Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

zonia ja tez sie tak zastanawiam czy u mnie wszystko samo sie zacznie bo przy poprzednim porodzie wszystko zaczelo sie dopiero gdy przebili wody, u mnie do terminu jeszcze 2 tyg, a ja ledwo chodze. z kazdym dniem czuje coraz wiecej opuchlizny, malo jem a kg leca jak szalone. nie moge nawet zacisnac rak w piesc tak spuchlam, nogi to od stop do kolan takie banie, marze o porodzie

świeżo upieczone mamusie gratulacje!!!!!!
Mellydużo zdrowia dla Babci
Ataa hej, nie zostawiaj mnie....mialysmy umowę ;)
Duzo Ci zostało do dokończenia kocyka?
Mój Marceli uparty,macica go wyciska jak pastę z tubki,a on nic,tylko rozciaga sie intensywniej...
A tak się z mężem staraliśmy; )

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ewee nawet po 3 dniach???? Ja liczylam na max 3h :D
Heltinne ja to juz obsatwialam ze Ty w szpitalu :) fajnie by bylo jakbysmy obie dzis urodziły ale wg mnie to Ty wciaz masz wieksze szanse na to. Ja mam w razie co umowione ktg na 19 i wizyte u gin na 20. Teraz walczylam by sie tam podgolic w raxie co, najwyzej pozniej mąż poprawi, odkrylam tam dziwna krostke, taka jakby podskorna nieboli to ani nic, ale jest dobrze wyczuwalne, przypomina w dotyku troche wystajca żyłkę, ale niemam pojecia co to jest..

Ewee a jaku Ciebie? Cisza przed burza? :D

Heltinne kocyka zostalo mi baaardzo duzo, zrobienie dwoch rzędów zajmuje mi ok 40min... jestem caly czas na pierwszym kolorze, stwierdzilam ze 10 powtorzen tych 2rzedow to za mało i chce zrobic 15. No ale w koncu wyglada to jak trzeba wiec sobie glownie siedze i robie :) jak tsm po pyszniastej kolacji wczorajszej? Ja dzis na sniadanie dostalam pyszna paste z makreli a na obiad bede smażyla dorsza :D normalnie w ostatnich dniach mam straszne zachciewajki!

Gość Marty leb obdarty

Heltinne, jestes nasza swinka doswiadczalna, zobaczymy czy sekret poloznej faktycznie zadziala.
Moj termin zbliza sie wielkimi krokami, wlasnie w poniedzialek mam kolejna wizyte, mam nadzieje, ze juz nie pojde; )
Mialam dzisiaj sen, ze bylam we Francji i lot powrotny mialam wlasnie na 18-go i zaczelam sie stresowac, ze urodze w samolocie.
A zip ciekawostek to napisala do mnie kuzynka pytajac czy nie przejade sie z nia na zakupy jutro bo chce sobie kupic sukienke i potrzebuje opinii, do tego moze lunch na miescie i kawa. Odpisalam, ze mentalnie chetnie, ale fizycznie to maks 30 minut i pecherz niedomaga wiec nie bardzo.
Ona ma dwojke dzieci i chyba juz naprawde zapomniala, ze koncowka ciazy to sredni czas na maratony zakupowe...
Marta 39t4d

Gratulacje dla następnych rozpakowanych!

Ataa trzymam kciuki, żeby to było już!

Melly mam nadzieję, że z Babcią wszystko będzie ok, dużo zdrowia dla Niej.

Juliiax strasznie Ci współczuję, ja mam tylko lekką opuchliznę na dłoniach i stopach i to już strasznie uciążliwe, nie wyobrażam sobie żeby było jeszcze gorzej... a u mnie waga od półtora miesiąca praktycznie stoi w miejscu i nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć.

