Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!ale jestem wypruta...... Młoda dała mi popalić wieczorem i nocą.wszystko jej było źle na rękach nie, w łóżeczku nie,w łóżku nie w wózku nie,bez pampka też nie. Tylko albo cycki w buzke i to się z nim szarpala albo palce sokała!!! Jak nic zęby....
Wyglądam jak zooombi a dotego znów mam katar i jeszcze dziś przychodzą przygotowywać pod kostkę przed domem

Dzień dobry ! :) Leoś zasnął wczoraj o 20 :) i spał do 8:15 mieliśmy 3 karmienia.
Nika udanych chrzcin życzę :) My mieliśmy 16.10 takie skromne tylko rodzeństwo rodzice dziadkowie ale, że rodzina mojego P jest duża to wyszło ok 30 osób
Maag obyś się pozbyła infekcji jak najszybciej
Madzikcz trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego !
Eosia Leoś też śpi z nami , łóżeczko parzy go w dupcie :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Dziękuje dziewczyny za wsparcie. Mąż właśnie zaniósł wymazowke do labo to okaże się co to za rodzaj intruza :p
Witam i ja Ciebie Natuska :)! Twoj synek ma cudowne imię ! Mój dziadzio miał na imię Leon niestety tnawet go nie znałam bo zmarł jak moja mama miała maturę:( chciałam aby mój syn się tak nazywał jednak mężowi się nie podoba a i syna brak póki co.
Milutka Kochana jak znajdziesz chwilkę to pamiętaj o mnie i o ciuszkach na chrzciny :)

madzikcz
Witam wieczornie.
Emilka właśnie usnela. Troche dzis pozno jak na nia ale coz.
Moje dziecko mnie zadziwia jak tylko w zasiegu reki ma cos czego mozna sie chwycic to podciaga sie do siadu prawie.
Pierwsze dwa ząbki na forum należą do nas:) u nas objawy to slinotok hehe i wieczorny płacz. Miala tez stan podgoraczkowy ale nie wiem czy to od zebow czy od szczepionki bo sie to złożyło w czasie. Oczywiscie piąstki w buzi. Finalnie mamy narazie dwa ząbki na dole.
Ja za to bylam dzis u gin. Poszlam skontrolowac żylaki na macicy bo przy cc dowiedziałam sie ze mam i to spore. A dowiedziałam sie ze mam guza na jajniku. Strasznie sie martwię. Lekarz powiedzial mi ze narazie do kontroli i zobaczymy co sie bedzie z nim działo. Ale mysli mam różne:\

a moze to zwykła torbiel bo to czesto sie zdarza po porodzie jesli jeszcze nie ma sie okresu :)

Madzikcz postaraj się nie przejmować bo strach ma wielkie oczy, ja też mam całe cycki w torbielkach, guzik na guziku, ale żeby nie być gołosłowna, miałam też większe zmiany, z których pobierany był płyn i które potem się powcjłaniały, póki co to nic groźnego, musze tylko kontrolować piersi, głowa do góry :)
Natuska witaj w naszym gronie :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witam mamusie, u nas dzisiejsza noc w miarę. Mały budził się co prawda ale dostał smoczka albo kolysanke i dalej spał czego nie mogę powiedzieć o sobie. U nas ostatnio jest masakra z usypianiem. Wcześniej była kąpiel, cycus, odlozony do łóżeczka zasypial przy kolysance a teraz lulanie na rękach.... Kręgosłup cierpi bardzo ale już nie wiem co robić.... W łóżeczku płacze a ja nie mam serca żeby go tak zostawić... Poprzednie noce też nie należały do najlepszych, budził się co dwie godziny i tylko cycus ratował sytuację.... Może to te zęby go męczą...ehhh za 4 dni kończy cztery miesiące a ja mam wrażenie że jest coraz ciężej....

