Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny nierozpakowane ja tak na szybko . Mnie tu dość sporo pozszywali i dostaje takie " zamrożone podpaski " i sa super maz już w domu tez robi ;) Poprostu wodę sie leje i zamraża , noże sie jeszcze komuś przyda rada ;)
Do rozpakowanych , to karmienie nie takie hop ciup , widzę duzo zależy od psychiki ja to już chciałam zeby butelkę mu dali ale tu mnie uspokajają ze on tak duzo jesc nie musi i nie polecają dokarmiania .
Miłego dnia wszystkim

Oliver ur. 20.04.2016.

Ewee bociek zwiał z bobaskiem (miał go ze soba całą droge, skubany!

A mój Ślubny tulil sofę zamiast mnie, grrrr. Rano wpakował się do łóżka, ale stwierdziłam ze to tylko na zmianę warty, ma teraz wyrko dla siebie....Ale jestem zła na niego, inaczej się umawialiśmy :S

Agulaaa myślę że oliwka wystarczy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne podczytywałam,ale dużo zajęć z dziećmi i mieszkaniem i jak się na chwile zostawi forum,to potem trudno się wbić.Teraz więcej ciszy na forum i raźniej czekać na ten dzień,który nie chce nadejść.Dlaczego ja znowu w grupie poterminowych,skoro uwzględnili dłuższe cykle?
Wmawiać sobie,że będzie ok,ale boję się komplikacji,bo chcę sn, a jestem po cc i mimo,że to byłoby drugie sn,to znów na kontroli w szpitalu robili wielkie oczy,że nie chce darmowej cc.Myślałam,że przy 2 sn już nie ma takiego ryzyka pęknięcia macicy.Już chciałam podpisać papiery na cc.Boję się,że córcia będzie duża i biję się myślami czy na pewno dobrze robię :/

http://www.suwaczek.pl/cache/c0496431c5.png

Dzieki Dziewczyny!

Wiesz heltinne to jest trochę tak ze nie usiedze i jak staralam sie oszczedzac to humor mialam do dup***. Z drugiej strony jak wczoraj zapytałam lekarza czy powinnam cos zrobic gdy wody odejda (czytalam ze pozycja kolankowo-lokciowa jest wskazana) to uslyszalam ze i bez wiekszej ilosci wod rozne rzeczy moga sie zdarzyc...

Tak jak obserwuje reakcje lekarzy to raczej sie nie przejmują tym wielowodziem. De facto, tylko moja lekarz prowadząca widziala ryzyko ktore poprzez indukcje w szpitalu mozna zmniejszyc. No ale mimo wszystko pewien wewnętrzny niepokój czuje bo to zawszs lepiej byc w normie niz powyzej ;-)

Mamatita moja kolezanka rodzila sn po cc (minelo niecale 2.5 roku) i wszystko poszlo gladko. Jak masz możliwość, wybierz szpital polozniczy - na pewno mieli takie przypadki i bedziesz czula sie pewniej.
A co na to Twoj lekarz prowadzacy?

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Heltinne Ewee ja tez sie wyspalam, męża nie męczyłam wczoraj bo normalnie nie mialam ochoty.. sily zebrane no o naprawdę bardzo bym chciala by to bylo dzis... no ewentualnie jutro, ale nie kupje latania po schodach i innych mega aktywnosci bo pachwiny mam mega obolale a musze miec sile urodzic jak juz sie zacznie..
A ten bociek faktycznie xapomnial Ci cos zostawic, oby szybko wrocil :p
Po tych przespanych nocach ostatnio pierwsze na co czekam rano to ruch dziecka.. by wiedziec ze jest ok.. wstaje i ide dalej dziergac kocyk :)
Dobrego dnia!

Ps. Wczoraj dopakowalam do torby koszulkę na zmianę dla męża bo stwierdzilam ze w tym szputalnym uniformie to spoci sie i bedzie czul.siemalo komfortowo anie wiadomo ile to potrwa no i wzielam taka gorsza koszulkę bo w razie gdyby musieli robic cc to zamierzamy prosic i sie upierac by choc na chwilę dali mu małego kzngurowac..

