Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przyjazna

kamillla
~przyjazna
Ciaza316
Kiedy sciagalyscie plastry po szczepieniu?

Yyyy? Nie mieliśmy plastrów.

my mielismy, krewka troszke poleciala. ale w domu zdjelismy

Ano wacik przyklejony plasterkiem:) to zdjęliśmy przed wyjściem z gabinetu.

KasiaMamusia
czarna.ana
Monika91
Czarna.ana to jak to Twoje dzieciątko ma na imię, ze kochana tesciowa taka zbulwersowana? :D

Nataniel :D

To prawie "aniel" "anioł" jak dla mnie i teściowa opory ma? :D

Laski a czy któreś dzieciątko z was miało temperaturę po szczepieniu? interesuje mnie po jakim czasie jeśli tak się stało...
My po szczepieniu i już na szpilkach siedzę,nawet do spania już wyrko zrobiłam
Skojarzone u nas 160x3
Pneumokoki 280x3 przełożyliśmy na 22czerwca(4tyg musi być odstępu to wychodzi nawet 5tyg)

My mielismy szczepienie wczoraj. Dalismy paracetamol takze z ta temperatura wczoraj to nie wiem. W nocy i rano nie bylo temp, ostatnia dawke dalismy o 1 w nocy. Dzis jak pisalam Mala osowiala, zmeczona, ale juz teraz chyba ok. Temperatura raz 38, za chwile 37,3 takze skacze?

Nadrobie Was jutro, ciagle do tylu.
Milej nocy Marcoweczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny no nie wiem co jest grane? Usypianie małej na noc to jakiś koszmar? 2-3h po kapaniu cyc raz jeden raz drugi i tak wokoło..., raz padnie o 24 a raz o 23 ... Zawsze spała po 4-5h tego pierwszego snu a już dobry tydzień max 3h a czasem tylko 2 :( poza tym piersi mi zmalaly (jakbym jakieś wielkie miała) prawie do rozmiaru przed porodem i mam schizy że może mleka mam mniej, że ona się nie najada, tak się cieszyłam że udało nam się kp, że przybiera a teraz mam dość serdecznie...

Gość misiakowata

Gdzies czytalam,ze jak laktacja sie unormuje to piersi wracaja do rozmiaru sprzed ciazy..
Wspolczuje tego usypiania..
U nas zawsze pada o 23 chocbym nie wiadomo co robila..a dzis nieapodzianka..o 21 wykapalam,dwa cyce.zjedzone i usnal o 22 poczas czesania ciemieniuchy :)

Kurna glupia ja obejrzalam film Ring i normalnie osralam sie..gdzie horrory na mnie nie dzialaly..
A co najlepsze wszystko mnie swedzi :(( znowu :( podejrzewam ta glupia tarczyce..
26 robie badania sobie i malemu i umowie sie do endo..mowil zebym tak przyszla na koniec miesiaca..
No koszmar..nie jak w ciazy..ale swedzi..

Współczuję Wam tego usypiania, u mnie od jakiegoś czasu już jest kąpiel - cyc - sen. Jak nie zaśnie na cycu, to zaraz w łóżeczku. Po przewijaniu też sama szybko zasypia, ale pod warunkiem, że jest ciemno. Jak jest jasno i się rozbudzi to dupa. Dlatego mam nadzieję, że teraz nie zrobi mi kupy :D
Ciąża nie martw się, choć wiem, że nawet jakiś prosty, rutynowy zabieg dla rodzica musi być okropny. Będzie dobrze! :*
Sylwia my też się śmiejemy, że następne dziecko będzie wpadką :p Iza tak trochę jest, bo mieliśmy jeszcze dwa miesiące poczekać, a w sumie wyszło na to, że pierwsza owulacja po ślubie i od razu dzidziuś :) wszystko przez to, że miałam bardzo nieregularne cykle i nie ogarnęłam do końca, no ale i tak byliśmy przeszczęśliwi :)
Dziś wyruszamy do Czech :) także nie będzie mnie przez weekend. Trzymajcie kciuki za moją drużynę, bo to kwalifikacje do drużynowych mistrzostw Europy :D

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gość Ciaza31666

Izabel82
Super że bioderka wyszły ok. Moja jeździ z tyłem bo nie mam jak wyłączyć poduszek, z reguły wyje aż zasnie, stresujące to jest strasznie, rozważam lusterka choć podobno to rozprasza uwagę kierującego.

Ja jezdze z lusterkiem. Wiadomo ze rozprasza;-) ale przynajmniej wiem co tam sie dzieje z tylu z nia i kilka razy sie zatrzymywalam a to zeby ja zaslonic mocniej od slonca, a to glowe poprawić.

A co robicie zeby dzieci zaslonic przed sloncem w aucie? Mam zaluzje ale i tak nie obywa sie bez kocyka bo swieci przez zaluzje strasznie.

Lilijka87
~kalae
Lilijka dzięki jak coś to się odezwę. A ta chusta jest taka sztywna czy nie? Bo tą co kupiłam to była strasznie sztywna. A jak patrzyłam na ytubie na filmikach to one nie są sztywne.
Ty kupiłaś 4,6, a jaka wysoka jesteś? czy na to się nie patrzy?

