Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Charlotte potwierdzam co pisze Domi:) samoloty na tym etapie sa ok, U nas rehabilitantka tez ostatnio pytała czy sie podtrzymuje czy już zaczyna pływać, więc to raczej taki czas i może się zdarzac;) nawet gdyby Staś cofnął się chwilowo z umiejętnościami to też się nie martw to norma, powtórzył mi dwóch reh. +lekarz;) nie daj się zwariować masz zdrowego synka;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Kurcze dziewczyny dobrze ze jestescie bo moja tez od dwóch tygodni lata. Ja to nazywam pozycja spadochronowa bo jak skakał to właśnie trzeba tak ręce rozłożyć na boki. A już się martwilam ze coś z nią nie tak. Ogólnie to się obraca non stop na brzuszek i jęczy ze nie może czegoś dosięgnąć. Ostatnie dwa dni straszne. Chyba mam spóźniony baby bluse bo chętnie bym do pracy wróciła tak mi mała daje w kość. W pracy bym odpoczela; )

Hej kochane. Mialysmy usg glowki i brzuszka.
A wiec tak . Mamy asymetrie w szerokości komor bocznych lewa>prawej.
Powiekszona sledziona, podwyższone AST i ALT . Lekka asymetrie nerek .
Czeka nas dużo konsultacji.
Wypisali nas ze szpitala ,bo jest ogrom rota i innych paskudztw a mala ogólnie jest "zdrowa" w sesie oskrzela,plucka itd .
Co do diagnozy ni potrafią postawić jednoznacznej.
Ide jutro do naszej lekarki po skierowanie do Warszawskiego centrum zdrowia dziecka.
Jesteśmy zalamani.
Wybaczcie nie mam glowy do nadrabiania forum. Zrobię to,gdy wszystko sie wyjasni.
Dziekuje za trzymanie kciuków.
Sto latek dla solenizantów bylych,obecnych i pszyszlych. I duuuuzo zdrówka. Trzymajcie się .

Kaska trzymajcie sie. Na pewno wszytsko dobrze sie skończy. Zawsze jest ten strach po takich diagnozach ale nasze wszytskie dzieciaczki sa dzielne i dadzą radę. Trzymam kciuki i jak tylko bedziesz wiedziec cos wiecej od razu pisz.

Iwa faktycznie Wiktorek wydaje sie na zdjeciu bardzo duży. Przystojniak z niego;) szkoda, ze tak daleko mieszkacie, poznalibysmy go z Emilką heheh ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Ojej,Kaska,wspolczuje Wam bardzo,ale wydaje mi sie,ze nareszcie ktos Wam pomoze w tej Warszawie,polozycie sie teraz na troche,a to na pewno zaprocentuje i nie bedziecie chodzic juz wiecej od lekarza do lekarza. Tam sa najlepsi specjalisci i jestem przekonana,ze nie bedziecie zalowac. Trzymam mocno kciuki za Milenke,moja imienniczke:)
Szymus super i jaki duzy:)
Charlotte,ja juz sobie siebie wyobrazam,gdybym zobaczyla cos takiego w kupie,dobrze,ze wiem na zas:) Jeden zawal mniej:)
U nas po tym antybiotyku festiwal kupy,jutro dopadne pania pediatre i zapytam,czy moze dac Malemu jakas smecte. Poza tym,ze robi te kupki czesto,to nic go nie boli,nie ma wzdec i nie wyglada na taka typowa biegunke,bo kupa wyglada normalnie. Dzis pani dr nie bylo.
U nas 26 tygodni w poniedzialek:) Od wczoraj mam inne dziecko:) Tak nawija do psa,piszczy,krzyczy,sama radosc patrzec:) Normalnie z dnia na dzien dzieciaki maja takie skoki,ze szok:) No i daje mu chrupki kukurydziane,a dzisiaj takiego chrupa posmarowalam odrobina marchewki ze sloika,jeju,co sie dzialo:)
Spokojnej nocy:)

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55514.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Jestem już zmęczona więc nie odpiszę wszystkiego jak chciałam :/
Kasiu asymetria nerek może okazać się całkiem normalna jeśli np. lewa jest większa od prawej, u nas po wczorajszym usg brzuszka właśnie się cóś takiego okazało ale lekarze mówią, że to nic strasznego, że to bardzo często się zdarza bo prawa ma mniej miejsca z racji tego, że jest pod wątrobą. Trzymam za was kciuki i życzę Milence dużo zdrówka a wam sił i ciekawości :)

Anka talenciaro :) bardzo ładnie.

