Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Magda słodki ten Twój mały uparciuszek, jakie usteczka!
pralinka Gratulacje! Kiedy Twój syneczek przyszedł na świat, ostatnio nie bywałas na forum...
Gravinka przykro mi ze obracanie jednak się nie powiodło. ..
Miila Jeremi to mały glodomorek widać. Probowalas ściągnąć cały pokarm, aby sprawdzić ile go mniej wiecej aktualnie jest?
Laktacja będzie się caly czas rozkrecac, za chwilę okaże się że będziesz miała pokarmu aż nadto :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Pralinka gratulacje! I super ze jestes zadowolona ze szpitala, to tez bardzo ważne!

Do tego klubu strachu przedszpitalnego i ja sie wpisuje,

Magda2600 jestes teraz super położna z prywatnym doświadczeniem po cc :), Milena urocza :)

Normalnie przespalam noc, owszem z pobudkami by zmienic bok lewy na prawy, brzuch twardy ale zupelnie bezbolesnie, tylko ciagle ta pie#&@#! głowa! Z roznymi fazami nasilenia ale mam juz dosc.. musze podnieść tylek i jechac zrobic badania na piatkowa wizytę po poludniu mam zajecia z relaksacji i wybitnie mi sie ich nie chce...

Magda1010,Ramajani, i Nat przykro mi ze u Was brak akcji.. i poki co to dziewczyny albo maja planowane cc albo cos sie dzieje i zazwyczaj tez konczy sie cc, mam wrazenie ze tylko Paulina pojechala i urodzila normalnie..
Sama czekam na jutrzejsza wizyte u okulisty jak na zbawienie, z jednej strony nie chce cc ale z drugiej oswoilam sie z taka ewentualnoscia, i jestem swiadoma ze mimo ze organizm sie przygotowuje to moze skonczyc se jak u Was i moge urodzic nawet w maju! A jak sie czyta naszy juz mamy to czlowiek tez juz ny chciał tym bardziej ze brzuch juz mi ciazy dosyc..

Ataa, nad tym samym się rano zastanawiałam, że tylko kilka dziewczyn urodziło sn.Większość to cc planowane czy też nie.

Miila, wiesz że jesteś na najlepszej drodze rezygnacji z kp.To tak własnie dxiała.W 4,5 dobie następuje kryzys i często dięga się po butle, która przynosi spektakularne efekty.Jeremi zasypia, przy piersi bo jest mu błogo, czuje cię i to jest jego niebo.Przeczekaj to potrwa może tydzień , może dłużej ale się unormuje.Zaleca się spędzić te kilka dni z dzieciakiem w łóżku i ty ofpoczywasz a on ssie kiedy ma na to ochotę, to też wpływ natury.Potrzebujesz rekonwalescencji i on ci jà zapewnia.Ponad to mleko z piersi jest lżej strawne i dlatego starcza na krócej niż butelka ze sztucznym , to też dlatego tak to działa.Wytrzymaj kochana, teraz jest trudna próba, ale tyle już zniosłaś, że warto to przeczekać.Za miesiąc będzie to już historia.Uczcie się siebie nawzajem ❤️

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Gość Czarna23789

Miila spokojnie kochana, wg mnie dobrze że daliście mu mm. Mój synek też byl dokarmiany kilka razy bo w piersiach bylo pusto a on krzyczał strasznie. Wiem że to z głodu było. Jeszcze z 3 dni i sie unormuje, zobaczysz.
Tylko przystawiaj często do piersi.

Poza tym wczoraj byla sąsiadka i zachwalala jaki Szymek super grzeczny aniołek. No wiec w nocy juz takim aniolkiem nie byl. Mąż krzyczał że go zauroczyła. Wg mnie to zabobon, ale po tej nocy sama się zastanawiam...

Dzien dobry Dziewczyny,
Pralinka - gratulacje syneczka!

Nat jak bede miec jakies problemy z karmieniem to pisze do Ciebie, ok ? ;) super wszystko wyjasnilas... a takie podejscie przekonuje mnie.

Btw. Skonczylam niedawno czytać "nie tylko chusta". no i tak jak poczatek był ok to później jakos za trudne dla mnie by w 100% zgodzic sie z takim podejsciem. Na pewno jednak fajnie otwiera glowe na rozne podejscia do wychowania... no i zawsze można cos z tego zaczerpnąć :)
Teraz dla przeciw wagi czytam Jezyk niemowlat. Pozniej beda Ksiega wymagajacego dziecka i Zaklinaczka.

