Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Kaśka ja nie widziałam w życiu tego czopu ale opowiadała mi o nim wczoraj położna i dodatkowo czytałam na necie, że to jest taka większa ilość śluzu, może być galaretowata, i jeśli jest jasna to nie trzeba się spieszyć ze szpitalem, że jeszcze spokojnie tydzień można pochodzić, ale gdy jest zabarwiony krwią to lepiej to skontrolować.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Wisienko, pomodlę się za Was. Bardzo się cieszę, ze jesteś w ciazy:)

Karola, dawaj znać co i jak. U mnie cesarka za tydzień i czuje sie jak przed jakimś wyjazdem zagranicznym. Spakowana prawie kompletnie i podekscytowana jak to bedzie:)

Dobrej nocki, Kobietki.

Milutka brzuch mnie non stop cmi , ale skorczy nie mam. Tylko sie napina i taki jakby lekki bol przedmiesiączkowy -takie ćmienie.
Mala sie wierci i może na cos mi uciska ?
Na dole to czuje ja non stop ,ze glowke ma w kanale, nawet problem z chodzeniem po schodach mam a mam dom piętrowy wiec chodzę kilka razy dziennie.
Ehh za dużo tych nie wiadomych w ciąży. Oszaleć można .
Sevenka nie pojadę na ip no nawet jak nic mi nie bd to znowu zostawia na 3dni a córci nie mam z kim zostawić. Maz musi mieć urlop gdyby naprawdę cos zaczęlo sie dziać żeby moc być w domu.
Także poczekam do jutra, jakby mialo sie zacząć to sie przecież zacznie , czy to w domu czy w szpitalu. A w razie eu do szpitala mam 5min.

Kaska ja bym pojechala na ip,bo czop pisalas ze ci juz odszedl,krwawienie owszem moze byc po badaniu ale mi zawsze mowili ze krwawienie w ciazy nalezy skontrolowac.
Draza moj suwaczek zle chodzi I dzis zaczelam 35tydzien odliczam dni zeby chociaz te 37tygodni bylo,bo juz nawet wyjscie do toalety to masakra,zanim sie zwleke z lozka,to juz z minuta ponad a I coraz czesciej czuje te bolace skurcze wiec jeszcze 2tygodnie trzeba wytrzymac,a maz jeszcze donosi smakolyki I pieszczotliwie mowi "masz wielorybie" dobrze ze diety nie mam,slodkie mamy chyle czola bo ja bym na diecie nie wytrzymala.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Czesc Wam. Melduje sie jeszcze w dwupaku.
Moze na poczatek do Kasi- ja osobiscie tez bym pojechala na ip. To faktycznie wyglada na czop. Ja przyjechakam do szpitala kontrolnie, tez mialam duzo wydzieliny ale krwi i plamien, skurczy brak i sie okazalo, ze to czop odchodzi i rozwarcie juz na 2cm. Wczoraj glowka wysoko a dzis rano juz napierajaca na kosc.
Macica ponoc w gotowosci. Zastrzyki na plucka juz wziete. Teraz czekam. W niedziele koncze 37. Aczkolwiek tu licza cos inaczej, ze niby dopieto w srode. Nie wiem dlaczego. Ja trzymam sie niedzieli;)
Gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt. Wisienka, nie znam, bo stosunkowo kroyko tu jestem ale z calego serca gratuluje i tym razem bedzie juz tylko dobrze!
Sliczna ta Wiktoria sie urodzila!!! Gratuluje!
Spokojnej nocki mamusie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Sorki laski ,ale wprowadzilam was w blad. Tzn hmm wyjaśnię. Czytam czerwcówki i sierpniowki he po wpisie wisienki weszlam na kwietniówki (tak z nudów przez leżenie tyle czytam) i wklikla mi sie chyba 7str? Gdzie wisienka pisala o dwuch bąbelkach a potem przeskoczylam na 43? I ze jeden groszek. I zglupialam. Moze nam pozniej napisze ile wisienek nosi pod serduszkiem ☺

