Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Nat rozumiem odruchy aspołeczne… na pytanie jak się czuje odpowiadam: ciążowo, a jakiś czas temu zaczęły się z cyklu: jeszcze nie urodziłaś?!

Heltinne wchłonie się, ale wygląda między starymi rozstępami obrzydliwie :P a ja taka wrażliwa się zrobiłam w ciąży :D może nie mdleję na widok krwi, ale generalnie wyśrobował mi się poziom odruchu bleee na zapachy i niektóre widoki.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Agulaa to gratulacje i ze
zycze szybkiegi powrotu do sil i samych radosci z Emilka! :D
Heltinne jeszcze a propo Twoich plamien to gdyby to bylo cos powaznego to dawno juz mialabys tego dowod, obstawiam ze naczynia masz slabe, podobnie jak z nosem bylo.. za chwile usg wiec bedziesz mogla o tym powiedziec, i przypominam Ci ze umówiłyśmy sie na 22.04 :D
Znajomi, interesowni.. znam to az za dobrze, latwo zawsze sie przywiazywalam do ludzi i dawalam zawsze cala siebie a pozniej zawsze zajeb... bolalo.. m.in. dlatego wybylam daleko, kontakty z ludzmi mam plytkie bo inaczej sie boję, a gdy jest mi zle w mojej samotnosci to przypominam sobie jak cietpialam gdy ktos zawiodl moje zaufanie albo po chamsky mnie wykorzystal.. zycie.. naprawdę czasami jak czytam Twoje wypowiedzi to mam wtazenie jakbys byla moim troszke starszym i bardziej doswiadczonym odbiciem..

Melly no red bull na poród niby radzą sobie wsiąść ;)))
Magda1010 38 tydzień no to ze tak powiem finisz ;)
Anna205 narazie bez zadaszenia bedzie , choć masz racje ze by sie przydało ;)
Ja po pierogach mam zgagę niestety :(
Milla a ja żadnego wstydu nie widzę , ze sobie siedzisz i prace ułatwiasz
Nat u mnie pocenie duże i ja bardzo lubię bloker z ziaji , albo iwostin taki z czerwona nakrętka oba to kulki
No dobra odpisałam troche i idę was nadrabiać dalej. ;)))

Oliver ur. 20.04.2016.

Vena tekst czuje sie ciążowo i ja sobie przyswoilam, to jest najlepsze okreslenie!
Unatu widisz ja nie lubie i nir akceptuje kotow wlasnie przez takie akcje..

Alez dzis Robercik daje mi do wiwatu.. porazka normalnie!
Wyobrazcie sobie ze polozna ma jakies rodzinne problemy i dzis bylo spotkanie z inną- straszną tzn straszaca, gdyby nie nasza Magda to bym pewnie znow beczala, jej tlunaczenie co to jest proznociag i kleszcze polegalo na tym ze jest to,zabieg medyczny konieczny do wykonania ze względu na zycie dziecka a stosowany z winy matki i jej zlej wspolpracy z polozna! Normalnie myslalam ze jej strzele z liscia po tym tekscie! A cc to koniecznosc straszna i bolesna i wdpolczuje wszystkim ktorzy musza miec planowa cc! Przepraszam dziewczyny za te cytaty z niej, nie chce tu straszyc po prostu chce pokazac jak wspaniala jest Magda a jak niektore polizne potrafia byc niekompetentne! Za tydz mam indywidualna sesje z ta poprzednia polozna, mam nadzieję ze ona bedzie mogla do mnie przyjsc na patronaz! Urzekla mnie glownie bezstronnoscia i szczerosvia i mam nadzieje ze uda mi sie jej trzymac!

ataa ja bym chyba nie wytrzymala na spotkaniu z taka polozna i chyba bym jej poscinela. Jak mozna mowic takie farmazony i straszyc kobiety w ciazy. Chyba kobieta sie z powolaniem minela. Ta polozna, ktora do mnie przychodzi jest wspaniala, absolutnie nie neguje i nie komentuje mojego wyboru. Pozatym z tego co widze wiecej zrozumienia i zaangazowania jest ze strony mlodych poloznych.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Anawee kurczę czemu ja sie nie umówiłam tak z meźem przed ślubem :(
Heltinne Czesław śpiewa wydał taka płytę : księga emigrantów . Powiem ci ciekawa rzecz do posłuchania . Polecam piosenkę : z dała od rodaków .
U mnie tak jak i u ciebie niż nas nie odwiedza.
A znajomi to sa jak z kimś pracujesz a takto każdy strasznie zajęty żeby sie odwiedzić .
Kurczę ale z wózkiem to bym sie zdenerwowała co za małpa jedna !
miszka kurczę ale pech z pralka !
Aha smacznego obiadku . ;)
Marta super ze hrabia rośnie ładnie ;)
Migdały próbowałam i musze powiedzieć ze zawsze troche ulgę mi przynosiły ale nieraz taki dzien jest ze groszek tak sie ułoży ze zgaga jest i jest ....