GroszekNo w sumie racja, tylko bym się wkurzyła jakbym wydała kaskę na używaną, która by po kilku razach padła.ale o tym będę myśleć jak już urodzę :D

a Mój dostał w pracy 2 tygodnie wolnego od poniedziałku i baaaaardzo bym chciała w tym czasie już urodzić, bo później szykuje im się taki nawał pracy, że raczej ciężko będzie coś wyskubać. a nie chciałabym już na samym początku zostać samiuteńka... ehh zawsze coś co mnie musi zestresować dodatkowo...

http://www.suwaczki.com/tickers/43ktgu1rrbb8avjd.png

Kochane dziękuję za dobre słowa, staram się jak mogę, ale wiedziałam, że dodacie mi otuchy. Noc była straszna, walczyliśmy mniej więcej od 21 do 3. Używałam tych nakładek i w nich aż tak nie boli, ale kiedy ich używam, Tymon mniej je, a przez to za chwilę się budzi i znów chce jeść. Ma też silniejsza czkawkę, on się głównie przez tę nieszczęsną czkawkę budzi. Próbowałam dziś z laktatorem i nawet kropli mleka nie zobaczyłam, samą krew. Jakieś dziwne te moje cycki, nawet wkładek laktacyjnych nie muszę używać, a pokarmu mam sporo na 100% bo już wróciliśmy do wagi urodzeniowej. Moja pani do pomocy była w sklepie po jakieś chłodzące nakładki, ale dopiero jutro będą. Ogólnie to walczę i się nie poddaję, ale pół nocy wyłam z bezsilności, później złości na synka, a później ze wstydu co ze mnie za matka, że się złoszczę na 4dniowe dziecko. To tyle z narzekań.
Ps: Nat trzymam za słowo, że to przejdzie i będzie dobrze!

Wyprawka - co mi się sprawdziło, a co nie:
* pieluszki pampers premium - jestem bardzo zadowolona. Obawiałam się alergii, ale jest super
* kosmetyki nivea baby - jak wyżej
* szumiś - póki co Tymuś ma go w... wiecie gdzie;)
* woombie - histeria totalna! Dobrze, że dostałam po synku koleżanki, to mi nie żal. Lepiej byłoby najpierw sprawdzić zwykła pieluszką, czy maluch lubi otulanie
* smoczek avent soothie - absolutny hit! Bałam się, że będzie za duży, ale dzidziuś sam może go podtrzymywać rączką. Miło patrzeć jak mój ssak się na nim wyżywa, zamiast na moich obdartych ze skóry sutkach.
* Kocyki - nie lubię tych z bawełny jak na koszulki, bo mi się z nich wyślizguje.
* Ręcznik bawełniany, ręcznik bambusowy - może za rok ich użyję
* Pieluszki bambusowe - nimi wycieram po kąpieli, są super!
* Pościel - bezsensowny zakup. Tzn. będzie na później jak znalazł, ale teraz nie bardzo.

No i tyle, może jeszcze komuś się ta wiedza przyda, chociaż już trochę późno i wszystkie wszystko mają:)

Pozdrowienia dla dwupaczków, myślę o Was i trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porody!

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Ataa mam nadzieje ze u mnie cisza przed burza :P chociaz dzisiaj i jutro jest festiwal filmowy na ktory chodzimy juz od kilku lat... no i na jednym bloku filmów chcialabym być :P ale w nocy juz moze sie zaczac ;)

Tym bardziej, ze ma dzisiejszym usg maluszek mial juz 3800 i calkiem spora glowke! A ja mam plan by rodzic sn... no i biodra wcale mi sie tak bardzo nie poszerzyly...

Na szczęście ilosc wod spadla i juz jest w normie:)

mieszka dzieki za cynk odnosnie tego co sie przydaje a co nie. Co do szumisia to u mojej koleżanki zaczal dzialac po miesiącu. .. wiec moze jeszcze sie przyda :)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee dzięki za nadzieję z szumisiem! Dostałam go od mamy i ona codziennie pyta, czy mu włączam. Cóż, włączam, ale to by było na tyle;) Pewnie u każdego co innego sprawdzi się lepiej, po prostu gdybym mogła cofnąć czas wolałabym najpierw przetestować coś tańszego, np. suszarkę;P I to też odpowiedź dla Ciebie Juliiax - przykrywam mojego synka kocykami, kołderki nawet nie wyjęłam, bo on wydaje mi się za mały, za drobny. Może też zależy jaka kołderka:) A, no i tu u mnie mają hopla na punkcie ew. przyduszenia i dopóki przychodzi pani do pomocy i położna na kontrole, to i tak nie mogłabym jej używać.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

