Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Na bakterie tlenowe i beztlenowe miałam z pochwy, a wcześniej jeszcze na coś z cewki moczowej (nie pamiętam już nazwy). Moja pani doktor powiedziała że szyjki to będą się bali dotykać i rzeczywiście pani, która robiła badanie mówiła że jeśli jestem w ciąży to nie może zrobić z szyjki tylko z cewki.
A cytologię miałam robioną w listopadzie czyli krótko przed ciążą i potem już mi jej nie robili :)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

maaaaaag
Mindtricks mam takie samo zdanie, nie ma sensu się dołować i straszyć porodem jak z horroru. Każdy jest inny, należy się jakoś psychicznie dobrze nastawić a na pewno wszystko się ułoży :)

No wlasnie,wydaje mi sie ze ogladanie tego nie jest dobrym sposobem na oswajanie niewiadomego.nastawienie jest to baardzo wazne jak piszesz Maag.to tak jak z rozmowa o ptace,w duchu mowisz sobie jestem najlepsza,uda mi sie,a nie,o matko,tyle chetnych a ja najslabsza,dostane najciezsze pytania.czy egzamin na prawko,nie pytamy wdxystkich ktorzy nie zdali dlaczego i u kogo zeby sie zle nie nastawiac tylko czekamy grzecznie na swoja kolej.wiara w siebie czyni cuda!:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Ja mialam posiew juz 3 razy pobierany- na poczatku ciazy jak mialam grzybice, a potem srednio co 1,5msc. Ostatnio sama sobie pobralam tydzien temu jak mnie cos tam szczypalo. Sa takie szpatulki, daja w labrattorium i pocierasz o scianke i juz. Wiem, ze wymazy sa wazne szczegolnie do 30tyg zeby uniknac infekcji.
A cytologie mialam w pazdzierniku przed ciaza :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5edh0z9t4d.png

Dziewczyny a jak u Was było z potwtwierdzeniem płci ? Ja dzisiaj usłyszałam po raz kolejny że raczej dziewczynka.. no i rozumiem lekarza, że nie jest duchem świętym, że mała znowu ma nogi na głowie , buźki nie pokaże,ale kurcze.. ja już bym chciała wiedzieć, kupić coś różowego a słowo raczej mnie powstrzymuje.
No wiem marudzę, wiem wiem ale słaby mam dziś dzień i taka niepocieszona jestem dziś. Cieszy mnie że dzidzia wyglada na zdrową , wymiary prawidłowe, serducho także wazy już 660 gram.
Ach,może sobie popłacze to mi przejdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Cześć dziewczyny :) mnie też tak swędzi, i w różnych innych miejscach, czasem się drapie jakby co po mnie chodziło.
Maag gratuluję dziewczynki :) też mi się podoba imię Hania ale mój M. Nie chciał :( no i z kompromisu wyszła Ola :)
wogole to gratuluję dobrych wieści oraz udanych fajowych zakupów :)
Ja wczoraj przyszalałam na działce z pracami i wszystko byłoby ok, ale zawsze wieczorem czułam moja Olę, myślę, że będzie miała nocny tryb życia a wczoraj cisza, nic, zmartwiło mnie to, słabo przez to spałam, rano jak tylko zjadłam śniadanie, położyłam się i czekałam i uff, znowu ja czułam :D kochana istotka, taka malutka a taka ważna :) a już zaczęłam sobie wkręcać, że może za dużo się naschylałam, że może ją tam jakoś ścisnełam niefortunnie :/ strach ma wielkie oczy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Dobrze ,ze skopiowalam posta,bo jak zwykle ucięlo ehh

Moja pierwsza corka calymi dniami spala (w lonie) a w nocy kopals i tak jej zostali po narodzinach . Pierwsze 5tyg ani chwili w nocy nie przespane ,chodzilam jak lunatyk. W koncu po dwóch miesiącach prob placzu itp udali sie ja przestawić,ale do teraz nie przespsla calej nocy . Ma prawie dwa lata .
Ta istotka (prawdopodobnie Nati) ma tak samo, w dzień wg jej nie czuje ,mogę zjeść tone slodkiego kwaśnego itp i nic. A wystarczy ,ze sie wieczorem poloze i nadaje jak szalona cala noc z przerwami .
Maz die cieszy bo co wieczór przykladajac rękę ja czuje i naklanie ,żeby jeszcze bardziej mnie kopala he choc robi to juz z pokazna sila ,doslownie , widać na brzuchu jej ruchy .
Wlasnie zjadlydmy z Laura obiadek i w planach jest pranie i od tyg zabieram sue za segregacje ubran Nati ,żeby zobaczyć czego mi brakuje jeszcze ale mi nie wychodzi he
Ja chcialam Hanie albo Nastke ale Maz stanowcze NIE . Ehh

kaska1714
Greenrose piękne , jakie słodziutkie

Bylam dzis w carrevour i tam jest txm i chcialam tez wejść zobaczyć co maja ,ale moj M.stwierdzil ,ze wyczerpałam budżet wyprawkowy w tym mies ha ha
Jutro wpada moja mama i mamy w planach polatać po lumpkach i na 100% odwiedzimy txm he Mat i tak nie ogarnia budzetu bo ja trzymam kasę w naszym domu he .

Dziewczyny a może polecicie jakiś dobry nawilżacz powietrza do pokoju dziecięcego i do sypialni ? Mogą być dwa różne ,bo to sa osobne pokoje .

Po remoncie strasznie suche powietrze mamy ,ze spać się nie da ehh

maaaaaag
Mnie jak swedzi to od razi ide smarować :) i swędzenie przechodzi :) a nam sie z Zosi zrobiła Hania :p bo obie babcie to Anny i jakos tak zeby nie Ania to Hania :p

Mnie swedzialo na początku i dostalam wysypki , smarowalam się balsamem Nivea.
Teraz kupilam z Palmersa maselko przeciw rostepom i ujędrniające i jak reka odjal , wysypka zniknela niemal ze od razu i jeszcze ani razu nic mnie nie zaswedzialo.

Dziewczyny mam taka sytuacje , na początku ciąży urosly mi piersi,potem jakos zmalaly i byly takie jak przed ciąża. Od paru dni zauwazylam , ze znowu sa powiększone i to znacznie , sa zyly ogromne niebieskie widoczne , rozstępów brak jak na razie . Żadna wydzirlina z nich nie leci ,dodatkowo sa strasznie tkliwe i bola. Zastanawiam sie czy może jakied kanaliki mam zapchane , bo pierwsza mala karmilsm piersią i pokarm znikl naturalnie ,bez żadnych tabletek itp. Ale kilka mies po zakończeniu karmienia mialam gozki w piersiach,wlasnie prawdopodobnie zapchane kanaliki , musialam je masować i brak leki żeby nie doszlo do zapalenia .
Czy wy tsk mialyscie ? W sensie ze wzrostem nie z kanalikami .
Zaczynam sie tym martwic. Wizyta 2.06dopiero