Madzik ja po pierwszej ciazy miałam torbiel. Która rosła nie chciała się wchłonąć i już ścianki grubialy czyli przeksztalcalo się w ... nikt mi tego nie powiedział w prost ale pewnie mój gin bal się że to coś poważnego to od razu powiedział że będzie casarka a przy okazji wytna co trzeba . I tak było. Tylko ze po pierwszej cieszy jak się dowiedziałam że jest torbiel to lekarz powiedział że nic z tym się nie robi. Więc nic nie robilam. Trochę to zaniedbalam bo przed zajściem w ciąże nie byłam u giną 2 lata dopiero jak już wiedzielismy z mężem ze staramy się o Asia to poszłam i wtedy nic nie było widać. Nie było widać a torbiel na jajniku była już 5 cm ( dziwne prawda) dlatego poszłam prywatnie do lekarza który prowadził ciąże do końca.
Trochę bez ładu i składu ale chciałam wam skrócić moja historię z moja przyjaciółka torbielka :)
Jak zaczęłam rodzić mojego lekarza akurat nie było- urlop. Kazał mi powiedzieć w szpitalu ze jestem ze wskazaniem do cc. Po wszystkim na wypisie czytam- pacjentka nie zgodziła się na poród siłami natury! Dobre!!

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

maaaaaag
Dziewczyny sa juz wrzesniowki 2017 :P

No, gratulacje :) Świętuję to na swój sposób - równo rok i miesiąc temu była ostatnia miesiączka a dziś zarządziła powrót ;)
Dziękuję za miłe słowa - jesteście kochane ;)
Powodzenia na dzisiejszych i i tym tygodniu szczepieniach - właśnie ubieramy się i lecimy na ścięcie..

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

My dostaliśmy skierowanie do neurologa po tym jak powiedziałam pediatrze ze wydaje mi się że młody na brzuszku nie podnosi główki, zanim nastąpiła wizyta (czekaliśmy 2msce) Alek zaczął podnosić główkę, ale poszliśmy i tak i tak na tą wizytę. I dobrze, bo okazało się że używa tylko mięśni karku A powinien dźwigać się na przedramionach (chyba Charlotte ma podobnie) dostaliśmy 3 ćwiczenia żeby mu pomóc i kontrola za 6 tygodnie.Tak więc jeśli macie jakieś obawy to chyba warto to skontrolowac:-)
My jutro pneumokoki druga dawka
Miłego dnia :-*

MilaMi powodzenia na szczepieniu, bedzie dibrze, głowa do gory ;)

Wy tak o torbielach to i mi sie przypomnialo, ze jak bylam na pierwszej wizycie w ciąży to lekarz mowil mi, ze mam malar torbiel na jajniku.. kurde ciekawe co z nią teraz.. moze się wchlonela..? Bylam przeciez juz na kontroli u gina i nic nie mowil, ze cos mi tam rośnie..

Staś dzis obudził się o 9:30, kochane dziecko ;) nocka, tfu tfu, odpukać w niemalowane - zasnął o 23 w nocy zrobił jedną pobudke! nawet nie wiem o ktorej, bo tylko po niego wstałam i zaraz dalej zasnelam, a potem obudził sie o 6 i o 8 na jedzonko. Teraz właśnie zasnął także zbieram się na spacer.

A jeszcze jedno. Zeszło mu to co mial na czole i klatce piersiowej, co dermatolog zdiagnozowała jako lojotokowe zapalenie skóry. Tylko, ze teraz to samo wyszlo mu na glowie i robi sie coraz wieksze, a na ulotce od masci, którą mi przepisała jest jak byk zeby nie stosowac na owłosioną skórę.. i nie wiem teraz czy ryzykowac i go smarować, czy lepiej nie.. dodam, ze na uotce jest też zeby nie stosować na twarz, a ja mu tym całe czoło smarowałam.. bo tak kazała dermatolog.. stosowals ktoras z Was locoid (to jest chyba ze sterydem..)?

Natuśka my z tego samego powodu umówiliśmy się z fizjoterapeutką. I mam nadzieję, że jej dzisiejsza wizyta się odbędzie, bo właśnie mi napisała, że nie wie czy dotrze...
Poduszkę head care też mamy, a raczej jej podróbę z Allegro. Jest taka sama a tańsza pięciokrotnie. Z tym że nasz mały się z niej zsuwa w nocy... Nie wiem czemu... Do pół nocy jest ok, a potem się tak wierci, że leży pod nią...

wjwtbxz.png