Ataa a mierzysz cisnienie? U mnie ból głowy czesto jest z tym powiazany. Trzymam jednak kciuki by sie okazalo ze to tylko wiatrek wiosenny Cie smagnal.

heltinne jak tam po nocy? Umeczysz sie biedna strasznie. .. ale juz co raz blizej przyjazdu mamy wiec moze tez psychicznie sie odblokujesz i pojdzoe pozniej latwo :)

Ja mam kolejna noc zarwana :/ 4 rano i nici ze spania. Zajaczek w brzuchu fika... i dopiero po jakiejs godzinie udaje sie zdrzemnac. Wcześniej jeszcze pobudki na siku i zmiane pozycji... poniewaz brzuch sie spina i boli.
Wole jednak tak, niz później walczyć o każdy centymetr :)

Ach, cos czuje ze dzisiaj zapoluje na ptysie l ub blok czekoladowy :D

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee, jeśli będę mogła z radością Ci pomogę :)
Co do tej książki Nie tylko chusta.Fajnie, że się skusiłaś na przeczytanie.Mi pogląd bliski ale też nie ze wszystkim mi po drodze, np to wychowanie beznocnikowe, w teorii ma to jakiś sens ale w praktyce nie wobrażam sobie tego jakoś...Teraz przeczytasz zgoła inne pozycje i może gdzieś po środku znajdziesz coś dla siebie, tego życzę :)

Czarna, sama chciałabym to wiedzieć :) Tak jak mówią Anglicy, widocznie moje ciasteczko jeszcze się nie dopiekło.Więc czekam, nic innego mi nie pozostało ;) Jutro mam wizytę u ginki..W poniedziałek jak nic nie ruszy idę do szpitala.
Ja też miałam fobię, ale nie bójcie dziewczyny nie jest aż tak źle, można wytrzymać j było nawet dobre jedzenie :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Co do oczarowania. na własne oczy widziałam jak to wyglada. Wiem jak sie go pozbyć, i mimo ze jestem wierząca to w to wierze.

Kurcze, jutro wizyta i decyzja co robimy. Mały mi juz tak dokucza ze wszystkie wnętrzności mnie bolą. Przez brzuch widać jak wypina stopy i jak sie przeciąga..
Mam wrażenie ze jestem jakaś nienormalna ze ciagle myśle o tym porodzie i ze juz bym chciała żeby wyszedł. Chyba sie z dnia na dzień bardziej stresuje ze cos bedzie nie tak

pralinka - gratuluję synka! [;
Super, że napisałaś, gdzie rodziłaś, bo ja też jestem z Poznania i zamierzam na Polnej rodzić. Dobrze, usłyszeć pozytywną opinię i to tak świeżą.

hm.. jakby to napisać.. na dziś mam termin ;P zobaczymy co z tego wyniknie.
Jak na razie mam książkę do skończenia i planowałam pójść wypożyczyć trylogie 'niezgodna', czytała któraś?
Ewee - mam odłożone książki "noworodkowe" ale jakoś nie mogę się za nie zabrać, ale widzę że u Ciebie motywacja większa więc super!

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Ewee dzieki ze pytasz :).
Jak po nocy...hm. Moje stadko skurczybykow poszło się paść ostatecznie po 4 nad ranem, także miałam jakieś 3 godziny spania.
Na szczescie młody kumaty, sam z siebie ogarnął wyjście do szkoły i kiedy w koncu zwloklam się na dol, młodzież była gotowa do wyjscia.

Mamusia juz pojutrze w NO, właśnie przyjęła zlecenie na zakupy w aptece.
I jak myślałam, reakcja na zestaw do lewatywy: "cooooooo? !mężowi będziesz robić? Hahaha.
Ale co zdążysz...? A nie,Ty masz już wszystko zaplanowane....."
Ano mam....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne, Anna, Ewee przed ciążą nie mialam migren glowa bolala sporadycznie, raz/miesiąc, tab zawsze pomagala, nie liczac epizodu z oczami sprzed prawie 10lat, wtedy nic nie pomagalo, teraz mam do dyspozycji paracetamol, nawet dwie tab na raz nie daja rady, bol momentami sie wycisza i tylko cmi, ale momentami jest slabo, teraz juz nic nie próbuje brac bo brak efektów, byc moze to i pogoda ma na to wplyw, cisnienienie w mormie, ok 125/75. Ostatnio ten bol mniej przypomina ten zwiaxany z oczami wiec moze po prostu to kolejny efekt ciazowy z serii tych niefajnych.. Co do owiania nie sądzę, bo zatoki czyste i za nic to nie przypomina takiego bólu. Ja rozwazam jeszcze bol od kregoslupa, wierze ze raxem z ciaza wszystko minie :)

Heltinne kurde mozesz miec racje.. z ta woda, staram sie pic ale moze to byc mniej niz 2l dziennie, w pewnym momencie spasowalam bo meczy mnie picie na sile.. spróbuje sie przymusic a nuz pomoze..
Co do Twoich skurczy,to ktoras z dziewczyn slusznie zauważyła ze jak pojaei sie mama i oswoisz sie z jej obecnościa to urodzisz :) tego Ci życzę, bo to męczy bardzo tzn ten probne noce, a obawiam sie ze to co ja czulamtonic w porownaniu z tym co Ty przechodzisz...

Pralinka gratulacje.
Ramajani no to teraz juz chyba pojdzie :)
Duzo cc u nas fakt ale to pewnie przez to ze cc sie robi przed terminem. w zasadzie tylko 60 procent dzieci sie rodzi przed terminem a mamy sam poczatek kwietnia to moze zmienimy statystyki :)
Jak chcialam rodzic jak najpozniej to juz mi sie troche chce miec za soba. Termin z 2 usg minal dwa dni temu. A 9 termin z.1 usg

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png