Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny jezeli chodzi o rzeczy do szpitala to roznie to bywa trzeba sie dowiedziec bo ja np jak rodzilam to byly mi potrzebne jedynie dokumenty czyli cala historia ciazy i dowod a i najwazniejsze grupa krwi z rzeczy dla mnie to tylko pizama + dodatkowa na zmiane bo do porodu dawali no i oczywiscie rzeczy na wyjscie ale ja akurat wychodzilam w tych samych co mnie przyjmowali bo przed przyjazdem zakladalam swieze a rzeczy dla maluszka to tylko na wyjscie bo tez ubierali w tzw szpitalne pampersy chusteczki pieluchy tetrowe rozek i ewentualnie krem to tez oni dawali wiec lepiej pojsc sie zapytac bo co szpital to obyczaj

Czytam Was chociaż ostatnio praktycznie sienie udzielałam :)
U mnie bóle pachwinowe się pojawiły, a mała zauważyłam że zadaje kopniaczki już bardziej wyczuwalne i widzialne :)
Na glukoze nie pozwolili mi wziac cytryny - centrum medicover.. ale i tak wezme, powiem ze moja lekarka mi pozwolila :D
Mi ostatnio codziennie przychodza jakies rzeczy zamowione z aliexpress - tyle tego pozamawialam :D jakies czapeczki za 2$, niedrapki etc :)

Maag czy Ty zapisujesz sie do szkoly rodzenia?? Wiem ze mamy chyba podobne rozmiarowo brzuszki , i nie wiem czy czekac az urośnie czy sie nieprzejmowac tym.. Np jak beda jakies cwiczenia z brzuszkiem...

Wlasnie nadrabiam zaległości. We wtorek uroczystość Dnia Mamy w moim przedszkolu i jest szaleństwo. Mnóstwo rzeczy do ogarnięcia, przygotowania. Mam nadzieje ze wyjdzie tak pięknie jak na próbach. Ale czuje ze w obecnym stanie nie udzwigne bez łez bo będę sobie wyobrażać ze to moje Maleństwo występuje.

Maag mamy ten sam termin porodu co do dnia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Szczęściara dokładnie ten sam termin :) bo ostatnio na usg przesunął mi sie o jeden dzien do przodu czyli termin mam teraz na 28.09. A z OM 14.09. Ale to przez nieregularne okresy u dluuuugie cykle miesiączkowe.
Jeśli chodzi o szkole rodzenia to nie zapisuje sie chyba. Jeszcze w sumie nie wiem. Nie mysle o tym bo czekają mnie egzaminy i obrona wiec jakos tym mam glowe zaprzątniętą :)

U mnie dopiero w 28 tygodniu można się zapisać do szkoły rodzenia. Glukozę mam zrobić za 3 tygodnie. I powiedziały mi żeby cytryny nie wciskać bo może być nieprawdziwy wynik. Jakoś przeżyje bez.
czemu nie można sudocremu przy każdej zmianie pieluchy stosować?

Mnie też brzuch swedzi co jakiś czas bardzo i wtedy się wyraźnie powiększa mi pomaga olej kokosowy.

Tez będę zamawiać pościel z project by Alice ale musze wybrać kolor który będzie pasował do fioletu ( nasza sypialnia) a potem do limonki ( pokój Dzidziusia)

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Ja na chwile obecna nie poszłam do szpitala. Dzis czuje sie juz dobrze, w razie gdyby sie cos działo(wypluć i odpukać) bezzwłocznie sie zgłoszę. Szwu ani krążka mi nie założą bo mam infekcje i biore globulki a wiem jak wyglądają weekendy w szpitalu-nic nie robia jak sie nic nie dzieje. W poniedziałek pojde na prywatna wizyte zrobic usg oraz zmierzyć szyjkę i poproszę lekarza o ewentualne leki. Cały weekend przeleze i zobaczymy czy to cos da. niemniej jednak mam nadzieje ze szpital konieczny nie bedzie ;)

Greenrose próbowałam wysłać Ci wiadomość prywatą ale się nie udało. Znalazłam takie ubranka dla dziewczynek (bliźniaczek) , jeśli jesteś zainteresowana

http://olx.pl/oferta/ubranka-paka-dla-dziewczynki-blizniaczek-CID88-IDfGqnb.html
http://olx.pl/oferta/ubranka-dla-dziewczynek-paka-CID88-IDcOLOT.html

Ja dziś pieliłam w ogródku, pranie,generalne pożadki i coś czuje ,że jutro ię to na ,mnie odbije ehh

Teraz córcia mnie namawia na układanie wielkich puzzli i klocków więc chyba nici z odpoczynku .

Miłego dnia dziewczyny