My jutro wstajemy o piątej bo na 10 mamy eeg, już się boję jak wstrzymany bez spania te 5 godzin i jeszcze najlepiej jakby była głodna to łatwiej będzie ją położyć spać do badania. A wogole wczorajsza wizyta pani neurolog to taki żenua, powyginała dzieckiem obstukała młoteczkiem i na moje pytanie co mi powie zdecydowała, że wszystko jest dobrze, że te a'la drgawki co nam się przytrafiły to te przysenne, że to czasem się zdarza, to tłumacze kobiecie, że takie to odróżniam bo chyba każdy jest ma a to trwało dłużej, bo to wtedy zaleciła to eeg, ach mam dość szpitala, dziecko się wyspać nie może bo wciąż coś ją budzi i do tego mamy chyba biegunkę, ja chce już do domu, mam nadzieję, że jutro po tym badaniu nad wypuszcza.

Charlotte dobrze wiedzieć z tym bananem bo pewnie bym zareagowała wystrachem :/

Mila mi wam życzę zdrowego pęcherza i mniej kup, może podaj mu jakiś elektrolit dla wszystkiego, chociaż skoro jest tylko cyc to może być ciężko :)

Aaa co do samolotów to i u nas mamy lotnisko :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Kasia my także trzymamy kciuki za Milenke żeby wyzdrowiała i żebyście się mogli cieszyć rutyna dnia codziennego.
Z kupami nie pomogę bo nie zauważyłam jakiejś zmiany po bananie. Może dlatego ze się nie przyglądałam za bardzo :p muszę podać Nusi banana i przyuważyć.
Iwa Wiktorek mega długi :) ale śliczny ! Reszta chłopczyków także uroda nie grzeszy !:) małe cudeńka ;)
Byłam dzisiaj na długim spacerku bo aż 2,5h chodzenia plus przystanek u Babci na karmienie. Zrobiłyśmy 7 km ! Fajnie bo jutro już nie będzie spaceru ze względu na pogodę, zapowiadają deszcze praktycznie do końca tygodnia.... załamka :(
Dzisiaj był cudny dzień, byłam na koniach i na pierwszym w tym roku terenie. Cudownie było galopować po polach przy zachodzącym słoneczku... aż się rozmarzyłam :) Hania śpi od 21 mniej więcej a ja obejrzałam agenta i tez już leżę bo coś mnie głowa rozbolała, pewnie na zmianę pogody niestety.
Dobrej nocki Wam życzę !!:*

Sevenka powodzenia! Mnie to by stres zjadł - nie przed wynikami, ale żeby ta procedura się udała, dziecko było grzeczne itd...

Na biegunki mogę polecić probiotyk Oslonik, taki typowy na ta dolegliwość. To są saszetki do rozpuszczenia. Przetestowalam ;)

Maag może i ja się skuszę na konie nigdy nawet nie poglaskalam żadnego: )

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Iwo1988
My juz po wizycie. Obylo sie bez antybiotyku..jak na razie:-) Mamy brac 1/4 furaginy rano i wieczorem przez 2 tyg, pozniej raz dziennie. I po 2och tyg. po kuracji powtorzyc badania. Mamy tez fizjologiczny niedobor zelaza- farmaceutki:-) czy jakies zelazo jest w syropie BEZ recepty dla dzieci? Nasza pani dr zapisala nam jak stosowac ferra syrop tylko zapomniala dopisac do recepty..

Mala mi u Was z tego co Wam wyszlo w badaniach to chyba jest cos na rzeczy, wiec dobrze zrobilas.