Hejka gratulacje dla mamus ktore dalej pociechy trzymaja pod serduszkiem:) a duzo wytrwalosci i spokoju dla mamus u ktorych jest nie zaciekawie.
Ja wlasnie konce 36t.c dzis w nocy snilo mi sie ze zaczelam rodzic tak jak lezalam na lozku.. poczulam skurcze i parlam i nagle bylo chlust! Jak by wody i dziecko ktore wyszlo i nagle sie obudzilam przerazona... a mojej mamie sie w ta sama noc snilo ze juz bylam bez brzuszka...
wyczuwam ze na dniach plus minus 2 tyg i zacznie sie dziac.. dziennie mysle o tym kiedy to sie zacznie jakiego bede miala stresa jadac na porodowke... obydwoje z moim sie boimy. Naprawde zaczynam sie bac co dzien...macie tez tak? Z poczatku mialam strach ale jeszcze chyba niewiedzialam co mnie czeka a teraz te cmienie brzucha bole mnie nastawiaja strasznie. Boje sie chodzic ale jak mi nic nie ma to drepcze dziennie po troszzku strasznie mi stopy puchna!! Okropnie... banie jak u slonia..
maly juz sie rusza nie tak jak wczesniej bo jest duzy wyczuwam jedynie jego stopki badz raczki jak wypycha.. i dziennie kilka razy przy oddawaniu moczu przy podcieraniu zauwazam taka galaretke... jak by czop ale bez koloru taki lekko zolty... no i zauwazylam ze mam ta szparke malutka ktoras powiedziala ze to rozpulchniona szyjka..

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Robyn ja tak mam. Wstyd się przyznać, bo to mój 2 będzie poród. Ale boję się bardziej niż przy pierwszym. Jak to będzie wyglądało. A najbardziej tego, ze nie dojadę na czas i coś się stanie. Bo teraz będę rodzić w innym szpitalu. W ogóle mam obawy, ze nie rozpoznam jak się będzie zaczynało. Ogólnie tego strasznego bolu. Oj smece ale muszę się wygadać. Teraz mam ból brzucha jak na okres.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Miultka nie smecisz, ja wlasnie godzine przeplakalam, ze nie wiem kiedy się zacznie , że będzie mi smutno w szpitalu, że może będę tam dwa tygodnie albo i dłużej , ze nie będę spać z moim M tylko będę samotna I nie wyspana, ze nie nie wiem jak się dzieckiem zająć, A co jeśli polozne nas zostawia same to ja nawet nie będę wiedzieć kiedy pieluche zmienić . Ja to dopiero się uzalam, tak mnie dopadło. Ogarnełam się już ale strach pozostał.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Normalnie moja kobieca intuicja mi podpowiada ze serio na dniach...teraz przed kapiela sprawdzilam tamto miejsce ciezko bo ciezko ale z lusterkiem i jak sprobowalam przec lekko to widzialam ze dziurka w szyjce sie powieksza..macie tez tak? I zauwazylam ze jest strasznie nisko jak by miala zaraz wyjsc na wierzch.. to oznacza skracajaca sie szyjka? Niewiem jak to ma wygladac... tez wlasnie leze i mam bol podbrzusza i miliony mysli... maly dziwnie sie ulozyl w poprzeg i mnie cisnie z kazdej strony.. ja sie boje tylko tego zaczecia i jak juz wyjdzie narazie nie boje sie czy sobie dam rade ze zmiana pieluszki nakarmieniem itd.. boje sie tez ze urodzi sie i nie bedzie mial 10 na 10 punktow apgar czy jakos tak... albo ze uroodzi sie jakich chory a lekaz tego nie wykryl na prenatalnych... :(( moj siedzi kolo mnie i mnie pociesza ale co to za pociecha jak bol ja sama bede musiala przejsc... on jedynie bedzie czekal w nerwach..:(( plakac mi sie chce tez...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Wisienko gratulacje i szczęśliwych 9mc życzę.
A u nas to już chyba każda się boi i przeżywa jak to będzie ja boję się że za późno dadzą mi antybiotyk na tego paciorkowca cholernego a to podobno 4h wcześniej trzeba. Za każdym razem w WC sprawdzam papier ale nic sucho.
Agatko dobrze ze się odezwałaś bo myślałam że to już. Czytam że niektóre już w następnym tygodniu mają mieć cc u nas w szpitalu nie robią tak na zimno tylko trzeba czekać chociaż na jakieś małe skurcze aby coś zaczęło się dziać że to lepiej dla dziecka. A więc Milutka czekamy dalej a ty sn czy cc bo niepamiętam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