kumi mnie takie sesje sie podobają , w sumie troche z tym racji ze to troche niehumanitarne ze tak to nazwe no ale nikt dziecku krzywdy nie robi.
Nasza sesje pewenie mąż wykona w domu , bo tu sporo kosztuje u profesjinalisty. A on swojego czasu intersował sie fotografowaniem :)
takaona dziekuje za cynk o recznikach z biedry , juz mame poprosilam o zakup
Flawia biedna Gabrynia , sie namęczyła. Juz nie wspominając o was. Duzo zdrowka.
Heltinne u nas jakas bieda z tymi maszynami ale bede czujna moze sie cos pojawi.
Strasznie mi sie podoba ten organizer ewee a i ty chyba swojego czasu pokazywałas jeden.
Marta ja lubie takie ciekawostki jak to jest w innych miejscach na swiecie. Kiedyś magda podlinkowala fajny filmik o dzieciaczkach i ich opiece na roznych kontynentach . Super byl ten filmik . W europie zdecydowanie dzieci sa najbardziej ''rozpieszczone''.
Zelazo u mnie zupelnie odwrotne skutki przynosi i czuje sie po nim duzo lepiej - mam wiecej energii.
Malaga , marysia gratulacje , okrąglutkie te wasze bobaski ! duzo zdrowka.
agi77 gratulacje , duzo zdrowia dla cory i mamy . Jak to czasami jest ze tak z nienacka nasze kwietnioweczki rodza :)

Oliver ur. 20.04.2016.

miszka83
Ewee dzięki za nadzieję z szumisiem! Dostałam go od mamy i ona codziennie pyta, czy mu włączam. Cóż, włączam, ale to by było na tyle;) Pewnie u każdego co innego sprawdzi się lepiej, po prostu gdybym mogła cofnąć czas wolałabym najpierw przetestować coś tańszego, np. suszarkę;P .
jeśli ktoś się waha oodnośnie zakupu synusia to jest aplikacja na telefon z różnymi dźwiękami. Najpierw można wypróbować czy działa i dopiero kupić :-)

2x/12h dziś poprawiny, zobaczymy...A cisnienie mam takie,jakby mój organizm za wszelką cenę usiłował się młodego pozbyć....
Skurcze od samego rana, nóg razem nie potrafię złożyć razem, maks.co pół godziny w toalecie...Poziom mojej irytacji rośnie...

Ataa wygląda na to ze z kocykiem nie wyrobisz, ja mój też będę dzierganie w tzw.miedzyczasie

Nie mam pojęcia co to za kwiatek Ci wyrósł,oby nie kwiat kalafiora ;) zdaje się że GroszekNo coś więcej o tym wie,o ile nie pomyliłam z PaulinaNo...
GroszekNo a patrzylas może na ten sklep int?
Ja pokazywałam tylko tutka, jeszcze nie chwaliłam się tym uszytym jakiś czas temu przez siebie

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

No trzeba spojrzec prawdzie w oczy : mam dzis lenia totalnego godzina 14:30 a ja nic nie zrobilam !
A przepraszam upieklam ciasto marchewkowe i ulozylam trzy pasjanse. super dorobek.
Heltinne no to ja czekam na wyniki tego eksperymentu :) 2 / 12 :) Nie patrzyłam jeszcze na symaskiner.no.
No to pochwal sie ! zdradz troche pokoiku marcelka. A własnie tez widzialam twoj wozek . Dosc duzy jest ale bardzo ladnie wyglada musze przyznac. Rzeczywiscie duzo wozkow tu takich smiga.
Melly wspolczuje , ja sie bardzo martwie jak ktos zachoruje , ale jestem dobrej mysli i napewno babcia wyzdrowieje. Sprobuj sie nie denerwowac , moze zrob cos co moze oderwac twoje mysli od tej sytuacji.
Ataa nawet jesli rosnie sobie tam zylaczek , na takim etapie ciazy on juz nie ma znaczenia i napewno nie wplynie na poród, a z tego co mowisz juz cos sie zaczelo :)
trzymam kciuki !
kingulek no to mam nadzieje ze juz w poniedzialek bedziesz tulic maluszka . Ja tez boje sie sama zostac a dwa tygodnie szybciutko zlecą.