Z tego co piszecie to podwyzszone crp po porodzie to nie taka rzadkosc. My w szpitalu tez mielismy crp ponad 20 i juz miedzy wierszami mowili o sepsie. Nie chce nawet o tym pamietac:-( najwazniejsze, ze dobrze wszystko sie skonczylo:-)

Wtrace sie; by dostalismy zelazo w kropelkach ktore mialam podawac do mleczka 10 kropli dziennie o nazwie Lacinela. Pozniej sprawdze nazwe czy dobrze ja napisalam.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Kobietki! Wszystkiego co najlepsze w dniu naszego święta!!! :-*

Anka, piękne rzeczy zrobiłaś :-) Zazdroszczę pasji. Mojej mamie jakoś nie udało się we mnie zaszczepić szycia na maszynie, a to taka pożyteczna pasja ;-)

Nela, oby te ząbki wyszły jak najszybciej ;-)

Kaśka, mam nadzieję, że to wszystko tylko tak poważnie brzmi, a okaże się całkiem niegroźne.
Moim zdaniem po porodzie wszystkim dzieciom powinni robić USG.

Sevenka, my również trzymamy kciuki. Oby badanie się powiodło i przyniosło same dobre wyniki ;-)

Dzien dobry Babeczki:)Wszystkim zycze milego dnia z okazji dnia kobiet.moze to troche przestarzale swieto ale kazdej z nas nalezy sie jakis sympatyczny akcent:)
My wczoraj mialysmy ostatnie pneumokoki,Lila wazy 8500 i pani dr powiedziala zeby juz powoli dawac do probowania nowe jedzonko.no wiec oczywiscie wczoraj polecialam po sloiczki:)Spacer byl dlugi bo pogoda przepiekna,no i powiem wam ze bylam w szoku rozpietoscia cen w temacie sloiczkow.marchew gerbera kupilam w rossmanie za 2,79 a najdrozsza widzialam w spar za...5,49!szok.no i powiem wam ze marchewka wczoraj szalu nie zrobila:)zobaczymy jak dzis pojdzie.a czy wy podgrzewacie takie jedzonko?Nocka super bo zjadla przed snem o 20,potem maz nakarmil o 1,ja nakarmilam 5:15 i 6:30 juz wstalysmy.super!
Sevenka,szybkiego powrotu do domku.
Kaska,juz tyle strachu najadlyscie sie z Milenka w ciazy ze teraz dacie rade na tych badaniach i ze potem bedzie jyz tylko lepiej.
Anka,sliczne te twoje cudenka!
Maag,zazdroszcze konikow.ja tez dawno dawno temu jezdzilam,w Radawie zreszta:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Laski wszystkiego dobrego :D my już Gosią dostałyśmy kwiatki i słodkości. Niestety tatuś dziś cały dzień w pracy i wróci pewnie coś ok 22. Także mam nadzieję że moje dziecię będzie dziś grzeczne.

Kasia, Sevenka oby wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki.

Dobrze że piszecie o tym bananie bo to dopiero przed nami i też bym pewnie na zawał zeszła.

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55516.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Cześć dziewczyny :)

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

Anka ale super rzeczy zrobiłaś :) szkoda ze ja nie mam takiego talentu :)

Nela trzymam kciuki za ząbki :)