Hej
Ja też mam takie myśli dziewczyny czy wszystko będzie w porządku. Czy sobie poradzę najbardziej się boję karmienia piersia bo w ogóle mi to jej szło za pierwszym razem a to wcale nie jest takie proste jakby się mogło wydawać .
Olta ja miałam ten antybiotyk podany 8 godzin wcześniej bo lezalamn w szpitalu dzień przed porodem bo miałam mieć wywolywany ale sam się zaczął w końcu i mała i tak się zarazila. To chyba nie ma reguły, że akurat 4 godziny przed i się nie zarazi a z tego co kojarzę to masz mieć cc a wtedy jest mniejsze ryzyko zarażenia u dziecka niż sn. No chyba żeby ci wody odeszły wcześniej.
Cały czas trzeba się czymś denerwować i martwić tak to jest być mamą hehe :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Agatko ja siłami natury. I dlatego tak panikuje. Najgorzej mam wieczorami jakiś taki wielki strach. Teraz też brzuch mnie boli jak na okres i ciagniecie w pachwinach. No ale położna mówi, ze to normalne. Ale wiecie zauwazylan, ze w nocy bardziej brzuch mi się stawia i trzyma. Jednak to jest duża prawda, co ciąża to inna i inne dolegliwości. Bynajmniej w moim przypadku.
Oj dziewczynki odwrotu już nie ma. Musimy urodzić, najważniejsze, aby nasze maleństwa całe i zdrowe. Abyśmy po 3 dniach mogły wyjść:)
Miłego dnia kochane.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dzien dobry dziewczynki. Widze, ze tu strachol juz wszystkich dopada.. ja jakos dziwnie spokojna jak narazie. Prania nie mam jeszcze zrobionego, lozeczko nie skrecone, wozek nie odebrany.. wszystko to chce zrobic z poczatkiem wrzesnia. Teraz jeszcze mecze ta prace mgr, ale co dzien patrze na komode, w ktorej wszystko mam schowane i dla pocieszenia wyobrazam sobie jak bede prac i prasowac te slodkie ubranka i tak naprawde jedyne czego sie boje, to ze nie zdarze sie obronic przed porodem.. czuje, ze nie mialam wystarczajaco czasu zeby skupic sie na tej ciazy, jakos tak mi to przelecialo..

Wczoraj troche wiecej stawial mi sie brzuch, no ale przesiedzialam caly dzien przed laptopem, wiec nic dziwnego w sumie. Dzis tez sie zapowiada pracowity (jak na moje mozliwosci) dzien.. wieczorem mialam trzy takie mocniejsze bardziej bolesne skurcze..

Kaska ty pisalas, ze juz ci czop odszedl to ja bym chyba zwiariowala jak bym krew zobaczyla.. nie wiem kochana czy powinnas na te spacery chodzic i po schodach, ja bym chyba lezala plackiem a wstawala tylko na siusiu.. no ale, moze jestes po prostu bardziej odwazna ode mnie.. w kazdym razie zycze Ci wszystkiego dobrego.. daj znac jak sytuacja dzisiaj.