Agulaa właśnie doczytałam !
Gratulacje ! Biedulki troche sie wycierpialas . Ale super ze juz razem jesteście ! Jeszcze raz gratulacje .

Oliver ur. 20.04.2016.

Gość Czarna23789

Agulaa cieszę się ogromnie, że możesz cieszyć się już Córeczką! Gratuluję! Odpoczywajcie dużo, musicie nabrać sił po tym ciężkim porodzie :*

Ataa straszne jest to co piszesz o tej położnej.. Trzeba mieć twarde nerwy żeby się nie pobeczeć po takim spotkaniu, bądź nie pokłócić z położną.

Nat ja też używam garniera w sprayu, uważam że jest najlepszy również z tytułu niebrudzenia ubrań.
Na potliwość polecam medispirant żel, mi latem bardzo pomógł. Już po 3 użyciach czułam różnicę.

Heltinne ja otwieram szeroko oczy ze zdumienia jak czytam o podejściu norwegów do kwestii wychowania dzieci. Jednak wolę naszą biedną, zacofaną Polskę :)

Ja dziś po wizycie, szyjka trzyma się twardo. Nadal 2 cm. Lekarz mówi, że za tydzień śmiało mogę rodzić (czego bardzo, bardzo chcę), ale póki co niewiele na to wskazuje. W sobotę mam usg i ważenie Synusia :)
Odnośnie zwolnień, zawsze miałam od wizyty do wizyty, teraz wizyty będą już co tydzień, a zwolnienie dał mi aż do 11 kwietnia (termin z OM 5 kwietnia). czyli dostałam już na zaś.
Jeśli chodzi o wymaz, to pomimo, że lekarz zawsze raczej delikatny, to z odbytu meeega nieprzyjemne, wręcz bolesne. Nie wiem, może zbyt spięta byłam.

Miila ja też chyba właśnie skusze się na posprzątanie mi tych grubszych rzeczy typu okna, łazienka, ewentualnie podłogi w każdym kącie. Obawiam się tylko, że będę chciała podglądać jak ktoś to robi, bo jak mam zapłacić, a ktoś mi okna odwali byle jak to szału dostanę.

Agulaaa gratulacje!!!!! Już zaczynałysmy się niepokoić ale na szczęście taka wspaniała wiadomosc!
Odpoczywaj teraz i ciesz się swoim maleństwem :)

Vena Tasmania mówisz....się zobaczy...
Ślubny kupił steri - strip,nå ciągnęła porządnie skórkę młodemu,powinno się teraz ładnie goic.
Zwolniłam, leżę dziś na bardzo wolnych obrotach.
A koleżanka. ..no cóż,sama zaproponowała,ja na nią w żaden sposób nie naciskałam. Nie lubię się narzucać i szybko potrafię się wycofać gdy widzę ze komuś coś nie pasuje. Nigdy nie proszę 2 razy.
Dlatego skoro wg jej męża średnio im się opłaca teraz odsprzedawac skoro ich córka czasem potrzebuje (2.5 roku). A pytałam na początku czy są pewni, jeszcze chyba w listopadzie....

Kolegę który miał zabrać moje zakupy z PL tez nie będę o nic więcej prosić. Nagle okazało się ze musi trochę swoich rzeczy pozabierać i ma miejsce na co najwyżej na smoczki...Na smoczki! Åja tyle czekałam,mogłam juz dawno transport załatwić,zaplacic a nie liczyć na czyjąś łaskę....Nigdy więcej. ..
Ataa wiem,pamiętam,22.04.
Piątek,mi też pasuje :)
A plamieniem bardzo się nie stresuje,dzisiaj jak dotąd nie ma śladu wiec chyba się uspokoiło.

Jak sie mierzy swoją miarka,a jest się z natury latwowiernym i uczciwym to łatwo się sparzyć. .Sama wiesz najlepiej. ..

unatu dobry kicius...na dywanik!

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Agulla moje gratulacje. Teraz tylko radość i satysfakcja z tego jak cudowne dziecko i po jakich trudach urodziłas :* a to vacum to możliwe ze właśnie przez to ze się owinela pempowina i nie obniżala się tak jak by sobie tego życzyli. Super ze że swoim lekarze i ze juz możecie odpoczywać.

