Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ten dom ze mnie energię wysysa hihi jak tylko przychodzę to ki się odechciewa...; ( ale nie dam się! :) lecę do pralni i kręcę to ciasto. Była mieszanka z malinami truskawkami i czymś tam może wyjdzie z tym;)
A ja to mam okresowo takie przebudzenia jak Ty Babyjago:) a patrze na mojego P. To on chyba objawienia jeszcze nie doświadczył ;) myślę se dopiero jak weźmie ma ręce to dotrze na 100%;)

jeny dziewczyny jak Was dzisiaj czytam, to aż ślinka mi cieknie;(( moja dieta ciążowa nie przewiduje ani takich ciast ani naleśników, bo mi potem cukier skacze:(( dobrze, że już niedługo :))

Kamila a Ty kiedy masz badania? ja dopiero na poczatku maja dowiem sie ile Zuzia waży, ale codziennie boje sie, zeby nie urosła/utyła za bardzo przez tą cukrzyce:(

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

A mnie łeb rozbolał przy robieniu tego ciasta...niech spróbuje nie wyjść to będzie źle ...wrrr...
Ja to generalnie jestem średnio piekąca bo przed ciążą w ogóle nie tykałam słodyczy, nawet guma do życia była dla mnie za słodka i mdliło.
A na to ciasto dopiero dziś znalazłam przepis. Jej aż mnie oczy bolą od tej głowy...pierwszy raz tak.
Musze iść powiesić pranie...:( już mi się sprzątać odechcialo, zetrę tylko kurze i odkurzę.
Zapiekanka mniam. ..kolejna rzecz którą jem tylko poza domem bo P. nie tknie a dla mnie samej nie będę czegoś innego gotować bo mi się nie chce.

Właśnie wracam od lekarza. Mały nie jest juz taki mały waży ok 2600!!!! Także mały nie będzie jak nie urodzę wcześniej. Generalnie płuca rozwinięte, serduszko też więc jakby się pośpieszył to nic nam nie grozi. Ale lepiej niech jeszcze poczeka. Mimo że nie mam cukrzycy mam się starać nie jeść słodyczy żeby malutki nie napuchnął za bardzo. Poza tym żadnych ograniczeń. Pozdrawiam w słoneczne ale wietrzne popołudnie.

aga8207
Właśnie wracam od lekarza. Mały nie jest juz taki mały waży ok 2600!!!! Także mały nie będzie jak nie urodzę wcześniej. Generalnie płuca rozwinięte, serduszko też więc jakby się pośpieszył to nic nam nie grozi. Ale lepiej niech jeszcze poczeka. Mimo że nie mam cukrzycy mam się starać nie jeść słodyczy żeby malutki nie napuchnął za bardzo. Poza tym żadnych ograniczeń. Pozdrawiam w słoneczne ale wietrzne popołudnie.

Aga a który to tydzień? Mój waży w 33/34 Tc 2250 i lekarz straszy mnie że będzie duża masa urodzeniowa. Chociaż i tak przewiduje przy okazji wcześniejszy poród, więc już sama nie wiem co myśleć...

Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa, moje dzieciątko waży już 2000g (2 tyg. temu ważyła 1450g) i jest ułożone główkowo. A jestem teraz w 33 tyg. (32+4). Szyjka się nie skraca (nadal 2,5cm), nie rozwiera...więc może uda mi się dotrzymać do 38 tygodnia.
Zewa super,że tak miło wspominasz pobyt w szpitalu, ja w sumie też, chociaż jedzenie nie było mega dobre, np. na śniadanie 2 kromki chleba z masłem do tego pół lista sałaty i jajko...heh ale w sumie to o dziwo tak mi smakowało, że zjadłabym jeszcze 10 takich kanapek.
Ale mi zrobiłaś smaka na to ciasto z rabarbarem. Przyznam,że od jakiegoś czasu chodzi za mną ciasto drożdżowe i tu takie tematy :)

Wow, aga wysiadujesz kawał chłopa :)
Moja malutka miala w 29tc i 3dni niecałe 1,3kg. Czyli połowa :) ale widzę, że majówka jesteś bardziej niż czerwcowka.
Taka propozycja z mojej strony do Was.
Moze w tabelce dodamy wage naszych maleństw? Moja malutka jest drobna wg pani doktor mojej, a tak miałabym porównanie jak Wasze maluchy wagowo wychodzą w poszczególnych tygodniach. Wiele juz do końca nie zostało, ale jeszcze tyle sie porówna :)

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny, super ze dzieciaczki rosna zdrowo, my mamy ostatni pomiar robiony 2 tyg temu, a nastepna wizyta w pon, ale bez USG, wiec nie bede wiedziec ile mu przybylo. Maly juz skierowany glowa do wyjscia.
Odebralam wlasnie wyniki wczorajszych badan i wyszly mi fosforany bezpostaciowe b.liczne ( ktoras tu juz dzis o nich pisala) i na dodatek bakterie, na szczescie nieliczne.

jejuuu, teraz też mi ochotę na to ciasto zrobiłyście.. ale muszę przystopować bo wczoraj były ciastka owsiane z żurawiną i czekoladę, które prawie sama pochłonęłam -.-

jestem za dodaniem rubryczki z wagą :) ot, tak byśmy mogły porównywać :D
tyle że ja nie często dowiaduję się wagi mojej kruszyny ( lekarz mówi że kruszyna to to raczej nie będzie :P )

Babyjaga
Elegancko waga/tydzien - mnie sie podoba.

Pisalysmy o fosforanach, ze nic nie robia, tylko swiadcza o tym, ze jesz duzo.warzyw.

Wlasnie dostalam kolejna przesylke z bebiprogram.pl, tym razem okladka na ksiazeczke zdrowia. Licze na kocyk jeszcze :-)

Ale masz fajnie:) ja juz dawno się zgłosiłam do programu ale oczywiście nic nie dostałam i wątpię żeby cokolwiek przyszło :(

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png