Ewee ja miałam odstęp 3,5 roku, urodziłam sn 3800 g, teraz jest odstęp 5,5 od cc, ale wszyscy w szpitalu upewniali się czy na pewno chce sn i tak się zestresowałam,że mi coś na uspokojenie dali.Potem moja lekarka miała dyżur i uspokajała,że powinnam próbować naturalnie,bo urodziłam spore dziecko a teraz ma być nieco mniejsze. Ale wszystkie wiemy jakie błędy z usg wychodzą,więc z każdym dniem schizuje coraz mocniej,że jednak kolos będzie.Dobrze,że wiem,że to ile teraz zjem nie przekłada się zbytnio na jej wagę,bo byłabym w stanie niedojadać,byle zmniejszyć strach.
Ataa ja też odpuściłem nadmierny wysiłek,nie wiem co musiałabym zrobić żeby się ruszyło,bo w tej ciąży miałam więcej ruchu niż w dwóch poprzednich razem wziętych,a wtedy też w końcu ruszyło.
Chciałam też podziergać jeszcze jakiś kocyk,ale nie mogłam wczoraj zapłacić kartą w mojej pasmanterii a nie chciało mi się wracać do bankomatu :/

http://www.suwaczek.pl/cache/c0496431c5.png

Dziewczyny przespalam pierwsze skurcze, corka przyszla do nas w nocy, zachcialo mi sie siku, odeszly wody i szybko do szpitala. Mialam juz 8 cm rozwarcia. Wojtuś, 4.25, 3450g, 57cm. Jest ze mna, maz pojechal troche do corki, a ja karmie i tule . Porod 2,5h ale ciezki bo Malutki mial odchylona glowke i rozwarcie stop a skurcze bolesne i podali oxy. W koncu poszlo. Malutki ma cos na raczce jakiegos naczyniaka nabrzmiale i sine, (niewiadono czemu) czekamy na chirurga;( reszta super. ;))

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

O kurcze!!!+
Gratulacje Melly! Hahaha a podobno nie da sie przegapic ze zaczal sie porod ;-)
No i jestes nasza pierwsza wilczyca na ktora zadzialala pełnia.

Jestes bardzo dzielna! !

A Wojtus niech zdrowo rosnie! Mam nadzieje ze to na raczce to nic poważnego tylko kwestia tego jak byl ulozony w brzuszku i moze cos sie przytkalo.

Ja po usg - afi nadal podwyższone ale bez znaczacych wzrostów. Tak wiec czekamy na poród i baczniej przyglądam sie ruchom maluszka.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

divana jesli nie robotki... to moze być spacer, ksiazka... moze granie w literaki?
Albo jakis film ktory chcialas obejrzec? No i nie wiem czy jestes serialowa. .. ale tez mozna sie wciągnąć :)

Teraz to juz u nas loteria. .. czy doczekamy do wywolywania czy nie. Po przykładzie Melly widac ze nie ma reguły :)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Wlasnie wymeczyl bo glowe odchylil zamiast sie skulic (leniuch), a nie wiedzieli co robic to oxy i poszlo po 5 min takze 2,5h.
No powiem Wam ze nacieta i pozszywana a nie boli az tak. Normalnie jakos daje rade tylko maz krzyczy i mama ze chodze sama do lazienki. Malutki ladnie je. Yh a z naczyniakiem musimy do szczecina jezdzic na konsultacje 2 lub wiecej razy. Oczywiscie jak wyjdziemy. Powiedzieli wola Boga bo rodzice nic nie zawinili nic nie przygniotlam itd.

A ur dwa lozyska i zrobili panike czy byly kiedys blizniaki ale jednak nie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly gratulacje :-) mam nadzieję że ten tętniak u Wojtusia to nic poważnego.
Jak dobrze będzie z nami to jutro do domy. Ale u małego powoli zazolcenie sie pojawia. No ale moze nie przekroczymy normy i wypisza. Pokarm powoli sie pojawia a sutki zmasakrowane. Nakladki mam stosowac. Maly musiał byc dokarmiany no i chyba uda sie zastopowac spadek masy ponizej 10%. Zdjecie po powrocie bo nie moge zmniejszyc na tel.
Pozdrawiamy :-)
Cierpliwości i lekkich porodów dla nierozpakowanych życzę.

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Melly wilczyco! gratuluje! Uściski i zdrówka dla Wojtusia i oby te naczynko nie było groźne i samo sie zredukowało. Dobrze ze ładnie je :)
Anawee włosy Tymka super!
angi to trzymam kciuki za wyjście :)
Nierozpakowane do roboty bo koniec kwietnia sie zbliża i jeszcze zostaniecie majowkami! :D
My w przyszłym tygodniu na pierwsze szczepienie sie szykujemy i wyjazd do ambasady Oslo oh.