Atta dziękuję ;) miło słyszeć takie słowa na swój temat. No faktycznie kobieta podejście do ciężarnych ma lekko mówiąc kiepskie. No ale dobrze że ta na stałe jest fajna. A może akurat się uda ze na patronarz tez będzie mogła do ciebie przychodzić ; )
Unatu jak ja cie rozumiem. Ja tak wczoraj odkryłam ze moja kicia zniszczyła ( po zaciagala w kilku miejscach) ta wkładkę dla noworodka do fotelika. No myślałam że mnie trafi. Ale jak się ma zwierzaki to trzeba się liczyć ze zawsze coś pójdzie do spisania na straty.
Heltine kurcze chyba ciężko się tak wychowuje dzieci w atmosferze ze ktoś ci ciągle patrzy na ręce i ocenia każdego siniaka u dzieciaka... przecież ja o ile pamiętam całe dzieciństwo no sto plam podrapana i posiniaczona. ..
Ja ma ostatnio kiepskie dni. Może to przez to ciśnienie tak się jakoś gorzej czuje. Nie wiem, niby jest wysokie no ale leki muszą zacząć działać a poziom odpowiedni podobno wyrabia się po ok tygodniu a dopiero 3 dni biorę. Dziś ja strasznie nerwowa jestem. Az się popłakałam. Ale grunt to wiedzieć że to tylko hormonalna huśtawka nastroju. Słuchamy sobie z małą muzyki relaksacyjnej a ona tańcu je w brzuszku. Dostałam tez wyniki z GBS i są ok. Wiec teraz niech się tylko mała obruci i rodzimy się naturalnie;)
Śniło mi się dzisiaj ze mi odszedł czop śluzowy;) ale nie miałam jeszcze skurczy ani nic więc poszłam z koleżankami ze studiów na degustacje nalewek ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Heltinne niestety już od dawna trzymam się złotej zasady "umiesz liczyć, licz na siebie". Co jakiś czas robię wyjątek i potem żałuję. A jeśli chodzi o transport rzeczy z kraju, to już całkiem szkoda słów. Przykre to, zwłaszcza na emigracji. No i współczuję akcji z wózkiem, mam nadzieję, że szybko znajdziecie jakąś alternatywę. Co do plamień - w moim przypadku położna pytała czy czegoś nie robiłam fizycznie, "znając" ciebie pewnie coś sprzątałaś intensywnie... Dobrze, że dziś odpoczywasz.
Unatu tak to już jest z tymi sierściuchami;) Ale pewnie minę, gdy go przyłapałaś, miał bezcenną.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Magda ile ja bym dala chociaz za sen o degustacji nalewek.. mi dzis snilo sie tulko ze co cjwile upafalam i czolgalam sie bo nie bylam w stanie wstac, ale topewnie przez bol bioder.. Polozna jestes super i do tego uczynna bo tu nas wszystkie trzymasz w dobrum nadtawieniu, dla mnie to i powolanie i moze ten wiek. Ta straszna faktycznie po 50 jest, a ta fajna mlodsza. Powiem Wam ze dzis bylam uspiona paskudna pogoda, ale naprawdę korcilo mnie by z nie wejsc w polemikę, cielawe jak pozostalych 5 d iewczyn odnioslo sie do tego tekstu.. jedna nosi blizniaki i ma planowa cc, wspolczuje jej sluchac tego.. a ja sie tylko ciesze bo widze jak duzo sie wemnie zmienilo na plus i to dzieki Tobie! :*

Dowiedzialam sie dzis ze te polozne wspolracuja z fizjoterapeuta, ktory mozr zakleic tasmami za 25zl, stwierdzilam ze chyba spruboje, dziewczyny ktore korzystacie czy to rozsadna cena?
A i w lidlu dzis widzialam zestaw tasm z instrukcja dvd jak uzywac, koszt ok 30zl ale w to jakos balabym sie zainwestować.. nie majac zadnej wiedzy medycznej vzy podobnej...

Gość Czarna23789

Ataa mój mąż oklejał plecy. Za obie strony zapłacił 45 zł, za jedną fizjoterapeuta brał 30 zł. Więc myślę, że cena jak najbardziej ok.
Pewnie, że idź do profesjonalisty, szczególnie, że to pierwszy raz.

Agulaa gratulacje!! Odpoczywaj, bo pewnie jestes totalnie padnięta i ciesz się Emilką :D

Ataa dramat z tą położną, ja pewnie bym jej coś powiedziała :) Dobrze, że mamy Magdę :D

Heltinne oszczędzaj się :) muszę przyznać, że nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak wygląda sprawa z dziećmi w No, ja na pewno byłabym odebrana rodzicom, bo wiecznie byłam poobijana.

Ja jutro wizytuję o 12:20 więc proszę o kciukasy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Magda chciałoby się taki na luzie wypadzik z kolezankami zrobic, co? A tu trzeba jeszcze na troche zapomniec i na razie zadowolić snem ;)

Wydaje mi się ze nie tylko przez ciśnienie możesz się gorzej czuć. Wczoraj miałaś intensywny dzień, a w ciąży takie spacerki to spory wysiłek.
No i przez sam fakt bycia w zaawansowanej ciąży ...

miszkaja niby tez tej zasady się trzymam a od teraz nie będę robić wyjątków.
Czy ja wiem czy ja działałam aż tak intensywnie....na maszynie przede wszystkim. Miałam dokończyć rożek dzisiaj ale chyba odpuszczę...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Agulaa gratulacje!!! Niech się dziewczyna zdrowo chowa, cieszę się, że wszystko ok :)

Ja dzisiaj nawet, nawet porobiłam conieco, plecy bolą, generalnie mam dość. Jutro wizyta i dowiem się ile szyjki zostało. Oby mało, w końcu to już 37t3d skończony, choć obstawiam wtorek za tydzień :D Jakoś tak mi się wydaje, że to jednak baran będzie i wiosenne dziecię.