sie,poswiecasz czas to malutki bedzie sie pieknie rozwijal.a jak rodzice poukladaja swoje sprawy to juz wogole bedzie super.
gdzies mi mignela ta przecena w ff na internetach,a tez przydalyby mi sie jakies bodziaki bo nie mam juz ani jednego na 80cm i wiekszych.
dziekuje wam za podpowiedz,moja Emi tez wybrala koniki,ale teraz zobaczyla jeszcze te jednorozce i burza mozgow trwa nadal:)co myslicie???

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55982.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Wisienko, wszystkie bardzo ciepło o Was myślimy. Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Maag też zbierajcie faktury, pogadajcie z wlascicielem stadniny by Wam wystawił zaświadczenie za cały ubiegły rok i do chwili obecnej kosztów zajęć córki. I wogole jak gdzieś ja zabieracie czy coś kupujecie to trzymajcie faktury. Mój brat tak robi bo zaznaczyła sobie 1500 zł alimentów a jak brał Zuzie do siebie to daje w dziurawych rajstopach i nic na przebranie. Wcześniej jak kupował ubrania i jej dawał z metkami to ani razu nie widzielismy by to miała na sobie. Ona zawsze wszystko spienieza więc nie zdziwię się ze wszystko wystawia na sprzedaż. A później w sądzie mówi że nic nie kupuje jej, a na szczęście wszystko mamy udokumentowane. Teraz jak kupuje ciuchy to trzyma w domu by miała w czym chodzić jak przyjezdza. No ale takie są niektóre wstrętne baby. Mój kolega przedwczoraj prawdopodobnie popełnił samobójstwo właśnie przez taką podobną sytuację. Mają Mu robić ekshumacje i sprawdzić co było powodem śmierci. Bardzo szkoda mi go, miał dopiero 30 lat...
Tak samo jak kupujecie jakieś prezenty dla córki to tylko faktury imienne na Twojego męża.
Mój brat tak się bronił i zaznaczył w sądzie ze nie chce być tylko tatusiek wyplacajacy pieniądze z bankomatu dla mamy ale też chce coś sam kupować dla corki i nie zgadza się na takie wysokie alimenty. Może Wam też się uda.
A Elizka zaczęła na macie pelzac do tylu. Ale się cieszę. I nawet zaczęła tak jakby pluć. Śmiesznie to wyglada.
Leży i rozrabia w łóżeczku, a ja już bym chciała żeby zasnela. ...

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Mała daj znać co Ci powie pediatra odnośnie tej główki.
U mojego synka ja sama widzę że ma splaszczona i zdaje sobie sprawę że to od tego że on uwielbia spać tylko na wznak. A że od skonczonego drugiego miesiąca życia nie budzi się w nocy na jedzenie to całą noc przesypia w takiej pozycji. Nic na to nie poradzę.

Milutka dużo zdrówka dla Twojej córeczki !!:*
Savenka widzisz Ty masz 200 zł a ona ma 3 razy tyle od 7 lat ! I dalej jej mało. A na fcb wrzuca zdjęcia biletów na różne koncerty jak red hoci czy maroon 5 po 300 zł za bilet. To tez wydrukowaliśmy i dołączyliśmy dla sędziny żeby pokazać ze potzrebuje więcej kasy na własne przyjemności a nie na dziecko. Mąż zabiera mała na konie, na łyżwy w zimie, na basen, do kina. Na wszystko co Zuzia chce ! Bo mąż ciagle ma wyrzuty sumienia ze dziecko nie ma pełnej rodziny i bardzo mu jej szkoda. Dlatego nie umie jej odmawiać. Teraz mąż sobie wymyślił ze tableta jej kupi bo chce mieć z nią kontakt i żeby miała na czym bajki oglądać jak będziemy jechać na Chorwację. Także na prawdę dba o nią. A ta pipa w pozwie napisała ze mąż odkąd ma kilkanaście lat młodsza od siebie kobietę (nie żonę tylko kobietę!) i dziecko to jego pierworodna córka na tym cierpi bo jego zainteresowanie nią spadło do zera ! Normalnie się popukałam jak przeczytałam te herezje! Nie wiem jak można być takim strasznym babsztylem !
Przepraszam ze Was mecze... mam tylko nadzieje ze karma do niej zapuka !

Chorym dzieciaczkom dużo dużo zdrówka !!! Wiem ze Gosia choruje ! Gosiaczku zdrowiej szybciutko :)!

Mała jaki fajny ten Wasz Błażejek !:) cieszę się ze mąż zgodzil się na terapie. Warto walczyć ! Bo widzisz jak później jest ciężko z tymi rozwodami, podziałami majątku i ciągłą walką o dzieci...

Celineczka my także trzymamy kciuki żeby nie było żadnych efektów ubocznych !!