Kaśka trzymam kciuki za Milenke na pewno wszystko będzie dobrze :**

Sevenka również trzymam kciuki :*

U nas wszystko dobrze :* ja dziś dostałam prezent na dzień kobiet okres ...:D no masakra!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Dzień dobry mamunie!
Z okazji dnia kobiet życzę Wam razem z Maćkiem, aby wasi Panowie docenili, jak kobietą ciężko być!
Zazdroszczę prezentów, ale cieszę się z Wami. Mój za granicą więc nie mam na co liczyć. Bardziej smutna będzie pierwsza rocznica ślubu bez niego (za 1,5 tyg), ale cóż, takie życie!
Za nami kolejna ciężka noc... Chyba z 6 pobudek. Czy któraś z was znalazła może już powody tych dziwnych, nocnych szamotanin?
Sevenka, Kaśka, nadal trzymamy kciuki za Was i bobaski!!
I ja też przyznam, że bananowa historia mnie wystraszyła. Naprawdę dobrze wiedzieć!
Jeśli chodzi o słoiczki to ja trochę podgrzewam warzywka w podgrzewaczu, tak do temperatury ciała.
A u nas dziś czwarty dzień bez kupy... Od4 dni też daję kaszkę manną, którą mały bardzo lubi. Czy to może być związek? Cóż, jeśli kupy nie będzie do jutra to odkopię czopki.
A co do kaszki to chciałam się zapytać kiedy podajecie? Ja daję jako 2 posiłek ok. 10. Ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby na kolację?

wjwtbxz.png

Kaśka trzymam kciuki za Milenke i za jej zdrówko. Miejmy nadzieję, ze to okaże się nic poważnego.
Sevenka jestesmy z Tobą. Będzie dobrze. Daj znać co u Was.
Anka super rzeczy.
Miła mi super przystojniak i Iwa tak samo chłopcy z forum będą mieć grono wielbicielek:)
Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet i kobietek naszych kochanych:)
I nas noc dla kręcenia nie było końców. A z rana tak samo placz i marudzenie. Pogoda fatalna pada:( szaro buro strasznie.
Szczesciara daj znać jak ta mata.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Gość Domi123

Wszystkiego najlepszego Kobietki : ) )

Iwa - Wikus przeslodki! : ) )

Ja także podgrzewam sloiczki tzn nakładam do miseczki tyle ile potrzebuje i podgrzewam w kąpieli wodnej do temp ok 37 st

Miłego dnia wszystkim : )

Dzięki za wskazówki w sprawie moczu ;)

Kaśka, trzymam za Was kciuki!! Będzie dobrze!
Sevenka dacie rade na tym badaniu!!

Monika mój niby druga noc budzil się tylko 3 razy, podaje ten syrop i może go nie swędzi a może to przypadek.

Charlotte - jak ja się cieszę że Błażej jest najmłodszy i korzystam z Waszych doświadczeń! Chyba bym zawału dostała jakbym zobaczyła "robaki" w kupie!

Iwa - Wiktor jak zwykle elegancki ;-)

Każda okazja do świętowania jest dobra zatem wszystkiego najlepszego! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

To fakt,nasi mali dzentelmeni czaruja ze zdjec:*
Imbir,ja wlasnie szukalam w pierwszej kolejnosci marchewki w biedronce no ale zero sloiczkow od 4 mies,zostaly same obiadki.widzialam tez ze pisalas o promocji pieluch.a wiec nawet sie kiedys zgadalam z jakims gosciem przy kasie w biedronce ze nigdy jeszcze zadne z nas na nie nie trafilo.no ale o czym ja mowie.jak nie ma promocji to tez problem dostac rozmiar 4 lub 4+,ostatnio moj maz zjezdzil wszystkie biedronki w rzeszowie.ale juz wyczailam ze w hebe tez maja dade i chyba jeszcze nie wszyscy o tym wiedza,haha:)
My z Emi robilysmy wczoraj ciasteczka z amarantusa bo juz nie miala pomyslu co brac do szkoly na drugie sniadanie.i powiem wam ze sie zakochalam.tym bardziej ze:
a)slodkosci moglabym pochlaniac tonami ostatnio a te ciastka to samo
zdrowie
b)robi sie je 3 minuty i piecze 15min,wiec to mi sie w nich podoba najbardziej;)
Ja juz pocwiczylam 20min na stepperku,zjadlam sniadanko,susze wlosy i czekam az sie choc troche przejasni i ruszamy na spacerek.Lila juz strzelila dzis dwie kupki,calkiem calkiem,wiec marchewka ok:)
Podgrzalam ja wczoraj leciutko,ale czytalam na sloiczku ze mozna tez w temp pokojowej.moze dzis sprobuje inaczej.a dzisiaj oprocz "mama" jeszcze "baba" na tapecie:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png