Oliver ur. 20.04.2016.

Groszek widzisz zle ze Babcia daleko, ale dzisiaj to dla mnie abstrakcja ze ona w szpitalu. Zycie u mnie sie toczy, corka, pranie itd. Przy corce nie mam.czasu siedziec i plakac a tesciowa ma robote na dworze takze musze zyc narazie swoim zyciem, maz 2 zmiana.
Najlepsze, ze w tym tyg wujek zabralby mnie do szpitala i zgarnal.meza po drodze a w nastepnyn tygodniu musze czekac az maz przyjedzie sam.po mnir i dopiero szpital takze jak do ndz nie urodze to w nastepnym tygodniu tylko od 16 ;D
heltinne eh z jednej str juz masz zaraz termin ale jakos poczuwam sie ze masz blisko mnie termin a mi nic a nic i troche dziwnie mi z tym.
Najgorsze ze kg przybywaja a ja naprawde jem juz tyle co trzeba.

Co do aplikacji w tel to przy corce w sylwestra 2 razy sprawdzila sie niania, moj tel obok niej i jakis dzwiek to tel dzwonil do mojego meza, minus: ja bez telefonu. Szukam jakiejs uzywanej niani bo dla jednego dziecka nie oplaca mi sie nowej, ale nie ma fajnych.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Nat34 oj zgrabniutki ale swoje robi ;-) codziennie mi ciezej, wyjsc z wanny musi juz mi pomagac maz ;-)
Fajnie, ze po wizycie ok. Mozesz mi przyblizyc, co taka polozna w trakcie tej wizyty robi? Wiadomo oprocz ogladania Malenstwa bo to normalne ;-) slyszalam juz rozne cuda na ten temat, a ze sprawdza porzadek itp. Troche to chyba z palca wyssane.

Nat była dokarmiana mm max 2 razy w nocy bo mi pokarmu nie starczalo a tak byla na moim. Nic nie jadłam praktycznie tym bardziej nabiału. A teraz walczę z cyckami bo mi mleko je rozsadza:((( po trochu codziennie odciągam żeby wyhamować laktacje.
Do tego mała dostała ropnej wysypki alergicznej. .....na szczęście odkąd jest na nutra wysypka znika.
Alergolog powiedział ze Gabi miała 75% obciążenie bo i ja i syn alergicy:((((
Pociesza mnie tylko to ze mój syn wyrósł z alergii pokarmowej po roku a teraz je wszystko j jest dużym i silnym chłopczykiem
Niby mogłabym kp ale wiązałoby się to z wyjalowieniem mojego organizmu a ja już i tak mam za sobą kilka operacji w tym endoproteze biodra....wiec kości musze bardzo szanować. Chociaż Gabi po moim mleku tez się darla.

Ehhh......to sobie pogadalam;)))

Uwaga na Pampersy. ......u nas uczulenie......czyli pupa pawIana i czerwone krostki przy odbycie.....Zmieniłam na rossmanowe i ok.podobno teraz je robią na wschód i zrobiło sie badziewie. W planach mam jeszcze test Lidlowych.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Ataa zapomniałam odp.Pierogi genialne, mamusiowe :) Za chwilkę jem podsmazone :)

Zgubiłam kawałek żelka ;) na wkładce. A teraz liczę regularna serię skurczybykow... I tak pewnie nic z tego nie będzie. ..
A jak znam życie to Ty już na porodowce ;)

GroszekNo zrobię fotki calosci jutro....o ile w międzyczasie nie urodze ;)
Pościel do kosza jeszcze mokra.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Divana ciąża ci słuzy, bardzo ladnie wygladasz. co bardzo zadko sie zdaza w tak zaawansowanej ciazy...
A jesli chodzi o okna, u mnie identycznie, tez dzisiaj umylam a efekt taki jak u ciebie, czyste okna, oznak czegokolwiek brak...

Heltinne No to trzymam kciuki, byc moze to juz w koncu te prawdziwe skurcze i niedlugo utulisz swojego maluszka

dziewczyny a wy czujecie cokolwiek ze to juz niedlugo. mi sie wydaje ze u mnie nic sie nie dzieje... jedyne co wiem to ze glowka nisko i to na tyle