Nie jest sztywna. Mam 168 cm, choć mój mąż wmawia mi, że mniej! Wzrost nie ma znaczenia, tylko twój rozmiar. Na stronie Little frog mają tabelkę z rozmiarami chust i z danymi jaki typ wiązania nadaje się na rozmiar jaki nosi rodzic. Ja noszę 38/40 a kieszonka jest właśnie do max 38, więc bałam się, że chusta 4,2 m będzie za mała. I faktycznie mogłabym się nie związać bo na ogonie nie zostaje zbyt dużo materiału, jest tak akurat.

Właśnie wróciłyśmy z kolejnego godzinnego spaceru w chuście :) jak będzie robić dłuższe przerwy między karmieniami to wydłuże trasy. Dzisiaj dłużej walczyła ze snem ale w końcu skapitulowała. Chusta 2:0 wózek. O rany! Jaka jestem szczęśliwa, że Ania zaakceptowała chuste!

Ale fajnie z chusta masz:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ciazs, przyslaniam tetra lub szalem przed słońcem.

Ech, co za noc! Musze Wam sie pożalić.
Młoda od północy do 3.00 kurna nie zasypiała. A co zasnela, ja ją do łóżeczka, to co chwile alarm. Nic nie pomagalo. Ani noszenie, tulenie, ani cyc, smoczek :( byla najedzona jak dzika swinia, a i tak nie dalo sie dobrze uśpić :(
A potem? Jak juz dobrze spala, to młody po 4.00 wstal i zaczął swoje... Ze siku, kupa :( i chce swoje rybki do zabawy :( mię dalam sie wciągnąć w zabawę. I znow kaszle... :( meczyl się długo, ja przy okazji tez. Ech... Ale w koncu zasnal.
Takze pospalam!!! Normalnie rześka jestem i skacze jak rusalka na polanie!

Gość magdalenka851

Kotka i Strunka-Rusałka hihi bidulki kladzcie się spac jak dzieciaki zasną i wypoczywajcie. Jeden dzien bez obiadu może być a wyspana mama to szczęśliwe dziecko:D 3mam kciuki za wasz dzien relaksu.

Wspolczuje dziewczyny takich nocy :( masakra. Niewyspanie to dla mnie koszmar. Pomimo ze mam juz 10 latka na stanie to nie zdazylo mi sie zarywac nocek, a teraz mala tez mnie oszczedza. Moze w dzien wam sie uda nadrobic? :*

Nati trzymam kciuki za druzyne! :D noi bezpieczna podroz. Bawcie sie dobrze :)

Starszak wyprawiony pod krawatką do szkoly. Maja jakies zdjecia na koniec 3 klasy i Filharmonie. A my z Mania do swoich łóżeczek jeszcze chwilke dospac.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Strunka, kotka współczuję przygód nocnych. Mój łobuziak dziś mnie przestraszył. Słyszę o 1.30 ze kwęka na cyca i chce go karmić a tu dziecka nie ma. Okazało się że był w połowie łóżka i to w poprzek. Przekręca się na bok i dźwiga głowę do góry.
Ciąża najważniejsze że wiedzą co małej jest. Zrobią operacje i wszystko będzie dobrze. Im wcześniej tym lepiej. Trzymamy kciuki :*.
Misia udanego dnia z mamą i obyscie się dogadały.

Nati, trzymam kciuki za dobry wynik na zawodach:)
U nas nocki są fajne, synek zasypia około 21 w łóżeczku sam, A ja w tym czasie bajkę dla starszej i ogarnąć siebie. Marcin budzi się dwa razy Ale już od 5 stęka, marudzi i po spaniu, Ale czasem w dzień na chwilę się kimnę.
U mnie córa też dziś elegancka poszła do przedszkola, potem idę do niej na występ i piknik w przedszkolu.
Mąż chory, angina, 40 stopni gorączki i lewo żywy był, Ale już antybiotyk i lepiej.
Ja prasuję ubrania całej rodziny zawsze, jakoś nie umiem inaczej.
U nas dziś piękna pogoda,
Właśnie się karmimy i potem spacerek.
Misiakowata, spokojnej wizyty mamy życzę.
Dziewczyny Współczuję niewyspania, ja też mam dwójkę i jak nie jeden jeść to druga już rano wstaje i bajkę włącz:)

Gość arwena 89

Aga2801
Awerna a pracodawca składał twój wniosek o macierzyński?
Ja musiałam sama wysłać. Umowę też miałam do końca marca. Nie dostałam żadnego pisma z ZUS tylko kasę na konto. Najlepiej zadzwonić do nich.

Ja składałam wniosek do pracodawcy i za marzec dostałam macierzyński od nich. Jak umowa wygasła to przekazali to do ZUS. Podobno pieniążki mam dostać do końca miesiąca, bo tak mają ustalone wypłaty. Od pracodawcy kasa zawsze była 10 dnia miesiąca a zus wypłaca po 20 i stąd poślizg z kasą. Czekam jak na szpilkach bo lista zakupów coraz dłuższa a konto świeci pustkami.